El pare de l’estelada ja té una plaça a Vic

Les JERC celebren l'adjudicació del nom de Vicenç Albert Ballester a la plaça de la Central.

Redacció osona.com
16 de setembre del 2009
Inauguració de la plaça Vicenç Albert Ballester de Vic
Inauguració de la plaça Vicenç Albert Ballester de Vic | Xevi Mas



Des del passat dimecres 9 de setembre, Vic ja té físicament la placa de la plaça Vicenç Albert Ballester, ubicada a l’Ateneu la Central. D’aquesta manera, Vic s'ha convertit en la primera ciutat de Catalunya que posa el nom del creador de l’estalada a un carrer o plaça.

La decisió de dedicar una plaça a Ballester es va prendre en el passat ple municipal del mes d’agost, a instàncies d’ERC. La votació d'aquest punt va trencar la unitat de l'equip de govern, ja que el PSC es va abstenir. CiU i ERC, també a l’equip de govern, hi van donar suport juntament amb la CUP i ICV-EUiA.  PxC també es va abstenir. 

JERC Vic va organitzar tot un seguit d’actes, el passat dissabte 12 de setembre, per celebrar l’adjudicació del nom. Hi van haver els parlaments de Gràcia Ferrer, regidora d’Esquerra a l’Ajuntament de Vic, i de Marc Sardà, membre de la Comissió 100 anys d’estelada.

Durant el transcurs de l’acte, també va sonar el Cant dels Segadors, es va descobrir una placa commemorativa en nom de Ballester, es va desplegar una estelada gegant (fent honor al seu creador). Un piscolabis va posar el punt i final a l'acte.

- Cartell de l’acte (PDF)

Arxivat a