Opinió

La falsa neutralitat del PSC

«El PSC ha decidit ser falsament neutral des de fa un temps. També entre els demòcrates i els feixistes»

Suana Díaz, candidata a dirigir el PSOE, posava en dubte la neutralitat del PSC en les primàries en les quals s'enfronta al seu rival Pedro Sànchez (diuen que també hi ha un altre candidat, sembla que d'Euskadi, però crec que són rumors). No em sorprèn que la guardiana de les essències del socialisme del sud dubti de la neutralitat del PSC. Jo també ho sospito.

El PSC ha decidit ser falsament neutral des de fa un temps. Ens diu que entre l'immobilisme de Rajoy i la rauxa dels independentistes es posicionen en un lloc intermedi. Però això és fals. Quan ha calgut, han anat a denunciar al TC, quan el TC li ha tombat la llei de consultes ciutadanes ni han protestat. En canvi, mai els hi he vist al costat dels independentistes, com si han fet sindicats, patronals, moviments socials o "comuns" quan s’ha aplicat sancions legals per a un problema polític o a l’hora de reclamar un referèndum acordat.

Podríem criticar el fet que ser neutral enfront d'un estat que ha trencat el pacte constitucional amb la sentència de l'Estatut, que té totes les eines de coacció legal i policial i que utilitza els tribunals per resoldre els problemes polítics és una posició que al final afavoreix al poderós. Però és que ni tan sols això.

No només en termes de “procesisme” el PSC és falsament neutral. Va intentar ser neutral en l'intent de no facilitar el govern a Rajoy sense perjudicar el PSOE, però al final va claudicar, va demanar disculpes, va pagar penyora i va humiliar-se. Això no és neutralitat, és un altre cop donar suport al poder, en aquest cas, l'intern dins del PSOE.

També sembla que el PSC es mostra falsament neutral entre els demòcrates i els feixistes. El portaveu segon del Parlament, funcionari sempitern de partit i gerent del PSC, David Pérez, no té cap problema en fer-se fotos amb membres de SCC que tenen lligams amb moviments d'extrema dreta o a repetir arguments clarament etnicistes on es vol confrontar a la gent per l'origen ètnic i familiar o llençar les víctimes del franquisme contra ERC, com si la responsabilitat de que encara hi hagi republicans enterrats en foses comuns sense identificar no fos principalment dels governs de l’Estat.

El PSC tampoc té cap problema en ser falsament neutral entre els pobres i les grans companyies energètiques. No només càrrecs del PSC van ser responsables del desgavell del Castor en temps de Zapatero, sinó que quan el TC va decidir anul·lar part de la llei de pobresa energètica que ells van donar suport, ni van respirar per queixar-se. El PSC, ja no només mai s'alinea amb els interessos dels quals diu defensar: les classes populars catalanes, sinó que en una pretesa neutralitat al final s'alineen sistemàticament contra els seus interessos.

Que Susana Díaz no pateixi, el PSC i Iceta mai faran res que perjudiqui les seves opcions a guanyar la secretaria general del PSOE. De fet són tan mesells que fins i tot es sotmeten a una gestora renunciant a la seva suposada sobirania. Que Susana tingui por, no faran cap crit ni escarafall a la candidata de l'aparell i probable secretaria general del PSOE.

També us pot interessar

 

COMENTARIS

La falsa neutralitat del Psc
Anònim, 16/05/2017 a les 02:05
+49
-1
La falsa neutralitat del Psc ja vé de lluny i els facts mostren que van en contra de Catalunya a qui diuen representar.

La legislatura del 2008, 25 diputats del Psc al Congrés què

NO defensen l'Estatut
NO defensen els interessos de Catalunya

-voten CONTRA la ratificació del Preàmbul del Estatut
-voten CONTRA la gestió dels aeroports, junt al PP
-voten CONTRA les seleccions nacionals
-voten CONTRA l'ús del català al Congrés
-voten CONTRA l'abolició de les curses de braus a Catalunya
-voten CONTRA la gestió catalana de l'aeroport del Prat
-voten SI la Loapa portuària: que els ports de Barcelona i Tarragona tornin a ser dirigits del tot des de Madrid furtant competències de la Generalitat
-voten CONTRA la dació en pagament junt el PP
-voten NO al Fons de competitivitat (1.450 milions) per Catalunya
-voten CONTRA la disposició adicional 3ª de l’Estatut (900 milions) amb Zapa i Monti de Presidents
-voten SI a la Reforma Constitucional junt amb PSOE i PP
-voten NO a l'Oficialitat del català a Europa
-voten CONTRA la protecció de les llengües minoritàries junt el PP al Parlament europeu

-La legislatura del 2011 són 14 diputats del Psc al Congrés contra els interessos de Catalunya

- AL CONGRÉS-
-voten NO perque Catalunya no pugui gestionar el 0,7% del IRPF destinats a fins socials
-voten SI a FAVOR del Corredor Central considerant-lo prioritari en CONTRA del Corredor Mediterràni
-voten NO al Congrés i rebutjan derogar el Decret de Nova Planta de 1715 junt el PSOE i PP
-voten NO a transferir a la Generalitat la competència per convocar referèndums junt PP, PSOE, UPyD
-voten a FAVOR les resolucions pel DRET a DECIDIR de CiU i ICV trencant per 1ª vegada en 31 anys la disciplina de grup del PSOE (la Chacón ni aixó, ella s’absté) i el PSOE els MULTA! (molt Federals ells!)
-ABSTENCIÓ al Dret a Decidir de Catalunya, voten en contra PP, PSOE i UPyD. ( La ruptura de la disciplina de vot en realitat va ser causada pel PSOE, ja que existia un acord amb el PSC per tal que tot el grup socialista s'abstingués). El PSOE amonesta al Psc amb una sanció: una advertència per escrit en què
se'ls recorda que PSOE i PSC han de votar units i que PSOE i PSC comparteixen el mateix projecte federal per a Espanya.
-voten NO al Dret a Decidir de Catalunya la moció dUPyD de Rosa Diez junt el PP i el PSOE

-AL PARLAMENT CATALÀ-
-voten NO al Parlament junt el PP contra el consens pel Pacte Fiscal (excepte Ernest Maragall)
-ABSTENCIÓ al Parlament a la Consulta d’Autodeterminació a la pròxima legislatura (excepte Maragall)
-voten NO al Parlament la Declaració de Sobirania en contra del dret a decidir dels catalans, mentint als seus votants quan el dret a decidir estava en el seu programa electoral del 25-N.
-voten a FAVOR una resolució de Ciutadans i PP de deixar d’usar el català com a llengua prioritària a l’administració pública, 1h.½ més tard anuncien per tuit ha estat un “error”.
Fe d'errades
Anònim, 16/05/2017 a les 02:32
+24
-1
Fe d'errades: "Que Susana NO tingui por, no faran cap crit ni escarafall..."
Aixo
Anònim, 16/05/2017 a les 15:57
+0
-6
Aixo sempre, baix el teu punt de vista.

que els separatistes, creieu que teniu la raó absoluta i no es així.

Molta gent creu que l'estat es democrata i el govern es el que te tics totalitaris amb la seva política processista i absolutista.
La falsa neutralitat del Psc
Anònim, 16/05/2017 a les 18:26
+3
-0
RETRATADOOOOS!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Jose Rodríguez «Trinitro»
Llicenciat en Física per la UAB, DEA en Sociologia i màster en Societat de la Informació per la UOC. Exmilitant del PSC, treballador de la UGT de Catalunya. Sóc activista independentista. A Twitter: @trinitro.
Merkel i Rajoy, en una imatge d'arxiu | La Moncloa
Pep Martí
01/01/1970
L'unionisme intenta equiparar el polèmic article a un de similar de la Constitució de la República Federal, però no té res a veure | Els constitucionalistes Mercè Barceló i Xavier Arbós rebutgen que es puguin equiparar el sistema espanyol i l'alemany
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el procés d'independència i l'aplicació de l'article 155
 17:14 Almenys sis ajuntaments del Baix Montseny ja han convocat un ple de rebuig al 155. Exigeixen a l'Estat que aturi l'aplicació de l'article 155 de la Constitució i, per tant, la suspensió de l'autonomia de Catalunya. Per Jordi Purtí. 
 17:14 Els Bastoners de Sabadell deixen de vendre loteria de Nadal i es passen a la Grossa. La colla ha pres la decisió en un moment de tensió política.
 16:36 Espanya, Alemanya i el 155: les comparacions odioses; un reportatge de Pep Martí. L'unionisme intenta equiparar el polèmic article a un de similar de la Constitució de la República Federal, però no té res a veure. Els constitucionalistes Mercè Barceló i Xavier Arbós rebutgen que es puguin equiparar el sistema espanyol i l'alemany.
 16:18 VÍDEOS Un arxiu de vídeos recull la brutalitat policial de l’1-O. El web difon imatges de les càrregues de la policia espanyola contra els votants, just l'endemà que el ministre d'Exteriors espanyol afirmés a la BBC que "moltes fotos eren falses". 
 15:51 Ballesteros a Puigdemont: «Per iniciar el camí de l'acord, a aquest alcalde el tindrà al seu costat». L'alcalde de Tarragona ha emès un comunicat dient que la pilota està a la teulada del president de la Generalitat per evitar que s'apliqui el 155. 
 15:12 Societat Civil Catalana es manifestarà diumenge pel «diàleg» però avala aplicar el 155. La mobilització es farà al passeig de Gràcia després que divendres el Senat hagi votat la suspensió de l'autonomia.
 15:11 L'alcalde de Blanes mostra el «rebuig total» al 155 i es planteja deixar el PSC. Els partits independentistes pengen una pancarta al balcó de l'ajuntament demanant la "llibertat dels presos polítics" amb el vistiplau de Lupiáñez.
 15:04 El Senat només ofereix dues opcions a Puigdemont per comparèixer: dijous a les 17.00 o divendres. Les dues alternatives xoquen amb la possibilitat de celebrar un ple dijous al Parlament.
 14:58 Raül Romeva afirma que els funcionaris obeiran al Govern i el Parlament i no a l'Estat. El conseller també assegura a la BBC que els membres de l'executiu no acataran el seu cessament i defensa que van ser escollits arran d'unes eleccions netes.
 14:56 Els periodistes de TVE responen amb duresa a la intervenció de TV3. El Consell d'Informatius considera que el govern espanyol vol aplicar unes mesures a la cadena catalana que encara no es compleixen a l'estatal.
 14:38 Ximo Puig assegura que les diferències entre socis sobre el 155 no afecta el pacte de govern valencià. El president de la Generalitat Valenciana confia que finalment no sigui necessària l'aplicació de l'article.
 14:24 L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, defensa que si hi ha eleccions han de ser acordades entre els dos governs perquè no siguin un "front de batalla". Des de París també assegura que alcaldes europeus i d'arreu del món li transmeten el rebuig a la unilateralitat però també a la "resposta autoritària" de l'Estat.
 14:16 ANC i Òmnium de Granollers demanen un ple urgent per l'amenaça del 155. Les dues entitats volen que l'alcalde de la ciutat, Josep Mayoral (PSC), el convoqui per instar el govern espanyol i els partits que li donen suport a aturar la suspensió de l'autonomia de Catalunya a través de l'article 155.
 14:10 VÍDEO El rei va trucar a Volkswagen per demanar que marxés de Catalunya», diu 
Martí Anglada, delegat del Govern a França, en una entrevista a CNews.
 14:07 Miquel Iceta evita aclarir si Montilla votarà a favor del 155; informa Isaac Meler. Responsabilitza Puigdemont de la suspensió de l'autogovern si no convoca eleccions o va al Senat a demanar diàleg. Afirma que el seu partit "no es trencarà" malgrat les tensions internes per la intervenció del govern espanyol a Catalunya.
 13:55 Universitats per la República convoca vaga aquest dijous contra l'aplicació de l'article 155. La plataforma també reclama la llibertat per Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.
 13:54 El PDECat s'obre a trencar els pactes locals amb el PSC si fan costat al 155. La coordinadora general dels nacionalistes, Marta Pascal, exigeix als senadors socialistes catalans que votin en contra de la intervenció de l'autonomia.
 13:37 Iceta assegura que  el PSC "no es trencarà" però no aclareix si Montilla votarà a favor de l'aplicació del 155. El primer secretari socialista assegura que Puigdemont ha de convocar eleccions a Catalunya o anar al Senat per evitar la suspensió de l'autogovern.
 13:33 El PSC de Sant Hipòlit de Voltregà pot perdre l'alcaldia per una moció de censura arran del procés català. Aquesta tarda Som Voltregà i el PDECat podrien signar el document contra l'alcalde Xavier Vilamala. Informa Carles Fiter.
 13:25 ÚLTIMA HORA La Comissió Europea avala l'aplicació del 155 a Catalunya. El portaveu de la CE ha indicat que la mesura es troba “dins” de la Constitució espanyola.
 13:24 ERC avisa que qui es mantingui equidistant «s'estarà posant al costat dels repressors»; informa Roger Tugas. Sergi Sabrià alerta que és "molt difícil mantenir acords amb els que promouen el 155", en relació als acords locals amb el PSC, i aposta per proclamar la República "com la millor resposta" a l'aplicació d'aquest article.
 13:24 Ciutadans acusa Forcadell de posar el Parlament «al servei dels colpistes». Carlos Carrizosa, portaveu parlamentari dels liberals, sosté que és la presidenta de la cambra i no la Guàrdia Civil ni l'Estat qui ha "emmordassat" la institució.
 13:09 «Y tú qué mirás, mamón?»: els dos joves detinguts per la policia espanyola denuncien agressions. La noia apunta que només van dir "Fora, no us volem aquí" i neguen haver colpejat els agents.
 13:08 Així serà el ple de dijous per donar resposta a l'aplicació del 155; per Oriol March i Sara González. La cambra catalana farà un "ple específic" en el qual cada grup podrà presentar tres propostes de resolució. La gran incògnita és si es portarà o no a votació l'aixecament de la suspensió de la declaració d'independència.
 12:52 VÍDEO Els dubtes de Gabilondo sobre el 155. El periodista es fa moltes preguntes al voltant de l'aplicació del polèmic article a Catalunya.
 12:47 Puigdemont valora anar al Senat per defensar la Generalitat davant del 155; informa Oriol March. El president de la Generalitat encara no ha pres una decisió ferma. Si va a la cambra alta, ho farà pensant més en Europa que no pas en l'Estat, que ja ha decidit intervenir l'autonomia.
 12:42 La comissió de Drets Socials, Cultura i Esports de l'Ajuntament de Barcelona aprova una proposició del Grup Demòcrata –el PDECat- que insta el govern municipal a realitzar un acte al Saló de Cent i presidit per l'alcaldessa, Ada Colau, per reconèixer associacions de mares i pares d'alumnes, docents, veïns i col·lectius que es van implicar en la realització d'activitats per tal de mantenir oberts els centres educatius l'1-O. La iniciativa ha obtingut el suport d'ERC, mentre que BComú i el PSC s'hi han abstingut. C's i PP hi han votat en contra.
 12:41 Agents de la Guàrdia Civil del ferri del port de Tarragona marxen... només durant uns dies.
 12:39 ​Josep Fèlix Ballesteros admet «discrepàncies» al PSC pel 155 i reclama una postura «única».
 12:39 El PDECat suspèn l'assemblea per decidir si trenca amb el PSC a Terrassa. Els demòcrates esgrimeixen "motius d'agenda", a causa d'una reunió de partit urgent a Barcelona.
 12:33 El ple de dijous servirà per valorar la resposta del 155. Serà un ple específic en què els grups proposats, Junts pel Sí i la CUP, argumentaran durant 30 minuts per què l'han demanat. Després intervindrà el president de la Generalitat sense límit de temps. El ple se suspendrà durant temps breu i a continuació intervindran els grups. El president respondrà i hi haurà torn de rèplica. Després es presentaran les propostes de resolució -màxim tres per grup- i es votaran.
 12:22 Soraya Sáenz de Santamaría admet que un comandament únic podria controlar l'aplicació del 155. La vicepresidenta espanyola insta Carles Puigdemont a anar al Senat a fer al·legacions i confirma l'absència de diàleg amb la Generalitat des de dissabte, però sí amb el primer secretari del PSC, Miquel Iceta.
 12:16 CCOO no cridarà a la «desobediència laboral» dels funcionaris per torpedinar el 155. El secretari general Javier Pacheco afirma que "les unilateralitats ni d'una banda ni d'altra són la solució" i afirma que només es plantejarà una vaga si el govern espanyol acomiada empleats públics.
 12:09 La xarxa dona suport, amb bon humor, als professionals dels mitjans públics que es podrien veure afectats pel 155.
 
 12:03 Albiol avisa Puigdemont que convocar noves eleccions no frenarà l'article 155. El president del PP a Catalunya insisteix que cal suspendre els programes electorals que defensin la declaració de la independència; informen Sara González i Oriol March.
 11:31 Junts pel Sí acusa l'Estat de practicar «violència institucional» i impulsa mesures penals contra el 155; informa Oriol March. Lluís Corominas, president del grup parlamentari, insisteix que el PP està actuant "com una dictadura". "Si la imposició segueix endavant, el conflicte es farà encara més gran", ha ressaltat.
 11:27 Una reproducció amb «clicks» de Playmobil de les càrregues policials de l'1-O triomfa a la fira d'Alcarràs, informa NacióLleida.
 11:10 La germana de Manuel Valls aigualeix el discurs unionista de l'ex-primer ministre francès. Sorprenent tuit de Giovanna Valls, resident a Barcelona, en contra de l'aplicació del 155.
 11:08 ÚLTIMA HORA Montilla no participarà en la comissió del 155 del Senat. La delegació socialista estarà formada per Ander Gil, Luisa Carcedo, Francisco Menacho, Begoña Nasarre, Óscar López i Tontxu Rodríguez.
 10:59 Junts pel Sí i la CUP opten per celebrar dijous el ple de resposta al 155. La cambra catalana es reuniria el dia abans del ple del Senat per dur a terme el previsible aixecament de la suspensió de la independència.
 10:48 ÚLTIMA HORA Junts pel Sí demana que el ple se celebri el dijous. També demana una comissió d'Afers Exteriors per aquest dimarts.
 10:45 Comença la junta de portaveus que ha de fixar la data del ple destinat a aixecar la suspensió de la independència.
 10:25 Albert Rivera, en declaracions a Antena3: «Les enquestes demostren que hi ha partit i que cal jugar-lo. Em nego a pensar que sempre han de governar els partits separatistes».
 10:13 El Parlament afronta la resposta a la suspensió de l'autogovern; informa Sara González. L'independentisme ultima la convocatòria del ple que ha de servir per declarar la independència. Si cal o no votar l'aixecament de la suspensió de la declaració és un dels principals debats oberts.
 09:51 Anna Simó, membre de la mesa del Parlament, considera «evident» que els grups parlamentaris facin «un pas més» per defensar les llibertats i les institucions catalanes.
 09:51 Anna Simó, en declaracions a TV3, afirma que els ciutadans de Catalunya «estem obligats a defensar allò que hem votat».
 09:19 Xavier Sabaté vol un «referèndum de la militància» del PSC per decidir si es dona suport al 155. L'exconseller de Governació assegura que els estatuts del partit diuen que hi ha decisions d'especial transcendència que s'haurien de posar a consulta interna.
 09:13 La CUP demana proclamar ja la independència contra l'aplicació del 155. Els anticapitalistes insten el Govern a no anar a "remolc" del de Mariano Rajoy davant de "la major agressió contra els dret civils, individuals i col·lectius, del poble català des de la dictadura franquista".
 08:32 VÍDEO Lo Pau de Ponts «respon» a la cançó que clama per l'empresonament de Puigdemont.
 08:02 El principal sindicat de mestres (USTEC-STEs) no reconeixerà els nous interlocutors si l'escola és intervinguda.
Entrades anteriors »
Violència policial | ND
01/01/1970
El web difon imatges de les càrregues de la policia espanyola contra els votants, just l'endemà que el ministre d'Exteriors espanyol afirmés a la BBC que "moltes fotos eren falses"
Seu del Banc Sabadell a Barcelona | Adrià Costa
Roger Tugas | 13 comentaris
01/01/1970
L'increment net de 9.524 societats fins al setembre supera de llarg el miler que canvia la seva seu a partir del referèndum | Un document del Govern justifica que aquest trasllat no afecta directament a l'ocupació o la tributació a la Generalitat
Els periodistes de NacióDigital Joan Serra Carné i Sara González | Adrià Costa
Ferran Casas | 5 comentaris
01/01/1970
Els periodistes de NacióDigital Joan Serra Carné i Sara González relaten en "El part dels comuns" (Edicions Saldonar) la gestació de la formació liderada per Xavier Domènech a través d'una dotzena de testimonis
Pedro Sánchez i Miquel Iceta a l'executiva del PSC | ACN
Sara González | 18 comentaris
01/01/1970
Un sector del partit, entre ells l'alcaldessa Núria Parlon, lliura un pols a la direcció d'Iceta perquè no doni suport a la suspensió de l'autogovern de Catalunya | El primer secretari confia que un gest de Puigdemont d'última hora eviti les mesures dràstiques anunciades per Rajoy
Cal Drapaire | Adrià Costa
Dani Cortijo | 4 comentaris
01/01/1970
Allò que pot semblar contradictori és el nom: “Cal drapaire” o “Les cases del drapaire” per a una obra de dimensions en aquell moment faraòniques, i no, no ve de cap broma ni joc de paraules