ERC d’Osona denuncia la «crispació» generada al voltant del tema de l’aeroport

Redacció
11 de març del 2009
 
Comunicat de premsa
 
Esquerra  denuncia la crispació provocada per la incapacitat de consens del Consell Comarcal amb l’aeroport
 
La federació d’Esquerra a Osona dóna suport al rebuig dels republicans de Taradell i demana la retirada del projecte de l’aeroport corporatiu a la comarca.
 
Davant el projecte del Consell Comarcal de construir un aeroport privat corporatiu a la zona de Mont-rodon, al terme municipal de Taradell, la Federació Comarcal d’Esquerra Osona vol manifestar:
Que dóna tot el suport a la decisió presa pel Grup Municipal d’Esquerra Taradell en el seu posicionament contrari a la construcció de l’aeroport a Mont-rodon.

Que ja en el més de juny passat, el Grup d’Esquerra al Consell Comarcal va denunciar que el President del Consell, Sr. Miquel Arisa (PSC), una manca de respecte institucional al mateix Consell al mentir en el Ple sobre la presentació d’unes al•legacions al Pla d’Aeroports, Aeròdroms i Heliports, que com es va demostrar no havien passat cap tràmit legal. Esquerra rebutja la opacitat de PSC i CiU en tot aquest procés.

Que denúncia la incapacitat del govern del Consell Comarcal, format per PSC, CiU i Independents, per arribar a cap tipus de consens polític, social i territorial, evitant qualsevol tipus de debat obert, ordenat i rigorós, en un tema que comporta un gran impacte territorial i socioeconòmic per la comarca. Cal constatar que el Bages i l’Anoia si que han aconseguit el consens social i polític necessari per les seves propostes.

Que rebutja la manera de treballar irresponsable de la sociovergència comarcal, d’esquenes als municipis afectats, basant-se en els fets consumats i posant tota la pressió damunt d’un ajuntament, el de Taradell, fent-li recaure tota la responsabilitat damunt, quan els efectes depassen l’àmbit estrictament municipal.

Que constata que la crispació social i política a la comarca ha anat en augment pel lideratge erràtic que ha exercit el PSC i CiU, oblidant que el Consell Comarcal té l’objectiu de donar serveis als municipis, no de posar-los en dificultats, amb una manca de respecte vers Taradell, però també de Tona, Seva i Malla, que ja han rebutjat el projecte imposat pel Sr. Miquel Arisa, PSC i CiU.

Que lamenta el menysteniment de PSC i CiU, a través de les paraules del Sr. Miquel Arisa, vers el sector agrícola a la comarca d’Osona per justificar la construcció de l’aeroport en sòl agrícola, el dia de la presentació pública del projecte.

Que, en el proper Ple Comarcal de finals de mes, Esquerra demanarà que l’equip de govern del Consell Comarcal de PSC, CiU i Independents retiri la proposta de construir un aeroport privat corporatiu a Mont-rodon que ha volgut imposar.
 
ERC D'OSONA