Tribuna oberta

L'Estat, contra Santiago Espot

«Seria lògic que milers d’independentistes que eren al camp durant la xiulada del 2015 contra el Borbó unissin forces solidàriament amb Espot»

| 09/08/2017 a les 10:20h
En el cas de l’Estat espanyol contra Santiago Espot el sobiranisme està adoptant una posició incomprensible. El Regne d’Espanya jutjarà el patriota Espot per atrevir-se a escriure un manifest encoratjant els catalans a xiular vivament contra la monarquia borbònica en la final de la Copa del Rey de futbol de l'any 2015. Amb el Camp Nou ple a vessar, tant els seguidors bascos de l’Athletic de Bilbao com els catalans dels blaugranes van deixar sord més d’un amb una xiulada memorable.

El rei espanyol va quedar retratat davant del món com un monarca enèrgicament rebutjat a Catalunya, i l'operació de neteja d’imatge de la casa reial espanyola, després dels escàndols protagonitzats per la resta de la família borbònica, colpejada amb força. Espot pot rebre multes milionàries i ser tancat a presó perquè l’estat dels espanyols va rebre una sonora i escandalosa clatellada en forma de xiulada que va donar la volta al món.

Aquella nit, al Camp Nou, hi havia quaranta-mil catalans pel cap baix. La gran majoria amb estelades al vent i xiulant contra el Borbó i a favor de la independència de Catalunya. Santiago Espot no va poder ser al camp, però desenes de milers d’independentistes van fer exactament el que ell proposava que fessin en el manifest: protestar xiulant. Desenes de milers d’independentistes van acompanyar Espot en la seva brillant rebel·lió sonora, eclipsant l’himne espanyol amb milers de xiulets poderosos. Majúscula ofensa decibèlica que l’estat dels espanyols no ha oblidat ni oblidarà, però que sembla que els xiuladors independentistes no recorden. Un sol home s’asseurà al banc dels acusats per la injuria de pensar i escriure. Un sol home carrega sobre seu amb l’independentista pecat de la protesta.

Milers d’independentistes han acompanyat el president Mas davant les portes del jutjat, demostrant-li solidaritat i companyonia. El mateix han fet amb Forcadell i els membres de la Mesa del Parlament encausats per l’estat dels espanyols. Milers
d’independentistes van autoinculpar-se davant la judicatura espanyola després del 9N del 2014, creant una causa comuna de solidaritat i unitat d’acció. Seria lògic que milers d’independentistes que eren al camp durant la xiulada del 2015 contra el Borbó unissin forces solidàriament amb Espot i s’autoinculpessin en causa comuna contra la repressió inquisitiva de l’estat dels espanyols. L’efecte d’una autoinculpació solidaria d’aquest tipus seria, per l’estat dels espanyols, tant o més catastròfica que la xiulada de 2015. Demostraria una vegada més la massiva capacitat solidaria i de companyonia patriòtica del sobiranisme català i posaria contra les cordes la desesperada estratègia espanyola contra tota causa independentista.

L’autoinculpació de milers d’independentistes en la causa d’Espot, que és la causa de la llibertat d’expressió i la lluita civil per la dignitat del poble català, seria una bona manera per mesurar la voluntat de lluita i desobediència que els catalans independentistes estan disposats a portar a terme. Encarar amb èxit el tram final de trencament amb Espanya requereix enormes dosis de fidelitat a la causa independentista i solidaritat entre compatriotes.

La autoinculpació de milers i milers de catalans independentistes que eren al camp i van xiular al Borbó en aquella final de Copa col·lapsaria la justícia espanyola, portaria el cas de l’estat dels espanyols contra Santiago Espot a les portades dels principals diaris del món i mostraria definitivament a ulls de tothom l’arrel totalitària d’Espanya i la capacitat de mobilització solidaria dels catalans. Seria un gest de grandesa independentista propi dels pobles lliures que mai no deixen sol un compatriota. Perquè el cas de l’estat dels espanyols contra Santiago Espot és l’exemple perfecte del cas d’Espanya contra Catalunya.

També us pot interessar

 

COMENTARIS

A disposar
FRANK DUBE, 09/08/2017 a les 12:14
Interessant
+65
-0
On s'ha de signar?
A disposar
FRANK DUBE, 09/08/2017 a les 14:03
Interessant
+69
-0
On s'ha de signar? On s'ha d'anar?
Endavant amb en Santiago ?
SANTIAGO Y FUERA ESPAÑA !!!
Quanta raó
Mje, 09/08/2017 a les 20:30
Interessant
+62
-0
Ben cert Miquel, no s'entenen certs silencis. Tot el meu recolzament Santi!
Lliures o morts!
Alfons Vallhonrat , 09/08/2017 a les 22:41
Interessant
+59
-0
Endavant TOTS en Santiago és un patriota i ens necessita!
On ets Junqueres i Puigdemont i Anna Gabriel i......
Anònim, 10/08/2017 a les 20:09
+51
-3
On és ERC
On és la CUP
On és el Pdecat
On és l´ANC
On és Omnium Cultural.......etc,etc
Suposo que algú liderarà la protesta
entranyable, 12/08/2017 a les 20:17
+30
-2
Seria inadmisible que un fet d'aquesta rellevància internacional no fos liderada per algú, oimés que la FIFA acaba d'exonerar actes d'aquesta mena. De totes formes estem a mes i mig de canviar les regles del nostre país i en la República catalana el Santiago Espot tindrà la justa sentència favorable i àdhuc honorable.
On hem d'anar
Aferrer, 12/08/2017 a les 21:07
+31
-0
Estic amb tu Santi.
Miguel Aguilar, ¿se puede ser más fanático?
Anònim, 14/08/2017 a les 17:07
+5
-38
Sí...seguro que sí. O sea, que ya no es España, ni siquiera el"Estado español" para este don nadie es "el estado de los españoles". Sabes que eres patético ¿verdad?
Si es que esta gente no merece la pena...
Santiago Espot, és un dels nostres.....
MIQUELET indepe, 14/08/2017 a les 21:58
Interessant
+62
-0

Jo també estic amb tu Santi, m'apunto a qualsevol acte o caixa comú per ajudar-te, perquè sempre m'has semblat una persona honesta, lluitadora i valida per al nostre país.
No entenc que estiguin demanant diners per fer un coixí de previsió, per ajudar als polítics que puguin sortir perjudicats per les sancions del govern espanyol, i s'obliden de casos com el teu.
Autoinculpar-se
Maulet, 16/08/2017 a les 15:45
+5
-27
Ho has fet tu, autor de l'article? T'has auto-inculpat? O et aliè a tot això?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Miquel Aguilar
Visc a Borgonyà. He crescut a Manlleu. Vaig néixer a Vic. M’estimo la música, la lectura, l’escoltar i l’aprendre i sobretot la gent d’aquesta rebregada nostra terra. Sóc membre de Catalunya Acció. Ens en sortirem.
@MACanadell
Àngel Colom | Adrià Costa
Pep Martí | 7 comentaris
01/01/1970
L'històric dirigent independentista, exlíder d'ERC i avui al PDECat, assegura que "l'única manera d'assolir una mediació europea és ser estat" | "L'empresonament de Sànchez i Cuixart és la venjança dels poders espanyols a l'èxit de l'1-O", afirma
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el referèndum de l'1 d'octubre
 11:25 Romeva denuncia a Brussel·les la negativa «irresponsable» del govern espanyol a negociar
El conseller d'Afers Exteriors demana a Europa que s'impliqui en la resolució del conflicte i carrega contra l'ofensiva de l'Estat: "Negar la realitat i confrontar-la amb violència no genera solucions"
.
 11:05 L'avinguda Diagonal continuarà tallada tot el matí a causa de la cera de la concentració pels presos polítics. De moment, es van obrint la majoria de cruïlles.
 11:02 Oriol Junqueras: «El govern espanyol indulta sis persones corruptes i n'empresona dues d'honrades».
 10:44 
 09:49 Els diputats de Podem, PDECat i ERC mostren al Congrés cartells per a l'alliberament dels "presos polítics" en solidaritat amb Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. La presidenta del Congrés, Ana Pastor, ha reclamat que els baixin. "Aquí no es fa espectacle", afirma.
 09:43 El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, eludeix concretar les mesures que implicarà l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a 24 hores de vèncer el termini perquè Carles Puigdemont contesti el segon requeriment de l'executiu.
 09:39 L'Ajuntament de Barcelona confirma dues denúncies contra la policia espanyola per abusos sexuals l'1-O. L'alcaldessa Ada Colau ja va criticar-ho fa uns dies i el Ministeri d'Interior va dir que la portaria a la Fiscalia per injúries i calúmnies.
 09:31 Santamaría demana igualtat davant la llei i defensa que el govern espanyol no té incidència davant la justícia.
 09:28 "En nom de la nostra llibertat, els dic que defensarem cívicament i pacífica les nostres institucions, model social i democràcia", diu Tardà, tot reclamant "que parin màquines i triomfi el diàleg".
 09:26 Torn per Tardà, que demana a Santamaría si acceptarien la proposta de Puigdemont de les converses amb caràcter bilateral. La vicepresidenta espanyola recorda que al Congrés ja hi ha bilateralitat, on "porta 13 anys com a diputat".
 09:26 Albert Rivera mostra el seu suport al govern espanyol "per la Constitució i la defensa d'Espanya".
 09:23 Sáenz de Santamaría desgrana les accions del 155 si Puigdemont demà no contesta al requeriment. "Del que es tracta és que els catalans i el conjunt dels espanyol puguin confiar en les institucions de Catalunya", explica.
 09:22 Torn per a Albert Rivera, que també toca el tema català. "Demano que el govern recuperi l'autonomia de Catalunya". "Aplicar la Constitució ja no és una opció, és una obligació", afegeix, tot demanant l'aplicació del 155.
 09:20 Rajoy: "Demano a Puigdemont que actuï amb sensatesa. I que respongui si ha declarat o no la independència de Catalunya". 
 09:18 Xuclà exigeix el cessament del ministre d'Exteriors per les declaracions sobre l'educació a Catalunya. "No s'atreveixin a tocar un sistema educatiu que ens ha educat en la llibertat", afegeix.
 09:16 El diputat del PDECat, Jordi Xuclà, demana a Rajoy sobre els empresonats Sànchez i Cuixart. Rajoy: "El Parlament porta un mes tancat i els catalans no poden demanar a Puigdemont si ha declarat o no la independència".
 09:15 Rajoy contesta Pablo Iglesias i li retreu el suposat finançament de Podem procedent d'Iran i Veneçuela.
 09:12 Pablo Iglesias demana a Rajoy que tornin a la legalitat i a la llei, i "potser canviar de seu perquè no estigui finançada amb diner negre".
 09:10 Torn per Podem, que demana explicacions pel cas Gürtel i les possibles donacions i finançament del PP.
 09:07 El PSOE retreu al president espanyol que només s'hagin aprovat dues lleis des que governa. Rajoy repassa tota la feina feta pel PP.
 09:07 Comença la sessió de control al govern de Mariano Rajoy al Congrés dels Diputats.
 08:58 Íñigo Méndez de Vigo, que també és ministre d'Esports, considera que la lliga espanyola de futbol sense el Barça seria "una lliga descafeïnada". Defensa que "a molts seguidors l'actitud dels dirigents del club no els ha agradat gens" pels seus pronunciaments sobre el procés català.
 08:57 EN DIRECTE Podeu seguir en vídeo el ple del Congrés dels Diputats, que comença a les 9 del matí.

 08:49 Íñigo Méndez de Vigo remarca que a Europa "no hi ha un sol govern que doni suport a la secessió de Catalunya".
 08:40 Íñigo Méndez de Vigo assegura que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart "presos polítics no són" i afegeix que "són persones que estan sotmeses a l'imperi de la llei". Segons Méndez de Vigo,el govern espanyol "no té absolutament res a veure" amb l'empresonament dels líders sobiranistes.
 08:39 El portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, defensa a RNE que "el que la gent vol és llei i ordre", i demana a Carles Puigdemont que torni a la legalitat.
 08:22 
 07:43 La Diagonal de Barcelona està tallada a causa de la cera que hi ha a terra que dificulta el trànsit, després de la concentració d'ahir de suport a Cuixart i Sànchez. Els manifestants portaven espelmes.
 07:35 PORTADES «El Govern del PP planeja dirigir les conselleries des de Madrid», a la portada de «La Vanguardia». Recull de les portades dels diaris de paper catalans i espanyols.
 07:27 ENTREVISTA Àngel Colom: «S'han dit moltes coses de la CUP, però està actuant amb una enorme responsabilitat»; per Pep Martí. L'històric dirigent independentista, exlíder d'ERC i avui al PDECat, assegura que "l'única manera d'assolir una mediació europea és ser estat". "L'empresonament de Sànchez i Cuixart és la venjança dels poders espanyols a l'èxit de l'1-O", afirma.
 07:17 VÍDEO Guardiola dedica la victòria del City a Sànchez i Cuixart. “Tant de bo surtin aviat; és com si tots estiguéssim allà”, diu l'exentrenador del Barça.
 07:14 EL DESPERTADOR de Ferran Casas. 18 d'octubre: impàs en tensió. "Al bloc independentista no es qüestiona la porta oberta al diàleg però si que impliqui dilatar o ajornar els passos endavant, més després de les detencions que han indignat centenars de milers de persones", assenyala el subdirector de NacióDigital. Avui també són protagonistes Rajoy, Colau, la BBC i Navratilova.
 00:09 VÍDEO Joan Mena dona una lliçó a C's sobre l'escola catalana: «Vostès van néixer per dividir». El diputat d'En Comú Podem al Congrés deixa en evidència Toni Cantó en una contundent intervenció a la cambra espanyola.
 23:34 Més de 2.000 persones il·luminen la Porxada de Granollers per la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Crònica de Jaume Ventura.
 23:29 Desenes de persones es concentren davant la delegació del govern espanyol a Barcelona. Els manifestants protesten per l'empresonament de Sànchez i Cuixart i en demanen el seu alliberament. 
 23:07 VÍDEO Barcelona recupera el «Què volen aquesta gent», el cant contra la repressió franquista. Desenes de persones han entonat el cant que l'any 1968 va composar Maria del Mar Bonet.
 23:01 «La Razón» intenta trolejar el vídeo de «Help Catalonia» d'Òmnium. El diari espanyol publica una piulada animant els seus lectors a boicotejar el vídeo a YouTube.
 23:01 La plaça de Prim de Reus queda petita en la concentració per rebutjar l'empresonament de Cuixart i Sànchez. Més de 5.000 persones han exigit democràcia i l'alliberament dels presidents d'Òmnium i de l'ANC. Per Jonathan Oca. 
 22:44 GALERIA DE FOTOS Concentració multitudinària a Sabadell per l'alliberament de Cuixart i Sànchez; fotografies de Juanma Peláez. 
 22:27 Les espelmes s'encenen al Berguedà contra l'empresonament de Sànchez i Cuixart. Centenars de persones criden a Berga per demanar la llibertat dels presidents d'Òmnium i l'ANC.
 22:25 Unes 18.000 persones es manifesten a Lleida per exigir la llibertat de Sànchez i Cuixart. Els participants, molts amb espelmes a la mà, han expressat el seu rebuig a l'empresonament dels presidents de l'ANC i Òmnium, als quals han qualificat de "presos polítics".
 22:03 CRÒNICA Primer suport multitudinari del carrer a la llibertat de Sànchez i Cuixart; per Sara González, Isaac Meler, Oriol March i Roger Tugas.
 21:45 
 21:44 Els carrers del Pallars s’omplen de llum per exigir la llibertat de Sànchez i Cuixart. Les places i els carrers de les poblacions pallareses es tornen a omplir, aquest cop amb espelmes. Crònica de Jordi Ubach. 
 21:42 Fins a 15.000 persones marxen de la plaça de la Constitució cap a la de la Independència a Girona. Crònica de Xavier Borràs. 
 21:40 CRÒNICA Unes 5.000 persones demanen des de Terrassa la llibertat de Sànchez i Cuixart. El raval de Montserrat s'ha omplert d'espelmes, cassoles i cartells contra l'empresonament dels presidents d'Òmnium Cultural i l'ANC. Per Albert Prieto. 
 21:37 Les places del Baix Montseny d'omplen en solidaritat amb Sànchez i Cuixart. A les places dels municipis s'ha reclamat la llibertat dels dos empresonats.
 21:29 Els manifestants envolten d'espelmes la plaça de Francesc Macià per demanar la llibertat de Cuixart i Sànchez.
 21:37 Concentracions massives davant els ajuntaments ebrencs contra l'empresonament de Sànchez i Cuixart.
 21:20 Els manifestants de Barcelona es comencen a dissoldre, després de pràcticament dues hores de mobilització. Hi han participat 200.000 persones, segons la Guàrdia Urbana.
Entrades anteriors »
01/01/1970
L'alcaldessa Ada Colau ja va criticar-ho fa uns dies i el Ministeri d'Interior va dir que la portaria a la Fiscalia per injúries i calúmnies
Dan Brown, a Barcelona | Adrià Costa
Esteve Plantada | 5 comentaris
01/01/1970
L'autor d'"El codi Da Vinci" presenta a Barcelona la seva darrera novel·la, "Origen", una història ambientada en part a Barcelona i Montserrat
Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, a la manifestació en protesta per l'entrada de la Guàrdia Civil al Departament d'Economia | Adrià Costa
Toni Vall | 5 comentaris
01/01/1970
«Tots gasten la paraula “democràcia” fins que serà un paper rebregat i inservible. Ja hi ha presos polítics, persones empresonades per les seves idees. Inacceptable»
Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, durant la manifestació davant de la conselleria d'Economia | Adrià Costa
Oriol March | 28 comentaris
01/01/1970
El Govern assegura que la decisió de l'Audiència Nacional "estripa les cartes" del diàleg i Puigdemont prendrà mesures en les properes hores | Trapero esquiva la presó per un presumpte delicte de sedició però ha d'entregar el passaport davant la jutge Lamela
Alumnes durant una classe | Adrià Costa
Irene Ramentol | 11 comentaris
01/01/1970
Estudis d'Ensenyament i també internacionals, com l'informe PISA, evidencien la tendència en augment dels bons resultats del model educatiu a Catalunya que prioritza la competència lingüística, també en castellà, la cohesió social i el nivell acadèmic de l'alumnat
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy | Flickr PP
Joan Serra Carné | 13 comentaris
01/01/1970
Sectors del PP flirtegen amb la possibilitat d'activar una doble cita electoral a mig termini per diluir la força de l'independentisme si prenen el control de la Generalitat | La Moncloa, amb el suport del PSOE i Ciutadans a la butxaca, contemporitza a l'espera de visualitzar esquerdes en el bloc sobiranista
El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero | ACN
Isaac Meler | 3 comentaris
01/01/1970
El major dels Mossos s'enfronta a una investigació per sedició a l'Audiència Nacional espanyola | Es va convertir en el màxim dirigent de la policia catalana l'abril passat i es va consagrar amb la gestió dels atemptats