«Escratxe» al president

| 30/04/2013 a les 00:02h
Aquesta notícia es va publicar originalment el 30/04/2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ja és gairebé oficial: l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural organitzen un nou acte de masses per l’estat propi. El repte és omplir el Camp Nou el proper 29 de juny i un dels ganxos és el retorn als escenaris per un dia de Lluís Llach. No és l’única acció que aquestes entitats, les més representatives del denominat sobiranisme transversal, han engegat per mantenir viva la flama independentista. El proper Onze de Setembre, per commemorar el primer aniversari de la gran manifestació de 2012, hi ha prevista una cadena humana arreu del país que de ben segur esdevindrà una nova demostració al món de la voluntat de ser dels catalans. De fet, no hi ha setmana que alguna vila o ciutat no aculli una encesa d’espelmes en forma d’estelada, el desplegament d'una bandera gegant o algun altre acte simbòlic de caire independentista.
 
Totes aquestes demostracions de força col·lectiva estan molt bé i probablement són imprescindibles per tirar endavant això que anomenem “el procés”. Ara bé: vistos els resultats a data d'avui, cal preguntar-se si només amb aquesta mena d'accions n’hi haurà prou per assolir la independència. En teoria, estem en un moment en què tot juga a favor dels sobiranistes. Recapitulem: el govern català és plenament favorable a la celebració d’una consulta. De fet, aquest és el punt central de l'acord entre CiU i ERC, que va motivar la investidura d'Artur Mas. El president s’ha mostrat obertament partidari de l’estat propi. Totes les enquestes assenyalen que els qui volen el referèndum són majoria. Així doncs... per que la cosa no acaba d'arrencar? Per que hi ha tants dubtes i soroll de fons? Dilluns és la polifonia de l’executiu. Dimarts són les pressions de la patronal. Dimecres el president es reuneix en secret amb Rajoy per negociar un nou finançament. Dijous ens demanen paciència i confiança i una mica més de suport. Divendres en Duran diu que ell està pel pacte. Això sí: de declaracions de sobirania, comissions pel dret a decidir, commemoracions dels 300 anys d'ocupació i consells de transició nacional no ens en faltaran. Lamentablement, la nostra classe política no sembla percebre que el país es troba en situació límit (902.000 aturats, 267.000 llars on ningú treballa, el 45% dels parats sense cap subsidi) i que és urgent un pas endavant que ho remogui tot. Això sí: criticar la inacció governamental o plantejar dubtes sobre com s'està conduint “el procés” equival a ser titllat de quintacolumnista per molts els qui fa pocs mesos entonaven amb fruïció allò del “tenim pressa”.

Tanmateix... i si el problema no fossin els nostres dirigents? I si el que fallés fos l'estratègia del propi moviment social sobiranista? Ja sabem que la classe política és per definició acomodatícia i poc favorable a canvis radicals. No en podem esperar gaires heroïcitats, així que potser no és molt intel·ligent cedir en exclusiva als partits o al Govern la gestió del capital polític generat per la mobilització independentista dels últims anys. Fixem-nos en com actuen altres moviments socials d'èxit com la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH). No es limiten a fer agitació, sinó que practiquen l'acció directa, ja sigui impedint desnonaments, ocupant blocs de pisos buits per a les famílies desnonades o recollint firmes per presentar una iniciativa legislativa popular al Congrés. Ara impulsen “escratxes”, és a dir, actes de protesta pacífica vora els espais de treball o domicilis particulars dels responsables polítics que tenen la capacitat real de tirar endavant reformes per fer efectiva la dació en pagament.

El sobiranisme, doncs, podria prendre exemple de la PAH i començar a plantejar escenaris de desobediència, amb l'objectiu de pressionar amb més eficàcia al poder polític. Per exemple: Òmnium o l'ANC podrien impulsar una ILP al Parlament de Catalunya per convocar una consulta sobre la independència. Per que es tramités sols caldrien 50.000 firmes. En una setmana ho tenim! Durant el debat parlamentari els nostres polítics es veurien obligats a moure fitxa sí o sí. Si això no prosperés, una altra opció seria plantejar accions no violentes per pressionar les persones que tenen responsabilitats directes en el desenvolupament del procés i que, postposant el referèndum, allarguen de forma innecessària el patiment de les famílies catalanes. Un “escratxe” diari davant del domicili del president Mas, encapçalat per Muriel Casals o Carme Forcadell, potser seria més efectiu que qualsevol rebuda a plaça Sant Jaume. Ep, i si ni així avancem, sempre quedarà l'opció de retornar als plantejaments de l'independentisme clàssic. Ras i curt: articular una alternativa política que desbanqui l'autonomisme, guanyi unes eleccions, formi govern i convoqui un referèndum. Mentre això no passi serà fantàstic omplir el Camp Nou d'estelades, però per si de cas, estaria bé anar preparant l'“escratxe” al president.

També us pot interessar

 

COMENTARIS

Posats a demanar think big.
Anònim, 30/04/2013 a les 00:19
+33
-5
Posats a demanar, en comptes d'una ILP amb 50.000 signatures per demanar un referèndum, perquè no una ILP amb 3.000.000 de signatures per demanar que el parlament declari la independència.

Amb 3.000.000 de signatures no cal referèndum, només amb els signants ja hi hauria més del 51% de vots favorables encara que votés el 100% dels cens i encara que tots els no signants votessin no. La pròpia ILP donaria al govern el mandat democràtic.

El problema és que Espanya té agafats pels collons als empresaris del pont aeri, a uns quants polítics catalans i a la majoria de mitjans de comunicació de masses. Sense aquests efectius, qualsevol acció popular contundent requereix que primer es teixeixi una xarxa densa i resistent a la manipulació per part dels poders fàctics.
Absurd
Carolingi, 30/04/2013 a les 07:16
+30
-8
El plantejament d`aquest article o es absurd o malintencionat, si volem accio directa com diu l`autor, no hem de fer escratxes al President que sera com tirar pedres a la nostre teulade, l`autentica accio directa seria fer escratxes a la delegada del govern Llanos de Luna, tanbe als alts funcionaris de l`administracio de l`Estat, sobre tot els de la Agencia Tributaria, per la seva implicacio directa amb l`espoli fiscal de Catalunya, aquesta es la veritable accio directa per ajudar al pais.
què hem fumat avui?
traveler, 30/04/2013 a les 08:05
+22
-7
"Escrache" al president?

Èxit de la PAH? (en què canviarà la nova llei hipotecària? Només en allò que la UE ha dit, i a instàncies d'un jutge. La PAH al final s'ha estimat més retirar la ILP, veien com el PP la passava per l'apiconadora).

Toca prendre la medicació.
Túnel
Anònim, 30/04/2013 a les 08:30
+26
-7
Coincideixo en que cal plantejar actes no tant folklòrics i més de desobediència, però no crec que justament el president Mas n'hagi de ser víctima, donat que és dels pocs polítics que intenten trobar el desllorigador.

La desobediència ha d'anar per un altre costat, en actes visibles, però també de no tant visibles, especialment el pagament d'impostos a l'Agència catalana. Aquesta és la mare dels ous per començar a caminar cap a la sortida del túnel de la crisi.
obsessions sectàries.
Anònim, 30/04/2013 a les 08:40
+29
-10
Trobo fora de lloc la teva proposta de fer "escrache" al President (evito la teva adaptació catalana d’aquest mot argenti, tan ridícula com dir “enxufe” enlloc d'endoll).
El teu escrit és un més dels que ho exigeixen tot al President i obliden la negativa del Poble català de donar-li la força per liderar el procés.
És evident que el resultat de les votacions va debilitar Mas, el va debilitar per formar govern, però també el va debilitar per tirar endavant el procés. Tot i seguir sent l’unica opció viable, mentre no es facin noves eleccions.
Dimecres el Barça ha de encarar una eliminatòria que va perdre a la anada per 4-0, els que somien en la remuntada impossible, demanen recolzament als jugadors. És clar que tu tens tot el dret, faltaria més, de suggerir que els presidents de les penyes vagin a casa del Messi a fer-li “escrache”.
Tal com fan els barcelonistes, jo suggereixo donar recolzament al President, almenys mentre sigui ell qui ha de remuntar la “eliminatòria”.
Totalment incorrecte
Anònim, 30/04/2013 a les 09:27
+30
-11
Com a militant, pagant quota, de l'ANC i Òmnium, em sembla una tàctica molt poc assenyada. El que s'ha de fer és acabar de convèncer els indecisos "econòmics": ciutadans castellanoparlants que són conscients de l'espoli econòmic i que es senten incòmodes amb una Catalunya independent pq. pensen que potser ells no tindran lloc; cal treure-els-hi la por al cor i que es posicionin a favor de l'estat propi.

No em sembla que l'escrache als polítics vagi amb aquesta línia. No ens cal radicalitzar-nos pq. el procés va bé (deixant a banda declaracions, amb els fets anem bé).
Sí? Doncs no.
Anònim, 30/04/2013 a les 10:20
+17
-7
ILP sobre referèndum? Ja n'hi va haver una i entre CiU i ERC la van enterrar a la Mesa (no va arribar a entrar a la cambra).

Alternativa que convoqués referèndum o DUI? Ja teníem Solidaritat i entre tots, encert o error, l'hem enterrat.

Serem llestos o serem burros, però hem pres el camí llarg i això ens pot costar la derrota. Només el temps dirà si la societat catalana ha perdut el tren, de moment hem escollit anar a Ítaca fent abans un creuer pel Mediterrani. Els independentistes express han hagut de plegar.
Surrealista
Anònim, 30/04/2013 a les 10:38
+35
-12
Sr Palà com podriem explicar a Europa que volem ser independents a base d'escarnis al nostre president? Quina legitimitat té la PAH? No ho sabem perquè mai no es presentarà a unes eleccions. La Forcadell ha de deixar les accions per convèncer els indecisos per fer escarnis? I la consulta? El poble no hauria d'opinar? Com sempre vosté "cupeja" tirant pilotes fora i criticant allò que no té un perfil neocomunista. Em fan por que aquells que sempre parlen del malvat capitalisme sovint obliden que estem en una democràcia, que és imperfecte però que la fem entre tots. Voleu un sistema polític on guanya el que crida més?
Joan Solà
Joan Solà, 30/04/2013 a les 10:42
+23
-14
L'escrache, escarni o com li vulguis dir és premental, medieval i immoral. Que tingui èxit no el justifica, només genera por pel que pot passar si diem a la societat que és així com creiem que s'han d'arreglar les coses a partir d'ara. Aquest article, les idees que defensa, és sinistre.
Genial
Ignorant, 30/04/2013 a les 10:59
+8
-17
El punt de que l'escrache sigui encapçalat per la Muriel Casals i la Carme Forcadell és perfectament genial. Radicalment esclaridor :)
Seriosos
Anònim, 30/04/2013 a les 11:20
+32
-15
Millor que no ens dediquem a fer el friki, siguem seriosos.
Escratxe/escarni?
Anònim, 30/04/2013 a les 11:22
+46
-22
No creus que el President ja té prou pressió com perquè, a sobre, li fem escarni (no m'agrada gens això de l'escrache, ni la paraula, ni el fet)?

Si fins ara l'únic líder polític que s'ha atrevit a plantar cara ha estat en Mas, donem-li un vot de confiança, si-us-plau i deixem-lo treballar en pau!
Si ,peró
indeptista intrumental, 30/04/2013 a les 11:52
+3
-1
Rotundament d'acord amb l'analisi . Cal veure si les accions que proposes poden ESPANTAR i neutralitzar el proces d'incorparacio de mes independentistes , instrumentals com jo.També constato que ens està caient a sobre el sostre de l'España en descomposicio. Cal fugir-ne però no "en estampida" però la miseria de tant esperar ens paralitzarà.
Esquellotades
Anònim, 30/04/2013 a les 12:00
+8
-1
Per un moment he pensat que quan deies "esquellotada al President" et referies a anar a fotre-li'n una al Rajoy. Però ja veig que no, que els d'esquerrenetes només goseu fer-ho contra el Mas.

Per cert, de la resta de bajanades que dius només et puntualitzaré una cosa: si els catalans fem ni un sol moviment de pressió que es pugui arribar a interpretar com a antidemocràtic, serà usat en contra nostra i encara prendrem mal.
poders economics
xavier, 30/04/2013 a les 12:09
+1
-1
Aviam encara no es donem conta de qui mana,son els bancs i altres holdings empresarials i em sembla mol que el Mas no esta per la feina de enfrontarse diría que van en el mateix vaixell.Be dons si que una presio com el escrache aconseguria una demostracio de força del poble,ara tambe es podría fer devant de la Caixa,Gas Natural,per ejempla i tambe devant de la casa del Mas,pero una cosa tinc clara es la volan jugar....apostem?
Sr. Palà, no es aixó.
Josep-Francesc, 30/04/2013 a les 12:10
+11
-1
Sr. Palà, no es a en Mas a qui s'ha de fer escrache. Prou feina té el pobre. Es a la delegada del govern a qui s'ha de fer.

Penso que aquest article és malintencionat i poc digne d'una persona educada.
pas a pas ,... però ferms
Oriol Pratginestós, 30/04/2013 a les 12:16
+6
-1
Article totalment fora de to ,... EL PRESIDENT I EN JUNQUERAS ho estàn fent bé ,.. cal anar amb tots els timings correctes i anar-nos carregant de raons i com fruita madura les coses arribaràn segur,.. no volguem anar tant depressa i fem descarrilar el tren , la Independència no vindrà al juny ,... pas a pas sense aturar-nos,.. però ara de moment ja tenim un altre argument, la sentencia del TC contra la nostra sobirania,.... més arguments al sac per tal de portar-los a nivell Intenracional ,.. anem bé,.. ja farem pressió quan realment calgui,... acte Camp Nou , Onze Setembre,.. i HIsenda Propia que s´està creant,... l´objectiu és 11.09.2014,.. manca 1 any i 5 mesos,.... el que hem de fer és esbombar el tema i convèner cadascú de nosaltres 1 persona que no ho és,... tansols 1 amb això ja tindriem tot guanyat.
Carallotades
Anònim, 30/04/2013 a les 13:30
+7
-1
Quantes carallotades juntes. A Escòcia fa molt més que tenen les mateixes condicions locals i millors amb l'Estat i no fan la convocatòria ara.
Fèia temps que no llegia tantes carallotades juntes.

Bonica manera de comparèixer a l'escenari internaconal: fent escarni al president a qui es reclama que proclami la independència. El procés té els seus passos i una majoria parlamentària els està tirant endavant. Però, esclar, on hi hagi un bon merder que es tregui del mig el resultat de les urnes i la legitimitat del Parlament.

També bonica imatge d'unitat. Sensacional manera d'enfocar un procés que requereix la participació de tots.

I ja que fem escarnis, fem-los al ambigu Navarro, al confús Herrera; per no parlar de Rivera o Camacho.

Fem el referèndum. Imaginem que el guanyem. I l'endemà què?:

Nen,els articles de consum, de gaudi immediat i sense treballar-ho es compren a les botigues. La independència fa dècades que alguns la treballen en silenci, no sempre compresos, comper ara, que la pressa d'uns quants ens portin a aquest camí de desunió i ridícul.
Idiosincracia
Anònim, 30/04/2013 a les 13:34
+1
-7
Penso guardar aquest article sobretot pel's comentaris de la majoria de la gent.
I el guardo per quan la meva canalla, encara molt petits,es facin grans i demanin perquè Catalunya no és independent.
Queda ben clara la manera de ser dels catalans,i llegint aquestes poques lìnies crec que entendran el perquè de la situació del seu país.
Això sí,podran penjar a la seva habitació posters de manifestacions multitudinàries i de cadenes humanes molt fotogeniques perque de ben petits sàpiguen fins on arriba la determinació d´aquest poble .
Dues coses
Lluís Buscató, 30/04/2013 a les 13:45
+2
-3
En primer lloc, no seria hora de començar a fer servir la paraula catalana "escarni" que defineix perfectament el terme anglès transcrit com "escratxe".

En segon lloc, no comenceu a sospitar que CiU l'únic que ha fet és encapçalar el moviment redirigir-lo i controlar-lo; i evitar així ser arraconada. De fet, és una estratègia que han seguit tot sovint al llarg d'aquesta segona restauració borbònica.

Salut,
S'equivoca Sr. Palà
manel.cat, 30/04/2013 a les 14:00
+7
-2
Això de proposar fer escarni al President demostra que el seu enteniment està encara sense bullir. Deu d'eser la edat. Disculpa. Ho sento.

Fer un escarni davant de las seus del PPc, del PSOEc, dels c's, inclús del Fainé o del Godó o... o... SÍ que seria coherent, SON EL ENEMIC.

No intenti distreure al poble català, volem una #dui i #tenimpressa però no "matem" al polític que actualment es el nostre President i que, amb el Oriol Junqueras (sens dubte) SON ELS ÚNICS que empenten el procés d'alliberació del nostre país.
Boria avall!
Confuci, 30/04/2013 a les 14:18
+8
-3
Escrius ben bé per a manipular la informació des del teu punt de vista o des dels teus interessos personals.

Que veient com van les coses i el poc éxit i acceptació dels teus 3, els del sí crític,surtis amb un article com aquest em fa entendre que estàs desesperat i fora de lloc.

Jo crec , diferenciant opinió de manipulació, que ets tu qui es mereix un "Boria avall!
3 anys després....
Anònim, 30/04/2013 a les 14:40
+7
-3
Fa tres anys que Alfons López Tena, Uriel Bertran, Toni Strubell i tants d'altres van posar en marxa aquesta estratègia punt per punt.

No només van proposar una ILP per fer consulta que ERC i CiU van tombar, sinó també una IL que la mesa (CiU + ERC) ni tan sols va deixar arribar al Parlament.

Vista la negativa vam crear una coalició de partits que si hagués guanyat hauria fet la independència segons el full de ruta que s'acabarà imposant despres d'anys de perdre el temps i els diners.

Encara els recordo asseguts al parc de la ciutadella (davant lloc de treball del president)reclamant arovació de declaració de sobirania seriosa. No com aquesta que ara defensen en base a que no té efectes jurídics.

Però els catalans no hi van creure.....
Camí equivocat!
Anònim, 30/04/2013 a les 14:54
+9
-2
Escarni al President? Voleu fer coses útils pel pais de debó? Doncs fem escarni d'aquells que trobem als supers comprant productes que se'n foten dels catalans, GRANINI, per exemple; segur que en pocs dies aconseguim que la marca es replantegi la seva política. I així una rera altra: La Vanguardia, etc ...
Mikel Legarza
I un "escratxe" al CNI a Bcn?, 30/04/2013 a les 15:17
+10
-1
Arnau, (et dius Arnau o és també un àlies?)

Això ja fa temps que passa de mida.

Estic fins els nassos d'argumentaris intoxicadors.(Seriosament, senyor Salvador Cot comença a ser hora de prendre alguna mesura).

Posats a fer escatxes els fem davant el CNI o El Triangle.
Capacitat intel·lectuals limitades
Anònim, 30/04/2013 a les 15:33
+5
-2
Quelcom molt ben fet està fent el nostre MH President si pateix la xiulada dels franquistes i la obstrucció permanent dels mitjans de manipulació unionistes.
Malauradament les capacitats intel·lectuals d'aquest articulista no li permeten arribar-hi tant lluny ni tant a fons.
ACTE DE MASSES
Núria, 30/04/2013 a les 15:43
+6
-0
Tambe hi ha un altre acte de masses per a la independencia, que no consta en aquest escrit, el 11.5.13 a les 18h a la Pl. Sant Jaume BCN. Jo crec que tots hem d'anar a totes les concentracions per a la independencia, sigui qui sigui que hagi donat suport.
'Independentisme transversal' és com qui diu 'nació transversal'
Jordi M, 30/04/2013 a les 16:02
+7
-2
D'entrada de traca que els que havien de regenerar-nos la democràcia importin mètodes i vocabulari del peronisme. Segona, el nostre anti-sistema de capçalera confon els seus íntims desigs amb la realitat. Evidentment, que quan insinua que el que anomena amb la tautologia 'independentisme transversal' podria fer-li un linxament a Artur Mas, en realitat és ell qui frisa perquè això succeeixi. Que s'han de tenir pebrots, per cert. S'han de tenir pebrots perquè linxaments contra l'actual Govern n'hi ha dia sí, dia també, per part de turbes anti-sistema al servei del sistema. Perquè el sistema, l'únic sistema que aquí està en joc, és Espanya. No tinguis por que indignats espanyolistes i sindicats sucursalistes cloguin mai cap cristo armant-la davant la delegació de la virreïna, no. Sempre davant la Generalitat. I ara el nostre inefable personatge insinua que Artur Mas, a més del linxament diari de Cunís, Ce Ce O Os i U Ge Tes, turbes anti-sistema i socis del Club de Tennis Barcelona, ara deixa anar que també en podria acabar rebent dels que volem que Catalunya, triomfant, torni a ser rica i plena. Tu li tens mania, oi, Roger? Ai, perdó, Roger/Salmonete, perquè en castellà també, si us plau.
Bestieses
Anònim, 30/04/2013 a les 16:48
+7
-2
El Parlament de Catalunya ha endegat un procés a partir dels vots dels ciutadans a les urnes. Els partits han fet una majoria i han traçat una estratègia i una manera de fer-ho. Si es confirma el que s'ha dit, anirem més depressa que Escòcia, que té l'Estat molt més disposat a facilitar una consulta,

Un procés com aquest equereix la màxima unitat i institucions respectades. També una certa serietat formal de cara al reconeixement interncional.

Avui, el president esta complint el procés que va marcar durat el període electoral i en el pacte en ERC. Anar construïnt estructures d'Estat, anar sumant voluntats i fer un procés incloent.

Davant tot això, el senyolr Palà es proposa fer el mateix que els pijos del Godó: xiular que opta per seguir el mandat electoral.

Posats a fer, podríem fer escarnis a Millo i Camacho, Rivera i Cañas o Navarro i Lucena, que de deiversa manera o s'oposen o encara estan més distants d'imprimir velocitat al procés.

No són convergent. Vull la independència de debò. I l'oposició sistemàtica a part del catalanisme (el president i els seus votants), la deslleialtat amb el que s'ha dit a les urnes i la desunió per sectarismes absurds no ens porten a res.

Potser l'autor i elsquatre que el seguirien es pensen ser més espavilats i tenir més legitimitat que el poble català i el resultat de les urnes.

La meva resposta és, senyor Palà, que el seu article és una col·lecció de desporpòsits i nicieses.

Mas= Catalunya
Manel, 30/04/2013 a les 18:10
+6
-9
Ai, Roger, que has tocat ós. Vistos els comentaris, Artur Mas ha aconseguit el que volia: identificar-se amb Catalunya. A partir d'aqui, la seva figura és intocable.

Per cert, jo no crec que Espanya "tingui agafats pels collons als empresaris del pont aeri", com diu algun comentari. Són els empresaris del pont aeri i altres com ells que tenen agafats pels collons a Espanya, a Catalunya i a tota l'Europa del sud.

I per cert 2: jo sí que estic bastant d'acord amb el Roger Palà.
Tota la nostra determinació per sortir de Espanya. Sinó el 14, el 15 i sinó ...quan sigui possible.
Charly Brown, 30/04/2013 a les 18:42
+3
-1
Aquesta vegada no cal correr, cal fer-ho bé i conseguir la llibertat. Espanya és per esencia la negació de la llibertat perque en el seva construcció s'ha partit sempre de falsetats. Tot i amb democracia Espanya és defineix com a nació única i indivisible quan de fet és evident que existim els catalans i els bascos que ens considerem integrants d'una altra nació. És impossible una veritable democracia espanyola si els catalans, els bascos, els gallécs i potser els canaris no sortim com estats diferents d'Espanya perque Espanya es vol majoritariament a sí mateixa nacionalment castellana y sense cap respecte real per les altres nacions que en formen part.
Intel·ligència si us plau
Bet.Cat, 30/04/2013 a les 19:05
+6
-4
Sí, cal moure'ns de moltes maneres, i potser no cal amb l'escarni/escratxe, però a sobre, em sembla absurd i d'una estupidesa molt gran, pensar en presionar més als que ja estan ofegats, és molt poc intel·ligent.
Per primer cop tenim un president que treballa per Catalunya, en un dels pitjors moments, posats millor la Llanos i companyia.
Recordeu que al nostre president encara el poden tancar a la presó, ens poden treure l'autonomia i més.
Necessiten que ens ofeguem econòmicament per a que no ens quedi alé per fer cap pas, ni cap TV ni estructura d'estat, i ho aconseguiran. Sobre tot si les genials iniciatives que surten dels nostres caps catalans són tan intel·ligents com aquesta. Cal que ens torturem més a nosaltres mateixos? Som massoquistes?

Jo prefereixo una ILP de 3.000.000 com proposa l'anònim de les 00:19: Neta, polida i contundent!!! Si alguna cosa sabem fer molt bé els catalans, es aconseguir la força col·lectiva, però que sigui útil, i sobre tot a favor nostre, si us plau!

Fem sí, però amb intel·ligència!!! Els lliris al jardí!!!!
Olé i olé
Mingot, 30/04/2013 a les 20:11
+7
-15
Ja comencava a ser l'hora que algú digues 4 coses clares. Cal anar ràpidament a la independència. El Govern i el Parlament no poden sempre anar darrera la societat civil. Necessitem algú que vagi un pas endavant. Per mi escarni o el que faci falta. Vinga periodistes! a fer la feina que us toca.
M'he perdut
un, 30/04/2013 a les 23:03
+3
-7
Que collons és això d'un quintacolumnista?? Per cert, si promous un escratxe al President Mas, et pot caure una ordre d'allunyament de l'Artur, com ja va passar als "escratxistes" del Congrés de Madrid.
indignat 2.0
Reusenc v.2.0., 30/04/2013 a les 23:29
+3
-14
Habría que plantearse la posibilidad de hacerle a usted un escratxe por la pena de artículo que acabo de leer, ¿o quizás ud tiene más derechos que San Mesias? por muy mal que me caiga.. 300 años no sirven para que se equilibren los hemisferios de su cerebro, pero le voy a escribir una cosa; Ahora mismo prefiero hacerle un escratxe a ud. que a San Mesias. Si el uno ha metido la pata hasta la mitad del pozo, va el otro y aprovechando la inercia se hunde en el entrecejo. Hay mucho listo de pupitre a las 10 que a las 12 está en la cama. La culpa es de madrit, luego de san mesias y luego del portero de la comunitat de veins. Cobardes de pupitre y de primer plano en cadenas humanas.
Ay deu meu senyor
Anònim, 01/05/2013 a les 10:10
+15
-3
Roger perdona pero t´has equivocat de objectiu L´escrache es tindria de fer davant de la casa del conde de godo i del faine.

El primer president de la Generelitat en la democracia que lidera un proces constituient encara li aniràs a tocar els pebrots.
La caverna us dóna suport
Anònim, 01/05/2013 a les 10:12
+10
-3
Ja posats a dir crec que als del PPSC's també voldrien unir-se a fer un escarni al nostre President. Com el que li van fer l'altre dia els pijos de Sant Gervasi. Ja m'imagino els titulars a l'ABC:"Indignación popular por la deriva separatista de Mas". En Duran guanyaria més poder dins de CiU i es defenestraria el nostre president. ICV i la CUP tindrien una excusa perfecta per abandonar el procés. I s'ha acabat la història. Creieu sincerament que l'enemic és el nostre president? Fer un escarni a en Mas no seria seguir els somnis de la caverna? Seguint el vostre raonament ilògic proposo fer un escarni al David Fernàndez per no haver votat a favor de la declaració de sobirania. Això ja no us agrada tant, oi? Així doncs no parariem de fer-nos escarnis els una als altres i desde Diagonal 666 se sentirien riellades atronadores.
cahmpions
Anònim, 01/05/2013 a les 11:49
+0
-2
Alguien parecido a ti, pero bastante más aseado intelectualmente, supo llevar al Borusia a la final de la Champions.
Seny si us plau
Anònim, 01/05/2013 a les 11:50
+0
-2
Noi, crec que t'has begut l'enteniment
LES XORRADES DE PROGRE JA ESTAN PASSADES, ESTAT PROPI I RES MES
si home si i llepar el cul al PSOE com sempre..., 01/05/2013 a les 18:36
+0
-1
si, i donar ales al socialisme cat del que n'ets un defensor descarat i permetre una republica castellana que acabi amb la poca llibertat que te cat i la seva llengua. Au va noi, que cada dia pixes me´s fora de test o no se t'entén. No entenc que hi fots , molta xiruca progre però segur que no tens ni idea de patejar-te el pais, motxila a l'esquena , bla bla bla sociata i res més. se't veu la llumenera, ... el que heu de promoure és TANCAR LA CAIXA DELS IMPOSTOS CATALANS I NO DIR TANTES TONTERIES I REFLEXIONS DE PA SUCAT AMB OLI PER ENTRETENIR AL PERSONAL. AMB TOTS ELS IMPOSTOS A CAT, S'ACABEN UN MUNT DE PROBLEMES I HEU DE COMENÇAR PER AQUI I LLAVORS PODREM CANVIAR LES LLEIS HIPOTECARIES A CATALUNYA PERQUE A ESPANYA NO PODREM FER RES DE RES.
L'ANC no és la PAH
Anònim, 31/10/2013 a les 11:55
+0
-0
Molt em temo que ni Òmnium ni l'ANC són la PAH. Massa proximitats als grups polítics. L'acció directa acabarà essent espontània, i davant del que això pot representar en imatge internacional i aldarulls, els parlamentaris haurien d'anar actuar.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Roger Palà
Barcelona, 1978. Periodista i cooperativista, impulsor del digital Crític, especialitzat en periodisme d'investigació. Ha estat cap de redacció de la revista Enderrock i ha col·laborat amb mitjans com la Directa, El Triangle, la revista El Temps i el diari El Punt Avui. És membre del Grup de Periodistes Ramon Barnils i participa de l'observatori crític dels mitjans Mèdia.cat. Ha coordinat durant quatre anys l'Anuari Mèdia.cat dels silencis mediàtics. És autor del recull d'articles Mots incendiaris (Lo Diable Gros, 2012). 

A Twitter: @rogerpala
Ximo Puig i Susana Díaz, en un acte del PSC amb les alcaldesses de Santa Coloma de Gramenet i l'Hospitalet | ACN
Pep Martí
01/01/1970
Ximo Puig afronta una complicada batalla interna, amb unes primàries el 16 de juliol, després que hagués apostat per Susana Díaz enfront de Pedro Sánchez
01/01/1970
El rotatiu francès confronta les opinions del diputat de Junts pel Sí i del dramaturg Albert Boadella, a favor i en contra de la independència de Catalunya, respectivament
01/01/1970
L'afluència puja un 13% en relació a l'any anterior | Els serveis de neteja han recollit 19 tones de residus i els Bombers han actuat en 117 incendis
Exhumació de la fossa comuna de Figuerola d'Orcau | Jordi Ubach
01/01/1970
La setmana a NacióDigital, resumida en deu imatges
Puigdemont i Junqueras amb Domènech i Alamany | ACN
Roger Pi de Cabanyes | 32 comentaris
01/01/1970
Rajoy creu que la situació política a Catalunya derivarà cap a unes eleccions que forçarà els republicans a pactar amb el partit que lidera Domènech | Dona per fet que el sobiranisme no tindrà prou capacitat de mobilització per fer possible el referèndum
Theresa May, aquest dijous a Brussel·les | Europa Press
Pep Martí
01/01/1970
Els britànics van obrir una profunda crisi al continent el 23 de juny del 2016: el seu "sí" a sortir de la Unió Europea va esquinçar el projecte comunitari | Les eleccions a França i al Regne Unit han modificat les coordenades tot just en el primer aniversari del referèndum
El vídeo d'un conductor negre sent tirotejat per un policia, a Cuatro | Cuatro
Toni Vall | 6 comentaris
01/01/1970
«Portem anys amb uns programes informatius -Telecinco, Antena 3, Cuatro- que són purs mostraris de successos escabrosos, d'imatges morboses»
Pedro Sánchez amb Miquel Iceta, al congrés del PSOE | Flickr PSOE
Pep Martí | 4 comentaris
01/01/1970
L'aposta de Pedro Sánchez per la plurinacionalitat de l'Estat, pendent de desplegar, xoca amb la trajectòria centralitzadora dels socialistes | Daniel Guerra, professor de la Universitat de Sevilla: "El socialisme espanyol sempre ha estat aliè a la tradició federal"
Manifestació coincidint amb el primer dia del judici al 9-N | Adrià Costa
Isaac Meler | 27 comentaris
01/01/1970
Els juristes consultats per NacióDigital subratllen la dificultat per perseguir judicialment els voluntaris implicats en l'organització de la votació | Circumscriuen l'eventual responsabilitat penal al president Puigdemont i la consellera Borràs