Opinió

I el major va dir que «sí»

«La maquinària de l’Estat s’ha posat en marxa per vèncer una batalla que el pot abocar a perdre definitivament la guerra»

| 13/09/2017 a les 22:02h
Com no podia ser d’altra manera, el major dels Mossos ha ordenat a la policia catalana investigar la infraestructura del 1-O, d’acord amb les instruccions rebudes de la Fiscalia. Ja en el seu moment el més alt càrrec organitzatiu del cos de Mossos d’Esquadra havia manifestat que compliria la llei i ara ha deixat ben clar que actuant com policia judicial i obeint les ordres de qui constitucionalment defensa la legalitat, el que queda fora d’ella és la llei que convoca el referèndum i els convocants. D’una sola tacada, amb l’ordre donada als Mossos, es col·loca la llei fora de la llei, és a dir, de la banda de l’il·lícit. Ja no es podrà dir que no és cap delicte posar urnes: els Mossos perseguiran a qui les posi o col·labori en la seva col·locació.

Una institució catalana que ha estat recentment aclamada, petonejada, i enaltida, ens ha aclarit d’una vegada per totes la part legal; de fet és una més, perquè ja ho havien fet els lletrats del Parlament o el Consell de Garanties Estatutàries. Però ara queda per resoldre la resta; queda per resoldre el conflicte polític més important que ha tingut mai l’Espanya constitucional, perquè queda per resoldre la cada cop més constatable divisió de Catalunya en dues parts diferenciades, d’una banda els que no poden veure ni en pintura un DNI espanyol, als quals s’han afegit els que tenen altres i variades raons més o menys conjunturals; de l’altra banda es troben els que mai han sentit aquest neguit i ja els hi està bé pertànyer a un país gran, potser una mica massa divers, que té, en raó de la seva mida, alguna cosa a dir a Europa, i potser se’ls hi ha afegit alguns indecisos després de veure l’espectacle amb aparença de procediment que es va viure al Parlament fa pocs dies.

La divisió és important i ho ha de ser per als governants d’aquí i per als d’allà. Per suposat no la senten els diputats, periodistes, empresaris o intel·lectuals que ens donem amicals copets a l’esquena malgrat les diferències. La divisió és de tipus territorial i camina entre persones anònimes que viuen de forma visceral el que altres parlen però contradiuen amb la seva activitat social i empresarial (l’exemple del diari Ara és fàcil d’entendre hi ha una profunda divisió entre la direcció empresarial i els treballadors).

Aquesta divisió ja existia en el passat fins poder-se dir que grans extensions territorials de la Catalunya endins ja fa temps que han desconnectat emocionalment d’Espanya (potser no van estar mai connectades), mentre en altres zones, sobre tot de la Catalunya més urbana, les raons de l’independentisme (encara) no arriben gaire per molts Rufián que s’inventin. Els inventors ho saben, com Madrid hauria de reconèixer que té estructuralment perduda una part de Catalunya.

El major ha dit que "sí", i malgrat el que la CUP pensi, no té altre remei; la maquinària de l’Estat s’ha posat en marxa per vèncer una batalla que el pot abocar a perdre definitivament la guerra.

També us pot interessar

 

COMENTARIS

Estar x veure
Anònim, 13/09/2017 a les 23:44
Interessant
+83
-8
Ens sembla increíble q la sra. Nebrera faci un comentari tan lineal i poc imaginatiu. Crec que el major dels Mossos, de moment, ha cursat ordre del missatge rebut als seus subordinats. Res mes. S'ha donat x informat. Això no significa que estigui d'acord. Es dóna x assabentat. El dia 1 ens trobarem [email protected]
Que esperabas?
Anònim, 13/09/2017 a les 23:54
+12
-55
Acaso crees que iba a decir que no?
Ahora que llego a este cargo, en el que no se le puede cesar, ya que solo puede renunciar al mismo.
Solo puede hacerse desde el ministerio del interior y no se hara porque no hara falta
Entra a Moscú; Napoleó! Veurem com en surts.
Anònim, 14/09/2017 a les 00:31
+51
-4
Si en un escat deixes veure massa aviat el teu dispositiu de peces; el mat es pot fer fonedís. El mosso diu que sí. I no em sembla pas que això digui res de nou sobre la legalitat. Només ens parla dels mecamismes de l'estat. Veurem que passa. Jo també penso que la aparent victòria, és com Moscú per Napoleó, just alló que li farà perdre la guerra.
Penosa deriva constitucional
Anònim, 14/09/2017 a les 00:41
Interessant
+62
-6
Vostè, com a jutjesa, s'ha reprovat a vostè mateixa. Per molt que ho condemni la seva sacrosanta constitució (un article imposat amb la pistola al clatell dels redactors), la independència té tanta entitat moral com l'unionisme. No solament això, la constitució assenyala com a delicte el fet de la independència i a la vegada la celebra cada any el 2 de maig. Ignorància o hipocresia?. La seva justícia cega i miop la porta a voler que els catalans que no ens sentim espanyols no tinguem cap dret ni opció democràtica més enllà de la sotmetre'ns a la seva unidad de destino i tinguem que suportar com una condemna aquesta mena de salconduit de refugiat etern (DNI espanyol) per a viure a casa nostra. No hi parteixi. Quan Catalunya sigui independent vostè no tindrà cap problema en mantenir el seu document plastificat multicolor que tant venera. Podrà viatjar tantes vegades com vulgui a Madrid per a rendir pleitesia als seus superiors i sentir-se realitzada en lo universal.
Lleialtat a la llei i els mossos
magrab, 14/09/2017 a les 01:05
+43
-5
Sra Nebrera, no estic d'acord. Ha dit "sí" als fiscals amb les lleis d'Espanya actuals, vale, però també dirà "sí" als fiscals i les lleis de Catalunya, en el cas d'esdevenir independent. La lleialtat a la llei en tot moment honra els mossos.
La Sra Nebrera ja s'ha descalçat del tot
Âvia, 14/09/2017 a les 07:50
+55
-7
En tots els seus comentaris sempre infiltrant la goteta per descoratjar. Amb aquest, ja se li ha descobert del tot, el joc. Més val que torni obertament al seu antic partit i deixi d'intentar de fer de Cavall de Troia

Encara em sorpren Sra. Nebrera
Pere OliveAnònim, 14/09/2017 a les 08:35
+50
-5
Veig que torneu a origen despres d'haver fet tots els papers de l'auca. El nostre castig , car no us vam votar, es haver d'aguantar-vos a massa tertulies. Resignacio.2017
Hay que servir para ser servido. Y el estado ya no nos sirve
Anònim, 14/09/2017 a les 09:29
+54
-6
DESDE EL 2010 HAN CAÍDO TAN BAJO TODAS LAS INSTITUCIONES ESPAÑOLAS!
La monarquía. Caso Urdangarín y la infanta ABSUELTA.
El Tribunal Constitucional obtiene nuevos poderes en 2015 de la mano de Xavier Albiol!
La Fiscalia española afinaba (y afina) documentos falsos para implicar a políticos catalanes!
El Banco de España desahucia a los ciudadanos españoles y les priva del derecho de disponer de los más de 60.000 millones que le dio Rajoy a la banca privada para rescatarla!
Rajoy se "pule" literalmente los 68.000 millones que había en la hucha de las pensiones en 2011 y deja a 8,5 millones de pensionistas "con el culo al aire".
Durante el mandato de Fernández Díaz se crea una policía patriota que actúa del mismo modo que actuaba impunemente en época franquista!
Durante el mandato de Fernández Díaz y con la colaboración de De Alfonso, destrozaron el sistema sanitario catalán, y afectaron la sanidad de 7,5 millones de personas con el objetivo de hacer dependiente a Cataluña de las ayudas del estado!

UN REFERENDUM EN CATALUÑA ES LO MÁS DEMOCRÁTICO QUE OCURRE EN EL ESTADO ESPAÑOL DESDE QUE CATALUÑA APROBÓ EL ESTATUTO EN EL PARLAMENTO CON UN 81% DE CONSENSO!
Pero como usted sabe, señora Nebrera, luego el TC NOS DESTROZÓ EL ESTATUTO EN 2010.
CON ÉL EMPEZÓ TODO!!!!
50-50
Anònim, 14/09/2017 a les 10:13
+28
-2
Nebrera tiene razón a grandes rasgos pero creo que olvida detalles y los detalles son, en este caso, fundamentales.

En el conflicto Cataluña-España que, salvo Alberto "Dimensió desconeguda" Rivera, nadie niega, hay 2 elementos clave:

El instrumental o práctico. Buena parte de la población de Cataluña no quiere pertenecer a un país donde un partido de matriz fascista y corrupto hasta las trancas no sólo es legal, sino que gana con mayoría absoluta... o con el apoyo del partido grande de la teórica izquierda.

El nacional: hay muchas personas en Cataluña que NO se sienten españolas, que creen que su nación es Cataluña y no España y que esta nación tiene derecho a ser independiente. Es cierto que este sentimiento es mayoritario entre la población catalana original. Pero conviene no olvidar que también hay muchos "botiflers" y muchos españoles que han decidido hacer de Catalunya su país y que, en cierto modo, renuncian a España. Recordemos que fueron padres andaluces los que iniciaron la inmersión lingûística.

Y, el día 1-O, ese eje nacional tendrá más peso que el instrumental a la hora de ir a votar y de orientar el sentido del voto.

¿La clave? Cuántos Jordi Recasen i Montse Subirats no votan o votan "no" y cuántos Paco Péres y María García votan "sí".

Espero que los segundos sean muchos más.
a Anònim, 14/09/2017 a les 09:29
Anònim, 14/09/2017 a les 10:19
+4
-19
Tranquil que a la catalunya indepe ja trobareu periodistes que us donguin raons per queixarvos de l'autoritarisme i les bajanades que fan l'executiu CIU/ERC
Bueno pues..
Bagenc, 14/09/2017 a les 12:41
+7
-4
La senyora Nebrera em mereix tot el respecte del mon, altra cosa es que el que diu no agradi..a veure que els mossos faràn el que diguin els jutges jo no en tinc cap dubte, altra cosa es de quina manera ho faran..altrament son funcionaris no ho oblidem, sigui el que sigui el que passi, està clar que hi haurà un abans i un desprès
El que de veritat faria mal a Madrid seria una vaga fiscal, atès que es per l'únic que ens volen, però a la pràctica i tal com funciona el nostre model de societat es gaire bé utòpica, massa gent te masses coses a perdre..si tothom fos autònom..
Lío
Anònim, 14/09/2017 a les 13:30
+17
-1
Ja fa dies que veig un argument curiós que es el del "lío": "vaya lío esto de la independencia..." o "esta movida no va conmigo". D'això se'n diu resistència al canvi o en altres paraules mandra. Seguir a Espanya és l'opció còmoda (mandrosa en realitat) per tant la divisió real és entre els que intenten fer quelcom per canviar les coses i els mandrosos. Els mandrosos no es que estiguin a favor de l'estat actual si no que pensen que no paga la pena moure's. Com sempre la divisió és entre els que fan i els que miren. No s'equivoqui Sra Nebreda, els mandrosos no són unionistes, a aquests ja els anirà bé allò que surti del 1-O i a vostè en definitiva també.
Plumero
Picassoques, 14/09/2017 a les 15:08
+14
-2
Montse. S'et veu el plomero. No creus que molts indecisos hauran tirat cap el sí en veure la vergonyosa actuació del Govierno?
a Anònim, 14/09/2017 a les 13:30
Anònim, 14/09/2017 a les 15:21
+2
-3
en altres paraules, la divisió es entre bons i dolents oi?
Espanya de veritat
Antoni Ferret, 14/09/2017 a les 16:04
+3
-0
La guerra del PP és clar que l'han de perdre, perquè puguem viure. I perquè quan es parli d'Espanya sigui Espanya, no una altra cosa.
n'estas segura?
anomin, 14/09/2017 a les 16:33
+5
-0
Montse, reina...de veritat no has vist la jugada magistral del Trapero?...
No em puc creure que no te'n hagis adonat...
Desmemòria de la Señora Nebreda
Anònim, 14/09/2017 a les 18:32
+4
-0
Em sembla fort que la Sra. Nebreda parli d,espectacle del parlaments català i s,oblidi de l,espectacle del Gobierno de España, fiscalia, .....però clar en les seves intervencions sempre s,oblida d,una part. Quina mandra de voler ser justa, Ai menys romanćos Señora Nebreda
Quin disbarat!!!!!!
partida 2014, 14/09/2017 a les 19:27
+0
-0
Sra Nebrera

Llegeixi la Constitució i veurà que el TC i les seves funcions no s'justen a dret internacional ni a la mateixa Constitució. Poden condemnar sense judici i tots tenim dret a ser jutjats. Ni amb Franco passava això!!!!!!!
Això és el Tribunal de la Inquisición de España del segle XXI
massa divers?
Anònim, 15/09/2017 a les 11:32
+1
-0
La frase "ja els hi està bé pertànyer a un país gran, potser una mica massa divers, que té, en raó de la seva mida, alguna cosa a dir a Europa" és realment digna d'anàlisi.
Pais gran Espanya?, mitjanet diria jo i sense gaire pes. Que té alguna cosa a dir a Europa?, doncs és clar com qualsevol altre membre del Sud, és a dir alguna cosa però poca.
Ara bé, això de "potser una mica massa divers", em sembla una autèntica ofensa digna d'un totalitarisme impropi de la Sra Nebreda.

Ah, i per cert, quan vagi amb el DNI espanyol a un país del centre o nord d'Europa observi la cara del policia de fronteres, hi veurà una mitja rialla que ho diu tot sense dir res. No es faci tantes il·lusions, ser Espanyol no és millor que ser Portuguès quan viatges pel món.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Montserrat Nebrera
Advocada, jutge, diputada i sempre "profe" a la universitat (des de fa 13 anys a la UIC), va fer tres carreres per una barreja de curiositat i avorriment. Candidata a mestre de res, aprenent de tot (menys de bruixa!), ha fundat Alternativa de Govern. Creu en la unió però sols des de la llibertat.
Carles Puigdemont, en una reunió de Govern | Govern
Oriol March
01/01/1970
El president de la Generalitat assegura que hi ha "plans de contingència" previstos i crida a la participació davant dels "abusos" del PP | "Ja no és una qüestió de decidir un vincle polític amb l'Estat, sinó de si volem viure en un règim plenament democràtic", assenyala en un discurs institucional
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb l'1 d'octubre
 21:09 Puigdemont adverteix Rajoy: «L'1 d'octubre es farà el referèndum que tenim convocat»; per Oriol March.
 21:08 El discurs institucional de Carles Puigdemont sona per megafonia a les portes del TSJC.
 20:58 Els periodistes Jordi Évole i Mònica Terribas han llegit el manifest a favor de la llibertat de premsa en la concentració d'aquest vespre organitzada pel Grup Barnils. 
 

Jordi Évole i Mònica Terribas Foto: Isaac Meler

 20:55 Un camió ha descarregat durant la tarda provisions per passar la nit al passeig Lluís Companys.
 20:41 Albano Dante Fachin s'ha mostrat optimista de cara al referèndum en el primer acte de campanya pel "sí" a Tarragona de la seva formació: "Les urnes, de moment la Guàrdia Civil no les ha trobat i això vol dir que o no existeixen o que no les troben i per tant, l'1-O s'acabarà imposant". Informa Jonathan Oca.
 20:37 VÍDEO Unes 300 persones canten "Els Segadors" davant la caserna de la Guàrdia Civil de Travessera de Gràcia.
 20:36 La consellera Meritxell Borràs ​als sindicats que blindarà la seguretat jurídica dels funcionaris.
 20:34 Els funcionaris de la Generalitat cobren la nòmina després que Hisenda n'autoritzi el pagament. 
 20:10 VÍDEO Unes 300 persones han encartellat el barri de Gràcia fins arribar a la comissaria de la Guàrdia Civil situada a Travessera de Gràcia, on s'han concentrat. En aquesta comissaria hi ha els alts càrrecs que van ser detinguts ahir. 
 

Unes 300 persones davant la comissaria de la Guàrdia Civil de Travessera de Gràcia

 19:58 El jutge investiga si la Generalitat ha gastat 6,2 milions en el referèndum. Segons ha avançat "El País", el jutge demana intervenir tota la documentació relacionada amb l'1-O i la posada en marxa d'estructures d'estat.
 19:56 PERFIL Ramírez Sunyer, del famós jutjat d'instrucció número 13, l'ariet de la judicatura contra el referèndum; per Isaac Meler.
 19:45 ACTUALITZACIÓ Llibertat provisional per a vuit dels detinguts pels preparatius del referèndum.
 19:40 Èxit de participació de l'encartellada convocada a Gràcia. Centenars de persones omplen els carrers de la vila de cartells "prohibits" pel TC cridant a votar. 
 

Encartellada a Gràcia

 19:39 VÍDEO «Som!», dels Xeic, posa música a la recta final cap al referèndum.
 19:23 AMPLIACIÓ Prop de 300 capellans de tots els bisbats donen suport al referèndum.
 19:16 Miquel Calçada pren el micròfon a la mobilització: "No hem de caure en la provocació perquè és la fotografia que volen i que no podran tenir".
 19:16 Junqueras es reuneix amb el vicepresident de Castella-La Manxa per «defensar la democràcia i les llibertats».
 19:16 La mesa del Congrés ha donat llum verda a la creació de la comissió per modernitzar l'estat autonòmic, proposada pel PSOE. El PP hi ha donat suport, mentre que C's ha estat l'únic partit que s'hi ha oposat. ERC -que no té vot a la mesa- ja ha anunciat que no hi participarà.
 18:56 VÍDEO «Si la mobilització per l'1-O és ferma, el Govern ha d'anar fins al final»; per Oriol March.
 18:46 CRÒNICA Acampada al tribunal; per Sara González i Jordi Bes. 
 18:46 L'alcalde de Premià de Mar i president de l'Associació de Municipis i Comarques (ACM), Miquel Buch, garanteix que els alcaldes no s'espantaran, insisteix en el fet que no es farà "ni un pas enrere" de cara a l'1-O i carrega contra la Fiscalia.
 

Miquel Buch adreçant-se als manifestants Foto: José M. Gutiérrez

 18:41 Diputats britànics i estonians critiquen la repressió de Rajoy contra l'1-O. Els parlamentaris de Gran Bretanya i d'Estònia representen colors polítics molt diferents.
 18:37 La diputada d'ERC al Congrés de Diputats Ana Surra envia un avís a Luís de Guindos, que ha obert la porta a oferir més diners a Catalunya. "Ni diners ni almoina, volem justícia", insisteix Surra.
 18:35 La Guàrdia Civil atribueix a Josep Maria Jové els delictes de sedició, prevaricació, malversació i desobediència.
 18:35 Joan Rigol subratlla que qui ja té una certa edat tocarà la llibertat amb les mans, i que es construirà un nou país amb grans dosis "d'humanitat".
 18:24 L'ex president del Parlament Joan Rigol afirma: "L'arrogància i prepotència de l'Estat espanyol no ens fa por i alhora amaga una gran covardia política".
 18:23 L'alcalde de Prats de Lluçanès, Isaac Peraire, defensa: "Malgrat les grapes brutes d'aquesta colla de dirigents espanyols, l'1-O votarem i guanyarem".
 18:19 VÍDEO Alumnes d'un institut de Manresa es manifesten davant la Policia Nacional.
 18:14 L'alcalde de Valls, Albert Batet, també investigat i que ja ha declarat davant la Fiscalia: "Som una gran nació, i l'1 d'octubre votarem i guanyarem".
 18:14 La Guàrdia Civil concentra tots els detinguts per l'1-O a la caserna de Travessera de Gràcia de Barcelona.
 18:14 Albert Batalla recorda que ha de declarar davant la Fiscalia el 27 de setembre.
 18:14 L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, que és un dels 712 alcaldes investigats per voler cedir espais municipals per al referèndum, assegura que els alcaldes estan "absolutament determinats" per col·laborar i garantir que es voti l'1-O.
 18:13 La Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial aprova una declaració sobre Catalunya on afirma que la justícia no pot veure "el compliment del seu deure" sotmès a "atacs i pressions que pretenguin qüestionar la legitimitat dels jutges o influir en la seva presa de decisions".
 18:13 AMPLIACIÓ I tu, on votaràs l'1-O? El Govern fa públic el llistat de col·legis electorals. S'hi pot accedir amb el DNI, la data de naixement i el codi postal. Carles Puigdemont informa a través de Twitter dels detalls de l'operatiu l'endemà de les detencions.
 18:00 El diputat de Junts pel Sí Germà Bel aixeca una ovació quan explica que ja està disponible a Internet el lloc de votació, i una altra quan recorda que la papereta de votació es pot obtenir del DOGC.
 17:57 La Guàrdia Civil trasllada el secretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, a la comissaria de Travessera de Gràcia. Per ara, quatre dels alts càrrecs detinguts han estat posats en llibertat provisional. 
 17:56 Tornen els parlaments davant el TSJC. L'ex president del Parlament Ernest Benach afirma que té "amics de l'ànima" detinguts "només pel que pensen", cosa que considera "que indica la qualitat democràtica de l'Estat espanyol".
 17:51 Ambient festiu amb música de fons mentre no es fan nous parlaments polítics davant del TSJC.
 17:49 Edward Snowden, a Rajoy: «L'ús de força per aturar una votació és opressió».
 17:47 La policia espanyola carrega contra Sáenz de Santamaría pel pobre esmorzar del creuer on s'allotgen durant la seva estada a Barcelona. 
 17:44 ANÀLISI Quan les multituds intel·ligents es mobilitzen; per Karma Peiró. 
 17:39 ÚLTIMA HORA I a tu, on et toca votar l'1-O? Comprova-ho aquí. 
 17:32 «Franco lives again»: The Telegraph es fa ressò de la repressió a Catalunya.
 17:32 A diferència del matí, s'ha tallat el trànsit del passeig Lluís Companys al davant del TSJC.
 17:29 Veten un acte de Podem a Saragossa per debatre propostes sobre Catalunya.
 17:21 Altafaj reclama «coratge polític» a la Comissió Europea per fomentar el diàleg sobre Catalunya. El representant permanent del Govern davant la Unió Europea veu "insuficient i decebedora" l'actitud de Brussel·les.
 17:20 Puigdemont a The Guardian: «Espanya està violant els nostres drets». El president de la Generalitat publica un article al prestigiós rotatiu britànic l'endemà de l'ofensiva de l'Estat contra les institucions catalanes.
 17:18 La Guàrdia Civil s'emporta Lluís Salvadó de la caserna de Sant Andreu de la Barca a una destinació desconeguda. Era un comboi de dos cotxes sense logotipar i sis furgonetes; informa Albert Segura.
 17:12 El sobiranisme manté la mobilització: «Estem aturant un cop d'estat». Aquest matí s'han concentrat unes 20.000 persones al TSJC.
 16:46 

El vaixell amb les furgonetes de la Policia Nacional a l'exterior Foto: José Manuel Gutiérrez


Els estibadors dels ports de Barcelona i Tarragona es neguen a proveir els vaixells per allotjar la policia espanyola.
Entrades anteriors »
Joves a la mobilització permanent davant del TSJC | Sara González
01/01/1970
Milers de persones apuntalen la mobilització permanent fins que siguin alliberats els detingut per l'1-O | Jubilats i estudiants, però també gent que demana festa de la feina, participa de la protesta a les portes del TSJC
Manifestació indpendentista al TSJC | Josep Maria Montaner
Karma Peiró
01/01/1970
«En moments de tensió social i política com els que estem vivint, és més important que mai aplicar el sentit comú abans d’actuar de comunicadors individuals des dels nostres mòbils»
Compareixença de Puigdemont i el Govern aquest dimecres | Govern
Roger Tugas | 14 comentaris
01/01/1970
Davant les traves de l'Estat, la Sindicatura Electoral de Catalunya va modificar les dates límit previstes en la convocatòria i, per exemple, la Generalitat té fins dimarts per notificar els membres de les meses
El centre de Barcelona s'ha omplert de gent en suport de l'1-O | Adrià Costa
Toni Vall | 2 comentaris
01/01/1970
«Siguis independentista o no, encara que la política cada dia et posi de més mala bava, vulguis votar o vulguis quedar-te a casa, n’hi ha per cabrejar-se bastant. I què fa la gent quan es cabreja? Sortir al carrer»
Concentració massiva a l'exterior del Departament d'Economia | Adrià Costa
01/01/1970
La Guàrdia Civil deté alts càrrecs i ocupa seus de conselleries per frenar el referèndum, i el sobiranisme civil respon amb una crida a la mobilització permanent | Milers de ciutadans condemen els actes de repressió amb una concentració davant del departament d'Economia, al centre de Barcelona
Artur Mas i Mariano Rajoy, reunits el 20 de setembre del 2012 a la Moncloa | ACN
Oriol March | 4 comentaris
01/01/1970
Mariano Rajoy va negar-se a negociar el pacte fiscal amb Artur Mas el 20 de setembre del 2012 i, exactament el mateix dia, l'Estat ha desfermat l'ofensiva policial | El 9-N, les eleccions del 27-S i el camí cap a l'1-O, entre les dates clau del procés
Un mural per la independència a la carretera C-17 a Tona | Adrià Costa
Oriol March | 9 comentaris
01/01/1970
Les confiscacions de l'institut armat, que reben la resposta pacífica de la ciutadania a Terrassa, impacten en el material de les meses i el cens | L'executiu manté el rumb cap a l'1-O i garanteix "al 100%" que es podrà votar amb normalitat