Per a Batet, el GAL no era terrorisme

«Senyora Batet, el GAL era una banda terrorista, una banda terrorista creada pel govern espanyol del PSOE, el seu partit, a través de les clavegueres de l’Estat i finançada amb diners públics»

| 28/05/2016 a les 00:02h
Aquesta notícia es va publicar originalment el 28/05/2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El fet que Arnaldo Otegi fos rebut dies enrere per la presidenta del Parlament de Catalunya ha fet que els tres partits del búnquer nacionalista espanyol, PP, PSOE i Ciudadanos, n’hagin dit de l’alçada d’un campanar. Xavier García Albiol, com era d’esperar, ho ha fet en el seu to tavernari habitual i no cal fer-ne cas, però sí que convé dedicar una rèplica a la flagrant incongruència d’Inés Arrimadas i Meritxell Batet sobre aquesta qüestió. Vull dir que és ben curiós que les víctimes del GAL no existeixin per a cap de les dues. Ja sabem que són víctimes bandejades, perquè constitueixen el testimoni viu d’uns crims d’Estat en nom de la "unitat d’Espanya", però caldria que Arrimadas i Batet dissimulessin una mica, oi?

Amb relació a la senyora Arrimadas, crida l’atenció que ella i Ciudadanos facin fàstics a la presència d’Otegi al Parlament, un polític que va ser empresonat pel sol fet d’haver-se reunit amb ETA –com Aznar i Zapatero– per tal de convèncer-la d’abandonar la lluita armada, i que, en canvi, no facin fàstics al PP. Ho dic perquè el PP continua negant-se a condemnar el franquisme. I el franquisme va ser un règim genocida que va cometre milers i milers de crims contra la humanitat. ¿No els fa fàstic compartir una mateixa cambra amb gent que es nega a condemnar aquell horror i que fins i tot, sense cap mena de respecte per les seves víctimes, subvenciona la Fundación Francisco Franco, que fa apologia de tan sanguinari dictador? O és que potser hi sintonitzen? Que els sona, per cert, el nom d’Òscar Uceda, cap de llista de Ciudadanos al Congrés espanyol per Lleida i un dels fundadors de l’entitat d’ultradreta nacionalista espanyola Societat Civil Catalana, que reclama el manteniment del monument feixista de Tortosa?

Pel que fa a Meritxell Batet, candidata del PSOE de Catalunya a les eleccions espanyoles, declara: “Jo no entenc per què altres forces polítiques hem de demanar perdó”. Aleshores, Mònica Terribas li pregunta: “Pel GAL, per exemple”. I Batet, després d’intentar maldestrament fugir d’estudi, respon: “No té res a veure [amb ETA], són qüestions que les podem barrejar, però em sembla que estem parlant de terrorisme”. I el GAL no ho era, oi? Renoi, quina barra!

Senyora Batet, el GAL era una banda terrorista, una banda terrorista creada pel govern espanyol del PSOE, el seu partit, a través de les clavegueres de l’Estat i finançada amb diners públics. Una banda terrorista els membres de la qual, començant pels seus cervells, són tots al carrer. Van sortir-ne pel dinàmic sistema de la porta giratòria. Rafael Vera, exsecretari d’Estat de Seguretat, fins i tot, en un entrevista concedida el 29 de maig de 2013 al programa ‘El gato al agua’, d’Intereconomía, va arribar a dir: “Crec que el GAL va tenir alguna utilitat, ja que va enfortir la moral de les Forces de Seguretat”. Realment repugnant. Però la senyora Batet –com Arrimadas i Albiol– no n’ha dit mai res. Ni tampoc no ha dit mai res de Felipe González, expresident del govern espanyol, sobre aquesta qüestió. Ulls grossos i silenci absolut. Ja ho va deixar clar a Catalunya Ràdio: el GAL no era terrorisme. Doncs bé, senyora Batet, si hi ha una cosa més greu que una organització armada com ETA es dediqui a matar persones, és que ho faci un Estat que es diu democràtic. Això no té nom, perquè és justament l’Estat qui té l’obligació ètica i moral de ser rigorosament escrupolós amb els valors democràtics. I un Estat governat per un partit "socialista" que crea una banda terrorista, senyora Batet, és l’antítesi d’això. Vostè no sols no ha estripat mai el carnet d’aquest partit, sinó que banalitza els seus delictes i es postula com a presidenta d’Espanya a través de les seves sigles.
 

També us pot interessar

 

COMENTARIS

PSOE=terrorisme
Anònim, 28/05/2016 a les 01:33
Molt interessant
+107
-4
Va quedar ben clar qui era el promotor i finançador del GAL. Qualsevol dia sabrem qui era el senyor X (oi, senyor Felipe González?). Lo de les targetes de crèdit per pagar les meuques ja és públic. És repugnant que una senyora com la Batet es faci el desentès en aquesta qüestió. Li haurem de recordar el cas Lasa i Zabala i el criminal General Galindo premiat pel PSOE? Quanta indecència!
Visca Juan Antonio Samaranch!
homenatge a Samaranch, 28/05/2016 a les 03:05
+12
-97
Sense en Samarach mai hauria hagut uns JJ.OO a Barcelona.

Samaranch=català universal
cal afegir
Anònim, 28/05/2016 a les 08:25
Interessant
+78
-4
a un article molt ben fet que les clavegueres de l'estat són també l'indret on es va covar l'origen de l'eta.
Espanya no existeix
Anònim, 28/05/2016 a les 08:58
Interessant
+59
-1
Li agrada Sra. (?) Batet...?
Samaranch, feixista universal
Anònim, 28/05/2016 a les 10:38
Interessant
+62
-2
És molt normal que els feixistes demanin un homenatge a Samaranch. Els feixistes homenatgen els feixistes. Res de nou sota el sol. "Brazo en alto y a llorar su muerte, la de Franco, Primo de Rivera, Mussolini i Hitler". Tots juntets.

Samarach, feixista espanyol molt poc universal.
Filem prim
Al-dälla, 28/05/2016 a les 22:03
+2
-5
Veritat, els GALS varen ser una organització terrorista que feia servir els mateixos mètodes que ETA, extorsionar, segrestar i matar.

Tothom parla de les clavegueres de l'estat i d´un submón fosc , tenebrós, que ningú sap si existeix o no, era tant el malestar que portava l´ETA que algú va tenir la mala idea de crear el quelcom per combatre-la.

Les accions terroristes dels GAL eren aplaudides per un gran sector de la població i això els i semblava bé, clar que faltava molta informació i la ignorància era evident.

Creieu què actualment no existeixen organitzacions i clavegueres a arreu del món? Si, existeixen, siguin o no països Democràtics.

I les tendències Polítiques estan fora del dubte? No, tenen les seves llacunes.

Podríem parlar dels partits, tan si són petits com grans, tenen la part Política i la de Lluita, "armada" per tal de rebentar el quelcom, algú pensa alguna cosa d´una part del món?

Recomano la lectura Del Príncipe, de Nicolas Maquiavelo.





Pd.: El que va ser, això serà, i el que es va fer, això es farà; no hi ha res de nou sota el sol. "Eclesiàstics" 1:9
Tindrem un problema greu
Anònim, 28/05/2016 a les 22:49
+6
-60
si continuem considerant els feixistes pitjors que els comunistes.
Tindrem un problema greu
Anònim, 29/05/2016 a les 11:51
+47
-3
si continuem considerant millors els feixistes que els comunistes.
Otegi, ni home ni de pau
Anònim, 31/05/2016 a les 16:03
+1
-38
Curiosament, la política catalana s'està "batasunitzant", mentre els bascos van recobrant el seny. Al parlament basc, a Otegi no el volen veure ni en pintura, i en canvi aquí li hem d'obrir les portes de la nostra cambra com si fos un heroi. I després es pregunten perquè els mandataris de la Unió Europea passen del Puigdemocho.
Otegi, home de pau
Anònim, 02/06/2016 a les 10:35
+36
-0
Els nacionalistes espanyols i botiflers com l'Anònim 16:03 estan rabiosos perquè ja no són ningú i el món se'n riu del seu país que és el cul del món amb un feixisme que li surt per les orelles. Doncs a fotre-us, que això només és el començament.
Per a l'Alexandre...
Anònim, 07/06/2016 a les 22:53
+2
-28
...Otegi no és terrorisme. Aquest hauria de ser el títol de l'article.
Per a l'Anònim 22:53
Anònim, 09/06/2016 a les 10:55
+19
-1
...I per què no l'escrius tu, l'article, en comptes de donar lliçons als altres?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Víctor Alexandre
És escriptor i periodista i treballa en assaig, conte, novel·la i dramatúrgia. En dramatúrgia ha estrenat: Èric i l’Exèrcit del Fènix, Teatre Borràs de Barcelona (2007); Trifulkes de la Katalana Tribu, Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya (2012); Onze.Nou.CATorze (1714), Born i Festival Grec (2013-2014); i Taula rodona, o la joia de ser catalans (coautor amb Pere Calders), Casal de Cultura de Valldoreix (2013). En conte i novel·la ha publicat: El somriure de Burt Lancaster, Set dones i un home sol (Premi Mercè Rodoreda), Una història immoral i Cor de brau. I en assaig: Jo no sóc espanyol, Despullant Espanya, Despullats (amb Joel Joan), Senyor President, El cas Carod, La paraula contra el mur (Premi d’Assaig Francesc Ferrer i Gironès), TV3 a traïció. Televisió de Catalunya o d’Espanya? i Nosaltres, els catalans. Els seus darrers llibres són La independència explicada al meu fill (2014) i les obres teatrals La joia de ser catalans (2015) i Abans que pugi el teló (2016).

A Twitter: @valex_cat
El Mobile World Congress 2017 reunirà més de 101.000 professionals de 200 països | Eva Domínguez
Karma Peiró
01/01/1970
Pantalles flexibles, 5G, realitat virtual, robots i "drones" seran les innovacions tecnològiques més atractives | Del 27 de febrer al 2 de març, més de 101.000 visitants professionals procedents de 200 països ompliran Barcelona durant la cita mundial de la telefonia mòbil
01/01/1970
L'enquesta publicada aquest diumenge per "El Periódico" constata la diferent visió del procés sobiranista | L'opció federal també mostra diferències: 59%-41%
Thomas «Tom» Pérez, nou president dels Demòcrates nord-americans | Lonnie Tague - Wikicommons
Pep Martí
01/01/1970
Secretari del Treball amb Barack Obama, s’ha imposat per poc a Keith Ellison, que tenia el suport de Bernie Sanders | El tercer en discòrdia, Pete Buttigieg, genera expectació
Kim Jong-un, aficionat al bàsquet, amb Dennis Rodman, llegenda de la NBA, el gener del 2015 | Europa Press
Pep Martí | 3 comentaris
01/01/1970
L’assassinat a Malàisia de Kim Jong-nam, germanastre del líder, mostra la brutalitat del règim de Kim Jong-un | Corea del Nord segueix l’anomenada doctrina Juche, una barreja estrambòtica de marxisme, autarquia i dictadura dinàstica
Donald Trump troba oposició fins i tot dins del seu partit. | Europa Press
Carla Palazzi
01/01/1970
Les declaracions del president en matèria de premsa i immigració troben detractors dins del seu propi partit
Un fotograma de «Fences», amb Viola Davis i Denzel Washington
Esteve Plantada
01/01/1970
La pel·lícula, dirigida i interpretada per Denzel Washington, compta amb quatre nominacions als Oscars 2017
L'ex-vicepresident del govern espanyol Rodrigo Rato, en el moment de ser detingut | Europa Press
Pep Martí
01/01/1970
Des del 2003, quan José María Aznar el va apartar de la successió en benefici de Mariano Rajoy, l'ex-vicepresident econòmic ha fracassat en tots els seus projectes
Iñaki Urdangarin, sortint de l'Audiència de Palma | Europa Press
Sara González | 19 comentaris
01/01/1970
Horrach ha anat estovant la seva petició: de demanar inicialment 19 anys i mig de presó per al cunyat de Felip VI a reclamar una fiança que ni tan sols ha estat acceptada | Tots els encausats reben una pena menor que la que demanava el ministeri fiscal
L'Escola Viaró, una de les acusades de formentar l'homofòbia | Facebook Escola Viaró
Sara González | 13 comentaris
01/01/1970
Els centres Viaró Global School i La Farga, tots dos a Sant Cugat del Vallès, havien recomanat un llibre que equipara l'homosexualitat amb conductes "sàdiques, cleptòmanes o piròmanes"