El «sentiment» totalitari de García Albiol

«Els qui porten un dictador al cos són al·lèrgics a les solucions democràtiques i imposen, a més d’un pensament únic, un sentiment únic: el seu. I tothom s’hi ha de subordinar»

| 22/08/2015 a les 00:01h
Aquesta notícia es va publicar originalment el 22/08/2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Si hi ha una cosa que és prou sabuda a Catalunya és que el Partit Popular és l’hereu ideològic del franquisme i la versió espanyola del Front Nacional francès. Tots dos són partits d’extrema dreta que comparteixen una mateixa ideologia supremacista i nacionalimperialista, que mantenen comportaments totalitaris, racistes, xenòfobs i homòfobs i que van ser fundats en els anys setanta del segle XX per feixistes com Jean-Marie Le Pen i Manuel Fraga Iribarne. Aquest últim, a més, no va renegar mai del seu passat com a ministre d’un règim que va cometre milers de crims contra la humanitat. De fet, quaranta anys després de la mort de Franco, el Partit Popular continua sense renegar d’aquestes arrels i negant-se a condemnar el franquisme. No és estrany que en les darreres eleccions municipals no trobessin candidats i es veiessin obligats a elaborar llistes fantasma en cent quaranta municipis de Catalunya.

Arribats aquí, l’elecció de Xavier García Albiol com a candidat del partit a les eleccions plebiscitàries del 27-S és absolutament coherent. García Albiol ja va ser refermat pel seu partit l’any 2010 malgrat el caràcter xenòfob dels pamflets que repartia a Badalona dient: “No volem romanesos”. No era, per tant, una acció individual, sinó de partit. I la prova és que tothom pot veure les imatges d’Alícia Sánchez-Camacho al seu costat repartint aquella immundícia. La mateixa immundícia que nodria la frase “Netejant Badalona”, amb què Albiol, reconvertit en una mena de Mister Proper, es va presentar a les municipals del 2015 i que va ser denunciada a la Comissió Europea. El terme “netejar”, referit a col·lectius humans, ja fa venir basques en tota persona amb principis democràtics, perquè evoca les tràgiques “neteges” de caràcter ètnic que el supremacisme ha fet al llarg de la història, però encara en fa venir més el fet de sentir aquesta expressió en llavis d’algú que gosa donar lliçons de democràcia mentre demana “guerrillers” per fer “callar per sempre” els independentistes.

Diu García Albiol que per més majoria absoluta que obtingui l’independentisme el 27-S no servirà de res, perquè Catalunya ha de seguir essent Espanya fins a la fi del món. És a dir, que sigui quin sigui el veredicte de les urnes, l’Espanya totalitària no en farà cas per la senzilla raó que l’amo mai no fa cas de l’opinió de l’esclau. Entre altres coses, perquè l’única potestat reconeguda a l’esclau és la de la resignació, no pas la de la llibertat. I per reblar el clau de l’esclau, Albiol acaba dient: “Jo em sento profundament català [com un val·lisoletà se sent castellà], però no vull que ningú m’obligui a renunciar al meu sentiment de ser espanyol”. I qui obliga el senyor Albiol a renunciar a cap sentiment? Que no tenen sentiments, també, la resta de catalans? Que no és perquè tenen sentiments divergents, que els pobles civilitzats dirimeixen els seus conflictes a les urnes? Els qui porten un dictador al cos són al·lèrgics a les solucions democràtiques i imposen, a més d’un pensament únic, un sentiment únic: el seu. I tothom s’hi ha de subordinar.

En una Catalunya independent, el senyor Albiol podrà continuar sentint-se espanyol, de la mateixa manera que no deixaria de sentir-se’n si visqués a França, a Itàlia o a Dinamarca, i de la mateixa manera també que molts ciutadans que viuen aquí se senten alemanys, anglesos o holandesos sense exigir que, d’acord amb aquest sentiment, Catalunya pertanyi a Alemanya, a Anglaterra o als Països Baixos. És la diferència que hi ha entre un sentiment democràtic i un sentiment totalitari, com el del senyor Albiol.

També us pot interessar

 

COMENTARIS

És així
Anònim, 22/08/2015 a les 00:39
Molt interessant
+163
-9
Gràcies per exposar de forma tant clara allò que molts observem i pensem fa temps d'aquest partit espanyol i d'aquest polític.
Com tu...
Anònim, 22/08/2015 a les 09:05
+23
-223
Tu també ets un totalitari, pero amb una altra bandera.
Homeeeee
Anònim, 22/08/2015 a les 09:52
+19
-214
jo crec que el PP es un partit de dretes homologable a qualsevol partit de dretes europeu.
El FN francès està més a la dreta (i ho sabeu)

A mi el PP no m'agrada, pero el Albiol si, perque parla clar, per això el votaré.

Sort que ja falta poc pel 27S i tot seguirà essent igual que sempre.
Tot aixó està molt be
Anònim, 22/08/2015 a les 09:53
Molt interessant
+122
-5
Peró a mí no em preocupa gens ni mica l'Albiol ni el PP, puix a Catalunya ja ho tenim identificat, sabem qui son i que volen i per aixó, són residuals aquí.

El que em peocupa són els que es fan passar per catalanistes i partidaris dels drets dels catalans a decidir el seu futur, sabent que a l'hora de la veritat, si posaran de part d'Espanya i en contra de Catalunya.

Aquest vots són els que podrien fer perillar el nostres somni de llibertat, els vots dels que haurien de ser per llistes soberanistes i no el de l'Albiol, que si no van a parar a la cistella del PP aniran a la de C's que per al cas, ve a ser lo mateix. Entre Rivera i l'Albiol, la diferència és l'alçada.


Fantàstic, Víctor!
Anònim, 22/08/2015 a les 10:02
Molt interessant
+134
-5
Com sempre. Dius veritats com a muntanyes! Ja veuràs l'assimilador de guàrdia com bordarà d'aquí a no res... (Tot i que són més de Colono's que Ppepperus...).
De fet, aquest impresentable ja ha cridat a donar supor a Colono's després de les eleccions perquè es veu a venir la desfeta...
Senyor?
Antoni Durán, 22/08/2015 a les 10:45
+25
-8
Després de retratar-ho en la forma que ho ha fet, no entenc perquè el senyor Alexandre, tracta a Albiol de senyor...
Mes o menys
Anònim, 22/08/2015 a les 10:56
+15
-129
Mes o menys el que feu els de naciodigital que no publiqueu els comentaris que no son de la vostre corda
el que diu "homeee"
Albert_o, 22/08/2015 a les 11:58
Molt interessant
+112
-7
al que signa Homeee:
Comprenc que pensis que el pp és un partit demòcrata (?), i que vulguis votar a l'Albiol. Soc conscient que pensar i reflexionar comporta un esforç, i entenc que no ho vulguis fer.
Et creus de veres que tot seguirà igual? em temo que t'enduràs una decepció. Em sorprèn que si ets català com sembla, no coneguis més a fons els teus compatriotes. En general el caràcter català és de mena pacífic, disposat a negociar, pactista, però quan li trepitgen l'ull de poll comptades vegades, diu prou. Si no, d'on ve la por atàvica dels governants espanyols (el problema de Catalunya és un problema polític; no policial) i la seva continua negativa a reconèixer el problema?

Aquest cop, Espanya té clar que això s'acaba: i si no ho veu, és que és cega. Entre d'altres coses, si no s'avé a negociar, s'haurà d'empassar el deute -astronòmic- tota soleta (et recordo que els compromisos són del "Reino de España"). Tu ets creus que els inversors internacionals són imbècils? volen seguretat i faran el que calgui per mantenir l'estabilitat. I si això passa per reconèixer Catalunya, ho faran.

Et recomano que llegeixis mes i millor; no et permetis utilitzar la teva ignorància com a argument. Passa factura, i et marca definitivament: passes a ser un estúpid.
Apa, que passis bon dia.
"La Raó"
savore, 22/08/2015 a les 12:33
Interessant
+91
-6
Victor,estic plenament d´acord amb el teu escrit.

NO tot es negre
perejaume, 22/08/2015 a les 15:04
+18
-109
Evidentment no votare a Garcia Albiol, perque soc nacionalista y votare Junts pels Si pero a diferencia d'alguns essers que es creuen referents morals o etics de no se ben be pas que, no el demonitzo dientli dictador, feixista o altres clixes. Considero que part del seu discurs sobre la inmigracio es assenyat i homologable a governs de paissos com Regne Unit , considero que nomes els panxacontents, els pijoprogres de sempres, els missaires i gent d aquesta es poden escandalitzar , quan estem veient constanment els nostres barris invadits per comunitats inmigrants, que imposen les seves costums tercermundistes i denigren i guetizen els es`pais i les nostres ciutats.
Jo espero que un cop siguem independents,si ho som, ja que l 'estat espanyol es molt mes dur i perillos que Serbia/ Iugoslavia., tinguem un politica d inmigracio basada en cupos i en examens de ocneixement, i no un tot si val com s'esta fent fins ara.
Resposta a Mes o menys Anònim 22/08/2015 10:56:51
Anònim, 22/08/2015 a les 16:30
Interessant
+109
-12
No diguis que a nacio Digital no es publiquen els comentaris que no son de la seva corda.
pero si esta infestat de comentaris de fatxes espanyolistes, i molts dies hi ha mes comentaris feixistes que catalanistes, si us plau, que no saps llegir?
No tot és blanc
Anònim, 22/08/2015 a les 17:06
Interessant
+71
-5
El perejaume es dóna sempre per al·ludit cada cop que llegeix en algun lloc les paraules "dictador" o "feixista". D'això se'n diu tenir la cua de palla.
Els nacionalistes castellans s'equivoquen de País. El llur és a Castella.
Hèrcules (PPCC), 22/08/2015 a les 17:43
Interessant
+80
-5
Aquest Albiol franquista és un nacionalista castellà. Als Països Catalans els castellans s'hi troben d'estrangers. O s'hi adapten, o foten el camp. I prou. A tot el món és exactament el mateix. Hom s'adapta al país on viu o en fot el camp. Si els castellans qui ens han envaïts, gràcies a Franco i als franquistes del pp-psoe, no es volen adaptar als Països Catalans, sempre tenen un magnífic remei: poden fotre el camp. El que és absurd és que ens vulguin convertir en nacionalistes castellans furibunds com són ells, és a dir, nacionalistes feixistes de Castella, els Catalans. Absurd! Aquest Albiolete repulsiu, ja ho sap, o s'adapta, o fot el camp. I au. Car tornar-nos com ell, és a dir, nacionalistes furibunds castellans, és ridícul i absurd (i criminal!) d'esperar-ho.
L´unica manera de ser algo ,sempre ha sigut portan la contraria amb els seus actes.
Anònim, 22/08/2015 a les 17:51
Interessant
+72
-6
Aquest l´Albiol,per ser alguna cosa a la vida,sempre s´ha destacat per portar la contraria ,si no fos per aixo seria quasi invisible.
LO MISMO APLICABLE A TODO NACIONALISMO
Anònim, 22/08/2015 a les 18:40
+9
-108

¿O es que no hay entre el nacionalismo catalán quien considera una sola manera de entender y de sentir a Catalunya negando su pluralidad cultural e ideológica?
Al de les 09:05
Jan Original, 22/08/2015 a les 18:51
+9
-95
Excel•lent resum del que es pot deduir del article. Com deien els nostres avis: no hi ha cap geperut que es vegi la seva gepa.
18:40
Anònim, 23/08/2015 a les 03:35
Interessant
+73
-2
Sí, home. I com que neguem la pluralitat cultural e ideològica, molts ens hem casat amb la gent que un dia va arribar a aquesta terra (consti, que ho tornaria a fer), tal com, de segur, que un altre dia per llunyà, o no, que fos, també hi varen arribar els nostres avantpassats.
@ Albert_o, 22/08/2015 a les 11:58
Anònim, 23/08/2015 a les 09:41
Interessant
+69
-2
Moltes felicitats per la resposta al col·laboracionista habitual i la seva estulta provocació... Jo no ho hauria pogut dir millor. Moltes gràcies, company!
A tu també felicitats, Víctor, com sempre!
Via Catalana
Anònim, 23/08/2015 a les 11:15
Interessant
+71
-3
Quan els botiflers-nacionalistes espanyols no saben què dir, perquè els han deixat ben retratats, diuen les bajanades que diu Jan Original. Pobresa intel·lectual. Molta pobresa intel·lectual. Però, esclar, com es pot ser intel·ligent i botifler?
Molt bé Victor
Siset, 23/08/2015 a les 11:23
Interessant
+70
-3
A qualsevol pais civilitzat, el PP seria il·legal. Es feixisme pur i dur. Per sort a Catalunya aviat serà extraparlamentari.
Visc en un país...
Francesc Veciana, 23/08/2015 a les 13:19
+4
-84
Vists els comentaris que hi ha per aquí, m'estic donant compte de què visc en un país (o regió, o autonomia) on abunden massa els imbècils. Albiol té el sentit comú i la intel·ligència de fer propostes sobre un tema que és cada cop més preocupant. I els nostres polítics fan demagògia amb l'estelada i/o amb paraules cada cop més buides i falses: racista, xenòfob, etc. Pobra Catalunya! Adéu Catalunya!
Aplíctae el cuento...
Iván, 23/08/2015 a les 14:00
+6
-85
don Victor Alexandre, porqué aquí los únicos totalitarios, adoctrinadores y dictadores que tienen pensamiento único y que quieren imponer su pensamiento al resto, sois vosotros, los separatistas.
Y en estos días, con el circo de esa universidad de verano de Prada, con el tema de la nación incompleta, y vuestras paranoias nacionalistas, pues deberíais de no ser tan hipócritas y andaros con más cuidado. Porqué vaya tela con la trola esa de los países catalanes, y vaya obsesión. Eso si que es totalitarismo puro y duro, e imposición.
@ Homeeeee Anònim, 22/08/2015 a les 09:52
Anònim, 23/08/2015 a les 18:16
Interessant
+70
-3
Au va, ruc, que les cabretes d'El Perejil ja t'esperen amb cnadeletes, impresentable!
Ja t'han ben contestat, RUC! Si vols fer àgit-prop, ja cal que t'hi escarrassis, poca-pena. Mira, torna't a repassar la pàgina que et van donar amb el carnet de Colono's, per si de cas, te la torno a fer a mans, imb`...il!

Apren-te-la de memòria, junt amb el manual del "bon quintacolumnista colonitadors de'n Ppeppe Colono i Otilio... Au, ves aprenent... i pensa a veure que els diràs als teus descendents quan et trobin al "quadre d'Honor" del Museu d'Història contemporània!
La ràbia dels espanyolistes
Anònim, 23/08/2015 a les 19:34
Interessant
+66
-1
He, he! Com rabien aquí els nacionalistes espanyols i els botiflers. Jo no em vuli perdre la cara que faran el dia de la independència de Catalunya. Osti, tu, quin plaer megagalatic!!!
Siset mentider
Anònim, 23/08/2015 a les 20:35
+2
-70
En Siset menteix de manera descarada. Sap perfectament que el PP és l'equivalent a la UDC alemanya o a la UMP francesa. I també sap perfectament que el tipus de partits que estan prohibits a França i Alemanya són precisament els que qüestionen la Constitució i la integritat territorial de l'Estat (estil ERC o CDC). Prou de mentides.
Demagógia barata
UB, 23/08/2015 a les 22:44
Interessant
+67
-1
arguments cap. aquesta gent són aixì (el pp em refereixo, és clar).

Ni putu cas. No val la pena. posem les urnes votem declarem la DUI i adéu.
I en Pujol
Anònim, 23/08/2015 a les 23:12
+1
-73

EN jORDI pUJOL , NO ERA UN DICTADOR????

DONS ES VA COMPORTAR COM SI HO HAGUES SIGUT.
@ Anònim, 23/08/2015 a les 23:12
Anònim, 24/08/2015 a les 09:50
Interessant
+59
-0
No, no ho era! Ja n'hi ha prou de mentir! Encara està per demostrar que, fora de gestionar uns diners d'una deixa a fora d'aquest Estat que ha demostrat abastament que persegeuix als patriotes catalans, hagi fet res d'il.legal. Contràriament han actuat molts dels teus amos col.laboracionisat de guàrdia que només està a punt per mentir provocadorament!
Prefereixo abans un Pujol que qualsevol dels teus amos, poca-verginya!
Les mentides dels botiflers
Anònim, 24/08/2015 a les 11:43
Interessant
+62
-0
El "Siset Mentider" (20'35), com el seu nom indica, menteix de manera descarada. Sap perfectament que el PP és un partit que a Alemanya estaria prohibit com estan prohibits els partits nazis. El problema és que en Siset, allà, es quedaria sense partit. La ideologia del feixisme es demostra quan vol il·legalitzar CDC i ERC (i la CUP, si fos més potent). Els feixistes no suporten els partits demòcrates. Els odien a mort perquè se'n riuen d'ells a tots els països civilitzats com Catalunya. Jo ho faig aquí: ha, ha, ha!

Siset mentider
Anònim, 24/08/2015 a les 23:41
+2
-57
L'anònim de les 11:43 menteix més que respira. Com vol que el PP estigui prohibit a Alemanya (ja li agradaria) si precisament el PP espanyol i el partit de Merkel, la UDC, formen part del mateix grup al parlament europeu (Partit Popular Europeu)? I sap perfectament que Alemanya no permet que partits que qüestionen la integritat territorial i la carta magna (tipus ERC o CDC) concorrin a les eleccions. Apa, a dormir, mentider!
Les mentides dels botiflers
Anònim, 25/08/2015 a les 11:46
Interessant
+55
-1
El 23'41 viu de la mentida. Sap que el PP estaria il·legalitzat a Alemanya, perquè allí tots els partits feixistes són il·legals. I encara ho estan més els que no han condemnat el feixisme, com per exemple el PP a Espanya. L'odi als demòcrates com CDC o ERC és l'odi del feixista que no suporta un món on les coses es dirimeixen a les urnes i no amb tancs i canons. Records a Fraga Iribarne i a Franco, mentider.
Siset mentider
Anònim, 25/08/2015 a les 14:05
+1
-49
L'anònim de les 11:46 només sap mentir. Diu que el PP estaria il·legalitzat a Alemanya, quan resulta que el PP i la UDC de Merkel comparteixen grup parlamentari a Estrasburg (!!!). Però, a més a més, partits com ERC i CDC serien declarats anticonstitucionals a Alemanya. Partits la finalitat política dels quals busqui "perjudicar" o "eliminar" l'ordre democràtic i/o "amenacin l'existència de la República Federal d'Alemanya", i que a més mostrin una actitud "agressiva i bel·ligerant" davant l'ordre constitucional [citat directament de la carta magna alemanya]. Els hi sona d'alguna cosa, això, a Mas i Junqueras?
L'enyor de l'Espanya Imperial
Anònim, 26/08/2015 a les 10:59
+38
-0
Pel que diu l'anònim 14'05, es nota que els antidemòcrates no tenen sentit del ridícul. Com enyoren "aquellos tiempos en los que gobernaban los nuestros com mano dura y Melitón Manzanas impartía justícia".
L'enyor de l'Espanya d'Aznar
Anònim, 27/08/2015 a les 03:27
+1
-33
Pel que diu l'anònim 10'59, es nota que els nacionalistes no tenen sentit del ridícul. Com enyoren "aquellos tiempos de Aznar". Es veu que després de donar-li suport durant vuit anys, ara necessiten invocar el seu fantasma per intentar atreure vots el 27S. Que repugnant i que miserable! Però sobretot que consti que els antidemocràtics són els altres...
L'enyor D'Aznar, Fraga i Muñoz Grandes, Carrero...
Anònim, 27/08/2015 a les 10:54
+6
-0
Pobre anònim 10'59, quin nacionalista espanyol. Com enyoren "aquellos tiempos en los que gobernaban los nuestros (Fraga, Muñoz Grandes, Carrero Blanco, Aznar...) com mano dura y Melitón Manzanas impartía justícia". Hi penses cada dia, oi, xicot? Ell, el 10'59, que, amb els seus agenollats aliats de CiU, escanyaven Catalunya i ara s'ha trobat que una part dels aliats (CDC) ha deixat de ser botiflera i ja només els queda la patètica Unió. Ho, quina gran força: Unió! Unió dels Quatre Arreplegats. Que repugnant, que miserable que és observar els totalitaris i antidemòcrates. Són la riota del món.
L'enyor de l'Espanya d'Aznar
Anònim, 27/08/2015 a les 13:18
+1
-25
L'anònim de les 10.54 és tan curtet que volent insultar algú altre, acaba insultant-se a si mateix. En l'últim comentari, fa referència tota l'estona al 10.59, que és ell mateix. Amb això ja ens fem idea del seu nivell intel·lectual. "No ase falta desir nada más".
L'enyor D'Aznar, Fraga i Muñoz Grandes, Carrero...
Anònim, 27/08/2015 a les 13:22
+27
-0
Perdó per l'error de l'hora de l'anònim. Ara sí: Pobre Anònim 3'27, quin nacionalista espanyol. Com enyoren "aquellos tiempos en los que gobernaban los nuestros (Fraga, Muñoz Grandes, Carrero Blanco, Aznar...) com mano dura y Melitón Manzanas impartía justícia". Hi penses cada dia, oi, xicot? Ell, el 3'27, que, amb els seus agenollats aliats de CiU, escanyaven Catalunya i ara s'ha trobat que una part dels aliats (CDC) ha deixat de ser botiflera i ja només els queda la patètica Unió. Ho, quina gran força: Unió! Unió dels Quatre Arreplegats. Que repugnant, que miserable que és observar els totalitaris i antidemòcrates. Són la riota del món.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Víctor Alexandre
És escriptor i periodista i treballa en assaig, conte, novel·la i dramatúrgia. En dramatúrgia ha estrenat: Èric i l’Exèrcit del Fènix, Teatre Borràs de Barcelona (2007); Trifulkes de la Katalana Tribu, Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya (2012); Onze.Nou.CATorze (1714), Born i Festival Grec (2013-2014); i Taula rodona, o la joia de ser catalans (coautor amb Pere Calders), Casal de Cultura de Valldoreix (2013). En conte i novel·la ha publicat: El somriure de Burt Lancaster, Set dones i un home sol (Premi Mercè Rodoreda), Una història immoral i Cor de brau. I en assaig: Jo no sóc espanyol, Despullant Espanya, Despullats (amb Joel Joan), Senyor President, El cas Carod, La paraula contra el mur (Premi d’Assaig Francesc Ferrer i Gironès), TV3 a traïció. Televisió de Catalunya o d’Espanya? i Nosaltres, els catalans. Els seus darrers llibres són La independència explicada al meu fill (2014) i les obres teatrals La joia de ser catalans (2015) i Abans que pugi el teló (2016).

A Twitter: @valex_cat
La manifestació d'aquest dissabte a Barcelona | Adrià Costa
01/01/1970
Rellevar tots els alts càrrecs o tombar lleis del Parlament per controlar els mitjans es pot convertir en un via crucis si l'Estat pretén una ofensiva temporal i sense suport popular | El carrer i els suports internacionals segueixen sent la cara i la creu del procés mentre es descarta del tot eleccions sense haver proclamat la independència
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el procés d'independència i l'aplicació de l'article 155
 23:06 OPINIÓ Rendir-se no és una opció. Article de Laura Pinyol.
 22:30 LA VEU DE NACIÓ Diguem no. Article de Germà Capdevila. 
 22:29 OPINIÓ Confrontació. Article de Jaume Barberà.
 22:28 OPINIÓ Eleccions o independència? Article de Quim Torra.
 22:13 Carod-Rovira demana a l'expresident de la Generalitat i actual senador José Montilla que no voti  «contra Catalunya».
 21:50 Rajoy pot controlar el Govern si no va impedir l'1-O? Cinc claus per a una setmana decisiva. Rellevar tots els alts càrrecs o tombar lleis del Parlament per controlar els mitjans es pot convertir en un via crucis si l'Estat pretén una ofensiva temporal i sense suport popular. El carrer i els suports internacionals segueixen sent la cara i la creu del procés mentre es descarta del tot eleccions sense haver proclamat la independència. Informen Ferran Casas Joan Serra.
 21:40 ERC arrasaria en unes noves eleccions al Congrés, segons una enquesta d'«El Periódico». Els republicans superarien amb claredat els "comuns" i el PDECat obtindria la mateixa representació que PP i Ciutadans.
 21:08 Ertzaines promouen un manifest a favor dels Mossos i Trapero. Els agents bascos surten en defensa de la feina feta per la policia catalana davant la "constant i reiterada desqualificació" que pateix.
 20:40 L'independentisme tornaria a aconseguir la majoria absoluta d'escons al Parlament, segons una enquesta d'«El Periódico». ERC, PDECat i CUP també sumarien més vots que en els comicis del 27 de setembre del 2015.
 20:30 Els "comuns" reclamen un nou front constituent per aturar l'ofensiva de l'Estat, per Sara González. El partit de Xavier Domènech proposa a l'independentisme sumar esforços entorn a la Taula per la Democràcia sense convocar eleccions. "El calendari dels 18 mesos ha fracassat. No es tracta de renunciar a la independència, sinó de recalendaritzar-ho tot", diu un dirigent de la direcció.
 19:59 L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha avisat aquest diumenge, des de París, que unes eleccions a Catalunya convocades per l’Estat a partir del 155 “no serien una solució”. Tot i admetre que uns comicis “tard o d’hora” se celebraran, perquè “s’ha arribat a l’esgotament d’un procés”. Colau ha demanat una convocatòria a les urnes  amb “una normalitat institucional, sense una DUI i ni el 155”.
 19:45 Serret alerta que l'aplicació del 155 «posa en risc les polítiques agràries». La consellera d'Agricultura ha afirmat que durant els pròxims dies el Govern estudiarà amb més detall les implicacions que pot suposar l'aplicació de l'article per part de Madrid.
 18:49 El Sindicat de Periodistes de Catalunya rebutja "frontalment i radicalment" la intervenció dels mitjans de comunicació públics catalans. Afirma que és un "intervencionisme desmesurat i interessat" i que "vulnera les competències del Parlament". Considera "especialment sagnant" que ho faci un Govern caracteritzat per una utilització dels mitjans públics estatals com la RTVE. "Pura ironia" que ho facin en nom de la "informació veraç, objectiva i equilibrada".
 18:34 Centenars de persones s'han aplegat aquest diumenge, a primera hora de la tarda, davant la caserna del Bruc per donar suport a les forces armades. Els manifestants han entonat càntics a favor del rei Felip VI i l'exèrcit i han demanat l'empresonament de Puigdemont i Trapero.
 18:20 El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha afirmat aquest diumenge, en la cloenda del congrés del partit de Madrid, que "s'activi el 155 dependrà de la decisió última de Puigdemont". Sánchez ha apuntat que tots els estats membres de la UE "tenen el seu propi 155 per afrontar els embats unilaterals per intentar trencar la integritat territorial". "Ningú ha fet tant contra aquest autogovern de Catalunya com el secessionisme", ha determinat i ha carregat contra el Govern: "El problema de Catalunya no és Espanya, sinó els seus mals governants". 
 18:09 ERC posa en mans de José Montilla la continuïtat del PSC al govern comarcal del Bages, informa Pere Fontanals. Els republicans veuen inviable l'acord si el socialista català al Senat vota a favor de l'aplicació del 155.
 17:50 El PDECat manté el pacte de govern amb el PSC a Girona. Des de l'executiu municipal asseguren que "ara no és moment" de ruptures tot i l'aval socialista a l'aplicació de l'article 155.
 17:35 VÍDEO Els Bombers de Manresa fan sonar les sirenes en protesta per l'aplicació del 155.
 17:21 Catalunya ha creat vuit cops més empreses el 2017 que les que han marxat per l'1-O, per Roger Tugas.  L'increment net de 9.524 societats fins al setembre supera de llarg el miler que canvia la seva seu a partir del referèndum. Un document del Govern justifica que aquest trasllat no afecta directament a l'ocupació o la tributació a la Generalitat.
 17:02 
 16:24 L’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ha reclamat aquest diumenge “proximitat perquè la població catalana se senti satisfeta”. Tot i així, ha matisat que no li pertoca valorar decisions de l’Estat, en referència a l'article 155 i ha apel·lat a l'estima dels madrilenys als catalans per ser "vincle" mitjançat el "diàleg" per resoldre el problema. I que "els catalans trobin molt satisfets amb el marc jurídic que decideixin", ha finalitzat. 
 16:07 L'Estat prepara els seus «homes de negre» per intervenir Catalunya, per Pep Martí. Qui és qui en la comissió de Secretaris d'Estat i Subsecretaris que presideix Sáenz de Santamaría i que tindrà un paper decisiu en l'execució de l'article 155.
 15:04 El Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya s’ha sumat a les mostres de rebuig de l’aplicació de l’article 155. Ho ha manifestat en una piulada, també ha carregat per la intervenció dels mitjans de comunicació públics catalans i ha condemnat “aquest atac a la llibertat d’expressió”. 
 15:03 Raül Romeva a l'acte d'homenatge als republicans que van ser executats a Barcelona durant el franquisme: "La república no és una opció, és una absoluta necessitat de supervivència".
 14:42 L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) promouen als ajuntaments mocions de rebuig a l'aplicació de l'article 155. 
 14:31 L'expresident valencià Alberto Fabra, entre els senadors de la comissió que estudiarà l'aplicació del 155. Juntament amb altres 14 senadors del PP, entre els quals Xavier García Albiol, decidirà de quina manera es realitza l'aplicació d'aquest article a Catalunya.
 14:25 CCOO denuncia la presència de "policia camuflada" entre els treballadors de TVE a Sant Cugat, lamenta que no se'ls hagi informat i demana que marxi. 
 14:03 VÍDEO Un emotiu cant dels Segadors enceta aquest diumenge la diada castellera de Santa Úrsula de Valls, presidida per una pancarta amb el lema: "Defensem les institucions catalanes".
 13:48 VÍDEO Les dones de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart expliquen com estan vivint l'empresonament de les seves parelles, i lamenten que encara no els hagin pogut veure en persona a Soto del Real. 
 13:08 El vicesecretari de Política Social i Sectorial del PP, Javier Maroto, ha retret al lehendakari, Iñigo Urkullu, el suport mostrat al Govern, "que està donant un cop a la democràcia", i ha lamentat que posi "en risc l'estabilitat del País Basc". Maroto li ha reclamat que "torni a la responsabilitat" i no es deixi contagiar per "aires de ruptura". Maroto ha participat aquest diumenge en un acte de partit al Kursaal de San Sebastian.
 12:38 El portaveu del Govern, Jordi Turull, afirma que les eleccions «ara mateix no estan sobre la taula», i diu que cal defensar "a ultrança" les institucions i culminar el mandat de l'1 d'octubre.
 12:13 La defensa de Cuixart aporta proves de la seva acció «pacífica» i de mediació policial. El recurs presentat per l'advocada Montserrat Roig també recull que no hi ha risc de fuga, com en el cas del major dels Mossos, José Luis Trapero.
 12:13 El coronel de la Guàrdia Civil Manuel Sánchez Corbí relaciona la «kale borroka» de l'època d'ETA amb la situació de Catalunya.
 12:08 El ministre Alfonso Dastís, sobre les càrregues policials: "Moltes de les imatges són falses".
 En una entrevista en un programa de la BBC també assegura que l'ús de la força va ser "provocat".
 11:49 COMUNICAT NacióDigital rebutja l'aplicació de l'article 155 contra els mitjans públics catalans. "Considerem que és del tot inadmissible, que atempta contra la llibertat de premsa i d’informació".
 11:38 L'exministra del PSOE María Antonia Trujillo fomenta amb un tuit el boicot a les empreses catalanes. Un fet que genera una allau de reaccions a la xarxa. 
 11:36 Viatge a les entranyes dels «comuns»: el naixement de Catalunya en Comú pren forma de llibre. Els periodistes de NacióDigital Joan Serra Carné i Sara González relaten en "El part dels comuns" (Edicions Saldonar) la gestació de la formació liderada per Xavier Domènech a través d'una dotzena de testimonis.
 11:15 L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, demana per carta a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies que es posin en marxa mecanismes perquè els municipis puguin participar en una reforma constitucional.
 11:08 L'aplicació del 155 posa de nou en risc la cohesió del PSC, per Sara González. Un sector del partit, entre ells l'alcaldessa Núria Parlon, lliura un pols a la direcció d'Iceta perquè no doni suport a la suspensió de l'autogovern de Catalunya. El primer secretari confia que un gest de Puigdemont d'última hora eviti les mesures dràstiques anunciades per Rajoy.
 10:37 Els Castellers de Berga alcen pilars per reclamar la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, a la diada que aquest dissabte van realitzar a la capital del Berguedà. 
 10:25 Ciutadans critica el discurs de Carles Puigdemont i assegura que el president de Catalunya "ja no té res a oferir". El partit d'Albert Ribera demana "recuperar l'autonomia, l'estabilitat i la convivència" i reclama "un nou Govern" que "pugui ser un interlocutor vàlid amb el conjunt d'Espanya". 
 09:59 Creen la figura del «piolín» caganer. L'empresa ja va posar a la venda caganers sobre el referèndum i la llibertat d'expressió.
 10:05 

Les Marxes de la Dignitat han convocat una concentració aquest diumenge, a partir de les 19 hores, a la Puerta del Sol de Madrid per exigir la llibertat "immediata i sense càrrecs" dels presidents de l'ANC, Jordi Sànchez, i Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. La plataforma, que va organitzar multitudinàries mobilitzacions per demanar "pa, sostre i feina" per als més desfavorits, veu algunes semblances amb la seves reivindicacions: "Aquesta bàrbara repressió desfermada sobre un poble que només pretenia votar és la mateixa que es va exercir sobre les Marxes de la Dignitat al març de 2014".

 09:58 VÍDEO Pau Casals, a l'ONU: «I'm a catalan». El violoncelista va morir el 22 d'octubre de 1973, avui fa 44 anys. El recordem amb el seu emotiu discurs a l'ONU, més actual que mai.
 09:10 
 08:59 La ruptura de Colau amb el PSC pel 155: una amenaça difícil de fer efectiva, per Jordi Bes. L'alcaldessa de Barcelona pressiona els socialistes per evitar que avalin la suspensió de l'autonomia, però un trencament del pacte de govern faria encara més ingovernable l'Ajuntament. L'oposició no està disposada a facilitar-li la gestió, i Colau s'abocaria a arribar al 2019 sense haver acordat ni un dels quatre pressupostos del mandat.
 08:08 L'unionisme carrega contra el Barça. Albiol i Girauta critiquen a Twitter el suport del president blaugrana, Josep M. Bartomeu, a les institucions catalanes després de l'activació de l'article 155.
 07:41 L'alcalde de Lleida i president del PSC, Àngel Ros, ha demanat al president de a Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, que convoqui eleccions la propera setmana, informa Àlvar Llobet. En un missatge a les xarxes socials, el paer en cap ha indicat que aquesta decisió seria la millor manera de respectar les institucions d'autogovern.
 07:34 La resposta dels Mossos al govern espanyol per l'activació de l'article 155
 07:20 PORTADES La premsa espanyola aplaudeix el 115 que «rescatarà» Catalunya. Recull de les portades dels diaris de paper catalans i espanyols.
Entrades anteriors »
01/01/1970
Un centenar d'agents de la policia basca surten en defensa de la feina feta per la policia catalana davant la "constant i reiterada desqualificació" que pateix
Els periodistes de NacióDigital Joan Serra Carné i Sara González | Adrià Costa
Ferran Casas | 5 comentaris
01/01/1970
Els periodistes de NacióDigital Joan Serra Carné i Sara González relaten en "El part dels comuns" (Edicions Saldonar) la gestació de la formació liderada per Xavier Domènech a través d'una dotzena de testimonis
Cal Drapaire | Adrià Costa
Dani Cortijo | 4 comentaris
01/01/1970
Allò que pot semblar contradictori és el nom: “Cal drapaire” o “Les cases del drapaire” per a una obra de dimensions en aquell moment faraòniques, i no, no ve de cap broma ni joc de paraules
01/01/1970
Recull d'imatges d'Adrià Costa
La junta de portaveus, en una reunió recent al Parlament. | ACN
Roger Tugas | 5 comentaris
01/01/1970
JxSí i la CUP registren un text on s'exigeix aturar també el procés contra Trapero i "que s'aturi la repressió i la vulneració de drets i llibertats fonamentals que estan portant a terme les institucions de l'estat espanyol"