Torelló engega una campanya de sensibilització contra la violència masclista

Redacció
17 de novembre del 2008
 
A la foto, presentació de la campanya, d’esquerra a dreta: Cristina Sala, regidora de Ciutadania Activa; Maria Àngels Casals, regidora d’Igualtat d’Oportunitats; i Maria Villegas, tècnica del Pla d’Igualtat.
 
La campanya vol implicar tot el teixit associatiu de Torelló per la qual cosa s’ha sol•licitat l’adhesió per escrit a les entitats del municipi. A dia d’avui, ja són 29 les entitats –de ben diversa naturalesa- que hi han donat suport explícit, en una xifra que creix de manera constant. Amb la signatura es valida la queixa de les entitats de Torelló a situacions de violència masclista que es produeixen a l’Estat espanyol i a Catalunya.
 
La campanya es farà visible el proper dimarts 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència envers les Dones. A les 8 del vespre, a la plaça de la Vila es farà un acte commemoratiu, obert a tothom, que consistirà en penjar una banderola a la balconada de la Casa de la Vila, amb l’eslògan:
 
Les entitats de Torelló i la seva gent diuen:
NO A LA VIOLÈNCIA MASCLISTA
 
A través d’aquesta pancarta es projectarà la campanya gràfica que s’ha dissenyat expressament, en l’inici d’un procés que no es vol quedar aquí sinó que neix amb vocació de prolongar-se en el temps. Així, el llistat d’adhesió de les entitats continuarà obert mentre estigui vigent la campanya. El llistat d’aquestes entitats que han manifestat públicament el seu rebuig a la violència masclista es penjarà al web de l’Ajuntament.
 
En acabar aquest acte simbòlic, el mateix dimarts, a les 9 del vespre, a la sala d’actes de Gestiomat, tindrà lloc un acte participatiu, organitzat per l’Ajuntament de Torelló i el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura. L’acte, titulat “Dona, la teva opinió interessa”, s’integra en el procés d’elaboració del nou Pla d’igualtat d’oportunitats entre dones i homes.
 
Posteriorment, el dijous 27, a les 7 de la tarda, la sala d’actes de Gestiomat acollirà una xerrada-col•loqui sobre el tema “Reflexions masculines entorn els homes, les polítiques d’igualtat, de conciliació i els usos dels temps”, que anirà a càrrec de Bernat Escudero, de l’Associació d’Homes per la Igualtat de Gènere.
 
Aquests actes estan integrats en el programa que s’ha elaborat amb motiu del Dia Internacional contra la Violència envers les Dones. Aquest conjunt d’actes tindran el seu inici dimarts, 18 de novembre, a les 7 de la tarda, amb la presentació de la revista Entre dones, a Roda de Ter, publicació que, a partir d’ara, estarà editada pels ajuntaments de Roda de Ter, Manlleu, Vic i el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura.
 
Finalment, diumenge 30 de novembre, a les 11 del matí, es tancaran els actes amb una Mandala per a la no-violència masclista, a la plaça Major de Vic.