Opinió

Alerta: es carreguen els ajuntaments

«Sempre 'basado en el interés general', la casta dels alts funcionaris madrilenys no deixa de modelar l'Estat com ells creuen. La perversió del sistema»

| 17/05/2017 a les 22:03h
Hawai, Bombay son dos paradisos... mentre a Madrid ens distreuen amb fum, primàries i cançonetes, el govern de l'Estat ens ofega (més). Amb el Castor? La llengua a les escoles? Les autopistes radials de Madrid? Ni tan sols amb les Rodalies o l'aeroport del Prat. No només amb això. El passat divendres el BOE -l'arma de destrucció massiva més poderosa que existeix- va publicar el Real Decreto 424/2017, de 28 de abril, por el que "se regula el régimen jurídico del control interno en las entidades del Sector Público Local". Bé, un decret més dels divendres de Soraya al país del Consejo de Ministros. Doncs no, ara es carreguen els ajuntaments. També molesten, es veu.

De nou ens punxen per on fa mal. L'Estat viu en la seva torre d'ivori de la Villa y Corte i dispara contra qui fa la feina: comunitats i ajuntaments. Fa uns tres anys (desembre de 2013) tot el món local va sortir en tromba en contra de la La llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local (LRSAL). Ah, la racionalització. Quant de mal s'ha fet en nom de la raó, des de Robespierre a Mao. Ai. Es tractava de treure les competències dels ajuntaments. Ara es tracta de no poder tocar els diners. Bé, fins a 3.000 euros, després haurà de decidir un funcionari, un interventor. Arreglem la vorera? Ja veurem. Millorem l'escola? Depèn. Jo no he votat a un interventor mai de la vida. I vostè? Ja ens entenem. Doncs això és la revolució, el despotisme il·lustrat dels Montoro boys.


Sempre "basado en el interés general", la casta dels alts funcionaris madrilenys no deixa de modelar l'Estat com ells creuen. La perversió del sistema. Ara, ja a mig article, ho puc dir: defenso i defensaré a peu i a cavall els funcionaris públics del món local (i de la Generalitat afegeixo). Sense ajuntaments i diputacions amb prou feines podríem sortir al carrer. Exagero, potser sí, però no gaire. L'interès general és com la majoria silenciosa, jo no l'he vist mai. No podem combregar amb rodes de molí, avui són els semàfors i demà arrestats a casa. Curiós que un govern autonomenat liberal sigui tan comunista, però això ja tenia un nom i als anys trenta ja va funcionar: nostàlgia dels nostàlgics.

El que m'espanta gairebé tant com l'aparició d'aquest decret (visca el consens) és que gairebé ningú hagi dit res de res. Hola! Sí, sí, ens estan prenent la cartera. Si per la LRSAL vam sortir al carrer, ara hauríem d'armar al poble (permeteu-me la figura). És molt greu, és fatal, un atac letal a l'autonomia local. I l'autonomia local no és només fer festes majors i obrir la piscina a l'estiu. Estem parlant del primer bastió de la política social. Estem parlant de la política de primera divisió, de la de que es fa dempeus. Estem parlant de la democràcia i del sistema democràtic. Senyor Montoro i senyora Sáenz de Santamaría, si volen jugar al "joc de trons" (del PP), millor s'esperen que facin la setena temporada de la sèrie i mireu com els catalans sortim dels "jocs de la fam".

També us pot interessar

 

COMENTARIS

Chapeau !
Anònim, 18/05/2017 a les 06:22
+19
-10
No sabria com expressar millor el que ens expliques.
No fem trampetes
Jep14, 18/05/2017 a les 07:30
+12
-18
Intencions nefastes de Soraya, Montoro i el govern espanyol, segur. Exigència democràtica de llibertat nacional i d'autonomia municipal, tota. Però aprofitar per avalar l'actuació sense control en entitats locals és trampós. Algú podria dir que és molt de l'antiga CDC. Oi, Joan?
Control totalment necessari.
Jan Original, 18/05/2017 a les 09:39
+14
-2
També aniria be recordar que al «mon local» es on hi ha hagut mes corrupció. Alguns encara es pensen (com va dir una ministra del Zapatero) que els diners públics no son de ningú, i a partir d”aquesta premissa tot es possible.
Els ajuntaments es tenen que controlar, no a partir de 3000 euros, a partir d”un euro. El que passa es que alguns estaven molt ben acostumats :) i ha passat el que ha passat. Com es diu en espanyol: «de aquellos polvos estos lodos».
2017
Anònim, 18/05/2017 a les 10:10
+12
-20

És urgent eliminar les comunitats autònomes. Són un càncer maligne per al poble pagà. De segur que si ho sotmeten a referèndum, la MAJORIA votaria la fi de les comunitats autònomes.

Pel que fa als ajuntaments, perfecte que decideixin els Cossos de l'Estat: El Secretari, l'Interventor i el Tresorer. Persones de molt alt nivell que han de controlar els malbarataments públics dels politics.

I també s'haurien de reduir el nombre d'ajuntaments. Aquests només haurien d'existir en municipis amb poblacions superiors a 100.000 h., Fent-se càrrec les diputacions de la gestió dels municipi inferiors a aquesta població. Per exemple, la comarca del Bages hauria de ser administrada per una diputació. Així ens estalviaríem la despesa d'aquests ajuntaments de mini poblacions d'aquesta comarca.

Pel que fa a la llengua, A Espanya s'ha d'obligar a aprendre l'idioma oficial de l'Estat, el castellà, i també l'anglès per ser la llengua imperial del planeta. I a Catalunya s'ha d'ensenyar el castellà i l'anglès prioritàriament a les escoles, com a França s'ensenya francès en el que vostès anomenen Catalunya Nord (sud de França). El català és una llengua regional, de poblets, llogarets, i no té cap ús fora del nostre territori. El castellà si. Els anglesos, tenen com a segon idioma preferit a l'hora d'aprendre l'espanyol; és a dir, el castellà. En un món cada vegada més globalitzat, anglès i castellà són els idiomes que han d'aprendre els nostres fills. És el futur. Doncs les lengüas minoritàries tendeixen a desaparèixer per no tenir cap utilitat.

Deixem-nos de sentiments (utilitzats pels polítics per manipular als incauts) i anem al que pràctic. Doncs en el futur sorgiran altres mètodes de comunicació que posaran fi a l'anglès, al castellà, al xinès, etc. LLENGUA UNIVERSAL.
2017
Anònim, 18/05/2017 a les 10:25
+10
-19
I quant ha gastat Catalunya en el seu procés cap a res; és a dir, la independència?
Això del Castor és xavalla al costat del malbaratament del procés.
Catalunya és l'única comunitat espanyola que té unides totes les seves províncies per l'AVE.
A Catalunya només tenim multinacionals i, per tant, fora de la UE, no les tindrien aquí.
2017
Anònim, 18/05/2017 a les 10:40
+8
-18
Si la distribució d'escons del Parlament fos proporcional a la població, JxS i la Cup tindrien 65 escons, i la resta no nacionalista 68.

Els barcelonins, que mantenim a la resta de Catalunya, estem falts que el nostre vot valgui menys que el d'un ciutadà de mini municipi o llogaret.

en el interés general dels catalans...
Anònim, 18/05/2017 a les 11:12
+13
-7
INDEPENDENCIA
Llegir no fa mal
Anònim, 18/05/2017 a les 13:44
+14
-2
Els ajuntaments tenen unes competencies propies i unes de delegades.
Estan perfectament enumerades. Informeu-vos
@2017
Anònim, 18/05/2017 a les 15:09
+8
-4
He llegit mols comentaris dien bestieses de trols uniópates com tu, pero et pug assegurar que tu gairebé els superés, truca al teu amic en Rajao, queda amb ell per llepar-li les sabates, demanar-li augment de sou i de pas que t'anomeni botiflerot de l'any, segur que t'ho mereixes. Ven lluny de personatges com tu.
La cuestión ...
Anònim, 18/05/2017 a les 15:43
+4
-5
No es otra que el mas de lo mismo con Madrid. Es que Madrid nos roba, sabe usted...
Hasta el gorro de tanta simpleza y de tanta gente metiendo la mano donde no debe, en Madrid y en cualquier ayuntamiento.
Solo falta que salgan muchos defensores ayudando a que haya mas chorizos dentro de los ayuntamientos.
2017
Anònim, 18/05/2017 a les 18:26
+0
-1
PER 15:09

Tu ets molt dolent i segur que si obeeixes als caps del procés cap a la independència o, millor dit, cap a RÉS.

El vostre tarannà democràtic queda despullat amb el vostre vòmits contra la llibertat d'expressió; és a dir, tot el que no pensa com vosaltres, els nacionalistes de pa sucat, són enemics. Això ja us ve del passat, en 1705 els vaixells anglesos, que van pactar amb els senyors de l'interior de Catalunya, van sotmetre Barcelona als Àustries després d'un llarg setge i bombardeig de la plaça *. Després, un cop abandonada la plaça pels anglesos, les forces borbòniques van tornar a prendre la plaça.

Jo vaig votar NO a la Constitució i, vist els resultats, veig que no em vaig equivocar. també vais votar no a l'Estatut. Si els nacionalistes de pa sucat haguessin fet el mateix ... Però, per contra, Catalunya va ser la segona comunitat d'Espanya que més va recolzar la Carta Magna, a tan sols dues dècimes de Madrid. És a dir, 2.701.870 catalans van recolzar la Constitució. Avui, amb un cens electoral molt superior, sou incapaços d'obtenir 1.900.000 vots a favor de la vostra mamarratxada independentista.

A casa meva no hi ha ni bandera espanyola ni catalana i, molt menys, cubana. Per descomptat tan poc m'agraden els himnes. Afortunadament el d'Espanya no té lletra com el de Catalunya i el seu patètic "els segadors".

Sóc un ciutadà català-espanyol que paga els seus impost d'acord amb la normativa legal vigent. I això és el que compta. La resta són mamarratxades feixistes. La unió definitiva, la desunió resta.


* En què bàndol, borbons o Àustries, van lluitar els seus avantpassats en la guerra de successió? ¿Ho sap?

al 2017
Anònim, 18/05/2017 a les 23:02
+1
-0
En honor a su il·lustre ignorància le hablo en el idioma del imperio, para decirle que solo se habla Español en Sudamerica , excepto el país mas grande Brasil y otros paises
yo he viajado por mi profesion a mas de 300 paises por todo el mundo hablando inges , y le pueo assegurar que es la única llengua universal.por no conocer no conocen ni a España y por desgracia para usted , los que la conocen la agrupan en país pobre maleducado y corrupto, por lo que yo les digo que soy de Barcelona,Catalunya y recibo admiración , y por cierto comprenden y saben la problemàtica del referèndum y estan de acuerdo
Lo siento por ud , però es la realidad
saludos

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Joan Foguet
Un català de Barcelona i boig del Twitter. Periodista grafòman. Actualment dircom de @LaXarxa. Militant i vigilant de @Periodistes_org i @grupbarnils. A la pràctica: acció en mitja dotzena de redaccions periodístiques (La Razón, Actual, Expansión, El Punt, El País i més). Més a www.joanfoguet.cat i a @joanfoguet.
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el procés d'independència i l'aplicació de l'article 155
 17:35 VÍDEO Els Bombers de Manresa fan sonar les sirenes en protesta per l'aplicació del 155.
 17:21 Catalunya ha creat vuit cops més empreses el 2017 que les que han marxat per l'1-O, per Roger Tugas.  L'increment net de 9.524 societats fins al setembre supera de llarg el miler que canvia la seva seu a partir del referèndum. Un document del Govern justifica que aquest trasllat no afecta directament a l'ocupació o la tributació a la Generalitat.
 17:02 
 16:24 L’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ha reclamat aquest diumenge “proximitat perquè la població catalana se senti satisfeta”. Tot i així, ha matisat que no li pertoca valorar decisions de l’Estat, en referència a l'article 155 i ha apel·lat a l'estima dels madrilenys als catalans per ser "vincle" mitjançat el "diàleg" per resoldre el problema. I que "els catalans trobin molt satisfets amb el marc jurídic que decideixin", ha finalitzat. 
 16:07 L'Estat prepara els seus «homes de negre» per intervenir Catalunya, per Pep Martí. Qui és qui en la comissió de Secretaris d'Estat i Subsecretaris que presideix Sáenz de Santamaría i que tindrà un paper decisiu en l'execució de l'article 155.
 15:04 El Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya s’ha sumat a les mostres de rebuig de l’aplicació de l’article 155. Ho ha manifestat en una piulada, també ha carregat per la intervenció dels mitjans de comunicació públics catalans i ha condemnat “aquest atac a la llibertat d’expressió”. 
 15:03 Raül Romeva a l'acte d'homenatge als republicans que van ser executats a Barcelona durant el franquisme: "La república no és una opció, és una absoluta necessitat de supervivència".
 14:42 L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) promouen als ajuntaments mocions de rebuig a l'aplicació de l'article 155. 
 14:31 L'expresident valencià Alberto Fabra, entre els senadors de la comissió que estudiarà l'aplicació del 155. Juntament amb altres 14 senadors del PP, entre els quals Xavier García Albiol, decidirà de quina manera es realitza l'aplicació d'aquest article a Catalunya.
 14:25 CCOO denuncia la presència de "policia camuflada" entre els treballadors de TVE a Sant Cugat, lamenta que no se'ls hagi informat i demana que marxi. 
 14:03 VÍDEO Un emotiu cant dels Segadors enceta aquest diumenge la diada castellera de Santa Úrsula de Valls, presidida per una pancarta amb el lema: "Defensem les institucions catalanes".
 13:48 VÍDEO Les dones de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart expliquen com estan vivint l'empresonament de les seves parelles, i lamenten que encara no els hagin pogut veure en persona a Soto del Real. 
 13:08 El vicesecretari de Política Social i Sectorial del PP, Javier Maroto, ha retret al lehendakari, Iñigo Urkullu, el suport mostrat al Govern, "que està donant un cop a la democràcia", i ha lamentat que posi "en risc l'estabilitat del País Basc". Maroto li ha reclamat que "torni a la responsabilitat" i no es deixi contagiar per "aires de ruptura". Maroto ha participat aquest diumenge en un acte de partit al Kursaal de San Sebastian.
 12:38 El portaveu del Govern, Jordi Turull, afirma que les eleccions «ara mateix no estan sobre la taula», i diu que cal defensar "a ultrança" les institucions i culminar el mandat de l'1 d'octubre.
 12:13 La defensa de Cuixart aporta proves de la seva acció «pacífica» i de mediació policial. El recurs presentat per l'advocada Montserrat Roig també recull que no hi ha risc de fuga, com en el cas del major dels Mossos, José Luis Trapero.
 12:13 El coronel de la Guàrdia Civil Manuel Sánchez Corbí relaciona la «kale borroka» de l'època d'ETA amb la situació de Catalunya.
 12:08 El ministre Alfonso Dastís, sobre les càrregues policials: "Moltes de les imatges són falses".
 En una entrevista en un programa de la BBC també assegura que l'ús de la força va ser "provocat".
 11:49 COMUNICAT NacióDigital rebutja l'aplicació de l'article 155 contra els mitjans públics catalans. "Considerem que és del tot inadmissible, que atempta contra la llibertat de premsa i d’informació".
 11:38 L'exministra del PSOE María Antonia Trujillo fomenta amb un tuit el boicot a les empreses catalanes. Un fet que genera una allau de reaccions a la xarxa. 
 11:36 Viatge a les entranyes dels «comuns»: el naixement de Catalunya en Comú pren forma de llibre. Els periodistes de NacióDigital Joan Serra Carné i Sara González relaten en "El part dels comuns" (Edicions Saldonar) la gestació de la formació liderada per Xavier Domènech a través d'una dotzena de testimonis.
 11:15 L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, demana per carta a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies que es posin en marxa mecanismes perquè els municipis puguin participar en una reforma constitucional.
 11:08 L'aplicació del 155 posa de nou en risc la cohesió del PSC, per Sara González. Un sector del partit, entre ells l'alcaldessa Núria Parlon, lliura un pols a la direcció d'Iceta perquè no doni suport a la suspensió de l'autogovern de Catalunya. El primer secretari confia que un gest de Puigdemont d'última hora eviti les mesures dràstiques anunciades per Rajoy.
 10:37 Els Castellers de Berga alcen pilars per reclamar la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, a la diada que aquest dissabte van realitzar a la capital del Berguedà. 
 10:25 Ciutadans critica el discurs de Carles Puigdemont i assegura que el president de Catalunya "ja no té res a oferir". El partit d'Albert Ribera demana "recuperar l'autonomia, l'estabilitat i la convivència" i reclama "un nou Govern" que "pugui ser un interlocutor vàlid amb el conjunt d'Espanya". 
 09:59 Creen la figura del «piolín» caganer. L'empresa ja va posar a la venda caganers sobre el referèndum i la llibertat d'expressió.
 10:05 

Les Marxes de la Dignitat han convocat una concentració aquest diumenge, a partir de les 19 hores, a la Puerta del Sol de Madrid per exigir la llibertat "immediata i sense càrrecs" dels presidents de l'ANC, Jordi Sànchez, i Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. La plataforma, que va organitzar multitudinàries mobilitzacions per demanar "pa, sostre i feina" per als més desfavorits, veu algunes semblances amb la seves reivindicacions: "Aquesta bàrbara repressió desfermada sobre un poble que només pretenia votar és la mateixa que es va exercir sobre les Marxes de la Dignitat al març de 2014".

 09:58 VÍDEO Pau Casals, a l'ONU: «I'm a catalan». El violoncelista va morir el 22 d'octubre de 1973, avui fa 44 anys. El recordem amb el seu emotiu discurs a l'ONU, més actual que mai.
 09:10 
 08:59 La ruptura de Colau amb el PSC pel 155: una amenaça difícil de fer efectiva, per Jordi Bes. L'alcaldessa de Barcelona pressiona els socialistes per evitar que avalin la suspensió de l'autonomia, però un trencament del pacte de govern faria encara més ingovernable l'Ajuntament. L'oposició no està disposada a facilitar-li la gestió, i Colau s'abocaria a arribar al 2019 sense haver acordat ni un dels quatre pressupostos del mandat.
 08:08 L'unionisme carrega contra el Barça. Albiol i Girauta critiquen a Twitter el suport del president blaugrana, Josep M. Bartomeu, a les institucions catalanes després de l'activació de l'article 155.
 07:41 L'alcalde de Lleida i president del PSC, Àngel Ros, ha demanat al president de a Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, que convoqui eleccions la propera setmana, informa Àlvar Llobet. En un missatge a les xarxes socials, el paer en cap ha indicat que aquesta decisió seria la millor manera de respectar les institucions d'autogovern.
 07:34 La resposta dels Mossos al govern espanyol per l'activació de l'article 155
 07:20 PORTADES La premsa espanyola aplaudeix el 115 que «rescatarà» Catalunya. Recull de les portades dels diaris de paper catalans i espanyols.
 07:03 El Secretari d'Organització del PSC de Manresa, Xavier Vera, plega pel suport del PSOE al 155.
 23:13 El líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, considera que "el PSC no pot estar ni un minut més al govern de la capital de Catalunya", i demana que Colau reuneixi els grups contraris al 155 per trobar una sortida democràtica davant "el cop contra les institucions catalanes".
 23:06 Convergència Democràtica Aranesa alerta que el 155 paralitzarà «de facto» el govern aranès. El partit mostra el "total rebuig i condemna a la interpretació de la democràcia en aquests termes totalitaris".
 22:36 Catalá insta Puigdemont a actuar amb «responsabilitat» i avisa que la justícia és «eficaç». El ministre de Justícia critica Carme Forcadell per apuntar que l'aplicació del 155 sigui un "cop d'estat".
 22:30 Societat Civil Catalana (SCC) veu "positiva" la decisió del govern espanyol de recórrer a l'article 155 i reclama que s'apliquin "el més aviat possible les mesures per tornar a la normalitat institucional". L'entitat defensa que l'aplicació del 155 "garanteix l'autogovern de Catalunya i fa una crida a la convivència i la concòrdia".
 22:24 Un noi i una noia han estat detinguts a Barcelona per intentar agredir un agent de la Policia Nacional espanyola davant la delegació del govern espanyol. Els fets han passat minuts després de finalitzar-se la concentració en suport a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.
 22:20 El líder del PP català, Xavier García Albiol, acusa Carme Forcadell d'"apallissar" més de la meitat dels catalans pel tracte a l'oposició. També titlla de "provocació" que Puigdemont parli de vulneració de l'estat de dret per l'activació de l'article 155.
 22:09 DOCUMENT Puigdemont equipara Rajoy amb Franco i demana activar el Parlament per declarar la independència. Llegeix el discurs íntegre del president de la Generalitat.
 21:54 El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, veu "lògic" que una querella per rebel·lió contra Carles Puigdemont suposi "mesures cautelars severes".
 21:52 ÀUDIO Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio: «Seguirem treballant amb el mateix compromís i rigor».
 21:46 El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, considera que l'activació de l'article 155 suposa "un veritable cop d'estat contra un Govern i un Parlament legítims" que sempre han actuat a partir del principi democràtic i "emparats pel mandat popular" del 27-S i de l'1-O. "Ens pertoca defensar la democràcia i la República", ha defensat en declaracions a TV3.
 21:40 JxSí i la CUP pacten celebrar divendres el ple del Parlament que respondrà al 155 i que pot declarar la independència.
 21:35 Milers de lleidatans també surten al carrer en contra de la suspensió de l'autonomia catalana; per Àlvar Llobet.
 21:33 Milers de persones tornen a omplir el Mercadal de Reus per exigir l'alliberament dels "presos polítics"; explica Jonathan Oca.
 21:13 El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, equipara Rajoy amb Franco i demana activar el Parlament per declarar la independència; per Oriol March.
 21:11 L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, dimiteix de la direcció del PSOE després de l'aplicació de l'article 155; informa Sara González.
 21:09 Carles Puigdemont acaba el seu discurs amb un "visca Catalunya".
Entrades anteriors »
Sáenz de Santamaría presdiex la comissió de Secretaris d'Estat i Subsecretaris a la Moncloa. | Europa Press
Pep Martí | 3 comentaris
01/01/1970
Qui és qui en la comissió de Secretaris d'Estat i Subsecretaris que presideix Sáenz de Santamaría i que tindrà un paper decisiu en l'execució de l'article 155
La celebració de la Vella després de descarregar el pilar de 8 amb folre i manilles | ACN
01/01/1970
Descarrega un 4 de 9 sense folre i un pilar de 8 amb folre i manilles, a més de carregar un 4 de 10 amb folre i manilles i un 2 de 8 sense folre
Cal Drapaire | Adrià Costa
Dani Cortijo | 4 comentaris
01/01/1970
Allò que pot semblar contradictori és el nom: “Cal drapaire” o “Les cases del drapaire” per a una obra de dimensions en aquell moment faraòniques, i no, no ve de cap broma ni joc de paraules
01/01/1970
Recull d'imatges d'Adrià Costa
La junta de portaveus, en una reunió recent al Parlament. | ACN
Roger Tugas | 5 comentaris
01/01/1970
JxSí i la CUP registren un text on s'exigeix aturar també el procés contra Trapero i "que s'aturi la repressió i la vulneració de drets i llibertats fonamentals que estan portant a terme les institucions de l'estat espanyol"
Un dels balls de la Fira de la Transhumància, a Santa Margarida i els Monjos. | Aj.Santa Margarida i els Monjos
Esteve Plantada
01/01/1970
NacióDigital recomana la Fira de la Transhumància, el Festival Protesta, la Festa del Modernisme de la Colònia Güell, el Filmets de Badalona, i l'UtopiaMarkets Il·lustració