Tribuna Oberta

El jovent ho tenim clar: construïm la República

"Per això estarem al Parlament donant suport als nostres representants i acompanyant-los en aquest camí cap a la República"

| 09/10/2017 a les 22:30h
“Som on som i més val saber-ho i dir-ho”, com va escriure Miquel Martí i Pol. Durant unes setmanes més que intenses milers joves ens hem mobilitzat i hem dit prou. Ens hem posat al costat d’aquest poble perquè volem ser els protagonistes de la construcció de la República. Tenim a les nostres mans la possibilitat de fer un procés constituent; la possibilitat d’edificar un país que escolti el jovent i ens doni aquelles oportunitats que fins ara no hem tingut.

Som fills d’una generació que va creure en un futur millor amb la caiguda del franquisme, però ha vist com aquell somni es convertia en malson. Som hereus també de la Caputxinada i per això vam ocupar simbòlicament l’edifici històric de la Universitat de Barcelona. Durant aquests dies moltes persones es van acostar a mirar-nos als ulls i dir-nos que continuéssim, que no ens aturéssim. L’emoció és a flor de pell. Sentim molt a prop la força i la persistència dels que ens han precedit.

Som els que ens van dir que havíem nascut en una democràcia i no entenem perquè l’Estat espanyol ha confiscat cartells, bloquejat els comptes en recerca, escorcollat seus de partits, tancat webs, perseguit alcaldes, detingut membres del govern, distorsionat les funcions del fiscal general... I finalment ha intentat aniquilar, mitjançant la brutalitat policial, el referèndum de l’1 d’octubre. Per nosaltres això no és un estat d’excepció encobert. És una dictadura encoberta.

Som els que hem fet la campanya prohibida repartint cartells, paperetes i informant als nostres avis on havien de votar. Som els que hem viscut la manifestació estudiantil més gran de la història, amb més de 80.000 joves. Tots junts i cantant a una sola veu: votarem!

Mai més ningú dubtarà de la joventut d’aquest país. Som els que no tenim por i que des de l’endemà d’aquest dia que durarà anys, continuem dedicant tots els nostres esforços a defensar i aplicar el resultat de les urnes. Per això estarem al Parlament donant suport als nostres representants i acompanyant-los en aquest camí cap a la República. I no només això, serem allà on sigui necessari, perquè tant avui com demà la consigna és clara: els carrers seran sempre nostres.

També us pot interessar

 

COMENTARIS

Endavant jovent!
Montserrat.cat, 13/10/2017 a les 00:00
+0
-0
Vaig patir molt quan veia que el jovent no el veiem que sobresortís en la defensa de la independència de Catalunya. Inclús volia escriure a l'Assemblea Nacional Catalana i a Omnium per manifestar el meu malestar per aquesta mancança. De cop i volta ja vaig veure que una multitud de joves sortien al carrer i es feien notar amb la seva presència plena d'esperança. Per la manera com desfilaven es notava que ho feien amb convenciment. No era per un contagi ocasional de sortir al carrer i cridar. Era més profund el que sentien. Era adonar-se que el seu país Catalunya, estava en perill de perdre la seva identitat i que davant d'aquesta fatídica mor del seu país havien de lluitar tots plegats fos com fos.
Us vàrem veure, benvolgut jovent, que estàveu arreu i treballant amb tanta noblesa i alegria que feia goig contemplar-vos. Des de la finestra de casa meva també m'emocionava quan es veia passar o quan per la Plaça Universitat ateniu a totes les persones amb una delicadesa i il·lusió que
transmetíeu fe i coratge.
MAI MES NINGÚ DUBTARÀ DE LA JOVENTUT D'AQUEST PAÍS. Que sia per sempre. Sigueu ferms, constants, entregats, per una causa tan noble com és estimar la pàtria.
Juventud
Anònim, 13/10/2017 a les 12:15
+0
-0
De acuerdo con el escrito y el comentario anterior. En casi todo de acuerdo excepto en un matiz. Pequeño y sin demasiada importancia. O si, depende del color de las gafas con que se quiera leer.
Quedé sorprendido en la cantidad de jóvenes que había en la concentración por la unidad de los españoles en Barcelona. Puedo asegurar que la mitad era gente joven y me gustó verlos en medio de los que de algún modo, ya se contaba que asistiríamos. Con banderas españolas y senyeras, sin temor a llevarlas juntas, ya que creo que juntas han de caminar.
El matiz es de nuevo y repetitivo el hacer entrar a la totalidad de un colectivo en el mismo hueco. La juventud en Catalunya, está tan separada en cuanto a sus ideas, como los mayores, así que de igual forma podríamos decir que la juventud está en contra de la república, sabiendo que no es correcto, ya que una parte si lo está.
De una vez por todas, hablemos con propiedad. Una parte de juventud está a favor de la república y otra parte no lo está.
Ni los catalanes estamos por el derecho a decidir, ni todos estamos en contra de no hacerlo.
Todos estamos a favor de ir a votar y que se permita hacerlo, pero de la misma forma que se hizo siempre, mas que en otras comunidades del resto de España, por medios legales, que cada voto se cuente por uno, que los que cuenten los votos sean de todas las opciones convocadas, que haya quien se encargue de verificar que se hace de forma correcta.
Muchos jóvenes irán a votar. Gracias a todo este montaje independentista, largo y cansino, ha hecho que los siempre callados jóvenes, salgan a la calle sin miedo a llevar una bandera.Unos una estelada, otros una mas pacífica y armónica. Pero todos irán a votar y decidirán cuantos jóvenes hay en cada una de las opciones que se les presente
Solo espero que estos tengan mas cordura y sepan suavizar el daño que nos hicieron sus padres al rompernos en dos y crear estas dos Catalunyas en las que estamos

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Jordi Vives i Faig
Historiador, educador, gestor cultural i el que faci falta. Portaveu d’Universitats per la República i coeditor de la revista Ab Origine.
Mariano Rajoy, aquest dimecres al Congrés | Europa Press
01/01/1970
Aquesta via s'obre quan queden poques hores perquè el president català contesti l'ultimàtum de Rajoy | Si Puigdemont atén la petició de la Moncloa, els comicis podrien ser el 17 de desembre | ERC i Romeva descarten aquesta possibilitat, mentre que Forn apunta que caldrà estudiar-la
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el referèndum de l'1 d'octubre
 14:31 L'Ajuntament de Barcelona preveu reobrir l'avinguda Diagonal a la tarda un cop retirada la cera de les espelmes que es van encendre aquest dimarts en la concentració en suport a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Òmnium lamenta els problemes de mobilitat, el PP demana dimissions i C's es queixa del "descontrol municipal"
 14:22 La Guàrdia Civil demana suport econòmic per telèfon als catalans. L'Asociación Española de Guardias Civiles (AEGC) busca finançament entre la ciutadania catalana.
 14:21 ÚLTIMA HORA L'Audiència Nacional demana la identificació dels mossos que van actuar l'1-O. El tribunal sol·licita al cos que detalli l'actuació dels agents col·legi per col·legi.
 14:20 El Síndic denuncia que l'empresonament de Sànchez i Cuixart vulnera drets fonamentals. Rafael Ribó recorda que una sentència del Tribunal Constitucional avala les entitats o partits que defensen idearis independentistes, encara que pretenguin alterar l'ordre constitucional.
 14:14 L'abraçada de l'os de l'Estat a Tusk: premiat a Oviedo en paral·lel a l'amenaça del 155; per Joan Serra Carné. El president del Consell Europeu, al costat de Jean Claude Juncker i Antonio Tajani, recollirà divendres en nom de la Unió Europea el Premi Princesa d'Astúries de la Concòrdia. Rajoy coincidirà amb Tusk a la reunió del Consell Europeu abans de la distinció a les institucions comunitàries, i també té programats contactes amb Juncker i Tajani.
 14:07 ERC i Romeva descarten l'"oferta" de Rajoy de convocar eleccions, mentre que Joaquim Forn apunta que caldrà estudiar-la.
 13:34 Ajornat el Congrés de Drets Humans de l'Advocacia Catalana per «la situació política i social» de Catalunya. Els organitzadors justifiquen la decisió perquè, en l'actualitat, els drets fonamentals són motiu de "viva polèmica". S'havia de celebrar a Terrassa entre aquest dijous i divendres.
 13:22 Entitats contràries a la independència convoquen una concentració a les 20.00h a Barcelona sota el lema "Prou Puigdemont! Prou Junqueras!".
 12:48 Joan Josep Omella, que a principis d'octubre va mantenir contactes amb Mariano Rajoy i Oriol Junqueras per explorar una possible mediació entre els governs espanyol i català, s'ha limitat a afirmar: "Sentim la preocupació que sent tota la població i resem".
 12:48 El cost de reprimir l'independentisme: el desplegament de la policia espanyola supera els 34 milions. L'allotjament dels agents en vaixells i hotels suposa la major part de la despesa juntament amb les dietes pel desplaçament fins al 28 d'octubre.
 12:48 L'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, evita referir-se a la tensió política sobre Catalunya durant la presentació de la memòria de Càritas del 2016. "Avui no toca", ha etzibat quan li han preguntat els periodistes.
 12:29 VÍDEO Gabilondo: "Fi de trajecte". “S'imaginen una comunitat autònoma intervinguda i una república independent alhora?”, es pregunta el periodista.
 12:03 L'oferta de rendició de Moncloa: que Puigdemont convoqui eleccions per frenar el 155. Aquesta via s'obre quan queden poques hores perquè el president català contesti l'ultimàtum de Rajoy.
 11:43 Hisenda preveu substituir Junqueras per un perfil tècnic si aplica el 155. El Ministeri creu que encara pot incrementar el control sobre els comptes catalans.
 11:42 Iceta nega que Sànchez i Cuixart siguin presos polítics. El primer secretari del PSC creu que la presó preventiva és "desproporcionada" i considera que no van cometre un delicte de sedició.
 11:29 Romeva demana a Europa que s'impliqui en la resolució del conflicte entre Catalunya i l'Estat. El conseller d'Afers Exteriors denuncia a Brussel·les la negativa "irresponsable" del govern espanyol: "Negar la realitat i confrontar-la amb violència no genera solucions".
 11:05 L'avinguda Diagonal continuarà tallada tot el matí a causa de la cera de la concentració pels presos polítics. De moment, es van obrint la majoria de cruïlles.
 11:02 Oriol Junqueras: «El govern espanyol indulta sis persones corruptes i n'empresona dues d'honrades».
 10:44 
 09:49 Els diputats de Podem, PDECat i ERC mostren al Congrés cartells per a l'alliberament dels "presos polítics" en solidaritat amb Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. La presidenta del Congrés, Ana Pastor, ha reclamat que els baixin. "Aquí no es fa espectacle", afirma.
 09:43 El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, eludeix concretar les mesures que implicarà l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a 24 hores de vèncer el termini perquè Carles Puigdemont contesti el segon requeriment de l'executiu.
 09:39 L'Ajuntament de Barcelona confirma dues denúncies contra la policia espanyola per abusos sexuals l'1-O. L'alcaldessa Ada Colau ja va criticar-ho fa uns dies i el Ministeri d'Interior va dir que la portaria a la Fiscalia per injúries i calúmnies.
 09:31 Santamaría demana igualtat davant la llei i defensa que el govern espanyol no té incidència davant la justícia.
 09:28 "En nom de la nostra llibertat, els dic que defensarem cívicament i pacífica les nostres institucions, model social i democràcia", diu Tardà, tot reclamant "que parin màquines i triomfi el diàleg".
 09:26 Torn per Tardà, que demana a Santamaría si acceptarien la proposta de Puigdemont de les converses amb caràcter bilateral. La vicepresidenta espanyola recorda que al Congrés ja hi ha bilateralitat, on "porta 13 anys com a diputat".
 09:26 Albert Rivera mostra el seu suport al govern espanyol "per la Constitució i la defensa d'Espanya".
 09:23 Sáenz de Santamaría desgrana les accions del 155 si Puigdemont demà no contesta al requeriment. "Del que es tracta és que els catalans i el conjunt dels espanyol puguin confiar en les institucions de Catalunya", explica.
 09:22 Torn per a Albert Rivera, que també toca el tema català. "Demano que el govern recuperi l'autonomia de Catalunya". "Aplicar la Constitució ja no és una opció, és una obligació", afegeix, tot demanant l'aplicació del 155.
 09:20 Rajoy: "Demano a Puigdemont que actuï amb sensatesa. I que respongui si ha declarat o no la independència de Catalunya". 
 09:18 Xuclà exigeix el cessament del ministre d'Exteriors per les declaracions sobre l'educació a Catalunya. "No s'atreveixin a tocar un sistema educatiu que ens ha educat en la llibertat", afegeix.
 09:16 El diputat del PDECat, Jordi Xuclà, demana a Rajoy sobre els empresonats Sànchez i Cuixart. Rajoy: "El Parlament porta un mes tancat i els catalans no poden demanar a Puigdemont si ha declarat o no la independència".
 09:15 Rajoy contesta Pablo Iglesias i li retreu el suposat finançament de Podem procedent d'Iran i Veneçuela.
 09:12 Pablo Iglesias demana a Rajoy que tornin a la legalitat i a la llei, i "potser canviar de seu perquè no estigui finançada amb diner negre".
 09:10 Torn per Podem, que demana explicacions pel cas Gürtel i les possibles donacions i finançament del PP.
 09:07 El PSOE retreu al president espanyol que només s'hagin aprovat dues lleis des que governa. Rajoy repassa tota la feina feta pel PP.
 09:07 Comença la sessió de control al govern de Mariano Rajoy al Congrés dels Diputats.
 08:58 Íñigo Méndez de Vigo, que també és ministre d'Esports, considera que la lliga espanyola de futbol sense el Barça seria "una lliga descafeïnada". Defensa que "a molts seguidors l'actitud dels dirigents del club no els ha agradat gens" pels seus pronunciaments sobre el procés català.
 08:57 EN DIRECTE Podeu seguir en vídeo el ple del Congrés dels Diputats, que comença a les 9 del matí.

 08:49 Íñigo Méndez de Vigo remarca que a Europa "no hi ha un sol govern que doni suport a la secessió de Catalunya".
 08:40 Íñigo Méndez de Vigo assegura que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart "presos polítics no són" i afegeix que "són persones que estan sotmeses a l'imperi de la llei". Segons Méndez de Vigo,el govern espanyol "no té absolutament res a veure" amb l'empresonament dels líders sobiranistes.
 08:39 El portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, defensa a RNE que "el que la gent vol és llei i ordre", i demana a Carles Puigdemont que torni a la legalitat.
 08:22 
 07:43 La Diagonal de Barcelona està tallada a causa de la cera que hi ha a terra que dificulta el trànsit, després de la concentració d'ahir de suport a Cuixart i Sànchez. Els manifestants portaven espelmes.
 07:35 PORTADES «El Govern del PP planeja dirigir les conselleries des de Madrid», a la portada de «La Vanguardia». Recull de les portades dels diaris de paper catalans i espanyols.
 07:27 ENTREVISTA Àngel Colom: «S'han dit moltes coses de la CUP, però està actuant amb una enorme responsabilitat»; per Pep Martí. L'històric dirigent independentista, exlíder d'ERC i avui al PDECat, assegura que "l'única manera d'assolir una mediació europea és ser estat". "L'empresonament de Sànchez i Cuixart és la venjança dels poders espanyols a l'èxit de l'1-O", afirma.
 07:17 VÍDEO Guardiola dedica la victòria del City a Sànchez i Cuixart. “Tant de bo surtin aviat; és com si tots estiguéssim allà”, diu l'exentrenador del Barça.
 07:14 EL DESPERTADOR de Ferran Casas. 18 d'octubre: impàs en tensió. "Al bloc independentista no es qüestiona la porta oberta al diàleg però si que impliqui dilatar o ajornar els passos endavant, més després de les detencions que han indignat centenars de milers de persones", assenyala el subdirector de NacióDigital. Avui també són protagonistes Rajoy, Colau, la BBC i Navratilova.
 00:09 VÍDEO Joan Mena dona una lliçó a C's sobre l'escola catalana: «Vostès van néixer per dividir». El diputat d'En Comú Podem al Congrés deixa en evidència Toni Cantó en una contundent intervenció a la cambra espanyola.
 23:34 Més de 2.000 persones il·luminen la Porxada de Granollers per la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Crònica de Jaume Ventura.
 23:29 Desenes de persones es concentren davant la delegació del govern espanyol a Barcelona. Els manifestants protesten per l'empresonament de Sànchez i Cuixart i en demanen el seu alliberament. 
Entrades anteriors »
Els operaris de neteja retiren la cera de la Diagonal | ACN
01/01/1970
El consistori assegura que no ha tingut marge per evitar els embussos durant la neteja de les restes d'espelma de la concentració en suport a Sànchez i Cuixart | Òmnium lamenta els problemes de mobilitat, el PP demana dimissions i C's es queixa del "descontrol municipal"
Kiko Tur, aquest dilluns a Barcelona | Adrià Costa
Esteve Plantada
01/01/1970
El grup de la Marina Alta s'acomiada dels escenaris i del públic català amb el concert del proper divendres a la sala Razzmatazz de Barcelona | "Els feixistes estan envalentits perquè ha vist les actuacions de la Guàrdia Civil", afirma Tur en aquesta entrevista a NacióDigital
Dan Brown, a Barcelona | Adrià Costa
Esteve Plantada | 5 comentaris
01/01/1970
L'autor d'"El codi Da Vinci" presenta a Barcelona la seva darrera novel·la, "Origen", una història ambientada en part a Barcelona i Montserrat
Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, a la manifestació en protesta per l'entrada de la Guàrdia Civil al Departament d'Economia | Adrià Costa
Toni Vall | 6 comentaris
01/01/1970
«Tots gasten la paraula “democràcia” fins que serà un paper rebregat i inservible. Ja hi ha presos polítics, persones empresonades per les seves idees. Inacceptable»
Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, durant la manifestació davant de la conselleria d'Economia | Adrià Costa
Oriol March | 28 comentaris
01/01/1970
El Govern assegura que la decisió de l'Audiència Nacional "estripa les cartes" del diàleg i Puigdemont prendrà mesures en les properes hores | Trapero esquiva la presó per un presumpte delicte de sedició però ha d'entregar el passaport davant la jutge Lamela