Opinió

Alerta: es carreguen els ajuntaments

«Sempre 'basado en el interés general', la casta dels alts funcionaris madrilenys no deixa de modelar l'Estat com ells creuen. La perversió del sistema»

| 17/05/2017 a les 22:03h
Hawai, Bombay son dos paradisos... mentre a Madrid ens distreuen amb fum, primàries i cançonetes, el govern de l'Estat ens ofega (més). Amb el Castor? La llengua a les escoles? Les autopistes radials de Madrid? Ni tan sols amb les Rodalies o l'aeroport del Prat. No només amb això. El passat divendres el BOE -l'arma de destrucció massiva més poderosa que existeix- va publicar el Real Decreto 424/2017, de 28 de abril, por el que "se regula el régimen jurídico del control interno en las entidades del Sector Público Local". Bé, un decret més dels divendres de Soraya al país del Consejo de Ministros. Doncs no, ara es carreguen els ajuntaments. També molesten, es veu.

De nou ens punxen per on fa mal. L'Estat viu en la seva torre d'ivori de la Villa y Corte i dispara contra qui fa la feina: comunitats i ajuntaments. Fa uns tres anys (desembre de 2013) tot el món local va sortir en tromba en contra de la La llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local (LRSAL). Ah, la racionalització. Quant de mal s'ha fet en nom de la raó, des de Robespierre a Mao. Ai. Es tractava de treure les competències dels ajuntaments. Ara es tracta de no poder tocar els diners. Bé, fins a 3.000 euros, després haurà de decidir un funcionari, un interventor. Arreglem la vorera? Ja veurem. Millorem l'escola? Depèn. Jo no he votat a un interventor mai de la vida. I vostè? Ja ens entenem. Doncs això és la revolució, el despotisme il·lustrat dels Montoro boys.


Sempre "basado en el interés general", la casta dels alts funcionaris madrilenys no deixa de modelar l'Estat com ells creuen. La perversió del sistema. Ara, ja a mig article, ho puc dir: defenso i defensaré a peu i a cavall els funcionaris públics del món local (i de la Generalitat afegeixo). Sense ajuntaments i diputacions amb prou feines podríem sortir al carrer. Exagero, potser sí, però no gaire. L'interès general és com la majoria silenciosa, jo no l'he vist mai. No podem combregar amb rodes de molí, avui són els semàfors i demà arrestats a casa. Curiós que un govern autonomenat liberal sigui tan comunista, però això ja tenia un nom i als anys trenta ja va funcionar: nostàlgia dels nostàlgics.

El que m'espanta gairebé tant com l'aparició d'aquest decret (visca el consens) és que gairebé ningú hagi dit res de res. Hola! Sí, sí, ens estan prenent la cartera. Si per la LRSAL vam sortir al carrer, ara hauríem d'armar al poble (permeteu-me la figura). És molt greu, és fatal, un atac letal a l'autonomia local. I l'autonomia local no és només fer festes majors i obrir la piscina a l'estiu. Estem parlant del primer bastió de la política social. Estem parlant de la política de primera divisió, de la de que es fa dempeus. Estem parlant de la democràcia i del sistema democràtic. Senyor Montoro i senyora Sáenz de Santamaría, si volen jugar al "joc de trons" (del PP), millor s'esperen que facin la setena temporada de la sèrie i mireu com els catalans sortim dels "jocs de la fam".

També us pot interessar

 

COMENTARIS

Chapeau !
Anònim, 18/05/2017 a les 06:22
+19
-10
No sabria com expressar millor el que ens expliques.
No fem trampetes
Jep14, 18/05/2017 a les 07:30
+12
-18
Intencions nefastes de Soraya, Montoro i el govern espanyol, segur. Exigència democràtica de llibertat nacional i d'autonomia municipal, tota. Però aprofitar per avalar l'actuació sense control en entitats locals és trampós. Algú podria dir que és molt de l'antiga CDC. Oi, Joan?
Control totalment necessari.
Jan Original, 18/05/2017 a les 09:39
+14
-2
També aniria be recordar que al «mon local» es on hi ha hagut mes corrupció. Alguns encara es pensen (com va dir una ministra del Zapatero) que els diners públics no son de ningú, i a partir d”aquesta premissa tot es possible.
Els ajuntaments es tenen que controlar, no a partir de 3000 euros, a partir d”un euro. El que passa es que alguns estaven molt ben acostumats :) i ha passat el que ha passat. Com es diu en espanyol: «de aquellos polvos estos lodos».
2017
Anònim, 18/05/2017 a les 10:10
+12
-20

És urgent eliminar les comunitats autònomes. Són un càncer maligne per al poble pagà. De segur que si ho sotmeten a referèndum, la MAJORIA votaria la fi de les comunitats autònomes.

Pel que fa als ajuntaments, perfecte que decideixin els Cossos de l'Estat: El Secretari, l'Interventor i el Tresorer. Persones de molt alt nivell que han de controlar els malbarataments públics dels politics.

I també s'haurien de reduir el nombre d'ajuntaments. Aquests només haurien d'existir en municipis amb poblacions superiors a 100.000 h., Fent-se càrrec les diputacions de la gestió dels municipi inferiors a aquesta població. Per exemple, la comarca del Bages hauria de ser administrada per una diputació. Així ens estalviaríem la despesa d'aquests ajuntaments de mini poblacions d'aquesta comarca.

Pel que fa a la llengua, A Espanya s'ha d'obligar a aprendre l'idioma oficial de l'Estat, el castellà, i també l'anglès per ser la llengua imperial del planeta. I a Catalunya s'ha d'ensenyar el castellà i l'anglès prioritàriament a les escoles, com a França s'ensenya francès en el que vostès anomenen Catalunya Nord (sud de França). El català és una llengua regional, de poblets, llogarets, i no té cap ús fora del nostre territori. El castellà si. Els anglesos, tenen com a segon idioma preferit a l'hora d'aprendre l'espanyol; és a dir, el castellà. En un món cada vegada més globalitzat, anglès i castellà són els idiomes que han d'aprendre els nostres fills. És el futur. Doncs les lengüas minoritàries tendeixen a desaparèixer per no tenir cap utilitat.

Deixem-nos de sentiments (utilitzats pels polítics per manipular als incauts) i anem al que pràctic. Doncs en el futur sorgiran altres mètodes de comunicació que posaran fi a l'anglès, al castellà, al xinès, etc. LLENGUA UNIVERSAL.
2017
Anònim, 18/05/2017 a les 10:25
+10
-19
I quant ha gastat Catalunya en el seu procés cap a res; és a dir, la independència?
Això del Castor és xavalla al costat del malbaratament del procés.
Catalunya és l'única comunitat espanyola que té unides totes les seves províncies per l'AVE.
A Catalunya només tenim multinacionals i, per tant, fora de la UE, no les tindrien aquí.
2017
Anònim, 18/05/2017 a les 10:40
+8
-18
Si la distribució d'escons del Parlament fos proporcional a la població, JxS i la Cup tindrien 65 escons, i la resta no nacionalista 68.

Els barcelonins, que mantenim a la resta de Catalunya, estem falts que el nostre vot valgui menys que el d'un ciutadà de mini municipi o llogaret.

en el interés general dels catalans...
Anònim, 18/05/2017 a les 11:12
+13
-7
INDEPENDENCIA
Llegir no fa mal
Anònim, 18/05/2017 a les 13:44
+14
-2
Els ajuntaments tenen unes competencies propies i unes de delegades.
Estan perfectament enumerades. Informeu-vos
@2017
Anònim, 18/05/2017 a les 15:09
+8
-4
He llegit mols comentaris dien bestieses de trols uniópates com tu, pero et pug assegurar que tu gairebé els superés, truca al teu amic en Rajao, queda amb ell per llepar-li les sabates, demanar-li augment de sou i de pas que t'anomeni botiflerot de l'any, segur que t'ho mereixes. Ven lluny de personatges com tu.
La cuestión ...
Anònim, 18/05/2017 a les 15:43
+4
-5
No es otra que el mas de lo mismo con Madrid. Es que Madrid nos roba, sabe usted...
Hasta el gorro de tanta simpleza y de tanta gente metiendo la mano donde no debe, en Madrid y en cualquier ayuntamiento.
Solo falta que salgan muchos defensores ayudando a que haya mas chorizos dentro de los ayuntamientos.
2017
Anònim, 18/05/2017 a les 18:26
+0
-1
PER 15:09

Tu ets molt dolent i segur que si obeeixes als caps del procés cap a la independència o, millor dit, cap a RÉS.

El vostre tarannà democràtic queda despullat amb el vostre vòmits contra la llibertat d'expressió; és a dir, tot el que no pensa com vosaltres, els nacionalistes de pa sucat, són enemics. Això ja us ve del passat, en 1705 els vaixells anglesos, que van pactar amb els senyors de l'interior de Catalunya, van sotmetre Barcelona als Àustries després d'un llarg setge i bombardeig de la plaça *. Després, un cop abandonada la plaça pels anglesos, les forces borbòniques van tornar a prendre la plaça.

Jo vaig votar NO a la Constitució i, vist els resultats, veig que no em vaig equivocar. també vais votar no a l'Estatut. Si els nacionalistes de pa sucat haguessin fet el mateix ... Però, per contra, Catalunya va ser la segona comunitat d'Espanya que més va recolzar la Carta Magna, a tan sols dues dècimes de Madrid. És a dir, 2.701.870 catalans van recolzar la Constitució. Avui, amb un cens electoral molt superior, sou incapaços d'obtenir 1.900.000 vots a favor de la vostra mamarratxada independentista.

A casa meva no hi ha ni bandera espanyola ni catalana i, molt menys, cubana. Per descomptat tan poc m'agraden els himnes. Afortunadament el d'Espanya no té lletra com el de Catalunya i el seu patètic "els segadors".

Sóc un ciutadà català-espanyol que paga els seus impost d'acord amb la normativa legal vigent. I això és el que compta. La resta són mamarratxades feixistes. La unió definitiva, la desunió resta.


* En què bàndol, borbons o Àustries, van lluitar els seus avantpassats en la guerra de successió? ¿Ho sap?

al 2017
Anònim, 18/05/2017 a les 23:02
+1
-0
En honor a su il·lustre ignorància le hablo en el idioma del imperio, para decirle que solo se habla Español en Sudamerica , excepto el país mas grande Brasil y otros paises
yo he viajado por mi profesion a mas de 300 paises por todo el mundo hablando inges , y le pueo assegurar que es la única llengua universal.por no conocer no conocen ni a España y por desgracia para usted , los que la conocen la agrupan en país pobre maleducado y corrupto, por lo que yo les digo que soy de Barcelona,Catalunya y recibo admiración , y por cierto comprenden y saben la problemàtica del referèndum y estan de acuerdo
Lo siento por ud , però es la realidad
saludos

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Joan Foguet
Un català de Barcelona i boig del Twitter. Periodista grafòman. Actualment dircom de @LaXarxa. Militant i vigilant de @Periodistes_org i @grupbarnils. A la pràctica: acció en mitja dotzena de redaccions periodístiques (La Razón, Actual, Expansión, El Punt, El País i més). Més a www.joanfoguet.cat i a @joanfoguet.
Puigdemont, Colau, Sáenz de Santamaría, Felip VI i Letícia assisteixen a l'ofrena floral | ACN
Sergi Santiago
01/01/1970
Puigdemont i Colau convoquen la marxa per al pròxim dissabte 26 d'agost i afirmen que el lema "l'ha posat la ciutadania" | Sortirà dels jardinets de Gràcia i anirà fins a la plaça Catalunya a partir de les 18 hores
Aplaudiment espontani als Mossos d'Esquadra | Twitter
01/01/1970
Desenes de vehicles homenatgen les víctimes dels atemptats amb ofrenes a Canaletes | Els taxis han recorregut la via tocant el clàxon enmig dels aplaudiments de les persones
Escorcoll i detenció divendres al matí al centre de Ripoll | Xevi Pujol
Xevi Pujol
01/01/1970
Els habitants de la vila es van convertir en públic involuntari d'un desplegament brutal i inèdit de forces de seguretat i mitjans que va trastocar molt la rutina
Mapa dels fets de l'atemptat terrorista a Barcelona | Guillem Bellafont
01/01/1970
L'atac a la Rambla reivindicat per Estat Islàmic commociona la capital catalana | En total, hi ha 14 morts i centenars de ferits | Els Mossos abaten cinc terroristes en un intent d'atemptat a Cambrils durant la matinada
Marina Garcés, una de les veus més respectades del pensament actual | Jordi Jon Pardo
Esteve Plantada | 3 comentaris
01/01/1970
L'aclamada filòsofa forma part de "La gran regressió", un llibre que planteja un debat a través de pensadors com Zygmunt Bauman, Donatella della Porta, Nancy Fraser o Ivan Krastev, entre d'altres
Corals cantant a la plaça de la Vila | Fundació Festa Major de Gràcia
Bernat Surroca
01/01/1970
Entre els actes de commemoració s'ha volgut reivindicar elements del patrimoni arquitectònic i de la cultura popular| Davant d'una celebració cada cop més concorreguda, el repte dels graciencs és seguir-ne sent els protagonistes
Un jove beu aigua de la font de Canaletes sense baixar d'una plataforma elèctrica | Adrià Costa
Jordi Bes | 18 comentaris
01/01/1970
El govern d'Ada Colau prohibeix els patinets elèctrics, "segways" i "trixies" de lloguer a Ciutat Vella, excepte en alguns carrers amples, perquè està "molt saturat" | Entre les empreses hi ha qui veu una resposta de l'Ajuntament als atacs a interessos turístics: "Ha de donar algun tipus de raó per parar-ho"