Petit recull de sentències espanyolistes frustrades

«Em temo, tanmateix, que mancats d'altres recursos intel·lectuals, polítics i jurídics, els nacionalistes espanyols estan condemnats a conviure amb la seva por»

| 25/06/2016 a les 00:01h
Aquesta notícia es va publicar originalment el 25/06/2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Si haguéssim de fer un recull de totes les vegades que els partits nacionalistes espanyols han dit que el procés català era mort, ja faria força temps que l'hauríem enterrat. Ho van dir arran de la consulta que es va celebrar el 9 de novembre de 2014, i van ser espectacularment derrotats amb un 81% de vots favorables a la independència. Ho van repetir arran de les eleccions catalanes del 27 de setembre de 2015, i van tornar a ser espectacularment derrotats, en obtenir l'independentisme la majoria absoluta amb 72 escons. I ara, arran de les eleccions espanyoles del 26 de juny, les del seu país, ho han repetit de bell nou. Fem-ne aquesta petita memòria:

30/12/2014, Enric Millo (PP): "El procés està en via morta."
28/1/2015, Alícia Sánchez-Camacho (PP): "El procés està tocat de mort."
28/2/2015, Alícia Sánchez-Camacho (PP): "El procés està en via morta."
8/3/2015, Jordi Cañas (Ciudadanos): "El procés independentista ha mort."
8/12/2015, Albert Rivera (Ciudadanos): "Direm adéu al procés."
17/12/2015, Juan Carlos Girauta (Ciudadanos): "Si guanyem a Catalunya el procés queda mort."
17/1/2016, Miquel Iceta (PSC-PSOE): "El procés és inviable."
8/6/2016, Alícia Sánchez-Camacho (PP): "El procés està tocat i enfonsat."
8/6/2016, Inés Arrimadas (Ciudadanos): "Crònica d'una mort anunciada."
9/6/2016, Xavier García Albiol (PP): "El procés ha mort."
17/6/2016, Juan Carlos Girauta (Ciudadanos): "El procés sobiranista és mort."

Són ben curioses les contradiccions en què incorren una vegada i una altra tots aquests personatges que, dissortadament per a ells, no s'han aturat mai a pensar en el galdós paper que els reserva la història com a col·laboradors del sotmetiment del seu poble a un Estat que se li declara superior. Primer donen per mort el procés, tot seguit diuen que "està tocat de mort", després tornen a dir que és mort. Més tard s'ho repensen i diuen que "diran adéu al procés". A continuació diuen que el procés morirà si guanyen ells. Però perden i en surten escaldats. Més endavant diuen que és "inviable". Inviable? Que no havíem quedat que era mort? I un temps després tornen a insistir que el procés és mort, mort, mort... Mort i enterrat, mort i enterrat, mort i enterrat...

Són contradiccions ridícules, no hi ha dubte, però perfectament lògiques, perquè estan motivades per un desig que es veu reiteradament frustrat i que empeny aquesta gent tan ufana i tan superba a creure que, a força de donar per fet el desig, aquest esdevindrà realitat. Fan com l'infant atemorit que es diu a si mateix "no tinc por", "no tinc por", "no tinc por", amb l'esperança que com més ho digui més foragitarà la por. Però la por no se'n va, i la conseqüència d'això és una dificultat afegida: ara, a més de la por, cal sumar-hi la frustració. Em temo, tanmateix, que mancats d'altres recursos intel·lectuals, polítics i jurídics, els nacionalistes espanyols estan condemnats a conviure amb la seva por i amb la seva frustració, perquè el procés d'independència de Catalunya continuarà endavant inexorablement fins a la consecució d'un Estat. Aleshores, per bé que massa tard, entendran aquestes sàvies paraules de Francesc Pujols: "El pensament català rebrota sempre i sobreviu als seus il·lusos enterradors."

També us pot interessar

 

COMENTARIS

"El pensament català rebrota sempre i sobreviu als seus il·lusos enterradors."
Anònim, 25/06/2016 a les 04:20
+7
-98
Así ha sido, es y será hasta el fin de los tiempos como parte indisoluble que es de España.
indisoluble???
estrijol, 25/06/2016 a les 09:39
Interessant
+86
-1
Al del comentari de les 04:20h. nomes cal fer-li notar que la seva "indisolubilidad" ha estat sempre basada en estats d'excepció, de setge o de guerra, en bombardejos a la población civil, en represió continuada, en clavegueres de l'Estat que tant ens estima, en dictadures i cops d'Estat, en furia castellanitzadora, en drenatge financer i extorsió económica, en detencions i condemnes per "delictes" d'opinió, en presidis i execucions i en exilis massius.

I també dir-li que el que sembla que darrerament s'estigui disolvent a base de corrupción, Mortadeloses i Croacies, es la Marca España, tant ben gestionada per cert, per l'Excelentísimo Señor Don Carlos Espinosa de los Monteros y Bernaldo de Quirós, IV marqués de Valtierra. Això es Espanya; molt nom i un munt de collonades. Es a dir; rès!
Brexit a Catalunya!!
Anònim, 25/06/2016 a les 10:35
Interessant
+76
-2
Quant els catalans deixem de barallar-nos i ens posem tots d'acord cal que fem un referendum (acordat o no) per fer el nostre propi BREXIT d'aquesta España colonial de" CUANDO EN ESPAÑA NO SE PONIA NUNCA EL SOL" També hi ha vida fora d'España!!!
Quina cara que els quedarà, tu! Ho, ho!
Anònim, 25/06/2016 a les 10:43
Interessant
+79
-3
L'Anònim 04:20 és un d'aquests il·lusos enterradors. Les llàgrimes que va vessar quan van perdre Cuba no seran res comparades amb les que els esperen quan perdin Catalunya. Farem botifarra, a aquests franquistes!!!
En tot el bebes
Anònim, 25/06/2016 a les 14:51
Interessant
+76
-1
Ja ho van dir i va bé recordar-ho ara:

Heus ací Catalunya, esclava d'insolents. Què és el que us manca,catalans, si no és la voluntat? Pau Claris

Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunyauna política justa, honesta i regenerada Antoni Gaudí

El seny, si no va acompanyat d'una ferma voluntat de combat, nomésserveix per tapar covardies Francesc Macià

Quan a una nacionalitat se li desperta la consciència que ho és,treballa de seguida per produir un Estat Enric Prat de la Riba

La llibertat no és negociable Pau Casals

No es tracta que els polítics de Madrid ens governin bé, es tracta quedeixin de governar-nos Antoni Rovira i Virgili

El pensament català rebrota sempre i sobreviu als seus il·lusos enterradors Francesc Pujols

Qui perd els orígens, perd la identitat Joan Salvat-Papasseit

Com volem que els altres ens reconeguin una responsabilitat nacional,si nosaltres obrem com si no en tinguéssim? Josep Armengou

Els catalans portem tres-cents anys fent l'imbècil. Això vol dir queno és que haguem de deixar de ser catalans, el que hem de fer ésdeixar de fer l'imbècil Joan Sales

Cap ciutadà no és lliure, si el poble no n'és Josep Pallach

Estem farts d'haver de demanar perdó per existir Joan Fuster
La Independencia es INEVITABLE
Anònim, 25/06/2016 a les 15:50
Interessant
+68
-2
Tots aquests que diuen això que no tenen mare o que ?? Com es pot ser tan ignorant i miserable per no deixar a les persones que escullin democràticament el que volen ser? Vergonya que fan tots plegats.
al indisoluble
Anònimkatson, 25/06/2016 a les 18:00
Interessant
+57
-0
Un gran escritor de les lletres españoles una vegada va dir,
Aún hay ilusos que piensan que no se pueden decir mentiras cuando éstas están escritas con letra impresa.
Dons bé, li recordaría al "indisoluble" que tambè els classics antics creian qu´el Univers era inmutable o, qu´el Sol era el centre d´aquest; i mira per on......
Algún dia
Fina Pluja, 25/06/2016 a les 21:17
Interessant
+55
-0
Algun dia, però, haurem de prendre una decisió arriscada, i per molts marxem que diem, si no fem no aconseguirem res. Ningú ha dit mai que fos un camí fàcil o senzill. Portem massa anys reivindicant la nostra soberania. I hem aconseguit internacionalitzar el procés, que ens coneguin, però encara estem a l'estat espanyol. Quan prendrem mesures directes?
¿pruces?
Anònim, 25/06/2016 a les 22:13
+8
-58
No sé si el que ha escrito este artículo se ha molestado en mirar en el diccionario el significado de "proceso". Y es que , a pesar de la realidad virtual que nos han montado aquí (se lo cree el que quiera creérselo) , el "proceso" esta estancado o en retroceso desde no hace días ni meses , sino años. El proceso es un cuento chino que lleva estancado desde que nació. Ni una ley, ni un cambio real, NADA, CERO. Lo único que ha avanzado en el "proceso" es el marketing y la propaganda. ¿que hay de nuevo en el "proceso" desde 2012? ¿algo que no avanza es un proceso? Explíqueme que tengo curiosidad...
Petit recull de sentències catalanistes frustrades...
Anònim, 25/06/2016 a les 22:47
+7
-56
-Josep Lluís Carod Rovira: "2014 és una data possible perquè Catalunya es plantegi la independència"

-ANC: "El 23 d’abril, dia de Sant Jordi, del 2015 és un horitzó plausible i fins i tot desitjable per a fer aquesta declaració” [d'independència].

-Carme Forcadell: "Cap estat i cap govern podrà evitar que el 27-S capgirem la història".

-Gabriel Rufián: "ERC concorerà per última vegada a unas eleccions generals el dia 20 de desembre" [de 2015].

-Oriol Junqueras: "Aquesta serà l'última Diada abans de la independència" [2015].

-Carles Puigdemont: "En 16 mesos comencem a actuar com a Estat independent".

-Artur Mas: "Si algú creu que en 16 mesos proclamarem la independència estem posant al Govern un deure que no podrà complir".
Com arriba a cansar
Anònim, 26/06/2016 a les 09:06
+4
-44
La retòrica de cheerleader i maniqueisme repetida fins a l'avorriment d'aquest senyor és admirable. Tot un rècord de resistència. Em pregunto de què viuria aquest senyor si Catalunya fos independent. Però per això no s'ha de preocupar. Tenint en compte la mentalitat d'aquest poble, la independència el 3014. I encara ho dubto.
Respuesta a ¿pruces?
Orellut, 26/06/2016 a les 10:16
+44
-4
A lo mejor, lo que está en proceso es lo que vosotros definís como España. ¿Serías capaz de darme una definición válida de España? ¿Por qué después de 3000 años de historia aún está en cuestión su unidad? ¿Por qué se necesita el uso de las cloacas políticas y las dictaduras para mantener su unidad? ¿Por qué las distintas generaciones de catalanes, siempre que han podido, han intentado mantenerse lejos de todos vosotros, como el intento de Mancomunidad de Prat de la Riba o la declaración de república indeoendiente por parte de Lluís Companys? ¿Te arriesgarías a dar la independencia a Catalunya durante 24 horas simplemente para hacer un referéndum donde se nos preguntase poco más o menos "queréis volver a España?
Llego a la conclusión que lo que tú llamas España y de lo que tú sientes por ella, para mí simplemente es el resultado de una farsa y de la acción de un grupo de sectarios interesados. Creo en Castilla, Galicia, Euskadi, Catalunya, etc. No creo en España, para mí es senzillamente un timo.
Como muestra: es más que posible que encuentres errores en mi castellano escrito; es debido a mi desconocimiento y a mi ignorancia, de la cual tampoco me avergüenzo. En cambio, tú ya escribes ¿pruces? (y no es la primera vez, ni eres el único) con todo el desprecio incluso a nuestra lengua. Sólo así vais tirando del timo...
Al franquista 22:47
Anònim, 26/06/2016 a les 11:08
+46
-2
El recull de l'Anònim 22:47 queda sense efecte de dalt a baix per la senzilla raó que, a diferència del feixisme espanyol, que diu "El procés ÉS mort", ni Junts pel Sí ni la CUP han dit "Catalunya ja ÉS
independent". Per tant, la comparació no serveix. Ho sento, botifler. Busca't una altra excusa quan et deixen en ridícul... i frustrat.
El Procés fa sortir l'autèntica Espanya.
Anònim, 26/06/2016 a les 11:18
+43
-1
No sé si l'espanyolista 22:13 s'ha molestat a mirar el diccionari per saber què significa la paraula "llibertat", si ho fes sabria que és l'antítesi de la paraula "espanya". Un país que és el cul del món, absolutament primari, cavernari i totalitari. Qui vol ser espanyol? Qui no pot ser res més. Ni quan juguen a futbol i es posen una samarreta "roja" són ningú sense els catalans. Adéu, en el segle que baixeu dels arbres ja en parlarem. Mentrestant aneu fent.
Contents de "cansar" als botiflers
Anònim, 26/06/2016 a les 13:35
+44
-0
Quin plaer cansat al botifler que diu "Com arriba a cansar". Quin plaer. No saps que feliços que ens fas amb el teu cansament. De fet, tu ja vas néixer cansat, oi? Per cert, de què vius, tu, botifler? Ets tot un estímul per a nosaltres. I gràcies per llegir-nos, perquè com que ets masoca, no te'n perds ni un dels textos que es foten de tu. Au, a fer la mà davant d'una estàtua eqüestre de Franco, el teu amor.
Para Orellut alias "Aramis Fuster"
Anònim, 26/06/2016 a les 13:42
+5
-42
Creo que en ningún momento he mencionado mi idea de España . Es más , hasta yo mismo podría ser un independentista según mi escrito. Pero sería un independentista poco usual, un independentista que no cierra los ojos y corre hacia delante pase lo que pase. No lo soy, y no lo soy gracias al bajo nivel político que lo lidera, muy parecido a la media política del resto de España. A mi no se me gana con banderitas y "slogans" de libros de coelho.

Para el comentario de Anònim, 26/06/2016 a les 11:18, lo mismo, ni me molesto en reírme .. Hace un megamix sin sentido con futbol, libertad, colores... en fin.. otro mas.
Quan cou , cou
Salustià Blanes, 26/06/2016 a les 17:42
+31
-0
V.A. possiblement l'articulista que més enfurisma les turbes i les xurmes.
Enhorabona !
El Procés fa sortir l'autèntica Espanya.
Anònim, 26/06/2016 a les 17:57
+30
-0
L'Anònim nacionalista espanyol 13:42 demostra que té un nivell per sota de la mitjana nacionalista espanyola, cosa que, per cert, ja de per si, està per sota de la mitjana dels mamuts. I els mamuts es van extingir de tant curts com eren. Ja ho diuen que només és espanyol qui no pot ser res més. O mamut fossilitzat, esclar.
Petit recull de sentències catalanistes frustrades...
Anònim, 26/06/2016 a les 20:24
+1
-31
-Quico Homs: "Serem decisius a Madrid".
Petit recull de clatellots a l'espanyolisme
Anònim, 26/06/2016 a les 23:16
+30
-0
Quina hòstia que us heu fotut els botiflers a Catalunya!!! Quina hòstia!!! Au, a fer cua a les farmàcies a comprar pomada, que nosaltres seguim endavant. Ho, ho, ho!
Gol per l'escaire
Anònim, 27/06/2016 a les 16:47
+22
-0
Quanta raó tenia Quico Homs! L'independentisme és decisiu a Madrid. Amb l'independentisme en contra, a la fatxeria nacional espanyola no li surten els números. Ai que encara tornaran a fer unes altres eleccions. Espanya, un país de pandereta, que és la riota de tothom.
Petit recull de sentències catalanistes frustrades...
Anònim, 28/06/2016 a les 22:15
+2
-15
-Gabriel Rufián: "La III República ja ha arribat i és catalana".
Petit recull de clatellots a l'espanyolisme
Anònim, 29/06/2016 a les 11:47
+14
-0
Quanta raó té el Rufián! Encara que els feixistes facin veure que no, la República Catalana ja és aquí i la independència és a tocar. Catalunya serà un Estat independent de la Unió Europea, faran fora Espanya perquè no pot pagar el 100% de deute que té i els feixistes encara estaran caçant mosques. En realitat és l'únic que saben fer: caçar moques i treure bilis de ràbia per la boca. Doncs a caçar mosques i a rabiar.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Víctor Alexandre
És escriptor i periodista i treballa en assaig, conte, novel·la i dramatúrgia. En dramatúrgia ha estrenat: Èric i l’Exèrcit del Fènix, Teatre Borràs de Barcelona (2007); Trifulkes de la Katalana Tribu, Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya (2012); Onze.Nou.CATorze (1714), Born i Festival Grec (2013-2014); i Taula rodona, o la joia de ser catalans (coautor amb Pere Calders), Casal de Cultura de Valldoreix (2013). En conte i novel·la ha publicat: El somriure de Burt Lancaster, Set dones i un home sol (Premi Mercè Rodoreda), Una història immoral i Cor de brau. I en assaig: Jo no sóc espanyol, Despullant Espanya, Despullats (amb Joel Joan), Senyor President, El cas Carod, La paraula contra el mur (Premi d’Assaig Francesc Ferrer i Gironès), TV3 a traïció. Televisió de Catalunya o d’Espanya? i Nosaltres, els catalans. Els seus darrers llibres són La independència explicada al meu fill (2014) i les obres teatrals La joia de ser catalans (2015) i Abans que pugi el teló (2016).

A Twitter: @valex_cat
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb les conseqüències del referèndum
 07:23 Així és la vida de Sànchez i Cuixart a Soto del Real: mòduls separats i trucades de cinc minuts. L'advocada del president d'Òmnium detalla a NacióDigital que l'Audiència Nacional pot tardar entre 15 dies i un mes en resoldre el recurs contra la presó preventiva.
 
 07:07 CRÒNICA Puigdemont i els partits afinen l'estratègia: declaració d'independència per respondre al 155; per Oriol March, Roger Tugas i Joan Serra Carné. El president garanteix al PDECAT que "posarà el play" i s'avança cap a un ple extraordinari en un termini de pocs dies. Membres del Govern consideren l'opció "menys dolenta" que hi hagi noves eleccions però ERC, Demòcrates i la CUP la rebutgen. Els partits preparen els quadres per la "fase resolutiva" si s'intervé l'autogovern.
 07:06 EL DESPERTADOR de Ferran Casas. 19 d'octubre: l'epíleg autonòmic (i la resta de claus del dia). "El 155 constatarà la fallida d'un sistema, l'autonòmic, dissenyat per satisfer nacions com la catalana però que ràpidament es va desnaturalitzar. Múrcia o la Rioja tindran ara més competències", assenyala el subdirector de NacióDigital. Avui també són protagonistes les estratègies dels partits, l'impacte econòmic del procés, l'abat de Poblet, la selecció catalana i Tamudo.
 00:24 Un manifest denuncia «l'ofensiva» de l'Estat contra educació, cultura i llibertats a Catalunya. El text, impulsat per la Revista Mirall, està signat per un centenar de personalitats del món del periodisme, la política i la cultura.
 00:02 OPINIÓ «La pressa i la rendició», l'article de Joan Foguet.
 00:01 OPINIÓ «La flama no s'apagarà», l'article d'Aura Ruano. 
 00:00 OPINIÓ «La deriva espanyola», l'article de Josep-Lluís Carod-Rovira. 
 23:59 LA VEU DE NACIÓ «No hi ha 155 suau», l'article d'Arnau Urgell.
 22:50 Clam del Camp Nou per la llibertat de Sànchez i Cuixart. Partit plàcid del conjunt blaugrana, que aplana el camí cap als vuitens de final de la Lliga de Campions amb un 3-1 contra l'Olympiacos.
 22:32 La Moncloa considera l'advertiment del PDECat un "xantatge inacceptable". El president de la Generalitat ha afirmat al consell nacional del partit que aixecarà la suspensió de la independència si s'aplica l'article 155.
 21:59 Santi Vila acusa l'Estat d'alimentar un clima de «por i angoixa» que pot afectar l'economia. El conseller d'Empresa considera "inadmissible" el boicot del govern espanyol a la seguretat jurídica de Catalunya.
 21:57 Així veu Pedro Sánchez el sobiranisme: "Reaccionari", "regressiu" i basat en "retallar drets". El líder del procés català afirma a Brussel·les que el procés català "és la materialització de l'antipolítica que s'està vivint en altres parts d'Europa, ja sigui a Hongria o a Polònia".
 21:31 VÍDEO Una periodista de RAC1, agredida en una manifestació unionista a Barcelona. Un manifestant l'ha increpat i l'ha colpejat amb el pal d'una bandera espanyola. Unes 600 persones s'han concentrat a la Diagonal de Barcelona per reclamar la unitat d'Espanya.
 21:28 Entrevista a Josep Soler: «El conflicte a Catalunya afectarà de ple l'economia espanyola». Pep Martí conversa amb el director general de l'Institut d'Estudis Financers, que afirma que el govern espanyol menteix quan diu que "una Catalunya independent seria inviable".
 20:44 Puigdemont garanteix al PDECat que aixecarà la suspensió de la independència si Rajoy no dialoga. La coordinadora general de la formació, Marta Pascal, li fa costat per aixecar la suspensió de la declaració d'independència "quan cregui oportú". 
 19:49 ANÀLISI Del paper d'Alemanya a l'impacte econòmic: la Unió Europea i el procés, en deu claus. Brussel·les manté una ambigüitat calculada davant del conflicte, entre un suport tebi a Rajoy i la preocupació per l'efecte de la crisi política en el creixement. Per Pep Martí. 
 19:38 L'exdirector general de la Unesco demana una reunió Catalunya-Espanya "sense condicions ni apriorismes". Federico Mayor Zaragoza demana "serenitat i altura de mires" per evitar conseqüències "greus".
 19:28 Comín no veu "contradiccions" entre que Barcelona sigui "la capital de la República" i la seu de l'Agència Europea del Medicament. El conseller de Salut assegura que la candidatura catalana "és la millor".
 19:06 VÍDEO Albiol aprofita els talls a la Diagonal per carregar contra Puigdemont. El líder del Partit Popular a Catalunya ha penjat un vídeo al seu Twitter gravat al peu de l'avinguda en què critica les conseqüències de la "gran" manifestació d'ahir. 
 19:04 Amnistia Internacional considera excessius els càrrecs de sedició contra Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i demana suspendre la presó provisional. "Demanem a les autoritats que retirin els càrrecs de sedició presentats contra Jordi Sánchez i Jordi Cuixart i que posin fi immediatament a la seva presó provisional", ha dit Esteban Beltrán, director d'Amnistia Internacional Espanya.
 18:41 Rajoy i Rivera es reuneixen durant més d'una hora per tractar l'aplicació del 155. El líder de Cs es desplaça a la Moncloa i insisteix al president espanyol que convoqui eleccions.
 18:14 Citen a declarar un digital català per la publicitat institucional del referèndum. Joan Puig, de Directe.cat, ha de comparèixer divendres en qualitat de testimoni a la caserna de la Guàrdia Civil de la Travessera de Gràcia, de Barcelona.
 18:14 ÚLTIMA HORA Restablerta la circulació a l'Avinguda Diagonal de Barcelona en sentit Llobregat. També es pot circular per totes les vies transversals, excepte el Passeig de Gràcia, i falta per obrir la via en sentit Besos.
 18:04 La comissió de reforma constitucional del PSOE s'estavella per la repressió de l'Estat. Units Podem deixa en suspens la participació arran del 155 o la declaració d'independència, el PDECat no hi serà si se suspèn l'autonomia, ERC ja va avançar que no hi participaria i C's creu que serà un fracàs.
 17:43 Filtren la declaració de Trapero a l'Audiència Nacional: "La Guàrdia Civil no volia marxar sense els cotxes". El major dels Mossos va transmetre a la jutge que va advertir la benemèrita que desallotjar els manifestants del 20-S provocaria un problema d'ordre públic.
 17:43 La crida de Mònica Terribas a informar dels moviments de la Guàrdia Civil no vulnera la normativa. Agents del cos van denunciar el programa i un reduït grup d'ultres es va manifestar davant dels estudis de Catalunya Ràdio per protestar contra la petició de la presentadora del programa, que ha estat avalada pel CAC.
 17:23 Eurodiputats reclamen debatre sobre l'empresonament de Sànchez i Cuixart al Parlament Europeu. La decisió es prendrà en una reunió dijous i depèn del suport del grup socialdemòcrata.
 16:44 El xoc amb Catalunya pot fer que l'economia espanyola creixi 13.000 milions menys del previst. L’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal confirma, com va avançar Montoro, que la persistència sobre la "incertesa" pot tenir un impacte negatiu d'entre 0,4 i 1,2 punts percentuals en el PIB del 2018.
 16:58 L'empresonament de Sànchez i Cuixart erosiona el relat del PSC; ho explica Sara González. Dirigents socialistes manifesten la seva incomoditat amb un discurs del PSOE que consideren massa ancorat a l'estratègia de Rajoy. L'escalada repressiva del govern espanyol ha motivat que alcaldes del PSC s'hagin pronunciat al marge de les consignes de la direcció d'Iceta.
 16:43 VÍDEO Nicolás Maduro, a Évole: "Vigila Jordi, a Espanya empresonen els Jordis". El president de Veneçuela convida el periodista a anar "quan vulgui a Caracas" i critica l'empresonament dels dirigents de l'ANC i Òmnium.
 16:15 «Així no»: la duríssima resposta de l'Assemblea al tebi suport del Barça. El club desplegarà una pancarta amb el lema “Diàleg, respecte, esport” arran de les detencions de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.
 16:07 El PSC demana a Comín que expliqui com afecta el procés independentista a la candidatura de Barcelona com a seu de l'AEM. “No ens podem permetre, per culpa de la incertesa política, perdre una oportunitat com aquesta", ha alertat Assumpta Escarp.
 16:07 El Tribunal de Comptes resoldrà dijous la pròrroga demanada per Mas pel 9-N. L’expresident i els exconsellers ja ha abonat 2,2 milions i han demanat més temps per ingressar els tres milions restants.
 15:54 Òmnium Cultural deixarà buit el seient de la llotja ofert pel FC Barcelona per denunciar "la manca de llibertat" de Jordi Cuixart. Òmnium ha declinat l'oferiment, tot i que ha publicat un tuit on agraeix el gest del club blaugrana.
 15:49 Jordi Sànchez demana el canvi de cel·la després de ser increpat per diversos reclusos de la presó de Soto del Real.  Els presos van cridar “Viva España” mentre el dirigent sobiranista es dirigia al menjador.
 14:31 L'Ajuntament de Barcelona preveu reobrir l'avinguda Diagonal a la tarda un cop retirada la cera de les espelmes que es van encendre aquest dimarts en la concentració en suport a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Òmnium lamenta els problemes de mobilitat, el PP demana dimissions i C's es queixa del "descontrol municipal"
 14:22 La Guàrdia Civil demana suport econòmic per telèfon als catalans. L'Asociación Española de Guardias Civiles (AEGC) busca finançament entre la ciutadania catalana.
 14:21 ÚLTIMA HORA L'Audiència Nacional demana la identificació dels mossos que van actuar l'1-O. El tribunal sol·licita al cos que detalli l'actuació dels agents col·legi per col·legi.
 14:20 El Síndic denuncia que l'empresonament de Sànchez i Cuixart vulnera drets fonamentals. Rafael Ribó recorda que una sentència del Tribunal Constitucional avala les entitats o partits que defensen idearis independentistes, encara que pretenguin alterar l'ordre constitucional.
 14:14 L'abraçada de l'os de l'Estat a Tusk: premiat a Oviedo en paral·lel a l'amenaça del 155; per Joan Serra Carné. El president del Consell Europeu, al costat de Jean Claude Juncker i Antonio Tajani, recollirà divendres en nom de la Unió Europea el Premi Princesa d'Astúries de la Concòrdia. Rajoy coincidirà amb Tusk a la reunió del Consell Europeu abans de la distinció a les institucions comunitàries, i també té programats contactes amb Juncker i Tajani.
 14:07 ERC i Romeva descarten l'"oferta" de Rajoy de convocar eleccions, mentre que Joaquim Forn apunta que caldrà estudiar-la.
 13:34 Ajornat el Congrés de Drets Humans de l'Advocacia Catalana per «la situació política i social» de Catalunya. Els organitzadors justifiquen la decisió perquè, en l'actualitat, els drets fonamentals són motiu de "viva polèmica". S'havia de celebrar a Terrassa entre aquest dijous i divendres.
 13:22 Entitats contràries a la independència convoquen una concentració a les 20.00h a Barcelona sota el lema "Prou Puigdemont! Prou Junqueras!".
 12:48 Joan Josep Omella, que a principis d'octubre va mantenir contactes amb Mariano Rajoy i Oriol Junqueras per explorar una possible mediació entre els governs espanyol i català, s'ha limitat a afirmar: "Sentim la preocupació que sent tota la població i resem".
 12:48 El cost de reprimir l'independentisme: el desplegament de la policia espanyola supera els 34 milions. L'allotjament dels agents en vaixells i hotels suposa la major part de la despesa juntament amb les dietes pel desplaçament fins al 28 d'octubre.
 12:48 L'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, evita referir-se a la tensió política sobre Catalunya durant la presentació de la memòria de Càritas del 2016. "Avui no toca", ha etzibat quan li han preguntat els periodistes.
 12:29 VÍDEO Gabilondo: "Fi de trajecte". “S'imaginen una comunitat autònoma intervinguda i una república independent alhora?”, es pregunta el periodista.
 12:03 L'oferta de rendició de Moncloa: que Puigdemont convoqui eleccions per frenar el 155. Aquesta via s'obre quan queden poques hores perquè el president català contesti l'ultimàtum de Rajoy.
 11:43 Hisenda preveu substituir Junqueras per un perfil tècnic si aplica el 155. El Ministeri creu que encara pot incrementar el control sobre els comptes catalans.
 11:42 Iceta nega que Sànchez i Cuixart siguin presos polítics. El primer secretari del PSC creu que la presó preventiva és "desproporcionada" i considera que no van cometre un delicte de sedició.
Entrades anteriors »
Carles Puigdemont i Jordi Turull, durant el consell nacional del PDECat | ACN
01/01/1970
El president garanteix al PDECAT que "posarà el play" i s'avança cap a un ple extraordinari en un termini de pocs dies | Membres del Govern consideren l'opció "menys dolenta" que hi hagi noves eleccions però ERC, Demòcrates i la CUP la rebutgen | Els partits preparen els quadres per la "fase resolutiva" si s'intervé l'autogovern
Arbres caiguts en un passeig de Valls | ACN
01/01/1970
Els Bombers reben 104 avisos per incidències de les pluges abundants de les darreres hores a Catalunya, una setantena a les comarques tarragonines
Kiko Tur, aquest dilluns a Barcelona | Adrià Costa
01/01/1970
El grup de la Marina Alta s'acomiada dels escenaris i del públic català amb el concert del proper divendres a la sala Razzmatazz de Barcelona | "Els feixistes estan envalentits perquè ha vist les actuacions de la Guàrdia Civil", afirma Tur en aquesta entrevista a NacióDigital
Àngel Colom | Adrià Costa
01/01/1970
L'històric dirigent independentista, exlíder d'ERC i avui al PDECat, assegura que "l'única manera d'assolir una mediació europea és ser estat" | "L'empresonament de Sànchez i Cuixart és la venjança dels poders espanyols a l'èxit de l'1-O", afirma
La plaça del Cinc d'Oros, plena en solidaritat amb Jordi Sànchez i Jordi Cuixart | Adrià Costa
01/01/1970
Unes 200.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, han omplert un tram de la Diagonal per exigir que els presidents de l'ANC i Òmnium Cultural surtin de la presó | Alcoberro assegura que estan "disposats a continuar la lluita des de la presó" i Marcel Mauri recorda que ni el franquisme es va atrevir a engarjolar el president d'Òmnium