La veu de Nació

Rajoy, contra les cordes

«El procés català posa la directa en un moment d'extrema feblesa de Rajoy, que sap que qualsevol resposta li suposarà un cost enorme»

| 04/06/2017 a les 22:04h
Comença una setmana clau per al procés d'autodeterminació de Catalunya, que en poc menys d'una dècada ha posat cap per avall el país sencer, quede forma majoritària ha perdut la por a agafar el control dels seus destins. Pel camí queden partits que ja no hi són, altres que són una ombra del que eren i un autonomisme que  va extingir-se per esgotament després de 30 anys d'intents infructuosos d'encaixar a Espanya.

L'espai dels "comuns" semblen haver aconseguit quadrar el cercle de l'ambigüitat amb l'anunci de participar en el referèndum unilateral fet ahir pel seu secretari d'Organització. No només això, sinó que cridaran a la participació i obriran escoles i locals de votació als ajuntaments on governen, començant per Barcelona, si es garanteix la immunitat dels funcionaris. La majoria és ja tan sòlida com indiscutible.

L'escenari que es dibuixa és altament preocupant per a Rajoy. El gran encert del sobiranisme, de moure el centre de gravetat del procés de la independència al referèndum, col·loca la qüestió en l'àmbit estrictament democràtic. Votar o no deixar votar. Rajoy i els seus moragues saben que qualsevol de les respostes possibles per aturar el referèndum tindrà un cost elevadíssim per a la imatge internacional d'Espanya i del seu govern.  

Rajoy governa en minoria, amb una oposició encapçalada per Podem, obertament a favor d'un referèndum a Catalunya. És cert que Sánchez de seguida va alinear-se amb el PP contra qualsevol votació –Espanya über alles– però el cert és que el PSOE de Sánchez ja no serà una joguina a mans de Rajoy com el de Susana Díaz. La resposta exprés de la Comissió de Venècia i la multiplicació de comissions parlamentàries arreu del continent demostren que el cas català és sobre la taula de totes les cancelleries europees.

És cert que el Govern ho tindrà molt difícil per celebrar el referèndum. Rajoy té a l'abast una bateria de mesures repressives que van des de l'acció judicial contra qualsevol pas que faci Catalunya –compra d'urnes, aprovació de lleis, etc- fins a la suspensió directa de l'autonomia. Tanmateix, Rajoy sap que qualsevol d'aquestes mesures no farà més que donar l'empenta definitiva a una independència que esdevindrà inexorable. El president espanyol està contra les cordes. No pot negociar perquè els seus el crucificarien, però si no negocia la independència serà un fet més d'hora que tard. 

També us pot interessar

 

COMENTARIS

Volem marxa pero...
Anònim, 04/06/2017 a les 22:32
+16
-105
El Puigdemón ha fecilitat al Girona pel seu ascens a Primera divisió de futbol de la lliga Espanyola, i aixó que volem marxa, jo crec que el Rajoy esta contra les cordes per la corrupció, pero el procès soberanista també esta contra les cordes, en predicar que volen marxa, peró el Girona a primera divisió de la lliga nacional de ESPAÑA, el divide i venceras s´enporta tot el que es troba pel camí, sigui Rajoy, sigui Independencia...
Rajoy i Espanya són més forts contra més feble sigui el nacional-catalanisme, no t'equivoquis
Anònim, 04/06/2017 a les 22:33
+20
-126
Molt optimista aquest article de ciència-ficció. Rajoy no suspendrà l'autonomia: no tingueu por, no podreu fer el teatre. A més a més, en el cas improbable que ho fes, seria per una acció de la Generalitat tan desproporcionada que no només li valdria la suspensió de l'autonomia, sino una gairabé unànime condemna internacional. Només us recolzarien aquells 4 o 5 països insignificants que es pensen absurdament que Espanya és com l'antiga URSS de la que es van independitzar.

Pedro Sánchez, per cert, estarà al costat de la Constitució, aquella que va votar el 90% dels catalans que van votar (68%). Recordem que l'Estatut del 2006, el pretext que va idear el catalanisme per tenir una excusa per obrir el procés, va generar l'interès per anar a votar del 35% dels catalans.

Tant de bo!
Anònim, 05/06/2017 a les 00:42
Interessant
+109
-10
El que em fa patir és uns arronsada. Cal que els catalans estirem la corda amb tota la nostra força. Si fracassem, vindran anys de repressió i exili.
Pregunta
Anònima, 05/06/2017 a les 04:04
Interessant
+107
-8
Vols que Catalunya esdenvingui un Estat independent? Si o No
La Prostitució jo no l'he votada
Jaumot el Bruixot, 05/06/2017 a les 06:46
Interessant
+78
-12
La Prostitució jo no l'he votada, i ja canejo força. De fet, ningú menor de 56 anys (!!!) l'ha votada. És a dir, el 68% que l'anònim bandeja com si fos una victòria, avui quedaria per sota, i bastant, del 35% que diu que van anar a votar al referèndum de l'Estatut (a mi em sona bastanta més participació, clar, potser compta els habitants menors de 18 i els que no tenen dret a vot, per a que li surtin aquests percentatges).

Manipulació pura i dura.

La realitat és que si ara mateix, al 2017, es refrenda la Prostitució, veuriem si arriba a sortir aprovada.

Mentre la Prostitució només hagi pogut ser refrendada per 1/3 dels catalans, serà això: una prostitució.
Bocamolls i carallots...
txeic-TGN-, 05/06/2017 a les 08:51
+48
-10
Hi ha algun carallot que sàpiga on juga Andorra ?... a quina lliga ?... (ná má qui disir !)
De brujas, tontos y lerdos está lleno
Anònim, 05/06/2017 a les 09:33
+19
-50
Dice el "LLamadlo como queráis" de mas arriba, que no ha votado la "prostitución" Entiendo que como tonto y no saber escribir, se confunde con "CONSTITUCION".
Ya lo tiene resuelto, como no la ha votado, ya no tiene que asumirla.
De lerdos es el comentario absurdo que comenta. Tonto sin más, al no saber que la mayoría de las constituciones de casi todos los países que la tengan, son anteriores a muchos de los que han de votar en las elecciones que les correspondan.
Lo de "bruixot" ni vale la pena coméntalo, supongo que igual es de los que usan escoba para desplazarse, porque de hacer pócimas y conjuros... no tiene mucha pinta.
A Capdevila, solo decirle un comentario: Rajoy está en las cuerdas, esta de un débil que no se aguanta, a punto de caer en el cuadrilátero, pero recuerde, "Germá", que aún peor está Puigdemont, Junqueres y el resto de palmeros indepes. Esos ya están noqueados antes de saltar al ring.
Vale ya de tonterías con choques de trenes, combates de boxeo o querer igualar con la fuerza a dos púgiles que para nada son de igual condición. Nadie duda que entre un tren y un carro con burros, saldrá perdiendo los burros, así como un púgil de pesos pesados, contra un triste aprendiz escuálido y que no llega a "mosca", con media torta tendrá bastante.
Aunque Rajoy esté débil, mire usted a los que usted defiende y díganos honradamente, si se atreve, a contarnos lo que piensa que sucederá, claro que esto desmotivaría a quien usted tiene que ir alimentando, si no perdería ayudas y subvenciones pastoriles
La independència ben bé val no jugar la lliga espanyola
Adéu, Espanya, 05/06/2017 a les 09:38
+50
-4
Enllaçant amb un comentari que ha fet algú anteriorment, i com a gironí, com puc alegrar-me que l'equip de la meva ciutat hagi ascendit a primera (de la lliga espanyola) si se suposa que serem aviat independents i no jugarem (l'orgull dels espanyols ens ho impedirà) jugar a la seva lliga? Entenc que el president Puigdemont feliciti l'equip, però entra en contradicció amb el seu objectiu de país. Dit això, felicitats al Girona, malgrat que considero que els beneficis de la independència ben bé valen no jugar a la lliga dels espanyols.
per Jaume el bruixot
Anònim, 05/06/2017 a les 09:40
+11
-7
En el cas que no votessis per que eras menor ,segur que ho farien els teus pares per tú , i o varen fer creien que era el millor per tú.
Estic dácord amb tú , ara mateíx no seria aprobada la prostitució ja que es molt vella i han passat molts anys i el món a canviat molt.

Tu que ets periodista sabras que els Catalans varem votar en massa ,95% de participació
@22:33 Quantes persones donarien suport AVUI a la constitució de 1978?
Anònim, 05/06/2017 a les 11:17
+42
-7
Miri, com diu altre comentarista, cap persona menor de 56 anys va votar la constitució del 78.

Segons Idescat, la suma de la població catalana que té entre els 20 i els 54 anys és de 3.637.694 persones. (fan grups de 5 anys)
El cens electoral actual és d'uns 5,5 milions de catalans amb dret a vot.
Per tant, 3.637.694 catalans NO van votar la constitució del 78!
I encara a aquesta xifra s'han de sumar els catalans que tenen 18 i 19 anys + els de 55 i 56 anys.

CONCLUSIÓ: de 5,5 milions de catalans amb dret a vot en 2017, uns 4 MILIONS NO VAN VOTAR LA CONSTITUCIÓ DEL 78!!
L'obsoleta constitució espanyola de l'any 1978 no la va votar el 72% dels catalans inscrits al cens electoral actual de 2017!

VOLEM UN REFERÈNDUM, ARA!
5,5 milions de catalans amb dret a vot decidirem si volem continuar dins de l'estat espanyol O VOLEM CONSTRUIR UNA NACIÓ DEL SEGLE XXI...

PERQUÈ UN REFERÈNDUM ÉS LA MÀXIMA EXPRESSIÓ DE LA DEMOCRÀCIA!!es lo que hay.
Anònim, 05/06/2017 a les 11:44
+6
-47
LAS FRONTERAS BAJAN EL COMERCIO .


Los datos desmienten a Junqueras. Según Jeffrey Frankel, profesor de Harvard, la aparición de una frontera comercial entre dos países reduce el volumen de comercio
entre ellos entre 1/3 y 2/3. Un estudio de la Universidad de Bonn cifraba la caída del comercio entre Chequia y Eslovaquia en 1997,
cuatro años después de la separación, en un 65%, a pesar de que ésta había sido amistosa y existía entre ambos países una unión aduanera (libre comercio).


Por tanto, para un país como Cataluña, cuyo principal cliente es Aragón y el cuarto y el quinto la Comunidad Valencia y Andalucía,
respectivamente, el efecto frontera sería muy dañino. La disminución de las exportaciones conduciría a una gran pérdida de empleo,
una disminución del PIB y a una elevada devaluación de la nueva moneda catalana. El resultado sería una disminución del nivel de vida del conjunto de la población, ya no digamos si la separacion es traumatica mediante una DUI, donde no habria relaciones diplomaticas y mucho menos comerciales con españa..
pobres desgraciados.
Anònim, 05/06/2017 a les 11:47
+8
-64
en qué mundo vive esta gente? El PIB catalán representa apenas un 1,30% del total de la Unión Europea. Su PIB per cápita es el cuarto de España. Y su dependencia de España es total. Ya no hablamos de la deuda catalána, calificada de BONO BASURA. no nos prestan ni un euro. Así que no se preocupe, la UE no sufriría porque Cataluña pertenezca o no a la UE.

No vale la pena refutar otra vez el del famoso déficit fiscal según los economistas a la carta del independentismo. Ellos mismos se encargan de hacerlo. Pues el del déficit fiscal comenzó con 20.000 millones de euros, tras 18.000, 16.000, 14.000, 9.000, etc., cifras diferentes y todas ellas falsas. La verdad es que Cataluña vive de su colonia- en términos comerciales- española. Aunque hoy están sufriendo su desprecio hacia España. Y más que sufrirán. Sin Barcelona y toda su área metropolitana, Cataluña sería una región rural, pobre y casposa. Este es el problema, que los casposos toman el poder gracias a que un voto de un ciudadano de Campdevànol vale más que el de un barcelonés.

El nacionalismo catalán es fruto de la ignorancia, infantilismo y fantasía de sus seguidores, todos ellos adoctrinados y llenos de odio hacia España. Muchos de ellos son andaluces o hijos de ídem y defienden que estos andaluces viven del cuento; es decir, de Cataluña. Así que asumen que sus antepasados son o fueron unos vagos.

Tanto odio hace asco. Sois penosos, catalanets.

pobres desgraciados.
Anònim, 05/06/2017 a les 11:48
+7
-53
puede que hagan el estafarremdum , o puede que no , eso es irrelevante , ya hicieron el butifarremdum , el 27S del que ya caducaron los 18 meses y aqui sIguen dando la tabarra, nunca se iran por las malas , españa no les reconoceria por lo que no habria relaciones diplomaticas y mucho menos comerciales , seria su ruina y posiblemente guerra civil y lo saben, no hay pais que soporte la perdida de su 50% de PIB de un dia para otro, por tanto tendran toda la paciencia del mundo, incluso otros 500 años (no importa si los politicos viven de P.M. del pruces) hasta que algun dia algun gobernante les de la separacion por las buenas
Més carallots
Anònim-3, 05/06/2017 a les 12:50
+42
-5
I hi ha algun altre carallot que sàpiga on juga el Mònaco?
@11:42 NO BANALITZI VOSTÈ EL NAZISME!
Anònim, 05/06/2017 a les 13:47
Interessant
+54
-4
Els nazis van matar i assassinar a 6.000.000 de jueus!
Franco, amic de Hitler va afusellar a desenes de milers de persones, durant i després de la guerra només per les seves idees!

El govern català el que vol és posar URNES als instituts i col·legis perquè la gent decideixi si vol continuar dins d'un estat com el de Fernández Díaz o el del fiscal Moix!

Vol preguntar democràticament a 5,5 milions de catalans AMB DRET A VOT què volen fer amb el seu futur i el dels seus fills i nets!!

FER UN REFERÈNDUM ÉS DONAR LA VEU AL POBLE!!
para pobres desgraciados...
Anònim, 05/06/2017 a les 13:58
+33
-2
No parlis del tema del nazisme,, ja que ara els que manen a Madrid són descendents d´aquells que van originar un cop d´Estat i van guanyar gràcies a l´ajuda dels fascistes alemanys i italians, sense les seves tropes i sobretot els seus avions amb les seves bombes no haguessin guanyat....passo d´estar en un estat a on manen descendets d´aquesta gent...
Tu dius com quedarà Catalunya, no hem preocupa, tenim una mentalitat forta, emprenedora i treballadora....precupeu-vos com quedarà Espanya quan marxem que s´acabarà el "txollo" per a molts, llavors alguns que es posaven i despotricaven contra Catalunya tindran que callar la boca...
Capdevila, només llegeixes Nacio Digital???
Anònim, 05/06/2017 a les 14:09
+7
-6
"el PSOE de Sánchez ja no serà una joguina a mans de Rajoy com el de Susana Díaz"
La Vanguardia, 29/5/2017 : "Sánchez garantiza a Rajoy que estará contra el referéndum de independencia"
Una joguina més
Al de les 13:47
Anònim, 05/06/2017 a les 14:15
+3
-18
Llastima que no vulgui posar també altres urnes per decidir si els catalans volem un estat amb Pujols, Masos, Durans, Fernandez Teixidos, Albiols, Camachos, Millets, ....
Al de les 6:46
Anònim, 05/06/2017 a les 14:30
+12
-9
Jo tampoc he votat la prostitucio politica que hi ha a Catalunya!
I va tants anys que hi visc/vivim submergits en ella, sense poder-hi fer res!!!
Hola, pobre desgraciado...
Anònim, 05/06/2017 a les 14:31
+41
-4
Aparte de faltón, ignorante (o manipulador, que es peor).
Es cierto que el PIB de Catalunya es un 1,30-1,40% del PIB de la EU. ¿Y qué?
225.000 Mill. € te parece poco? Es aproximadamente el mismo PIB que Grecia, 20.000 menos que Finlandia y superior a los PIB de Portugal, República Checa e Irlanda, dobla el PIB de Hungría y Eslovaquia y es 4, 5, ó más veces más que el de Luxemburgo, Croacia, Bulgaria, Lituania, Eslovenia, Serbia, Letonia, Estonia...¿Qué más quieres, mendrugo?
Tu problema, no es que Catalunya sea la misma economía que la griega -y ya sabes lo grave que fue-, sino que será el problema de España (algo más de un billón €. Y amigo! La EU no tiene un billón! Con Grecia pudieron hacer de más y de menos, pero con España??? Ha, ha, ha.
Pero tranquilo, siempre podrás decirles a tus vástagos que no fue culpa vuestra, que os obligaron y por eso perdisteis Catalunya.
Pd.- al acabar ya tengo por seguro que eres un manipulador, no un ignorante.
Pobre Girona.
Anònim, 05/06/2017 a les 15:33
+4
-26
Els de la menjadora independentista, el faran plega abans de temps de gaudirde pujar a la primera divisió, clar veus aixó, i no mes hi ha contradiccions dins del procès soberanista.
A nadie que no comparte un proyecto se le puede obligar a que lo comparta...
Anònim, 05/06/2017 a les 15:35
+30
-3
...y la mayoría del pueblo catalán ya no comparte el proyecto del reaccionario estado monárquico español (heredado del franquismo), sino que tiene un proyecto propio, mucho más dinámico, avanzado y esperanzador: la República democrática y social catalana independiente, sin someterse al permiso del retrògrado y regresivo estado monárquico español (que, como era de esperar, lo prohibe (inútilmente), de acuerdo con su rancio abolengo borbónico-franquista). Pero el carpetovetónico estado español va en contra de las ruedas de la historia y, en esta cuestión, ya ha perdido: la adhesión del pueblo catalán es irrecuperable.
Per al de les 11:48
Anònim, 05/06/2017 a les 16:37
+28
-3
Desgraciats vosaltres, que el deuté es vostre, i quan marxem nosaltres us quedareu amb la biona i l'espardenyes,ADEU ESPANYA . ANEU-VOS A PASTAR FANG.
UFFFFF!!!
Anònim, 05/06/2017 a les 18:17
+7
-19
Esto ya huele! Acabemos de una vez con el choque de trenes. Pero un choque de verdad, a ver cuantos salen a la calle y cuantos se esconden como ratas.
Cansinos! Cuantos años más va a durar este cuento para cobrar y cobrar sin hacer absolutamente nada.?
Echadle huevos y declarad ya la independencia, pero hacedlo ya y dejaos de malgastar mas dinero público en banderitas y fastos de los que comen muchos vividores.
Mañana ya es tarde. Hoy mismo si tantas ganas hay. Pero recordad, que si tampoco este año, seguiré diciendo que solo es un cuento para ganar dinero
¿En qué mundo viven?
Anònim, 05/06/2017 a les 18:47
+0
-7
¿Preocupante para Rajoy? No diga usted banalidades. Esto de Cataluña refuerza a Rajoy, introduce un ambiente de crisis de Estado que favorece el acuerdo entre los grandes partidos y que hace desaconsejable debilitar al gobierno en estas circunstancias.

Los independentistas han dado alas, por reacción, con sus provocaciones y torpezas, al nacionalismo español más rancio y han promovido la agudización de su autoritarismo congénito. A estas alturas, el Estado se frota las manos ante la posibilidad de dejar bien claro quién manda. No puede permitirse el lujo de mostrarse débil.

El verdaderamente acorralado es el Govern catalán, que carece -Puigdemont dixit- de apoyo internacional consistente. Y a la vista de su irresponsabilidad histórica, no sería extraño que consumara su desafío suicida. Todos los españoles, eso sí, acabaremos pagando el pato de tanta chulería e incompetencia.
Moltes dictadures han volgut consolidar-se amb referèndums.
Anònim, 05/06/2017 a les 18:59
+0
-5
Mireu la història i digueu-me quants referèndums han estat convocats per dictadors, per mirar de garantir la seva continuïtat. Tot és bo o dolent segons quines intencions hi hagi al darrere, i segons la lletra i l'esperit de la proposta.
Dogmes xorres del catalanisme. Avui: la Constitució de 1978 no la vaig votar
Anònim, 05/06/2017 a les 19:10
+1
-8
A Espanya, cap persona menor de 56 anys ha votat la Constitució Espanyola. A Alemanya, cap persona menor de 68 anys. Als Estats Units, cap persona amb menys de 230 anys.

Que la Constitució és invàlida perquè no la vam votar els menors de 56 anys és un més dels arguments xorres i simplons dels catalanistes. I que consti que sóc partidari d'una reforma de la mateixa, però no per concedir encara més autonomia a les CCAA, sino per delimitar competències i emfortir el poder de l'Estat en la línea que predicava la idea autonomista d'Ortega y Gasset.
DONAR UN AGLA PER FER CAGAR UN ROURA
VENUT, 05/06/2017 a les 19:10
+2
-1
QUAN TENS DE TRIAR ENTRE DOLENT I PITJOR,SEMBRE TRIES DOLENT,ES LO QUE ENS VAREN VENDRE ELS ROCA I COMPANYA, VAREN HIPOTECAR EL FUTUR DELS NOSTRS FILLS.
GRACIES AQUESTA GENT QUE VAREM POSAR A DALT DE UN ALTAR,ESTEM COM ESTEM

CREC QUE ELS REDACTORS DE LA CONSTITUCIO ELS HI VA ANAR PROU BE.

QUAN ANEM A VOTAR ,PENSEM AM ELS QUE VINDRAN DARRERA NOSTRE.

Al de les 13:47
Anònim, 05/06/2017 a les 19:13
+0
-5
Sembla oblidar que no només el bàndol franquista va assassinar impunement. A la rereguarda republicana, i concretament a Catalunya, els anarquistes i els comunistes van assassinar al voltant de 10.000 persones, moltes més que les que van morir a mans de la repressió franquista, segons les dades de la tesi doctoral d'un historiador independentista com Josep Maria Solé i Sabaté.

Franco va matar a molta gent, però no oblidi les txèques d'ERC i els assassinats comesos pel divinitzat Lluís Companys Jover, el "President Màrtir" que en el moment de morir acumulava darrera de les seves esquenes milers d'afusellats.
Capdevila y las fechas claves.
Anònim, 05/06/2017 a les 21:45
+0
-5
Mientas se van cumpliendo fechas claves año tras año, el sr. Capdevila va acumulando nóminas a costa de los catalanes. Mientras ni un solo país mundial respalda a las tesis de Capdevila, él se empeña en contarnos sus deseos y transformándolos como si de una realidad se tratase.. Alguien debería pedir explicaciones a este señor que se autodenomina la "voz de la nación". Realmente de vergüenza ajena. Años atrás Salvador Cot era el encargado de escribir trolas cada semana, (relean sus artículos) , ahora es Capdevila , que tiene la curiosa virtud de cargar de razones al mismísimo Rajoy.
Perfecte...
Anònim, 05/06/2017 a les 22:13
+0
-5
Com s´estan atacan tots, el DIVIDE I VENCERAS, S´INPOSA EN TOTS ELS AMBITS, LA COSA ESTA SORTIN PERFECTA...
Per a UFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF!!!!!!
Anònim, 05/06/2017 a les 23:33
+3
-0
Què és el que "huele"? La vostra falta de respecte? La vostra voluntat d'anorrear-nos i d'assimilar-nos? Això sí que s'està fent llarg i dura! Més que el "prucés"! Han passat quatre dies des que va començar el procés i ja se't fa llarg! Si estiguessis aguantant segles com nosaltres t'estem aguantant a tu, com estaries? Us agraden els Països Catalans, oi?
Ni ha per tots
Jo mateix , 06/06/2017 a les 06:15
+4
-0
Es curios hi no deixa indiferent... q tots els q expresem opinions defensem diferents punts de vista per lo q es dificil coincidir. Pues com es pot resoldre... amb amenaces, mentides, hiocresia, falsedad, insults!!! NO NO. Amb llibertat, respecte, comprensio hi lo q la majoria dexideixi VOTAR!!!... CATALANS/ESPANYOLS

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Germà Capdevila
Director del Consell Editorial de NacióDigital i editor de la Revista Esguard. A Twitter: @gcapdevila
Enric Juliana | Adrià Costa
Pep Martí | 5 comentaris
01/01/1970
El periodista creu que en els propers mesos es plantejarà una reedició de Junts pel Sí i no descarta que Puigdemont torni a ser candidat i que Rajoy negociarà quan li convingui: «La política és molt freda» | El director adjunt de "La Vanguardia" sosté que Madrid, construïda per l'Estat, és ciutat de motins mentre que Barcelona ho és de revoltes i ha viscut totes les utopies d'Occident
01/01/1970
La dona de 53 anys i veïna de Manresa va ser traslladada a l'Hospital Mútua de Terrassa
01/01/1970
Josep Cruanyes, qualifica la proposició de llei de reparació jurídica de "fet històric"
Els joves es concentren a la plaça del Sol de nit i beuen alcohol | Veïns de la plaça del Sol i entorns
01/01/1970
L'atracció que exerceix aquest indret per seure amb una cervesa no l'han revertida Hereu, Trias ni Colau, i els veïns denuncien la impunitat: "Fins aquí hem arribat, prou" | Un projecte europeu ha instal·lat sonòmetres en 12 habitatges que revelen que de nit hi ha més soroll en aquest indret que en un carrer transitat com la Ronda Mitre
Recull de premsa internacional
01/01/1970
Les principals capçaleres d'arreu del món segueixen amb interès l'actualitat política de Catalunya i la seva aspiració sobiranista | La recent editorial de suport al referèndum de "The New York Times" inquieta l'unionisme