Les matusseres maniobres del govern espanyol al món

«Si “Espanya és la nació més antiga del planeta”, deu ser molt humiliant haver d’anar pel món pidolant fotos per sentir-se algú»

| 19/09/2015 a les 00:01h
Aquesta notícia es va publicar originalment el 19/09/2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una de les consignes que més han repetit últimament les llistes espanyolistes amb relació al 27-S ha estat la que diu que aquestes “només són unes eleccions autonòmiques”. Xavier García Albiol, per exemple, ho va dir el 24 de juliol passat, ho va repetir el 5 d’agost i, ves per on, el 17 de setembre, tot canviant de discurs davant el sector més reaccionari de l’empresariat, va dir que aquestes eleccions “no són una disjuntiva entre dretes i esquerres” i va reconèixer-ne el caràcter plebiscitari. I és que la realitat s’ha acabat imposant. Naturalment que són unes eleccions plebiscitàries. Ho són perquè en una democràcia totalitària com l’espanyola l’Estat és una presó dins la qual els referèndums estan criminalitzats. El seu problema és que no pot arribar a l’extrem d’impedir que els catalans surtin de casa i que organitzin les manifestacions més multitudinàries i espectaculars d’Europa en demanda de la independència nacional de Catalunya. En el decurs de la Via Lliure d’aquest Onze de Setembre n’hi havia prou d’alçar la vista per comptar quatre helicòpters i dues avionetes que ho filmaven. La pregunta és: tot aquest desplegament només per a unes eleccions autonòmiques?

El nacionalisme espanyol està tan obsedit a tancar les múltiples esquerdes de l’atrotinada presó de pobles que és Espanya, que no s’adona de les galdoses contradiccions en què incorre dia rere dia en el seu desfici enfollit a remolc de les accions tan ben treballades de l’independentisme. Perquè, si només són unes eleccions autonòmiques, quin sentit té que vulguin implicar-hi Angela Merkel, David Cameron i Barack Obama? No deu ser que el govern espanyol està molt espantat davant la fermesa de la societat catalana? No deu ser que necessiten fer-nos creure que Merkel, Cameron i Obama parlen de Catalunya sense dir-ne el nom? I per què no el diuen, el nom, si tant subscriuen el totalitarisme del govern espanyol? Tan desesperat està aquest govern que necessita recórrer a un portaveu de Brussel·les, casat amb una militant del PP i cap de gabinet del president del Grup Popular europeu? Creuen que ningú no es va adonar que el discurset del senyor Margaritis Schinas, en forma de resposta a una “pregunta casual”, remarcant l’expulsió de la Unió Europea d’una nació que esdevingui independent, havia estat escrit abans –per la Moncloa, potser?– i que per això va ser llegit? Quin ridícul que vint-i-quatre hores després d’aquesta barbaritat el vicepresident de la Comissió Europea, Valdis Dombrovskis, es veiés obligat a esmenar les paraules del portaveu Schinas tot dient que Brussel·les “està preparada per treballar amb les autoritats escollides democràticament”.

Pel que fa a la famosa frase d’Obama, relativa a “mantenir la relació amb una Espanya forta i unida”, i l’intent espanyol de presentar-la com una al·lusió a Catalunya, és per petar-se de riure. El mateix Obama ho deu fer al seu despatx en veure’n la matussera manipulació. Obama és l’estadista més important del món i la majoria dels caps d’estat i de govern volen fotografiar-se al seu costat per treure’n profit intern. Ell, però, es limita a dir frases buides que no el comprometen i que permeten cobrir l’expedient deixant content l’interlocutor. La frase, però, sempre és la mateixa. L’únic que canvia és el subjecte: “Volem mantenir la relació amb una Alemanya forta i unida”, “Volem mantenir la relació amb un Japó fort i unit”, “Volem mantenir la relació amb una Suècia forta i unida”, i així fins a l’infinit. Francament, si com diu García-Margallo sense el més mínim sentit del ridícul ni de vergonya, “Espanya és la nació més antiga del planeta”, deu ser molt humiliant haver d’anar pel món pidolant fotos per sentir-se algú.

També us pot interessar

 

COMENTARIS

al final tot se sap
Anònim, 19/09/2015 a les 01:12
Molt interessant
+105
-5
És que ja no és només pidolar, és dir mentides i fer trampes pensant que som ruquets i no ens en assabentarem.
Destil.len tanta supèrbia i xuleria que ells mateixos es foten trets als peus. Resulta que va un dels diaris del règim, El mundo, i publica que les declaracions dels Cameron, Merkel i Obama es deuen "a un treball minuiciós i discret portat a terme pel govern espanyol".
Va més enllà en el cas del moreno i resulta que l'Obama va dir el que va dir perquè els intel.ligentissims manaires espanyols negocien amb ell i el seu gabinet l'ampliació de personal a la base de Moron i catalogar-la com a permanent.
I acabem amb el Sr Margaritis Shinas. Sabeu qui és aquest home ?. Donç és el marit de la Sra Mercedes Alvargonzalez Rodriguez, cap de Gabinet.....DEL PP EUROPEU !!!!. A més, el matrimoni està emparentat a través d'ella amb els il.lustres exministres del PP Espanyol Srs Rato i Trillo.

Eleccions Autonòmiques ?. Au va, si son capaços de muntar tot aquest vodevil penós és que per fi han vist que anem de debó. El que no acaben de d'entendre ni entendran mai és el perquè.

los americanos
pengyu, 19/09/2015 a les 02:02
Interessant
+95
-4
Es bien claro cual ha sido el viaje de su majestad rey de españa don Felipe de Borbon VI, hir a pedir el voto unionista español, pero este patriotismo del rey contrasta de forma humillante para una nacion española, que posee siete bases militares en su propio pais. La que un dia fuè un imperio, como ahora son los americanos, esto que ha hecho el jefe de estado impuesto por franco ha sido humillante para cualquier ciudadano español, por esto ahora comprendo porque Cataluña quiere una Republica.
Fan
PPCC, 19/09/2015 a les 02:50
Molt interessant
+104
-4
Jo, casada amb un america nascut i criat a America, rebesnet dels anglesos que es van alliberar de la metropoli us dic: No tinguem por, Catalans.
El meu marit, ulls blaus, pell blanquissima, va votar dos cops el negre Obama que ara ens vol enfonsar.
Ambdos diguem, a l'hora, sense INDEPENDENCIA, no hi ha llibertat. I portem quinze anys casats.
Ell s'en riu quan jo dic que 301 anys es massa.
Visca la Terra Lliure
Totalment d'acord
Guinardó, 19/09/2015 a les 06:51
Interessant
+89
-3
Molt bon article... em sembla que estan acollonits, perquè per molt que facin no ens acollonim. Salut i independència.
TANT RUCS, TANTS COLLERONS
Finni Pel Roig, 19/09/2015 a les 08:01
Interessant
+86
-3
Clavat fins a la cabota.
El virus del franquisme
Anònim, 19/09/2015 a les 08:25
Interessant
+88
-4
El virus del franquisme continua gaudint d'una excel·lent salut. Entre altres coses, perquè continua trobant una massa crítica d'hostes que es deixen parassitar.
Molts catalans però, hem dit prou.
Tant de bo siguem suficients.
Ja han reconegut la seva derrota
Anònim, 19/09/2015 a les 09:35
Interessant
+86
-4
Ara sol falta que l'aceptin.
Catañol
ARA si que ho entendreu, 19/09/2015 a les 10:34
+11
-153
Mientras haya un sólo catalán en cataluña que no sea una persona manipulable mente independentista, No soñéis con la separación. España es sólo una, España es la unión de pueblos, lenguas, y culturas y nuestra bandera nuestro abrigo común.
La independencia es un capricho innecesario de consecuencias infinitamente negativas para la población catalana y la española. Los beneficios son muy pocos, sólo los del orgullo de haberse salido con la suya fruto del odio continuado y generacional.
Viva España!!!!!
Espanya(r) vol dir destrossar
Anònim, 19/09/2015 a les 12:23
Interessant
+76
-4
Pobre senyor Catañol, un altre que plorarà amargament ben aviat quan Espanya perdi la seva colònia més important, que és Catalunya, i quedi reduïda econòmicament a la mida d'un misto. Ho, ho, ho! Quin trauma, tu! I quin ridícul mundial que fotran!!! Només per veure això i per veure com arrien la bandera espanyola dels pals de Catalunya, amb la cua entre cames, ja val la pena viure.
Caspañó
Anònim, 19/09/2015 a les 12:25
Interessant
+75
-5
Mentre no hi hagi un sol espanyol a Catalunya que sigui manipulable, no somieu amb l'opressió. Catalunya és només una, Catalunya és la unió pobles, llengües i cultures i la nostra bandera i llengua l'abric comú. La continuïtat dins d'Espanya és un suïcidi masoquista de conseqüències infinitament negatives per a la població catalana. Els beneficis són nuls, només els de la miserable ignorància secular fruit del rentat de cervell continuat i generacional colonial apañó. Visca Catalunya!!!
al catañol
mikònim, 19/09/2015 a les 12:38
Interessant
+77
-4
Tu llegeixes el que escrius?
Tu creus que UNA sola persona podria anar contra tot el poble català?
La teva España seguirà siendo una sense el poble català, perquè no enteneu la pluralitat que li atorgues tot seguit. España no pot ser una grande i libre si està formada de diferents pobles. Pobles els quals no reconeixereu mai, i com a molt els utilitzareu de folklore regional sense entendre la seva singularitat ni respectar la seva cultura i llengua. Ens menyspreeu i no us n'adoneu.
N'estem farts de ser els vostres "polacos". Ja hem sigut prou "españoles de segunda". Ara només volem ser catalans de ple dret.
La UE és un camaleó
jcc, 19/09/2015 a les 12:39
Interessant
+75
-5
Els estats i la Unió Europea, intenten estalviar-se un maldecap i, per tant, volen evitar que Catalunya marxi d'Espanya. Ajuden limitadament al govern espanyol perquè saben que marxar o quedar-se depèn exclusivament dels catalans. Si votem marxar ells faran allò que ha fet sempre: adaptar-se i buscar formules en les quals ells en surtin beneficiats. CAP NORMA de la Unió Europea parla de que cal fer si un territori d'un estat membre se separa de l'estat. Per ara és pura especulació del qui parla. Hi ha raons per creure que evitaran un conflicte i és això el que dic.





Spain Game Over
Anònim, 19/09/2015 a les 12:50
Interessant
+70
-2
Bon vent i barca nova
A "catañol" de 10,34 h.
Anònim, 19/09/2015 a les 13:45
Interessant
+77
-5
Si, que "viva España", però que viva muy lejos. Un país que martiriza hasta la muerte un pobre animal como el "Toro de la Vega" no tiene calificativo. Seremos independientes, mal os pese. Buen Viaje
Per a en Ramón Cotarelo García i la bona gent
Montserrat Cat, 19/09/2015 a les 15:09
Interessant
+75
-2
Em sap greu quan arribi el dia en que els vostres compatriotes els hi caigui la bena, obrin els ulls i s'adonin on els han dut els de la roja, la fúria i tots aquells que desde el congreso els han enganyat. Llavors us caldrà fer-vos un pessic als collons, i fer fora tota la casta, (P. Iglesias també). Ànims.
Catalakistan
Com sou,, 19/09/2015 a les 16:01
+6
-126
Hola soc lo catañol, i m alegra molt que sabeu llegir fins i tot les postures contraries a les vostres doctrines.
No plorare quan Arríen la nostra bandera, perque aixo ja s esta fent sistematicament desde FA molts anys. Direu que " tots els catalans" son independients, segur que ho fareu, pero Cataluña MAI ho será, MAI.
Sou la vergonya mundial, els indes. es clar, perque no veieu mes lluny dels vostres nassos, sou mal educats i falteu al respecte als que no pensen com vosaltres, creeu odi menypreant la bandera de 40 mill. De persones i la llengua de 800 mill, no respecteu cap altra cultura, sou destructius.
Soc Español nascut en territorio catalán, i estic molt argullos de ser ESPAÑOL i catalán i us diré allo que no soporteu escoltar ARRIBA ESPAÑA!!!!
llegit a el plural
Anònimjoan-gi, 19/09/2015 a les 17:18
Interessant
+76
-1
El sr. albiol reconeix que la recollida de firmes contra L'ESTATUT, fou un herror, pero sense demanar perdó per la campanya contra cat. que van fer pel territori español. Y cal que siguem tossuts donç ells estan com sempre dintre el seu castell(Castella).
Espanyakistan
Anònim, 19/09/2015 a les 18:05
Interessant
+78
-2
Espanya és la vergonya mundial i fa segles que viu del que arrabassa a les colònies. Ho ha fet sempre i ja només li queda Catalunya. Sempre xuclant la sang d'altres pobles (per no dir coses infinitament pitjors). Sense Catalunya Espanya caurà a trossos i MAI, MAI podrà pagar el deute immens que té. Mentrestant, Catalunya, contribuent net a la Unió Europea, no pararà de créixer i el Borbó espanyolet demanarà per caritat una foto al costat del president català per promocionar-se entre els habitants d'aquella potència mundial anomenada Perejil.
Veritat
Anònim, 19/09/2015 a les 20:12
+4
-115
No sé si van pidolant o no,peró a diferencia "d'altres" almenys ells aconssegueixen algún suport,pesi a qui pesi,i qui no ho vulgui veure es que está malalt.
Al " Catañol "
Anònim, 19/09/2015 a les 23:12
Interessant
+86
-2
Catañol: tal com expliqueu "España es la unión de pueblos, lenguas, y culturas", d' això = 0,00; no puc entendre com prediqueu el què no creieu,de respecte res de res.Fa anys que "en España nunca se pone el sol",però ho aneu perdent tot, i si continueu així com ho esteu fent,aviat no tindreu ni sol ni sòl.Estic d' acord amb el què diu en "mikònim" i també d' altres.També digueu que és un caprici i que el beneficis seràn molt pocs: nosaltres ho volem provar i així ho decidirem.
Aquesta és la internacionalització del Procés...
Anònim, 20/09/2015 a les 01:24
+6
-117
Veus internacionals contràries al Procés:
-Barack Obama
-Angela Merkel
-François Hollande
-David Cameron
-Jean-Claude Juncker
-José Manuel Durao Barroso
-Viviane Reding
-Joaquín Almunia
-Herman van Rompuy
-Oana Lungescu
-Papa Francesc

Veus internacionals favorables al Procés:
-Roberto Maroni (Lliga Nord)
-Pat McCrory (Tea Party)
La prepotencia del estat central
Anònim, 20/09/2015 a les 10:22
Interessant
+97
-0
Aixo es l´orgull i la prepotencia del estat central, que enlloc de gobernar ,negociar i parlar ,es tancan a afirmar que no hi haurá independencia,doncs be aixo els ha portat possiblement a perdre la mamella Catalana . Catalunya ja esta cansada de ser expoliada,oprimida, insultada i maltractada.
Ara si gracias al Marianico i Cia.

serem la nova REPUBLICA CATALANA

Les mentides del 01:24
Anònim, 20/09/2015 a les 11:50
Interessant
+86
-2
Tots els noms que cita l'anònim 01:21 són mentida. Cap ni un ha dit ni mitja paraula sobre Catalunya. Ni mitja. Tot són paraules buides que serveixen igual per a un 'barrido que per a un fregado'. L'únic que corre com un gos petaner al darrera seu és Espanya posant-hi el nom de Catalunya a veure si cola. Per cert, si Catalunya no està a punt de ser independent, per què correu tant els nacionalistes espanyols a pidolar parauletes a polítics internacionals? Si que esteu desesperats! I com riurem quan el món vegi el 27-S que sou minoria. Huà, huà, hua! Com riurem quan l'estat espanyol, pobre com una rata, corri a pidolar un préstec a l'estat català. Huà, huà, huà!
Aquesta és la internacionalització del Procés...
Anònim, 20/09/2015 a les 16:23
+4
-102
Quin mentider, l'anònim de les 11.50. Quin mentider. Ha de compensar amb mentides la vergonya que li produeix que només un neofeixista de la lliga nord i un ultraconservador del tea party siguin les úniques veus internacionals favorables al Procés. Au, ves a pidolar al Front Nacional francès o a l'Alba Daurada grega, potser allà trobes algú que s'empassi les teves mentides. "Huà, huà, huà!"
Les mentides del 16:23
Anònim, 20/09/2015 a les 18:08
Interessant
+80
-1
Com li cou al nacionalista espanyol i botifler de sempre, l'anònim 16:23. Com li cou. Huà, huà, huà! I quantes mentides que arriba a dir, el noiet. Tantes o més que els dos Lepenistes Rajoy i Margallo junts. Tu, noiet, els del Front Nacional Español i els d'Alba Dorada Española ho teniu molt malament. Feu pena. No hi ha hagut ni un líder mundial, ni un, ni mig, que hagi dit el nom de Catalunya. I això us cou com una mala cosa. Doncs pomada, molta pomada. Au, a la farmàcia de guàrdiamés propera. He, he, he!
Aquesta és la internacionalització del Procés...
Anònim, 20/09/2015 a les 21:02
+1
-87
Veig que l'Anònim de les 18.08, a més de ser un mentider compulsiu, és més curt que una cua de conill.
Vinga, som-hi, recordem-li alguns dels èxits internacionals del Procés. Endavant!

-Jean-Claude Juncker (davant la insistència de l'eurodiputat Terricabras): "Un no es converteix en membre de la UE mitjançant l'enviament d'una carta".
-José Manuel Durao Barroso (en resposta a l'eurodiputat Tremosa): "Si una part del territori d'un Estat membre deixés de ser part d'aquell Estat per convertir-se en un nou Estat independent, els Tractats ja no serien aplicables en aquest territori".
-Viviane Reding: En una carta enviada al Govern espanyol, recorda que una hipotètica secessió unilateral de Catalunya implicaria una "exclusió immediata de la UE" i obligaria a l'hipotètic nou Estat "a iniciar un procés d'adhesió en el que Espanya tindria dret de veto".
-Papa Francesc: "La independència per secessió és el desmembrament d'un poble. Jo em pregunto: és tan clar el cas de la independència per secessió de països que fins ara han estat junts?".
-Joaquín Almunia: "Qui surt d'un Estat membre de la UE es queda fora de la UE i fora de l'euro. A Catalunya no li convé ni li interessa marxar d'Espanya".
-Barack Obama: "Estem profundament compromesos a mantenir la relació amb una Espanya forta i unida".
-Herman van Rompuy: "Obviament, espero que la independència d'un territori no es produeixi, ni a Espanya ni a d'altres països, i espero que tothom segueixi sent membre del seu país i el seu país membre de la UE".
-François Hollande: "Catalunya te a veure únicament amb la sobirania nacional d'Espanya".
-Angela Merkel: "És important que es respecti la legalitat nacional i aquí no hi ha diferències entre Rajoy i jo".
-David Cameron: "Si hagués de transmetre un missatge, seria el mateix que al Regne Unit. Estem millor junts, som més forts i més prospers junts. Hem de romandre junts". [Si Catalunya s'independitzés] "tindria que començar a fer cua darrera d'altres països candidats" a entrar a la UE. "És una resposta molt clara, és la postura de la Comissió Europea i de qualsevol expert constitucional a Europa".

Espero que ara, finalment, l'Anònim de les 18.08, ho hagi entès. Però que no es preocupi, que no està sol. Sempre pot sortir a jugar amb els amics de la Lliga Nord i del Tea Party.
Les mentides del 21:02
Anònim, 20/09/2015 a les 22:35
Interessant
+77
-0
Huà, huà, huà! quanta feina que li donem al nacionalista espanyol i botifler anònim21:02. Sobretot tenint en compte que ningú li llegeix els comentaris. Qui vol perdre el temps llegint les seva incontinència? Ningú. Cap dirigent internacional (cap ni un) ha dit que Catalunya no pot ser independent. I no ho faran perquè no tenen el nivell ridícul de l'anònim. Au, xicotet, a dir mentides a Valladolid. I a la farmàcia a comprar pomada.
Aquesta és la internacionalització del Procés...
Anònim, 21/09/2015 a les 00:16
+2
-78
Anònim de les 22.35, en quin moment he escrit que algun dirigent internacional hagi dit que Catalunya no pot ser independent? En quin moment? Ja és el segon cop que t'atrapo, mentider. Aquests dirigents no han dit que Catalunya no pugui ser independent. Simplement, han advertit de les conseqüències de ser-ho. Ho captes, o et faig un mapa?
Les mentides del 00:16
Anònim, 21/09/2015 a les 14:01
Interessant
+82
-0
Que bo, el nacionalista espanyol i botifler anònim 00:16 s'ha picat i ara, com que li fa ràbia que les bajanades de 8.000 línies que escriu no les llegeixi ningú, ningú, ningú, ha reduït la feina. Però és igual, perquè la ideologia Lepenista i d'Alba Dorada Española és la mateixa.
Aquesta és la internacionalització del Procés...
Anònim, 21/09/2015 a les 17:03
+1
-83
L'Anònim de les 14.01 primer menteix, i quan l'atrapes, insulta. Mentir i insultar, insultar i mentir. És tot el que sap fer a la vida.
Les mentides del 17:03
Anònim, 22/09/2015 a les 10:40
Interessant
+84
-0
He,he, l'anònim 17:03, botifler i nacionalista espanyol, em fa cas i cada cop escriu menys. Els botiflers això sí que ho tenen: saben obeir molt bé.
Aquesta és la internacionalització del Procés...
Anònim, 22/09/2015 a les 20:46
+1
-85
L'anònim de les 10.40 primer m'acusa de fer parrafades, i després em retreu que escrigui poc. Està fet tot un embolic, el pobre. I segueix mentint. Precisament els que tenen molta capacitat d'obediència, però molta, són els nacionalistes: "poseu-vos en tal tram de la Via Lliure", i ells s'hi posen; "porteu la samarreta de color verd", i ells se la posen; "feu aquests moviments quan passi el punter", i ells el fan; "no mireu Tv3 aquest diumenge a la tarda", i no la miren... L'última ordre per part de l'ANC ha estat una crida a la insubmissió fiscal. Veurem si amb això són tan obedients.
Les mentides del 20:46
Anònim, 23/09/2015 a les 10:52
Interessant
+87
-0
He, he, l'ànònim 20:46, nacionalista espanyol i botifler, s'ha picat i ara torna a deixar anar tota la seva incontinència. Temps perdut, xicotet. Temps perdut, perquè ni jo ni ningú et llegeix. Ni la primera línia, tu. Ni la primera línia. Au, a comprar quilos de pomada per a la nit del 27S, que els necessitaràs quan vegis que l'independentisme té Majoria Absoluta. Majoria Absoluta. He, he, he!
Aquesta és la internacionalització del Procés...
Anònim, 23/09/2015 a les 21:56
+0
-82
Anònim de les 20.46, si ningú em llegeix (suposo que tu tampoc), com pots replicar-me? Com es pot replicar una cosa que no ha estat prèviament llegida?
Les mentides del 21:56
Anònim, 24/09/2015 a les 12:43
Interessant
+85
-0
Guaita que és obedient el nacionalista espanyol i botifler anònim 21:56. Així m'agrada, xicotet, que siguis obedient.
Aquesta és la internacionalització del Procés...
Anònim, 24/09/2015 a les 16:01
+0
-83
Repeteixo, anònim de les 12.43: com pots replicar una cosa que no has llegit? Au, vinga, respon, covard!
Les mentides del 16:01
Anònim, 24/09/2015 a les 18:28
Interessant
+84
-0
I tant que em fa cas, el nacionalista espanyol, i botifler anònim 16:01. Així m'agrada. Submissió Absoluta.
Oprimidos?
Anònim, 25/09/2015 a les 15:40
+1
-79
Cataluña es una tierra de "extraños oprimidos". Los oprimidos, gobiernan. Tienen el poder económico. Tienen la TV pública a su servicio que sólo emite en su lengua. Multan por rotular en la lengua de los "opresores" y PROHIBEN escolarizar en la lengua de "opresores"

Extraños oprimidos estos catalanes.
Oprimits, els espanyols?
Anònim, 25/09/2015 a les 19:31
Interessant
+74
-0
Espanya és una terra de "estranys oprimits". Els oprimits governen des de fa 300 anys. Tenen el poder econòmic que aconsegueixen, com han fet sempre, espoliant les colònies, entre les quals Catalunya. Tenen la TV pública a seu servei i la immensa majoria de canals espanyols, que només emeten en la seva llengua espanyola. La seva policia apallissa i insulta per parlar en català (la terrible llengua dels "opressors" d'Espanya) i PROHIBEIXEN escolaritzar en català els nens catalans que viuen a Espanya.

Ridículs oprimits aquests espanyols.
Aquesta és la internacionalització del Procés...
Anònim, 26/09/2015 a les 13:09
+2
-60
Enhorabona, "processaires", ja teniu un nou suport internacional a poques hores de les eleccions: l'extrema dreta de Bèlgica. Felicitats!
Les mentides del 13:09
Anònim, 26/09/2015 a les 14:05
Interessant
+54
-0
Enhorabona anònim botifler i nacionalista espanyol 13:09. Ja teniu tot el suport de la Falange, del Ejército Español, de la FAES, de la Fundación Francisco Franco i de la Conferencia Episcolpal i Franquista Española. Felicitats!
Aquesta és la internacionalització del Procés...
Anònim, 26/09/2015 a les 17:33
+1
-44
Com li cou a l'anònim de les 14.05 que els únics suports internacionals al Procés vinguin de partits xenòfobs i d'extrema dreta. Vinga, ànims, que potser aquesta tarda pengen una estelada gegant a la seu d'Alba Daurada!
Les mentides del 17:33
Anònim, 27/09/2015 a les 11:57
+40
-0
M'agrada que l'anònim 17:33 nacionalista espanyol i botifler m'obeeixi. És com ha de ser: el totalitari sempre ben submís a les ordres dels demòcrates. Au, botifleret, vés a la farmàcia de guàrdia a comprar quilos de pomada contra la coïssor que et provocarà la majoria absoluta de l'independentisme.
El odio
Amigo, 29/09/2015 a les 22:37
+0
-32
No ireis muy lejos construyendo un pais a base del odio, cada vez os pareceis más a esos odiosos franquistas que tan bien os sirven para hacer el papel de victimas. Os estáis fanatizando y pareceis miembros de una secta peligrosa. Os pido perdón si os molesta mi comentario, es solo mi humilde opinión de votante de izquierdas. Gracias amigos.
L'odi a la llibertat de Catalunya
Amic, 30/09/2015 a les 10:30
+24
-0
Amics nacionalistes espanyols d'esquerres. No anireu gaire lluny amb la ultradreta mantenint un imperi feixista a base d'odi a Catalunya. Cada cop sou més indestriables del PP, C's, la Falange i la FAES, i el vostre paper de víctimes és per morir-se de riure. Us esteu fanatitzant encara més del que sempre ho heu estat com a nacionalistes espanyols i totalitaris que sou i sembleu membres d'una secta perillosa. Us demano perdó si us molesta el meu comentari, és només la humil opinió d'un votant d'esquerres. Gràcies amics.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Víctor Alexandre
És escriptor i periodista i treballa en assaig, conte, novel·la i dramatúrgia. En dramatúrgia ha estrenat: Èric i l’Exèrcit del Fènix, Teatre Borràs de Barcelona (2007); Trifulkes de la Katalana Tribu, Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya (2012); Onze.Nou.CATorze (1714), Born i Festival Grec (2013-2014); i Taula rodona, o la joia de ser catalans (coautor amb Pere Calders), Casal de Cultura de Valldoreix (2013). En conte i novel·la ha publicat: El somriure de Burt Lancaster, Set dones i un home sol (Premi Mercè Rodoreda), Una història immoral i Cor de brau. I en assaig: Jo no sóc espanyol, Despullant Espanya, Despullats (amb Joel Joan), Senyor President, El cas Carod, La paraula contra el mur (Premi d’Assaig Francesc Ferrer i Gironès), TV3 a traïció. Televisió de Catalunya o d’Espanya? i Nosaltres, els catalans. Els seus darrers llibres són La independència explicada al meu fill (2014) i les obres teatrals La joia de ser catalans (2015) i Abans que pugi el teló (2016).

A Twitter: @valex_cat
La manifestació d'aquest dissabte a Barcelona | Adrià Costa
01/01/1970
Rellevar tots els alts càrrecs o tombar lleis del Parlament per controlar els mitjans es pot convertir en un via crucis si l'Estat pretén una ofensiva temporal i sense suport popular | El carrer i els suports internacionals segueixen sent la cara i la creu del procés mentre es descarta del tot eleccions sense haver proclamat la independència
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el procés d'independència i l'aplicació de l'article 155
 23:06 OPINIÓ Rendir-se no és una opció. Article de Laura Pinyol.
 22:30 LA VEU DE NACIÓ Diguem no. Article de Germà Capdevila. 
 22:29 OPINIÓ Confrontació. Article de Jaume Barberà.
 22:28 OPINIÓ Eleccions o independència? Article de Quim Torra.
 22:13 Carod-Rovira demana a l'expresident de la Generalitat i actual senador José Montilla que no voti  «contra Catalunya».
 21:50 Rajoy pot controlar el Govern si no va impedir l'1-O? Cinc claus per a una setmana decisiva. Rellevar tots els alts càrrecs o tombar lleis del Parlament per controlar els mitjans es pot convertir en un via crucis si l'Estat pretén una ofensiva temporal i sense suport popular. El carrer i els suports internacionals segueixen sent la cara i la creu del procés mentre es descarta del tot eleccions sense haver proclamat la independència. Informen Ferran Casas Joan Serra.
 21:40 ERC arrasaria en unes noves eleccions al Congrés, segons una enquesta d'«El Periódico». Els republicans superarien amb claredat els "comuns" i el PDECat obtindria la mateixa representació que PP i Ciutadans.
 21:08 Ertzaines promouen un manifest a favor dels Mossos i Trapero. Els agents bascos surten en defensa de la feina feta per la policia catalana davant la "constant i reiterada desqualificació" que pateix.
 20:40 L'independentisme tornaria a aconseguir la majoria absoluta d'escons al Parlament, segons una enquesta d'«El Periódico». ERC, PDECat i CUP també sumarien més vots que en els comicis del 27 de setembre del 2015.
 20:30 Els "comuns" reclamen un nou front constituent per aturar l'ofensiva de l'Estat, per Sara González. El partit de Xavier Domènech proposa a l'independentisme sumar esforços entorn a la Taula per la Democràcia sense convocar eleccions. "El calendari dels 18 mesos ha fracassat. No es tracta de renunciar a la independència, sinó de recalendaritzar-ho tot", diu un dirigent de la direcció.
 19:59 L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha avisat aquest diumenge, des de París, que unes eleccions a Catalunya convocades per l’Estat a partir del 155 “no serien una solució”. Tot i admetre que uns comicis “tard o d’hora” se celebraran, perquè “s’ha arribat a l’esgotament d’un procés”. Colau ha demanat una convocatòria a les urnes  amb “una normalitat institucional, sense una DUI i ni el 155”.
 19:45 Serret alerta que l'aplicació del 155 «posa en risc les polítiques agràries». La consellera d'Agricultura ha afirmat que durant els pròxims dies el Govern estudiarà amb més detall les implicacions que pot suposar l'aplicació de l'article per part de Madrid.
 18:49 El Sindicat de Periodistes de Catalunya rebutja "frontalment i radicalment" la intervenció dels mitjans de comunicació públics catalans. Afirma que és un "intervencionisme desmesurat i interessat" i que "vulnera les competències del Parlament". Considera "especialment sagnant" que ho faci un Govern caracteritzat per una utilització dels mitjans públics estatals com la RTVE. "Pura ironia" que ho facin en nom de la "informació veraç, objectiva i equilibrada".
 18:34 Centenars de persones s'han aplegat aquest diumenge, a primera hora de la tarda, davant la caserna del Bruc per donar suport a les forces armades. Els manifestants han entonat càntics a favor del rei Felip VI i l'exèrcit i han demanat l'empresonament de Puigdemont i Trapero.
 18:20 El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha afirmat aquest diumenge, en la cloenda del congrés del partit de Madrid, que "s'activi el 155 dependrà de la decisió última de Puigdemont". Sánchez ha apuntat que tots els estats membres de la UE "tenen el seu propi 155 per afrontar els embats unilaterals per intentar trencar la integritat territorial". "Ningú ha fet tant contra aquest autogovern de Catalunya com el secessionisme", ha determinat i ha carregat contra el Govern: "El problema de Catalunya no és Espanya, sinó els seus mals governants". 
 18:09 ERC posa en mans de José Montilla la continuïtat del PSC al govern comarcal del Bages, informa Pere Fontanals. Els republicans veuen inviable l'acord si el socialista català al Senat vota a favor de l'aplicació del 155.
 17:50 El PDECat manté el pacte de govern amb el PSC a Girona. Des de l'executiu municipal asseguren que "ara no és moment" de ruptures tot i l'aval socialista a l'aplicació de l'article 155.
 17:35 VÍDEO Els Bombers de Manresa fan sonar les sirenes en protesta per l'aplicació del 155.
 17:21 Catalunya ha creat vuit cops més empreses el 2017 que les que han marxat per l'1-O, per Roger Tugas.  L'increment net de 9.524 societats fins al setembre supera de llarg el miler que canvia la seva seu a partir del referèndum. Un document del Govern justifica que aquest trasllat no afecta directament a l'ocupació o la tributació a la Generalitat.
 17:02 
 16:24 L’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ha reclamat aquest diumenge “proximitat perquè la població catalana se senti satisfeta”. Tot i així, ha matisat que no li pertoca valorar decisions de l’Estat, en referència a l'article 155 i ha apel·lat a l'estima dels madrilenys als catalans per ser "vincle" mitjançat el "diàleg" per resoldre el problema. I que "els catalans trobin molt satisfets amb el marc jurídic que decideixin", ha finalitzat. 
 16:07 L'Estat prepara els seus «homes de negre» per intervenir Catalunya, per Pep Martí. Qui és qui en la comissió de Secretaris d'Estat i Subsecretaris que presideix Sáenz de Santamaría i que tindrà un paper decisiu en l'execució de l'article 155.
 15:04 El Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya s’ha sumat a les mostres de rebuig de l’aplicació de l’article 155. Ho ha manifestat en una piulada, també ha carregat per la intervenció dels mitjans de comunicació públics catalans i ha condemnat “aquest atac a la llibertat d’expressió”. 
 15:03 Raül Romeva a l'acte d'homenatge als republicans que van ser executats a Barcelona durant el franquisme: "La república no és una opció, és una absoluta necessitat de supervivència".
 14:42 L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) promouen als ajuntaments mocions de rebuig a l'aplicació de l'article 155. 
 14:31 L'expresident valencià Alberto Fabra, entre els senadors de la comissió que estudiarà l'aplicació del 155. Juntament amb altres 14 senadors del PP, entre els quals Xavier García Albiol, decidirà de quina manera es realitza l'aplicació d'aquest article a Catalunya.
 14:25 CCOO denuncia la presència de "policia camuflada" entre els treballadors de TVE a Sant Cugat, lamenta que no se'ls hagi informat i demana que marxi. 
 14:03 VÍDEO Un emotiu cant dels Segadors enceta aquest diumenge la diada castellera de Santa Úrsula de Valls, presidida per una pancarta amb el lema: "Defensem les institucions catalanes".
 13:48 VÍDEO Les dones de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart expliquen com estan vivint l'empresonament de les seves parelles, i lamenten que encara no els hagin pogut veure en persona a Soto del Real. 
 13:08 El vicesecretari de Política Social i Sectorial del PP, Javier Maroto, ha retret al lehendakari, Iñigo Urkullu, el suport mostrat al Govern, "que està donant un cop a la democràcia", i ha lamentat que posi "en risc l'estabilitat del País Basc". Maroto li ha reclamat que "torni a la responsabilitat" i no es deixi contagiar per "aires de ruptura". Maroto ha participat aquest diumenge en un acte de partit al Kursaal de San Sebastian.
 12:38 El portaveu del Govern, Jordi Turull, afirma que les eleccions «ara mateix no estan sobre la taula», i diu que cal defensar "a ultrança" les institucions i culminar el mandat de l'1 d'octubre.
 12:13 La defensa de Cuixart aporta proves de la seva acció «pacífica» i de mediació policial. El recurs presentat per l'advocada Montserrat Roig també recull que no hi ha risc de fuga, com en el cas del major dels Mossos, José Luis Trapero.
 12:13 El coronel de la Guàrdia Civil Manuel Sánchez Corbí relaciona la «kale borroka» de l'època d'ETA amb la situació de Catalunya.
 12:08 El ministre Alfonso Dastís, sobre les càrregues policials: "Moltes de les imatges són falses".
 En una entrevista en un programa de la BBC també assegura que l'ús de la força va ser "provocat".
 11:49 COMUNICAT NacióDigital rebutja l'aplicació de l'article 155 contra els mitjans públics catalans. "Considerem que és del tot inadmissible, que atempta contra la llibertat de premsa i d’informació".
 11:38 L'exministra del PSOE María Antonia Trujillo fomenta amb un tuit el boicot a les empreses catalanes. Un fet que genera una allau de reaccions a la xarxa. 
 11:36 Viatge a les entranyes dels «comuns»: el naixement de Catalunya en Comú pren forma de llibre. Els periodistes de NacióDigital Joan Serra Carné i Sara González relaten en "El part dels comuns" (Edicions Saldonar) la gestació de la formació liderada per Xavier Domènech a través d'una dotzena de testimonis.
 11:15 L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, demana per carta a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies que es posin en marxa mecanismes perquè els municipis puguin participar en una reforma constitucional.
 11:08 L'aplicació del 155 posa de nou en risc la cohesió del PSC, per Sara González. Un sector del partit, entre ells l'alcaldessa Núria Parlon, lliura un pols a la direcció d'Iceta perquè no doni suport a la suspensió de l'autogovern de Catalunya. El primer secretari confia que un gest de Puigdemont d'última hora eviti les mesures dràstiques anunciades per Rajoy.
 10:37 Els Castellers de Berga alcen pilars per reclamar la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, a la diada que aquest dissabte van realitzar a la capital del Berguedà. 
 10:25 Ciutadans critica el discurs de Carles Puigdemont i assegura que el president de Catalunya "ja no té res a oferir". El partit d'Albert Ribera demana "recuperar l'autonomia, l'estabilitat i la convivència" i reclama "un nou Govern" que "pugui ser un interlocutor vàlid amb el conjunt d'Espanya". 
 09:59 Creen la figura del «piolín» caganer. L'empresa ja va posar a la venda caganers sobre el referèndum i la llibertat d'expressió.
 10:05 

Les Marxes de la Dignitat han convocat una concentració aquest diumenge, a partir de les 19 hores, a la Puerta del Sol de Madrid per exigir la llibertat "immediata i sense càrrecs" dels presidents de l'ANC, Jordi Sànchez, i Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. La plataforma, que va organitzar multitudinàries mobilitzacions per demanar "pa, sostre i feina" per als més desfavorits, veu algunes semblances amb la seves reivindicacions: "Aquesta bàrbara repressió desfermada sobre un poble que només pretenia votar és la mateixa que es va exercir sobre les Marxes de la Dignitat al març de 2014".

 09:58 VÍDEO Pau Casals, a l'ONU: «I'm a catalan». El violoncelista va morir el 22 d'octubre de 1973, avui fa 44 anys. El recordem amb el seu emotiu discurs a l'ONU, més actual que mai.
 09:10 
 08:59 La ruptura de Colau amb el PSC pel 155: una amenaça difícil de fer efectiva, per Jordi Bes. L'alcaldessa de Barcelona pressiona els socialistes per evitar que avalin la suspensió de l'autonomia, però un trencament del pacte de govern faria encara més ingovernable l'Ajuntament. L'oposició no està disposada a facilitar-li la gestió, i Colau s'abocaria a arribar al 2019 sense haver acordat ni un dels quatre pressupostos del mandat.
 08:08 L'unionisme carrega contra el Barça. Albiol i Girauta critiquen a Twitter el suport del president blaugrana, Josep M. Bartomeu, a les institucions catalanes després de l'activació de l'article 155.
 07:41 L'alcalde de Lleida i president del PSC, Àngel Ros, ha demanat al president de a Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, que convoqui eleccions la propera setmana, informa Àlvar Llobet. En un missatge a les xarxes socials, el paer en cap ha indicat que aquesta decisió seria la millor manera de respectar les institucions d'autogovern.
 07:34 La resposta dels Mossos al govern espanyol per l'activació de l'article 155
 07:20 PORTADES La premsa espanyola aplaudeix el 115 que «rescatarà» Catalunya. Recull de les portades dels diaris de paper catalans i espanyols.
Entrades anteriors »
01/01/1970
Un centenar d'agents de la policia basca surten en defensa de la feina feta per la policia catalana davant la "constant i reiterada desqualificació" que pateix
Els periodistes de NacióDigital Joan Serra Carné i Sara González | Adrià Costa
Ferran Casas | 5 comentaris
01/01/1970
Els periodistes de NacióDigital Joan Serra Carné i Sara González relaten en "El part dels comuns" (Edicions Saldonar) la gestació de la formació liderada per Xavier Domènech a través d'una dotzena de testimonis
Cal Drapaire | Adrià Costa
Dani Cortijo | 4 comentaris
01/01/1970
Allò que pot semblar contradictori és el nom: “Cal drapaire” o “Les cases del drapaire” per a una obra de dimensions en aquell moment faraòniques, i no, no ve de cap broma ni joc de paraules
01/01/1970
Recull d'imatges d'Adrià Costa
La junta de portaveus, en una reunió recent al Parlament. | ACN
Roger Tugas | 5 comentaris
01/01/1970
JxSí i la CUP registren un text on s'exigeix aturar també el procés contra Trapero i "que s'aturi la repressió i la vulneració de drets i llibertats fonamentals que estan portant a terme les institucions de l'estat espanyol"