Tribuna oberta

Al PP no li molesta l'homofòbia i el masclisme dels llibres de text

«Contra aquestes aberracions, el Ministeri d’Educació mai no ha fet res»

| 31/05/2017 a les 22:05h
“Estudis científics posen de manifest que la homosexualitat i la heterosexualitat no són equiparables des del punt de vista de la salut. Això es deu a la pròpia naturalesa de la relació homosexual, que suposa assumir un major risc i sol associar-se amb la multiplicitat de parelles”. Amb aquesta aberració es descriuen les relacions homosexuals al llibre Biologia i Geologia de 3r d'ESO de l’editorial SM.

“La violència de gènere són els maltractaments físics o psicològics que pateix una persona per part de persones del sexe oposat que tracten d’exercir sobre ella qualsevol tipus d’abús o violència”, amb aquesta vulneració de la Llei Integral de 2014 contra la violència de gènere descriu la violència masclista un llibre de text de l’editorial Anaya de 3r d'ESO

“La incorporació de la dona al món laboral ha incrementat considerablement l’oferta de treball disponible. L’arribada als països industrialitzats de mà d’obra de països de l’Est, d’Àsia, de Sud-amèrica i de països subdesenvolupats ha intensificat el problema de l’atur”, així de poc rigorós es mostra el llibre de text Economia de l’editorial Almadraba, de 1r de Batxillerat. O el llibre retirat de l’editorial Anaya que afirmava que “Passats uns anys, Antonio Machado, va marxar a França amb la seva família. Allà va viure fins a la seva mort”, obviant els efectes de la Guerra Civil i de l’exili polítics de milers de persones d’arreu de l’estat.

Contra aquestes aberracions, el Ministeri d’Educació mai no ha fet res. No ha portat cap d’aquests llibres de text a la Alta Inspecció Educativa per a valorar la seva rigorositat històrica, científica o social. En canvi, alguns llibres de text parlen de "vegueries" i "comarques" a Catalunya, en comptes de parlar de "províncies", i el govern del PP, a instàncies de Ciudadanos, es posen ràpidament a inspeccionar. El secretari d’Estat d’Educació, Marcial Marin, va afirmar que, vulnerant novament l’àmbit de les seves responsabilitats polítiques, ha demanat un informe detallat per comprovar si alguns llibres de text que estan sent utilitzats a Catalunya podrien estar vulnerant la normativa vigent. Queda, doncs, contrastat el cinisme, la ideologia furibunda i la falta de rigor que porten a PP i a Ciudadanos a demanar la inspecció d’uns llibres quan van passar per alt altres que sí demostraven homofòbia, racisme, xenofòbia i masclisme clarament contrastat.

No sabem si per part del govern del Partit Popular acrediten així la seva nefasta gestió o la seva mala fe. Perquè a Espanya, el Ministeri d’Educació aprova per reial decret un currículum de grans temes que després cada comunitat autònoma pot adaptar. El sistema, doncs, permet a les escoles (normalment amb diferència entre si aquestes són públiques, privades o concertades) seleccionar els llibres de text que posteriorment no és revisat per l’Administració. Recórrer a l’Alta Inspecció Educativa només demostra com PP i Ciudadanos volen fer del contingut dels llibres de text una nova cortina de fum que tapi els autèntics maldecaps de l’educació: les retallades ideològiques consolidades en els Pressupostos de 2017, la precarietat laboral a la que han llençat el personal educatiu de les nostres escoles i com premeditadament s’està inflant els recursos públics destinats a les escoles concertades mentre es porta a la ruïna l’escola pública.

Les comunitats històricament governades per la dreta, per exemple Madrid o Catalunya, presenten xifres on ja hi ha més nens i nenes matriculats en escoles privades o privades concertades que en escoles públiques. Contra aquesta situació, ni PP ni Ciudadanos han mostrat mai més que plena satisfacció; això sí, si un llibre de text parla de "vegueries" i no de "províncies" es disparen les alarmes de l’espanyolisme més ranci que presenta una idea d’Espanya que jo no és acompanyada, segons els últims estudis sociològics, per una gran majoria dels i les persones espanyoles.

Més enllà d’això, cal també estar pendent de l’intent del Ministeri d’Educació d’alarmar a les famílies que tenen fills o filles escolaritzats a les escoles de Catalunya, arrastrant el sistema educatiu català a la inseguretat jurídica i que persegueixen políticament les llibertats al nostre país. Cal, doncs, exigir al govern del PP i als seus socis de Ciudadanos que acabin amb la utilització del sistema educatiu català com a arma política que a qui perjudica claríssimament és al conjunt de l’alumnat.

També us pot interessar

 

COMENTARIS

Els llibres de text espanyols amaguen el franquisme, la història de la nostra nació, la nostra cultura ...
Anònim, 01/06/2017 a les 10:39
+38
-2
Tampoc els preocupa el més mínim que els llibres de text no diguin que el Caudillo era un assassí, que va provocar milers de morts, destrucció, exili , i que el seu era un govern dictatorial que va suprimir tots els drets a diferents col·lectius, pobles ... però és clar, això és intencionat, eren els pares, els avis, els tiets, els germans de molts dels mateixos que ara governen ... fins i tot en eren ells mateixos
MOLT BEN DIT!
Inde, 01/06/2017 a les 11:02
+13
-38
Totalment d'acord Joan.
El masclista acusa a tothom de masclista
Anònim, 03/06/2017 a les 08:32
+49
-4
Sr Mena, el què està dient vostè és una aberració total. Vostè creu que com que des del seu partit ha de posar-se a un costat en aquest tema, justifica automàticament totes les mentides que es diuen.
Per exemple ens diu que parlar de violència de gènere i dir que això ho poden fer tan homes contra dones com dones contra homes, és masclista. Ens està dient que només existeix la violència d'homes contra dones i que automàticament és violència masclista.
Suposo que sap que el 26% dels assassinats de parella és la dona que mata l'home. Però segons vostè no existeixen perquè això li xafa la guitarra quan li agrada dir que tot és masclisme.
Suposo que sap que la violència psíquica està protagonitzada pràcticament al 50% per dones i homes, com no podia ser d'altra manera, ja que el caràcter dictador-dominador en psicologia saben que és propi tan de dona com d'home. Però vostè com a bon anticientífic amaga que la dona també ho fa i diu que només és cosa de masclisme.
Ens parla d'una llei de violència de gènere, la que van fer el PSOE i el PP i que vostè aplaudeix al mateix moment que diu que son masclistes...
De fet, jo sí que considero que aquests partits, a l'igual que vostè i les feministes son profundament masclistes, perquè consideren a la dona invàlida psicològicament, irresposable dels seus actes, i per tant quasi aforada. Aquesta llei diu que la dona mereix menys pena que l'home pel mateix delicte. Això és masclisme pur.
Aquesta llei diu que l'home, i només l'home és culpable mentre no demostri el contrari. La dona no. Això és masclisme en estat pur i a més gravíssim perquè va contra la declaració universal dels drets humans, declaració que a vostè, a les feministes al PP i al PSOE li importen una merda.
Vostè és espanyol radical perquè a l'únic lloc del món on la violència en la parella li diuen acientíficament violència masclista és a Espanya:

iUna pregunta
Anònim, 03/06/2017 a les 10:47
+31
-1
Algú em pot dir què te d'incorrecte la definició:
“La violència de gènere són els maltractaments físics o psicològics que pateix una persona per part de persones del sexe oposat que tracten d’exercir sobre ella qualsevol tipus d’abús o violència”

Ho dic perquè l'articulista carrega contra aquesta definició i no diu perquè. No cal que em puntueu ni bé ni malament. No expresso cap opinió, només pregunto si algú ens ho pot explicar bé. El Sr. articulista, per exemple?

Gràcies.
Miguel Lorentte,vividor n1 de la indústria del maltractament
enginyeria social per a tots, 03/06/2017 a les 21:32
+22
-1
Mireu qui és el personatge que està darrere de tot el "cotarro" de la indústria del gènere.Un desgraciat que viu de les subvencions i que se'n aprofita de les dones maltractades per a omplir-se les butxaques.És socialista andalús,per suposat,els majors paràsits vividors coneguts de tot l'Estat Escanyol.al de "la indústria del maltractament"
Anònim, 04/06/2017 a les 09:07
+33
-1
Caldria precisar que qui viu de la indústria del maltractament son molta gent. Especialment advocats. Però no concretament del maltractament sinó de les denuncies falses de maltractaments.
Al ritme actual de denúncies, i comptant que els maltractaments reals, com és lògic només se'n denúncia una petita part (perquè complicar-se la vida denunciant si separant-te soluciones el problema?). El 250% dels homes serien denunciats una vegada a la vida. Com que les estadístiques diuen que un 22% de les dones han patit alguna vegada a la vida maltractaments, es demostra que quasi totes les denúncies son falses. Son per venjança (ell s'ha volgut separar) o per tenir la custòdia dels fills o per tenir més pensió alimentària.
Cal ser tonto de mena
Anònim, 06/06/2017 a les 10:17
+24
-0
El redactat sobre la violència de gènere és impecable, i la llei del 2014 és sexisme pur i dur que hauria de fer caure la cara de vergonya qualsevol que defensi la igualtat entre gèneres.
També amaguen la condició de dictadura del comunisme
Anònim, 06/06/2017 a les 17:27
+25
-1
Un sistema dictatorial que ha causat milions de morts per repressió, i no hi ha llibre de text que digui que el comunisme és una dictadura.
Als USA ho tenen més clar
Anònim, 06/06/2017 a les 18:48
+31
-0
Com molt bé ha dit el del tercer comentari, la definició de violència de gènere que fa aquell llibre és correcte.(No parlo ara del tema homosexual), el què és aberrant és el què diu la seva estimada llei de violència de gènere, que ens vol colar que:
A) tota violència física o psicològica feta pel marit només es per masclisme.
B) la muller no fa cap tipus de violència. Mai. Per tant, la llei no preveu les mateixes condicions en les denúncies que vulgui fer l'home.

Com que aquí s'han vetat els estudis seriosos per conèixer de forma real, els maltractament d'home a dona i de dona a home, hem de cercar estudis a l'estranger. Al fi i a la cap no divergeixen gaire. Els humans som molt semblants arreu del món. Un estudi OFICIAL dels USA, del CDC, que és qui fa aquest tipus d'estudis de salut i criminalitat als USA:

(versió resumida en castellà) ens informa que:
Han tingut maltractaments psicològics a la parella alguna vegada en la vida?
El 48,8% dels homes sí
El 48,4% de les dones sí
EMPATATS! I aquí diuen que no existeix en la dona!
Ha sofert, per part de la parella violació, violència física o assetjament?
el 28,5 dels homes sí
el 35,6% de les dones sí.
Ha sofert violència física greu per part de la parella?
14% dels homes sí
24% de les dones sí.
Ha sofert abusos sexual per part de la parella?
8% dels homes sí
16% de les dones sí.

Fins i tot això dels abusos sexuals que la gent es creu que ho fa només l'home, resulta que quan els ho preguntes en secret (els homes els hi fa vergonya dir que son abusats per les seves dones) el 8% reconeix que sí (com era d'esperar les dones força més).
O la violència física greu que aquí es nega en rodó que les dones ho facin, resulta que estan a 14-24% homes i dones. Si et claven un ganivet a la cama, sofreix igual un home que una dona.
Sí molt de bla bla
Anònim, 10/06/2017 a les 18:09
+23
-0
Però vindrà el referèndum i dirà q no va a votar
patriota inconscient de la seva pàtria
Anònim, 12/06/2017 a les 08:22
+24
-0
Molt d'acord amb el comentari del "bla, bla", en Mena ens està dient les mil pestes del PP (i és cert, el PP, segons alguns jutges és una banda delictiva, també és un partit pràcticament d'extrema dreta), i també veu que la dreta espanyola està representada pel PP, en canvi veu que a Catalunya la dreta és molt més civilitzada.
En canvi ell, probablement optarà per quedar-se amb l'Espanya del PP. La identificació nacionalista no autoreconeguda fa estralls.
penós
Anònim, 14/06/2017 a les 07:59
+23
-0
Penós escrit. A alguns els agradaria que ser home i heterosexual fos delicte.
"De porc i de senyor se n'ha de venir de mena". Diu l'adagi nostrat.
Anònim, 15/06/2017 a les 12:21
+16
-0
Visca Catalunya lliure, completa, independent i democràtica.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Joan Mena
Diputat al Congrés per En Comú Podem. A Twitter: @joanmena.
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el procés d'independència i l'aplicació de l'article 155
 14:14 Rivera (C's): "Puigdemont menysprea la majoria dels catalans". 
 14:11 ÚLTIMA HORA Puigdemont assistirà a la manifestació d'aquesta tarda a Barcelona
 13:57 AMPLIACIÓ Rajoy suspèn l'autonomia: ordena destituir tot el Govern de Puigdemont i intervé el Parlament.
 13:52 Rajoy agraeix el suport del PSOE i de Ciutadans a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.
 13:49 Rajoy diu que els mitjans públics passaran a estar controlats pels gestors que rellevin el Govern. 
 13:48 Rajoy: "No se suspèn ni l'autonomia ni l'autogovern de Catalunya. Se cessen les persones".
 13:47 Rajoy: "La meva voluntat és convocar eleccions tan aviat com es recuperi la normalitat institucional".
 13:40 ÚLTIMA HORA Rajoy ordena destituir Puigdemont i tot el Govern amb el 155. Informa Irene Ramentol
 13:39 Rajoy: "Si Catalunya s'independitzés, abandonaria la Unió Europea".
 13:38 Rajoy: "Volem tornar a la legalitat, recuperar la convivència, continuar amb la recuperació econòmica i celebrar eleccions".
 13:35 Rajoy: "Hem hagut d'aplicar el 155. No era la nostra intenció ni tampoc el nostre desig".
 13:34 Rajoy: "Es va convidar el president de la Generalitat al Congrés. A la conferència de presidents. A parlar del finançament autonòmic. I no va voler".
 13:34 Rajoy: "Tinc la convicció que alguns volien que s'apliqués l'article 155".
 13:31 Rajoy: "Es va intentar fer un referèndum. I no tenia cap garantia democràtica"
 13:29 Rajoy: "El més antidemocràtic ha estat el que va passar al Parlament el 6 i 7 de setembre.
 13:28 Rajoy: "Hem arribat aquí per un procés unilateral i contrari a la llei que ha buscat l'enfrontament".
 13:26 Comença la compareixença de Rajoy per explicar com s'aplicarà el 155. 
 13:20 El govern de Rajoy en ple assisteix a la compareixença per explicar com s'aplicarà el 155.
 13:25 VÍDEO en DIRECTE Compareixença de Mariano Rajoy per informar dels acords sobre l'article 155.
 13:06 El PP demana que se suspengui el ple ordinari del Senat de la setmana que ve perquè tots els esforços se centrin en la sessió extraordinària de divendres. 
 12:59 Tot a punt per la compareixença de Rajoy, que ha d'exposar les línies generals de l'aplicació del 155 després del consell de ministres extraordinari.
 12:50 Iceta intenta «in extremis» que Puigdemont reculi els plans independentistes. El primer secretari del PSC es va reunir al Palau de la Generalitat amb el president a les portes de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.
 12:42 Pedro Sánchez, en un acte de partit, ha assegurat que el diàleg ha de ser sobre "com unir-se" i no "com dividir-se".
 12:42 Bartomeu, a l'ANC i Òmnium: «Ningú es pot apropiar del nostre escut ni de la nostra bandera». El president blaugrana veu "inadmissible" l'empresonament de Sànchez i Cuixart "per les seves ideologies polítiques".
 12:26 Mariano Rajoy compareixerà a partir de les 13.00 per informar sobre l'aprovació de l'article 155.
 12:24 ÚLTIMA HORA Acaba el consell de ministres per aprovar el 155 i suspendre l'autonomia de Catalunya.
 12:04 DOCUMENT El govern espanyol justifica el 155 en un argumentari per garantir «la llibertat, la seguretat i la pluralitat».
 11:40 ÚLTIMA HORA La Fiscalia confirma que presentarà una querella per rebel·lió contra Puigdemont si declara la independència.
 11:32 El govern espanyol justifica el 155 per la necessitat de garantir «la llibertat, la seguretat i la pluralitat». Assegura en un argumentari que el Govern ha desplegat un “discurs únic d’imposició de la independència”.
 11:18 VÍDEO «El diàleg és millor que el conflicte»: el discurs del president del Consell Europeu davant de Felip VI i Rajoy. Donald Tusk dedica unes paraules plenes de paral·lelismes amb el context polític actual als premis Princesa d'Astúries.
 11:08 Anonymous comença l'atac en defensa de Catalunya fent caure el web del TC. Els hacktivistes mantenen viva l'#OpCatalunya que van iniciar a mitjans de setembre i avisen de noves accions pel 21 d'octubre.
 10:05 Comença el consell de ministres extraordinari per aplicar l'article 155 i suspendre l'autonomia de Catalunya.
 10:04 ÚLTIMA HORA Primera acció d'Anonymous en defensa de les institucions catalanes: fan caure el web del Constitucional.
 09:57 Assemblees d'ERC proposen un Govern de concentració per fer front al 155. Els republicans valoren l'opció i podrien fer-li arribar a Puigdemont perquè la consideri.
 09:25 La Fiscalia ultima una querella contra Puigdemont per rebel·lió. El ministeri públic presentarà l'escrit davant del Suprem si el president de la Generalitat declara la independència, segons La Vanguardia.
 07:57 El clam per la llibertat de Sànchez i Cuixart torna aquest dissabte a la tarda al carrer. La Taula de la Democràcia preveu una nova manifestació massiva de caràcter transversal per plantar cara a la repressió de l'Estat. La marxa transcorrerà des de la cruïlla entre Passeig de Gràcia i el carrer Aragó fins a l'encreuament amb la Gran Via.
 07:56 La Guàrdia Civil cita ara a declarar el propietari d'un restaurant de Calella pel missatge en una pissarra: "No servim a les forces d’ordre públic no autonòmiques".
 07:28 El PDECat convocarà una assemblea per decidir si trenca l'acord amb el PSC a Terrassa. El portaveu del grup municipal assegura que estan "ofegats" per les decisions del PSOE i dels socialistes catalans en vers Catalunya.
 07:20 PORTADES Les mesures del 155 contra Catalunya, a les portades de la premsa espanyola.
 07:20 L'Estat, a punt per controlar el nucli de l'autonomia per frenar el procés; per Oriol March. PP, PSOE i Ciutadans pacten convocar eleccions, monitoritzar els Mossos d'Esquadra i intervenir TV3 a través d'un article 155 que aprova avui el consell de ministres. El Senat validarà la intervenció divendres vinent mentre el Parlament ja es prepara per declarar la independència.
 00:46 ÚLTIMA HORA Rajoy destituirà Puigdemont i tot el Govern amb l'article 155, segons «El País». L’estratègia del president del govern espanyol implicaria cessar tot el govern català en bloc i nomenar un representant que en centralitzi les tasques de coordinació.
 22:47 OPINIÓ «La força de la gent», l'article de Carme Porta. 
 22:47 OPINIÓ «I tot, per no permetre votar», l'article de Jordi Bianciotto.
 22:46 OPINIÓ «Resistir», l'article d'Aleix Sarri. 
 22:45 LA VEU DE NACIÓ «El cop d'estat», l'article de Ferran Casas.
 21:56 El PSC del Bages contradiu Pedro Sánchez i considera que el 155 «no és la solució». Els socialistes del Consell Comarcal rebutgen que l'anunci d'aplicació de l'article 155 "hagi substituït la petició no corresposta del President de la Generalitat de mantenir una reunió per parlar-ne".
 21:55 Quan el PSOE se'n reia del PP i assegurava que no aplicarien el 155. Rajoy i Sánchez han fet oficial aquest divendres l'acord per intervenir l'autonomia de Catalunya, però mesos enrere els socialistes presumien de tot just el contrari.
 21:25 VÍDEO Estudiants de la UAB desmunten les mentides d'«Espejo Público» sobre el procés català. Una desena d'alumnes de la Facultat de Ciències de la Comunicació defensen la pluralitat lingüística i ideològica que hi ha a les aules de la universitat.
 20:59 L'exministre Joan Majó es dona de baixa del PSC. "No vull recolzar de cap manera, ni directa ni indirecta, la política del PP, tal com diu i sembla que està fent el PSOE", sentencia en la carta que ha enviat a Miquel Iceta.
 20:45 Un exambaixador britànic, sobre el 155: «És feixisme». Craig Murray ha carregat amb duresa contra l'acord entre PP, PSOE i Ciutadans per convocar eleccions a Catalunya.
Entrades anteriors »
Mariano Rajoy anunciant la suspensió de l'autonomia | La Moncloa
Irene Ramentol
01/01/1970
El consell de ministres aprova la suspensió de l'autonomia que inclou també la intervenció del Parlament i intentar convocar eleccions en un termini màxim de sis mesos
Josep Maria Bartomeu, a l'Assemblea General del Barça | EP
01/01/1970
El president blaugrana veu "inadmissible" l'empresonament de Sànchez i Cuixart "per les seves ideologies polítiques"
Un dels balls de la Fira de la Transhumància, a Santa Margarida i els Monjos. | Aj.Santa Margarida i els Monjos
01/01/1970
NacióDigital recomana la Fira de la Transhumància, el Festival Protesta, la Festa del Modernisme de la Colònia Güell, el Filmets de Badalona, i l'UtopiaMarkets Il·lustració
El programa «Filiprim» | TV3
01/01/1970
«Pel que pugui ser, com que m'acompanya una bona memòria televisiva, em ve de gust fer-li un homenatge a aquella que coneixem com La Nostra»
El catedràtic de dret constitucional, Xavier Arbós, en una imatge d'arxiu | ACN
01/01/1970
El catedràtic de Dret Constitucional de la UB respon als interrogants que genera una mesura que "pot incrementar la tensió i no hi ha cap garantia que les seves instruccions es compleixin"