Opinió

Complexos (errors) convergents

«El complex d'inferioritat mediàtic que tenen els convergents (o demòcrates, que no se m'enfadin Toni Castellà ni Hillary Clinton) és absurd»

| 02/11/2016 a les 22:00h
Aquesta notícia es va publicar originalment el 02/11/2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El primer partit de Catalunya és el Partit Demòcrata. I punt. Aquest és l'eslògan que els responsables del nou partit nacionalista centrat i centrista hauria de tenir cara endins. Convergència està congelada, però no pas el seu llegat, ni tampoc la seva manera de fer país. De cara enfora el PD es pot posar el vestit que toqui, coses del màrqueting. Ara hi ha un concurs de dibuix pel logo i per la imatge del Partit Demòcrata. Fantàstic! Vinga a enviar dibuixos. Però sempre que quedi clar a dins quin és el paper d'aquest partit. Necessitem partits forts a Catalunya. Els complexos que té el que anomenem antiga Convergència en relació al món d'Esquerra Republicana o de l'Assemblea Nacional (perdoneu la redundància) són infantils, lesius pel país i incomprensibles.

Cada vegada que Gabriel Rufián llegeix un tuit al Congreso (ara en diuen fer un discurs), molts i molts associats del Partit Demòcrata s'envien urgents whattsapps entre ells: "Què bo en Rufián, sí que parla clar" o bé "En Rufián comunica molt bé". Ai las. No li trec mèrit ni raó a Rufián. Però els convergents perden el món de vista, el seu món. Un partit, com diu el nom, representa a una part. Convergència, i ara el PD, sempre ha tingut voluntat majoritària, de majoria i no del tot, i això es fa des del discurs propi. Ni Pujol, ni Mas, ni ara Puigdemont (espero) van copiar a ningú: van fer la seva. El complex d'inferioritat mediàtic que tenen els convergents (o demòcrates, que no se m'enfadin Toni Castellà ni Hillary Clinton) és absurd. I és fruit d'un error; creure que fer política de comunicació i fer comunicació amb la política són la mateixa cosa.

Molts han oblidat que el Partit Demòcrata lidera el Govern del país. Un Govern de la Generalitat compromès amb la independència de Catalunya fins a les últimes conseqüències. Sí, Junts pel Sí és la casa mare, però ho lidera qui ho lidera (tot els que els complexes li permeten). Però militants i simpatitzants del PD només fan que mirar de reüll què fa ERC. Fins i tot envegen el coratge del PSC de Miquel Iceta enfront del PSOE de la gestora! Inversemblant que una opció que ha englobat carlins, liberals i socialdemòcrates ara es preocupi de què s'ha de brodar al pit de la camisa. El nom no fa la cosa. Fets i no paraules, com digué el president Montilla.

Als manuals d'emergència política sempre apareix com a primera excusa per un fracàs la política de comunicació. Abans en deien matar al missatger. Durant anys he hagut de sentir que el pujolisme, David Madí o Quico Homs (per posar noms a la perfídia convergent) marcaven les agendes mediàtiques. Molt inexacte. Les agendes mediàtiques tot sovint estan en venda, o com a mínim per llogar. El poder té moltes maneres d'influir, però mai res és millor que els que vols influir ja siguin de la teva corda.

Això és vella política i vell periodisme. Però encara queden restes. Els diaris digitals, Twitter, l'obertura de formats a ràdio i televisió són el que fa que la informació avui sigui més lliure, i per tant més creïble. Ara bé, tothom és de son pare i de sa mare. I això al Partit Demòcrata, que és el primer partit del país, s'hauria d'entendre. L'error del Partit Demòcrata és tenir complexos. I normalment això passa per mirar-se massa al mirall i per no veure ni entendre el que passa a la vida real.

També us pot interessar

 

COMENTARIS

T'equivoques
Anònim, 03/11/2016 a les 06:52
+15
-32
El primer partit avui és ERC. I Convergència ho sap. Per això estan tant desesperats per fer una llista única. Les causes? No una mala comunicació ni cap complexe, sino mals candidats (Homs, Trias), gent que resta (Vila, Gordó, i molts més) i manca de claredat en la seva opció independentista. La única cosa bona de Convergència és el Puigdemont.
complexos, que bo
innisfree, 03/11/2016 a les 08:33
+16
-2
El primer error és escriure "complexes" en comptes de "complexos".

DIEC2

complex2 -a


1 adj. [LC] No simple, que enclou moltes parts diverses.
2 adj. [LC] Complicat.

...

El segon error és escriure "Què bo". Com ho pronuncieu, això? Però si la "e" d'aquest "que" és una vocal neutra! "Que bo".

DIEC2

que2


1 adv. [LC] Mot quantitatiu ponderatiu. Que bonic! Que corren! Que lluny es veuen! Que de pressa han anat! Que valents que són!
2 adj. [LC] Que gent que hi ha! Que n’has vistes, de coses!


Sembla mentida tanta ignorància sobre el propi idioma. I això no s'arregla pas eliminant diacrítics...
Per què t'estranya la decadencia del PD?
Anònim, 03/11/2016 a les 08:47
+21
-8
Ja s'ha encarregat la CUP (amb els comuns) en destruir la dreta a aquest pais. Es pensen que podran fer la independencia ells solets... Ai las. Els comuns els trairan, no estan per la feina. No sap la CUP el mal que ha provocat, tocant i ferint una pota del procés.
Deixem-nos de "complexes"
Josep Milà, 03/11/2016 a les 08:59
+15
-0
Ja hi tornem a ser amb els "complexes". Els catalans no tenim complexes, sinó, en tot cas, complexos, que és el plural de "complex". La forma "complexes" és un adjectiu femení plural, aplicable a coses, actuacions, idees, etc. complicades.
Complex, complexos complexes
Anònim, 03/11/2016 a les 10:32
+12
-1
Atenció redacció
Tu sí que t'equivoques anònim de les06'52
Anònim, 03/11/2016 a les 12:25
+19
-8
A causa del joc brut de les clavegueres de l'estat, els grans poders econòmics botiflers i l'estupidesa de progres catalans titelles i col•laboracionistes necessaris per aquell joc brut Barcelona va tornar a caure a les grapes sucursalistes. Tot això ja ens ho pensàvem, però ara en tenim proves
Ja hi som!
Anònim, 03/11/2016 a les 12:28
+10
-10
I quin mal fa Erc a PD ,amb els comentaris sempre amb un to d'agresivitat.
INSULTANTS,i poc demòcrates
I que no es digui res en contra.
No anava m plegats per la independència???.
Tu sí que t'equivoques anònim de les06'52
Anònim, 03/11/2016 a les 12:28
+21
-7
Durant quatre anys Barcelona va exercir de veritable capital de Catalunya i això l'espanyolisme no ho podia tolerar de cap manera.

A causa del joc brut de les clavegueres de l'estat, els grans poders econòmics botiflers i l'estupidesa de progres catalans titelles i col•laboracionistes necessaris per aquell joc brut Barcelona va tornar a caure a les grapes sucursalistes. Tot això ja ens ho pensàvem, però ara en tenim proves
Tu sí que t'equivoques anònim de les 06'52
Anònim, 03/11/2016 a les 12:32
+23
-4

Intentar inculpar al Sr. Trias amb comptes a Suïssa que després es va demostrar que eren falsos (passades les eleccions com era el seu propòsit) per fer caure els vots de CiU durant unes eleccions. Això és una agressió contra la democràcia amb l'agreujant premeditació i nocturnitat, ja que es va fer a traïció.
Convergència no té líders
Anònim, 03/11/2016 a les 13:56
+2
-3
Al Trias el varen voler inculpar amb informes falsos, com el Mas. Això no treu que fos un alcalde mediocre, i com a candidat pur verí electoral. El cas és similar en cas del Sr. Homs, que no té cap mena de ganxo electoral. A més convergència no s´ha desfet de gent que li resten vots, com el Santi Vila o el Germà Gordó. El mateix va passar amb el Duran i Unió, que se´ls varen treure de sobre massa tard. Si hagués de dir la meva, diria que convergència no té altra programa que estar al govern, no té projecte ni genera il.lusió (ni entre els seus potencials votants com jo). I no té líders excepte el Puigdemont i uns quants alcaldes joves. Si no ho voleu veure és cosa vostra. I a les properes eleccions convergència de cap manera serà el primer partit, perque no ha rectificat.
No transmeten confiança
Anònim, 03/11/2016 a les 13:59
+3
-3
La pega que li trobo al nou PDEC és que no sé si me´n puc refiar. No m´acabo de creure que vagin de debó a per la independència. Sempre sembla que mirin de nedar i guardar la roba. Inclús ara. Crec que el Puigdemont pot ser independentista, però el partit no crec que el domini. I els quadres del partit majoritàriament són autonomistes o obertament espanyolistes.
No em penedeixo de deixar-los de votar
Anònim, 03/11/2016 a les 14:00
+3
-3
Jo vaig deixar de votar el Mas perque va arribar un moment en que no me´l creia. I inclús ara no me´ls acabo de creure del tot. Aquest partit mai perd una oportunitat de decebre als que el podrien votar.
El bon candidat Francesc Homs a l'anònim de les 06'52
Anònim, 03/11/2016 a les 19:07
+3
-1
El senyor Francesc Homs era i és un molt bon cadidat a les eleccions per representar Catalunya i els catalans al Parlament Espanyol com ho demostren que

1) els tres poders espanyols: executiu judicial i legislatiu volen inhabilitar-lo pel comportament patriòtic que tingué durant la consulta del 9N.

2) Va guanyar-se una acreditada vàlua durant l’etapa de Conseller de Presidència i Portaveu del Govern demostrant tenir uns notables dots oratoris i dialèctics en el decurs de les rodes de premsa de després de les reunions del Govern de la Generalitat

Bon candidat ja hem vist que n'és. Una altra cosa cosa seria que pel motiu que sigui (diseny de la campanya,.....) no va poder o saber connectar més bé amb l'electorat.
PROU de PARTIT DEMOCRATA!!
Anònim, 03/11/2016 a les 19:13
+2
-2
PARTIT DEMOCRATA EUROPEU CATALA!
No et quedis vell periodisme!
El primer partit de Catalunya
Anònim, 03/11/2016 a les 19:18
+3
-3
Ja no és el Democrata. I punt !!!!
Al de les 8:47
Anònim, 03/11/2016 a les 19:19
+3
-1
No s'ha de confondre una pota amb una puta (Ramoneta)
ara només falta canviar el "què bo" per "que bo"
innisfree, 04/11/2016 a les 09:04
+1
-0
Ara només falta canviar el "què bo" per "que bo".

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Joan Foguet
Un català de Barcelona i boig del Twitter. Periodista grafòman. Actualment dircom de @LaXarxa. Militant i vigilant de @Periodistes_org i @grupbarnils. A la pràctica: acció en mitja dotzena de redaccions periodístiques (La Razón, Actual, Expansión, El Punt, El País i més). Més a www.joanfoguet.cat i a @joanfoguet.
Carles Puigdemont, al Parlament | Adrià Costa
01/01/1970
El president de la Generalitat respon a l'ultimàtum de la Moncloa i clarifica que el dimarts 10 d'octubre no es va declarar l'estat català
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb les conseqüències del referèndum
 14:39 El Banc Sabadell estudia traslladar a Madrid la presidència i la secretaria general. El consell d'administració de l'entitat ja va aprovar el canvi de domicili social a Alacant arran dels efectes de l'1-O.
 14:32 ERC afirma que, quan es concreti dissabte el 155, es decidirà quan i com fer efectiva la independència.
 14:30 JxSí i la CUP no prendran cap decisió definitiva sobre la declaració d'independència fins que l'Estat no concreti el 155. Els dos grups parlamentaris s'han reunit al llarg del matí per discutir com fer efectiu el resultat del referèndum de l'1-O.
 14:05 Carreguen contra Prodis Terrassa per defensar Sànchez i Cuixart: «Vergonyós que utilitzin discapacitats». La Fundació va sumar-se a l'aturada d'aquest dimarts al matí per reclamar la llibertat dels presidents de l'ANC i Òmnium.
 14:04 Un centenar llarg de persones es concentren sota la pluja a Manresa contra l'aplicació de l'article 155. Part dels manifestants s'han dirigit fins les dependències de la policia espanyola i hi han fet una cassolada.
 14:00 Els ministeris de Foment i Interior mantenen efectius de la Guàrdia Civil en aeroports, ports i altres infraestructures "crítiques".
 14:00 El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, diu que l'AVE Madrid-Barcelona creix en viatgers per la fugida d'empreses a la capital espanyola.
 13:54 L'alcalde de Dosrius veu una «coincidència remarcable» entre la seva denúncia i la citació de la Guàrdia Civil. Marc Bosch es mostra "estupefacte" davant la investigació per desobediència i subratlla que l'1-O va mantenir una "resistència pacífica".
 13:52 El líder del PSOE, Pedro Sánchez, s'ha reunit amb el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker. Segons fonts del partit, el socialista ha trobat en Juncker "el suport" de les institucions europees a la legalitat, però no han abordat l'aplicació de l'article 155.
 13:48 El conflicte amb Catalunya espera Rajoy al Consell Europeu. El president espanyol assisteix a la cimera de la UE i avui tindrà una trobada amb Emmanuel Macron, el més favorable a Madrid.
 13:33 El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el president de França, Emmanuel Macron, tindran aquesta nit una reunió bilateral al marge de la cimera europea que se celebra a Brussel·les, durant la qual podran abordar la crisi política a Catalunya.
 13:23 Joves de Societat Civil Catalana es reuneixen amb Ciutadans al Parlament. 
 

Membres de SCC amb C's al Parlament.  Foto: Sara González.

 13:16 El ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, descarta un «corralito» a Catalunya. De Guindos veu "raonable" que els bancs traslladessin les seus socials i diu que els que ho han fet tenen "entrades netes" de dipòsits.
 12:55 El PNB avança que votaran en contra del 155 si el govern espanyol el porta al Senat. El portaveu al Congrés, Aitor Esteban, entén que Puigdemont respon que no hi va haver independència i reclama diàleg.
 12:44 Josep Fèlix Ballesteros considera que aplicar el 155 és «el següent pas del fracàs del diàleg i la política». L'alcalde de Tarragona expressa que no s'hauria d'haver arribat a prendre aquesta mesura perquè no agrada a ningú. Informa Jonathan Oca.
 12:44 Els socialistes eslovens creuen «fermament» que Eslovènia reconeixerà la independència de Catalunya. El secretari general Dejan Levanič diu que “els vertaders socialdemòcrates fan costat als catalans”.
 12:36 El líder del PSC, Miquel Iceta, afirma que Carles Puigdemont ha reconegut en la seva carta al govern espanyol que no va fer una declaració unilateral d'independència (DUI) en el Parlament el 10 d'octubre, però lamenta la seva "amenaça" de proclamar-la. En la seva opinió, aquesta actitud "fa inevitable que el govern espanyol apliqui l'article 155 de la Constitució".
 12:35 Així s'aplica l'article 155. La mesura necessita pocs dies perquè el Senat -on el PP té majoria absoluta- doni llum verda a un ampli ventall de poders per intervenir la Generalitat.
 12:32 Fachin recorda que el seu programa recull el procés constituent i que aquest pot ser el seu "punt de trobada" amb els independentistes.
 12:29 Fachin: "No som partidaris de la declaració d'independència, però estenem la mà per buscar la manera d'evidenciar un front democràtic”.
 12:27 El líder de Podem Catalunya, Albano Dante Fachin, lamenta la "incomprensió lectora" del govern espanyol i l'insta a acceptar el diàleg que ofereix Puigdemont.
 12:27 La prima de risc puja i la borsa baixa després de l'anunci de l'aplicació del 155. La diferència del bo espanyol a 10 anys amb el seu equivalent alemany ja supera els 120 punts.
 12:22 «Llibertat Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. En defensa dels drets i les llibertats»: gran manifestació dissabte a les 17.00 al passeig de Gràcia.
 12:21 El portaveu del PDECat al Congrés, Carles Campuzano, considera que l'aplicació de l'article 155 de la Constitució fa "quasi impossible" el diàleg. "Si el que es vol es que la societat catalana s'humiliï i es rendeixi això no és acceptable, continuar amb la línia del càstig no és el que toca", ha manifestat.
 12:06 PSOE i Ciutadans tanquen files amb Rajoy per aplicar el 155, per Pep Martí. Els socialistes es posen al costat del govern espanyol perquè es tracta d'una "qüestió d'Estat". El líder de Ciutadans exigeix a la Moncloa que garanteixi unes "eleccions lliures" a Catalunya.
 12:02 ÚLTIMA HORA La Guàrdia Civil irromp a la Comissaria Regional de Mossos a Lleida per buscar documents sobre l'1-O, informa Àlvar Llobet. Una comitiva judicial s'ha personat a la caserna aquest dijous al matí.
 12:05 El líder de Podem, Pablo Iglesias, considera que recórrer a l'article 155 és "posar més llenya al foc". En la seva opinió, "l'aplicació de l'article 155 després que no hi hagi hagut declaració d'independència conduirà a una situació d'involució democràtica".
 11:56 Diverses personalitats de Mèxic reclamen la llibertat de Cuixart i Sànchez. El manifest de la Fundació per a la Democràcia defensa el dret a decidir del poble català.
 11:56 El suport del PSOE a l'aplicació del 155 posa en escac Jordi Ballart. L’alcalde de Terrassa ha estat la veu pública més contundent i va assegurar que plegaria per "ètica" si els socialistes avalaven la intervenció de l'autonomia catalana. Informa Sergi Ambudio.
 11:55 Avui a les 22h, Crida per la Democràcia donarà indicacions via WhatsApp per a la primera «acció directa pacífica» per reclamar l'alliberament de Cuixart i Sànchez.
 11:51 Tardà recorda que al Parlament hi ha una majoria «legal i legítima» per declarar la independència. En Comú Podem titlla d'«irresponsabilitat brutal» que el gov6ern espanyol activi el 155.
 11:47 El portaveu parlamentari de CSQP, Joan Coscubiela, ha demanat Carles Puigdemont i a Mariano Rajoy que deixin de "jugar al gat i al gos". "Prou de jugar a 'com pitjor, millor'", ha ressaltat amb una piulada. Coscubiela té així un to diferent del que ha mantingut el líder d'En Comú Podem, Xavier Domènech, el qual ha criticat només al govern espanyol.
   
 11:37 El CDR Terrassa torna a mobilitzar l'independentisme per una nova manifestació aquesta tarda. El Comitè convoca la ciutadania aquest dijous, a les 20h, davant l'Ajuntament de Terrassa.
 11:35 El Comitè en Defensa del Referèndum de Manresa confirma la concentració contra l'aplicació de l'article 155 a les 12 a Sant Domènec.
 11:25 Denuncien quatre guàrdies civils per arrencar senyeres i estelades de l'Ajuntament i cases particulars d'Espoll. Els Mossos d'Esquadra han aturat la furgoneta on anaven a quarts d'una de matinada després de rebre l'avís d'un veí.
 11:13 Rivera diu que «serà graciós veure la Guàrdia Civil posant urnes als col·legis». El líder de Ciutadans exigeix a Mariano Rajoy que garanteixi unes "eleccions lliures" a Catalunya.
 11:13 La Guàrdia Civil fotografia les estelades dels edificis d'un municipi d'Osona. Acció de l'institut armat a Sant Quirze de Besora.
 11:10 Junts pel Sí i la CUP estan reunits en el Parlament per abordar la declaració d'independència de Catalunya, després que el govern espanyol hagi anunciat que el dissabte reunirà un consell de ministres extraordinari per avançar en l'aplicació del 155.
 11:11 En Comú Podem considera que és una "irresponsabilitat brutal" que el govern espanyol apliqui el 155 quan "no s'ha produït una declaració d'independència"
 11:06 El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, demana a Mariano Rajoy que "deixi el 155 en stand by" i l'insta a seure a parlar amb Carles Puigdemont. Diu que Puigdemont ha "ratificat la voluntat de dialogar" a la seva carta i considera que és "una llàstima" que l'Estat "perdi una oportunitat" per negociar.
 10:52 Íñigo Méndez de Vigo es queixa de la "flagrant violació de la Constitució i l'Estatut" durant els plens del Parlament del 6 i 7 de setembre, i fa "responsables únics" a la Generalitat de l'aplicació del 155.
 10:49 Íñigo Méndez de Vigo s'ha limitat a afegir alguns detalls al comunicat que ja havia emès el govern espanyol en una compareixença sense preguntes.
 10:46 El portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, afirma que Carles Puigdemont no ha atès el requeriment de Mariano Rajoy, i que aplicaran el 155 per "protegir l'interès general dels espanyols i els catalans, i restaurar l'ordre constitucional a la comunitat autònoma".
 10:45 El líder de Ciutadans, Albert Rivera, afirma que Espanya "no va acceptar el xantatge del 23-F ni del terrorisme d'ETA", i afegeix: "No acceptarem el del senyor Puigdemont".
 
 10:39 El PSOE i el govern espanyol estan reunits per explorar com aplicar l'article 155 de la Constitució a Catalunya.
 10:30 Rajoy obvia el diàleg i activa l'aplicació del 155. Dissabte se celebrarà un consell de ministres extraordinari per iniciar la intervenció de l'autonomia de Catalunya.
 10:26 ÚLTIMA HORA El govern espanyol celebrarà un consell de ministres extraordinari el dissabte al matí per activar l'article 155.
 10:22 El líder del PP català, Xavier Garcia Albiol, critica que Carles Puigdemont "ha decidit provocar la voladura de l'autogovern de Catalunya", i adverteix del fet que el govern espanyol "està legitimitat per restablir-lo".
 
 10:19 La fins ara diputada de la CUP al Parlament Eulàlia Reguant expressa el seu acord amb la carta de Carles Puigdemont quan diu que el poble català va decidir la independència. Segons la "cupaire", la resta és "ramonetisme", en referència a l'expressió de fer la puta i la ramoneta.
 
 10:12 Tarragona torna a sortir al carrer aquest dijous per demanar l'alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. S'ha convocat una nova concentració davant de la subdelegació del govern espanyol, a les 19 h.
Entrades anteriors »
01/01/1970
L'expresident i els exconsellers ja han abonat 2,2 milions i però van demanar una pròrroga del termini per pagar els tres milions restants
Josep Soler, director de l'Institut d'Estudis Financers | Adrià Costa
Pep Martí | 7 comentaris
01/01/1970
El director general de l'Institut d'Estudis Financers afirma que el govern espanyol menteix quan diu que "una Catalunya independent seria inviable" | Crític amb el procés, l'economista assegura que "una intervenció dura de l'Estat faria que l'independentisme passés del 50% al 80%"
Sara González | 19 comentaris
01/01/1970
Dirigents socialistes manifesten la seva incomoditat amb un discurs del PSOE que consideren massa ancorat a l'estratègia de Rajoy | L'escalada repressiva del govern espanyol ha motivat que alcaldes del PSC s'hagin pronunciat al marge de les consignes de la direcció d'Iceta
Kiko Tur, aquest dilluns a Barcelona | Adrià Costa
Esteve Plantada
01/01/1970
El grup de la Marina Alta s'acomiada dels escenaris i del públic català amb el concert del proper divendres a la sala Razzmatazz de Barcelona | "Els feixistes estan envalentits perquè ha vist les actuacions de la Guàrdia Civil", afirma Tur en aquesta entrevista a NacióDigital
Àngel Colom | Adrià Costa
Pep Martí | 17 comentaris
01/01/1970
L'històric dirigent independentista, exlíder d'ERC i avui al PDECat, assegura que "l'única manera d'assolir una mediació europea és ser estat" | "L'empresonament de Sànchez i Cuixart és la venjança dels poders espanyols a l'èxit de l'1-O", afirma