Ha arribat l'hora, catalans

«Ha arribat l'hora de mobilitzar-se, de l'activisme real per la independència, i el premi no serà menor. El premi serà l'alliberament de la nostra nació»

| 19/09/2016 a les 10:00h
Aquesta notícia es va publicar originalment el 19/09/2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ha arribat l'altre juny del que parla el nostre himne nacional i hem d'estar molt alerta per tenir ben bé esmolades les nostres eines, que al segle XXI al que estem, no poden ser res més que, les mobilitzacions ciutadanes. Això és així perquè durant els propers mesos que vindran, haurem d'estar preparats per a sortir al carrer a defensar els nostres representants, per a sortir al carrer a defensar les nostres institucions. Aquell que es creia que fer la independència consistia en donar-nos les mans un 11 de setembre, arreu del territori i després descasar els altres 364 dies de l'any al sofà de casa, veient si ja som lliures o no, anava molt equivocat. Ha arribat l'hora de mobilitzar-se, de l'activisme real per la independència, i el premi no serà menor. El premi serà l'alliberament de la nostra nació que ja fa 302 anys que està sotmesa, per la força de les armes, a una Espanya tirana. Per això us demano que feu un petit esforç econòmic també. Us vull demanar que us feu membres de qualsevol de les associacions o partits polítics que lluiten per aconseguir aquesta fita. M'és igual el que sigui: ANC, Òmnium, PDC, ERC, CUP, Reagrupament o Solidaritat (espero no deixar-me'n cap). Però jo tinc claríssim i el món sencer també, que aquesta fita només podrà esdevenir si seguim mobilitzats i lluitant per ella. Endavant doncs!

Però a l'hora, caldrà demanar als nostres representants polítics una implicació total i que estiguin preparats per a desobeir al Tribunal Constitucional espanyol. Ja vam fer una declaració institucional en la que no li reconeixíem a aquest tribunal, que cada dia que passa es sembla més al Tribunal de la Inquisició, cap representació legítima. Doncs seguim per aquest camí i trenquem definitivament amb ell, i només podrem trencar practicant aquesta desobediència de la que us parlava. Sé que molts es jugaran el seu capital, la carrera i fins i tot la seva llibertat personal, però no crec que el seu moment, quan van acceptar formar part d'aquest parlament, no tinguessin clar que això podria ser així.

Però a l'hora haurem de demanar a les nostres forces de seguretat pública, per sobre de tot als seus caps, que es mantinguin fidels al Govern de la Generalitat i que només facin cas a les ordres que vinguin d'ell.

Només amb aquestes premisses i amb l'aprovació de les tres lleis de desconnexió (Seguretat Social, Hisenda Pública i Transitorietat Jurídica) podrem culminar de bona manera el camí cap a Ítaca. Només així podrem veure i viure en la República catalana.

La feina no és petita, ans al contrari, per això es necessita la implicació de tothom. Endavant les atxes!

També us pot interessar

 

COMENTARIS

Los hay que están como un cencerro
Anònim, 20/09/2016 a les 08:14
+25
-57
"El premi serà l'alliberament de la nostra nació que ja fa 302 anys que està sotmesa, per la força de les armes, a una Espanya tirana."

Por la fuerza de las armas fue tomada Barcelona en 1705 por los partidarios de los Austrias. En 1714 los partidarios de los borbones recuperaron la plaza.

¿En que bando lucharon sus antepasados en ese periodo?

Fer-se perdonar
Torracollons no registrat, 21/09/2016 a les 05:29
+17
-40
Hi ha gent que ha de fer-se perdonar no tenir els 8 cognoms reglamentaris.
endavant amb l´independencia de Catalunya
Anònim, 21/09/2016 a les 08:45
+49
-19
VISCA CATALUNYA LLIURE NOVA NACIO DEMOCRATICA AL MON .
Els catalans no som espanyols, ni en volem ser.
Blai, nacionalista català., 22/09/2016 a les 03:38
+42
-17
La independència és el fruit d'una secessió reeixida.

Espanya viu a expenses de Catalunya. Prou n'hi ha! Secessió!

Espanya i Catalunya són dues nacions diferents, distintes.

Catalunya ha de ser tan independent com ho és Espanya i França.
La clau es la llei de transitorietat jurídica
Jordi56, 23/09/2016 a les 09:29
+32
-12
Nem a totes peti qui peti. Del poble dependrà l'èxit o no del procés. Jo tinc molt clar que compliré rigorosament les lleis catalanes que substitueixin a les espanyoles (llei de transitorietat jurídica) al meu entendre és la clau.
QUÈ PODRIEM FER COM A NACIÓ, LLIURE...
Anònim, 24/09/2016 a les 10:25
+33
-10
Construir el Corredor Mediterrani. Tenim pèrdues milionàries cada any (l'estat el té bloquejat)
Millorar les Rodalies. La gent es queda tirada a les andanes ( signat per Ana Pastor però bloquejat des de 2013)
Desdoblar i millorar carreteres nacionals. Punts negres a l'N-II i N-340 (l'estat prefereix gastar-se milers de milions en AVE's a Valladolid i Burgos)
Cada any perdem 15.000 milions d'euros pel dèficit fiscal. Impostos catalans que agafa en Montoro.
Recomponer els hospitals i els Centres d'Atenció Primària (destrossats per Fernández Díaz)

L'estat espanyol vol ficar a la presó a en Mas, Ortega i Rigau per posar urnes de cartró el 9N i la fiscalia de l'estat (que diu ser imparcial) permet que Rita Barberá continui al senat, malgrat haver sigut imputada per corrompre València durant 24 anys a.

No podem continuar formant part d'un esta espanyol que ens encadena i no ens deixa desenvolupar el nostre gran potencial. Que amb despotisme i menyspreu, ens discrimina i jutja com culpables de voler donar la veu al poble.
Malgrat tots aquest pals a les rodes catalanes, Catalunya, creix!

Podem imaginar quina nació seriem, invertint tots els nostres impostos a Catalunya??? Amb el potencial d'innovació i esforç que hem demostrat sempre!!!
Construirem una gran Nació!!!

Visca Catalunya!!.....Visca la llibertat dels catalans!!
A pastar fang
Anònima, 24/09/2016 a les 14:05
+6
-16
Sempre els botiflers......que amarga es la bilis
dignitat i fermesa
davids, 25/09/2016 a les 12:56
+20
-6
resposta al pseudohistoriador borbònic,segur.el 1705 certament els aliats(austrecistes) varen bombardegar barcelona,tot i aixis varen contar amb l'ajut de tropa catalana per conquerir la ciutat(la mateixa tropa que va ajudar a conquerir el penyal de gibraltar per cert).els catalans tot i possar-se en un principi al costat del borbó finalment es varen aixecar contra el virrei velasco,aquest últim va rendir la ciutat i va marxar cames ajudeume.el 1714 les tropes invasores de catalunya eran castellanes i franceses i la coronela de barcelona es va aixecar en armes,cosa que el 1705 no.varen agafar les armes per protegir la ciutat de malfactors,lladres,violadors i assessins, tal com varen ser considerades les tropes del borbó.
Para 12:56
Anònim, 25/09/2016 a les 18:30
+7
-22
Entre los partidarios de los borbones también habían tropas catalanas.

¿Y sus antepasados en que bando estaban?
Para 18:30
Anònim, 26/09/2016 a les 12:53
+21
-4
Entre els partidaris de Napoleó i de l'ocupació francesa del regne d'Espanya també n'hi havia molts d'espanyols. Això els feia i els fa ara més francesos?
Entre els partidaris de Hitler i de l'ocupació alemanya de França també n'hi havia molts de francesos. Això els feia i els fa ara més alemanys?
Entre els partidaris de Stalin també n'hi havia molts d'ucranians. Això els feia i els fa ara més rusos?
Entre els partidaris de De Gaulle també n'hi havien molts d'algerians. Això els feia i els fa ara més francesos?
etc. etc.
Para 12:53
Anònim, 28/09/2016 a les 10:05
+3
-10
Yo no he dicho que el hecho de que en las tropas catalanas, partidarias de los borbones, les hacían más españoles. Pues no se puede decir que uno sea más o menos español, ya que uno es simplemente español y punto. Ni más ni menos español.

Las tropas catalanas, aragonesas, castellanas, andaluzas, etc., que luchaban en el bando borbónico, eran españolas. ¡Que era una guerra de secesión, leñe!
Para 12:53
Anònim, 29/09/2016 a les 09:02
+1
-7
Quise decir "sucesión" y no "secesión".

Pero es que el nacionalismo se baza en repetir miles y miles de veces la misma mentira con el fin de que quede grabada en su cerebro. Lo mío ha sido un lapsus.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Francisco Garcia
Hereu d’una família vinguda des de Cartagena. Diplomat en Direcció de Seguretat Privada, per la Universitat Abat Oliba i perit judicial en aquesta mateixa matèria. Membre de la Junta Directiva Nacional de Reagrupament. A Twitter: @francisgarcia
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el referèndum de l'1 d'octubre
 07:17 VÍDEO Guardiola dedica la victòria del City a Sànchez i Cuixart. “Tant de bo surtin aviat; és com si tots estiguéssim allà”, diu l'exentrenador del Barça.
 07:14 EL DESPERTADOR de Ferran Casas. 18 d'octubre: impàs en tensió. "Al bloc independentista no es qüestiona la porta oberta al diàleg però si que impliqui dilatar o ajornar els passos endavant, més després de les detencions que han indignat centenars de milers de persones", assenyala el subdirector de NacióDigital. Avui també són protagonistes Rajoy, Colau, la BBC i Navratilova.
 00:09 VÍDEO Joan Mena dona una lliçó a C's sobre l'escola catalana: «Vostès van néixer per dividir». El diputat d'En Comú Podem al Congrés deixa en evidència Toni Cantó en una contundent intervenció a la cambra espanyola.
 23:34 Més de 2.000 persones il·luminen la Porxada de Granollers per la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Crònica de Jaume Ventura.
 23:29 Desenes de persones es concentren davant la delegació del govern espanyol a Barcelona. Els manifestants protesten per l'empresonament de Sànchez i Cuixart i en demanen el seu alliberament. 
 23:07 VÍDEO Barcelona recupera el «Què volen aquesta gent», el cant contra la repressió franquista. Desenes de persones han entonat el cant que l'any 1968 va composar Maria del Mar Bonet.
 23:01 «La Razón» intenta trolejar el vídeo de «Help Catalonia» d'Òmnium. El diari espanyol publica una piulada animant els seus lectors a boicotejar el vídeo a YouTube.
 23:01 La plaça de Prim de Reus queda petita en la concentració per rebutjar l'empresonament de Cuixart i Sànchez. Més de 5.000 persones han exigit democràcia i l'alliberament dels presidents d'Òmnium i de l'ANC. Per Jonathan Oca. 
 22:44 GALERIA DE FOTOS Concentració multitudinària a Sabadell per l'alliberament de Cuixart i Sànchez; fotografies de Juanma Peláez. 
 22:27 Les espelmes s'encenen al Berguedà contra l'empresonament de Sànchez i Cuixart. Centenars de persones criden a Berga per demanar la llibertat dels presidents d'Òmnium i l'ANC.
 22:25 Unes 18.000 persones es manifesten a Lleida per exigir la llibertat de Sànchez i Cuixart. Els participants, molts amb espelmes a la mà, han expressat el seu rebuig a l'empresonament dels presidents de l'ANC i Òmnium, als quals han qualificat de "presos polítics".
 22:03 CRÒNICA Primer suport multitudinari del carrer a la llibertat de Sànchez i Cuixart; per Sara González, Isaac Meler, Oriol March i Roger Tugas.
 21:45 
 21:44 Els carrers del Pallars s’omplen de llum per exigir la llibertat de Sànchez i Cuixart. Les places i els carrers de les poblacions pallareses es tornen a omplir, aquest cop amb espelmes. Crònica de Jordi Ubach. 
 21:42 Fins a 15.000 persones marxen de la plaça de la Constitució cap a la de la Independència a Girona. Crònica de Xavier Borràs. 
 21:40 CRÒNICA Unes 5.000 persones demanen des de Terrassa la llibertat de Sànchez i Cuixart. El raval de Montserrat s'ha omplert d'espelmes, cassoles i cartells contra l'empresonament dels presidents d'Òmnium Cultural i l'ANC. Per Albert Prieto. 
 21:37 Les places del Baix Montseny d'omplen en solidaritat amb Sànchez i Cuixart. A les places dels municipis s'ha reclamat la llibertat dels dos empresonats.
 21:29 Els manifestants envolten d'espelmes la plaça de Francesc Macià per demanar la llibertat de Cuixart i Sànchez.
 21:37 Concentracions massives davant els ajuntaments ebrencs contra l'empresonament de Sànchez i Cuixart.
 21:20 Els manifestants de Barcelona es comencen a dissoldre, després de pràcticament dues hores de mobilització. Hi han participat 200.000 persones, segons la Guàrdia Urbana.
 21:17 Els manifestants reunits a Barcelona canten "Els Segadors".
 21:15 "Avui no parlem de full de ruta, ni de 155: avui parlem de democràcia i de llibertat", assegura Camil Ros, secretari general de la UGT. Segons Javier Pacheco, el seu homòleg de CCOO, el poble de Catalunya està "donant una lliçó" sobre com gestionar el conflicte polític.
 21:16 
 21:13 Una cinquantena de persones s'han congregat a la Plaza del Sol de Madrid per demanar la llibertat de Sànchez i Cuixart.
 21:12 Miquel Buch, president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM): "Després de les detencions, l'únic camí que hi ha és la independència".
 21:13 
 21:06 Els congregats a Barcelona porten cinc minuts en silenci des que han acabat els parlaments de l'ANC i Òmnium Cultural. Només crits a favor de la independència i el cant de Què volen aquesta gent han irromput en la calma general.
 21:07 CRÒNICA La plaça Major de Vic s'il·lumina per demanar la llibertat de Sànchez i Cuixart; per Carles Fiter.  
 21:05 "Per tot plegat, avui i aquí volem deixar clar que les mesures decretades per l'Audiència Nacional espanyola no només són injustes sinó que també són il·legals. Per tant, demanem la llibertat immediata de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. No demanem clemència. Exigim justícia", conclou el manifest entre els aplaudiments del públic.
 21:05 Més de 1.000 persones omplen Olot per la llibertat dels presos i per la república; crònica de Xavier Borràs.
 21:04 "Som un sol poble unit i conjurat per blindar la democràcia i la llibertat. Encara no han entès que això no va de noms propis. Aquest procés neix del poble i així seguirà sent. El mandat democràtic de l'1 d'octubre és inepel·lable i més vigent que mai", llegeix Sílvia Bel davant de les 200.000 persones congregades.
 21:04 ÚLTIMA HORA Unes 200.000 persones es concentren a la Diagonal de Barcelona en contra de l'empresonament de Sànchez i Cuixart. 
 21:04 "L'objectiu final és desactivar les entitats sobiranistes, que representen més de 100.000 socis, i així justificar una repressió indiscriminada contra tota la societat civil", recalca el document de les entitats.
 21:03 "No ens cansarem de dir-ho. Les entitats no hem comès cap delicte. Jordi Sànchez no ha comès cap delicte. Jordi Cuixart no ha comès cap delicte. Si empresonen els dos Jordis, ens empresonen a tots", assegura el manifest.
 21:02 L'actriu Sílvia Bel llegeix el manifest de la concentració: "L'Estat espanyol ha tornat a creuar una línia vermella en qualsevol democràcia a l'Europa del segle XXI. Empresonar els presidents d'Òmnium Cultural i de l'Assemblea Nacional Catalana per manifestar-se pacíficament és un gran error, que posa en risc els valors democràtics que crèiem que eren la base de la Constitució de 1978".
 21:00 Segons la Guàrdia Civil, 200.000 persones s'han congregat aquest dimarts a la Diagonal de Barcelona per reclamar la llibertat de Sànchez i de Cuixart.
 20:59 VÍDEOS Més de 3.000 persones omplen la plaça Doctor Robert de Sabadell per exigir l’alliberament de Cuixart i Sànchez; per Albert Segura. 
 20:57 El portaveu d'Òmnium: "Ni tan sols el franquisme va tenir la barra de tancar el president de l'entitat a la presó". "Hem de sortir al carrer per defensar la democràcia i el que vam decidir l'1-O. Això ningú ens ho podrà prohibir mai", recalca.
 20:57 VÍDEO "Llibertat!", la plaça de l'Ajuntament de Ripoll s'omple per reclamar l'alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Per Xevi Pujol. 
 20:56 Prop de 5.000 persones exigeixen la llibertat de Cuixart i Sànchez a Tarragona. Des de la plaça Imperial Tarraco s'ha demanat al Govern que aixequi la suspensió de la declaració d'independència. Per Jonathan Oca. 
 20:56 "Estem fotuts però determinats. La revolució democràtica que vam començar al carrer acabarà també al carrer", assegura Mauri. "Han tancat a la presó dues veus de diàleg, pau i democràcia", destaca.
 20:55 Mauri: "Som aquí per demanar l'alliberament dels presidents d'Òmnium i de l'ANC. Mentre els Jordis siguin a la presó, qualsevol dels que som aquí pujarem dalt de l'escenari".
 20:53 Alcoberro diu que, per cada "represaliat", s'aixecaran "cinc veus més" a favor de la democràcia i de la República. Li agafa el relleu Marcel Mauri, d'Òmnium Cultural.
 20:51 "Per moltes persones que ens empresonin, sempre tindrem relleu. Tenim una magnífica pedrera, que és el poble de Catalunya", insisteix Alcoberro, interromput constantment per crits d'independència i de "no tinc por".
 20:50 "L'empresonament és una peça més de la deriva antidemocràtica del govern espanyol", lamenta el vicepresident de l'ANC. Avisa que no admetran que es segueixin conculcant drets com el de reunió o el d'associació.
 20:49 El vicepresident de l'ANC sosté que Sànchez i Cuixart són presos polítics i "hostatges del regne d'Espanya".
 20:48 Alcoberro: "Poden passar quatre anys a la presó sense que s'hagi produït el judici. Si algú dubtava, queda clar que el poder judicial del regne d'Espanya no és independent ni imparcial".
 20:47 "Estan forts i segurs, tenen el coratge i la moral elevada. Disposats a continuar la lluita des de la presó", assegura Alcoberro.
 20:43 El secretariat de l'ANC i la junta d'Òmnium Cultural ja són a l'escenari. Agustí Alcoberro, vicepresident de l'Assemblea, transmet "l'escalf" de Sànchez i Cuixart als manifestants, que criden: "Llibertat, llibertat!".
 20:42 
Entrades anteriors »
La plaça del Cinc d'Oros, plena en solidaritat amb Jordi Sànchez i Jordi Cuixart | Adrià Costa
01/01/1970
Unes 200.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, han omplert un tram de la Diagonal per exigir que els presidents de l'ANC i Òmnium Cultural surtin de la presó | Alcoberro assegura que estan "disposats a continuar la lluita des de la presó" i Marcel Mauri recorda que ni el franquisme es va atrevir a engarjolar el president d'Òmnium
Ferran Casas
01/01/1970
Al bloc independentista no es qüestiona la porta oberta al diàleg però si que impliqui dilatar o ajornar els passos endavant, més després de les detencions que han indignat centenars de milers de persones. Avui també són protagonistes Rajoy, Colau, la BBC i Navratilova
Dan Brown, a Barcelona | Adrià Costa
Esteve Plantada | 4 comentaris
01/01/1970
L'autor d'"El codi Da Vinci" presenta a Barcelona la seva darrera novel·la, "Origen", una història ambientada en part a Barcelona i Montserrat
Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, a la manifestació en protesta per l'entrada de la Guàrdia Civil al Departament d'Economia | Adrià Costa
Toni Vall | 4 comentaris
01/01/1970
«Tots gasten la paraula “democràcia” fins que serà un paper rebregat i inservible. Ja hi ha presos polítics, persones empresonades per les seves idees. Inacceptable»
Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, durant la manifestació davant de la conselleria d'Economia | Adrià Costa
Oriol March | 28 comentaris
01/01/1970
El Govern assegura que la decisió de l'Audiència Nacional "estripa les cartes" del diàleg i Puigdemont prendrà mesures en les properes hores | Trapero esquiva la presó per un presumpte delicte de sedició però ha d'entregar el passaport davant la jutge Lamela
Alumnes durant una classe | Adrià Costa
Irene Ramentol | 10 comentaris
01/01/1970
Estudis d'Ensenyament i també internacionals, com l'informe PISA, evidencien la tendència en augment dels bons resultats del model educatiu a Catalunya que prioritza la competència lingüística, també en castellà, la cohesió social i el nivell acadèmic de l'alumnat
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy | Flickr PP
Joan Serra Carné | 13 comentaris
01/01/1970
Sectors del PP flirtegen amb la possibilitat d'activar una doble cita electoral a mig termini per diluir la força de l'independentisme si prenen el control de la Generalitat | La Moncloa, amb el suport del PSOE i Ciutadans a la butxaca, contemporitza a l'espera de visualitzar esquerdes en el bloc sobiranista
El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero | ACN
Isaac Meler | 3 comentaris
01/01/1970
El major dels Mossos s'enfronta a una investigació per sedició a l'Audiència Nacional espanyola | Es va convertir en el màxim dirigent de la policia catalana l'abril passat i es va consagrar amb la gestió dels atemptats