Quina vergonya, senyor Bartomeu!

«Primer deien que recorrerien als tribunals, després que callaven per no enrabiar la fera i ara diuen que la fera és en realitat un xaiet»

| 08/08/2015 a les 00:01h
Aquesta notícia es va publicar originalment el 08/08/2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La decisió del FC Barcelona, de no recórrer la multa de 30.000 euros que li ha imposat la UEFA per les estelades exhibides a la final de la Champions, a Berlín, és tan vergonyosa com la multa en si mateixa. És vergonyosa, perquè no sols posa en evidència la mentida del seu president, Josep Maria Bartomeu –que va assegurar que recorrerien en defensa de la llibertat d’expressió–, sinó perquè implica una covardia i una pusil·lanimitat malaltisses i un reconeixement de culpabilitat. Em consta que ara són molts els socis que s’adonen de l’error colossal que suposa haver votat Bartomeu i que es posen les mans al cap només de pensar que se l’hauran d’empassar fins al 2021. Però això és el que passa sempre que s’opta pel vot emocional en comptes del vot cerebral. Tots sabem que el senyor Bartomeu, sense el triplet, hauria tingut molt difícil guanyar les eleccions, ja que és l’antítesi d’allò que necessita una entitat que és “més que un club” per raons indiscutiblement polítiques. Les conseqüències, per tant, ja les tenim aquí.

La sola excusa de la directiva del Barça per no recórrer la sanció és per emmarcar-la i exhibir-la com una mostra de la manca d’autoestima i de la pèrdua de dignitat extremes a què poden arribar un conjunt de persones pertanyents a un poble sotmès per espai de tres-cents anys. El complex d’inferioritat, el sentiment de culpabilitat i la por al carceller –“calla, no et defensis que encara serà pitjor”– estan tan amarats a la pell dels catalans i es fan tan palesos cada cop que som víctimes d’una agressió, sigui de la naturalesa que sigui, que l’autoflagel·lació és inevitable. Que algú que ha patit la violació dels seus drets més bàsics renunciï a defensar-se amb el pretext que podria ser pitjor el remei que la malaltia demostra dues coses, i totes dues fan posar els cabells de punta: la primera, l’acceptació submisa de l’existència d’un amo; la segona, el reconeixement humiliant de la pròpia condició d’esclau. Però encara hi ha una cosa més greu, i és que el Barça no s’adoni que la seva claudicació el converteix en còmplice de la trama ordida contra ell pel govern espanyol, que està pressionant organismes internacionals per desacreditar-lo com a club i per criminalitzar Catalunya.

La ideologia feixista que suposa criminalitzar la llibertat d’expressió pacífica i democràtica de milers de persones en un camp de futbol i inhibir-se davant l’exhibició d’imatges de dictadors genocides és inadmissible. Hom dirà que el jugador Nuno Silva, que el dia de la seva presentació al Jaén lluïa la imatge de Franco fent la salutació feixista a la samarreta, ha al·legat que en desconeixia la identitat. Però la resposta no pot ser més cínica, perquè és inacceptable que un europeu amb estudis bàsics no sàpiga qui era Franco, Hitler o Mussolini. I encara menys que desconegui la salutació feixista. De fet, en la remota possibilitat que Nuno Silva fos un home de les cavernes, qui no pot al·legar ignorància de cap de les maneres és el Jaén. L’acte el convocava el Jaén i era el Jaén qui estava obligat a fer que el jugador es canviés de samarreta o, en cas de negativa, a suspendre la roda de premsa. Tanmateix, silenci absolut per part de la Comisión Antiviolencia. I és que d’un Estat com l’espanyol, que criminalitza l’estelada, que condecora nazis i que té infinitat de franquistes amb camisa blanca en tots els seus òrgans de poder, no es pot esperar res més.

Arribats aquí s’entén que la UEFA, coneguda al món com un cau de corrupció i de praxi mafiosa, s’hagi mostrat receptiva a les pressions espanyoles. Els testos s’assemblen a les olles. El problema és la submissió de la directiva del Barça, que gosa adduir que s’estima més pagar i callar per tal de no afavorir que puguin arribar a tipificar l’estelada com a símbol prohibit i per evitar conflictes tot desitjant que la seva docilitat permeti “reobrir el diàleg amb la UEFA”. Veritablement escandalós. Prohibir l’estelada? Qui ho ha de fer i en nom de què? És com prohibir xiular. Qui impedirà que la gent xiuli? Qui impedirà que la gent porti una estelada? No s’adona el Barça que la seva submissió el fica de peus a la galleda? Què farà la propera vegada? Què farà quan la multa plenament acceptada de 30.000 euros es multipliqui per raons de reincidència? Ordenarà que els treballadors del club requisin les estelades de cent mil persones? Prohibirà la llibertat d’expressió dels socis del Barça? Convertirà en delinqüents els propietaris del club?

Prou de mentides, si us plau. Només cal veure com la directiva del Barça ha anat canviant el discurs a mesura que creixia l’estupor pel seu vergonyós comportament. Primer deien que recorrerien als tribunals, després que callaven per no enrabiar la fera i ara diuen que la fera és en realitat un xaiet. On és el suposat “pacte” amb la UEFA que presenten com excusa, senyor Bartomeu? On és el document que diu que la UEFA ja no multarà més l’exhibició d’estelades? On és el document que diu que la UEFA renuncia a ser el submarí del govern espanyol? Els drets humans bàsics, com la llibertat d’expressió, no es negocien parlant de la ‘cosa nostra’ en el despatx d’uns padrins a Suïssa, es defensen als tribunals a cara descoberta. I a sobre –després de dir a la UEFA més o menys això: “acotem el cap, us demanem perdó i acceptem que som culpables, però, si us plau, no ens atonyineu gaire en el futur”– tenen la barra de presentar la claudicació com un èxit. Quina maniobra més pèrfida! Ara resulta que l’esclavatge no existeix, perquè cada vegada que un esclau diu “sí, Bwana” és una victòria de la diplomàcia.

Els qui es van empassar la foto de Bartomeu alineant-se amb el procés català, a petició d’Òmnium Cultural, l’ANC i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, ja poden veure ara que va ser una acció merament electoralista per esgarrapar els vots de la ingenuïtat. On és, si no, el compromís amb el país i amb les seves llibertats? A aquest extrem arribem, que fins i tot ens espanta denunciar les agressions que rebem? Caldria que el senyor Bartomeu reflexionés sobre la saviesa d’aquestes frases de Jordi Carbonell, Manuel de Pedrolo i Gandhi, respectivament, unides per un mateix principi humanístic: “Que la prudència no ens faci traïdors”, “Cal protestar encara que no serveixi de res” i “Facis el que facis no servirà de res, però és important que ho facis”.

També us pot interessar

 

COMENTARIS

Mobilitzem-nos els socis. Fora Bartomeu!
Anònim, 08/08/2015 a les 00:57
Molt interessant
+167
-4
Totalment d'acord amb el senyor Alexandre. Cal desemmascarar d'una vegada per totes l'actuació d'aquesta junta, el seu president, els responsables esportius espanyols i els de la UEFA. Cal que el món sàpiga que el president del Barça, Josep Sunyol, va ser assassinat per les forces feixistes que formaren part d'una dictadura criminal un ministre de la qual, (Fraga Iribarne) va ser el fundador del partit que governa a l'estat espanyol i que pel dret i pel revés està actuant contra la llibertat d'expressió al món del futbol. Cal portar els responsables, tant espanyols com de la UEFA, als tribunals internacionals per la seva acció contra la llibertat d'expressió (un dels drets fonamentals reconeguts a tots els tractats internacionals començant per la Carta de les Nacions Unides). Tanmateix cal començar en pensar una acció ferma contra l'actual junta del Barça i el seu president per la seva indignitat. El lema del president Sunyol era Esport i ciutadania. Quin és el lema de l'actual junta del Barça? Tripijocs i covardia, potser?
Cal protestar car sempre serveix molt més que cagar-se i callar
Hèrcules d'Alacant, 08/08/2015 a les 04:13
Molt interessant
+136
-2
I si els directius no en saben, de protestar i de fotre l'emprenyat, ja ho farem el públic, sense oblidar-nos dels covards qui es caguen abans de protestar, als quals tard o d'hora els ha d'arribar llur sant martí.
ni un mot
entranyable, 08/08/2015 a les 07:55
Molt interessant
+118
-4
Vaig ésser present a la trobada de penyes del Barça del propassat dimarts i ni un mot ni cap esment al moment en què es trova immers el poble català i el procés cap a la independència, llavors intentar mantenir-se neutral en un fet tan cabdal de la nostra societat és posicionar-se en el no més palès. El senyor Bartomeu va repetir el que tots sabem "diàleg" en vers la UEFA, de quin diàleg parlem quan hom es fa messell davant un fet que fa tremolar les essències d'un club que ha tingut fins i tot màrtirs del feixisme i que està curull de socis que cada partit cridem Independencia en el minut 17.14. No, senyor Bartomeu, no, cap dret fonamental. i el dret d'expressió ho és , admet la més mínima renuncia, empetiteix el millor equip del món i l'afecció més noble i esportiva a límits insospitats. El seu predecessor va anar a Extremadura a demanar no sé quin perdó al president d'aquella comunitat, i vostè a començat en molt mal peu no defensant davant el món un greuge insoportable.
es el que hi ha
garnatxa, 08/08/2015 a les 08:08
Molt interessant
+110
-4
Enhorabona pel article. És 100 % el que em corria pel cap i ni jo mateix ho hagués pugut explicar millor. Però cal ser optimistes. La opció laporta va tenir molts vots malgrat el triplet del Bartomeu i una campanya nefasta. 300 anys de constant intent de aigualir-nos fa mal, però que estem així encara és tot una victoria. Pensem en 10 anys enrera, oi que ningú preveia la situació actual?, doncs això, potser falta una mica però el camí és el correcte. No hem de tenir por, hen de tenir cura i fer les coses bé, amb determinicació, alegria, sense trencar res, pels nostres fills i néts i també respectant el sentiments dels que pensen diferent. Ho assolirem!
Només un però
Anònim, 08/08/2015 a les 08:09
+34
-91
Molt bé l'article, menys quan recorres innecessàriament com a mínim a l'exageració quan dius que et consta que són molts els socis que ara es penedeixen d'haver votat Bartomeu. Au va. El soci del Barça és ruc i no s'ha tornat despert arran del tema estelades, cosa que òbviament li importa un rave. Si va guanyar Bartomeu és per l'encegament estúpid dels tres títols. Això per al votant ruc de Bartomeu malauradament està molt per sobre del tema estelades, no cal enganyar-se ni enganyar la gent, perquè és així de trist. Si fos veritat el que dius seria com creure que si ara es fessin eleccions guanyaria en Laporta, i tot gràcies al comportament de Bartomeu sobre les estelades. Això no t'ho creus ni tu, ni jo ni ningú. El soci del Barça és com és i tenim el poble que tenim, i no cal fer-se trampes al solitari, bàsicament perquè no serveix de res. I revisa l'article, he detectat tres o quatre errates.
Un petit detall...
CanRauxa, 08/08/2015 a les 10:56
+34
-3
Us deixeu una variable important a tota aquesta ecuació: Qui era el representant del Barça davant la UEFA, encarregat de vetllar pels nostres interessos?
Albert Soler
I qui és aquest Albert Soler?
Albert Soler i Sicília (Barcelona, 27 de febrer de 1966) és un polític català, militant del PSC-PSOE. Va ostentar el càrrec de Secretari d'Estat per a l'Esport d'Espanya entre l'1 d'abril i el 7 d'octubre de 2011.
Albert Soler a l'entrevista de La Vanguardia, juliol de 2011.
[PREGUNTA] Acabem l'entrevista amb un clàssic: les seleccions catalanes
[ALBERT SOLER] No canviarà la legislació. La Constitució diu el que diu, la Carta Olímpica diu el que diu i els estatuts de les federacions internacionals diuen el que diuen. Catalunya no pot legalment competir al mateix nivell que Espanya. Una part no pot jugar contra un tot. La selecció anglesa no juga contra la de la Gran Bretanya. Juga contra Escòcia o Irlanda. La millor projecció de l'esport català la fan els esportistes com Pau Gasol, Xavi, Alguersuari, Navarro, Barrufet..., els directius i els esdeveniments esportius que es fan aquí. O és que els Jocs de Barcelona no van projectar Catalunya? Catalunya és una potència esportiva, però s'ha d'aprofitar a escala global. És un conflicte més polític i mediàtic que no pas esportiu. No veig cap conflicte en cap esportista.
SOSIS DEL BARÇA
Anònim, 08/08/2015 a les 11:25
+13
-4
A partir d`ara els direm sosis del barca

en comptes de visca el Barça ara diran , iaaaa iiiiaaaaa iiaaaa igual que els rucs apanols perque els rucs catalans els guarans de morret blanc son mes inteligents com diuen a Kentaky , USA , The Kentaky catalan Donkey ull, animals protegits a USA, aqui els animals rucs de veritat son els de la escopeta nacional i aquets cada vegada pululen mes lo malo abunda

a partir d´ara sempre anire en contra del Barça , i el Pedro si es intel.ligent sen te que anar a Anglaterra amb el Vangaal

Quan el barça sigui digne ja el animare pero ara a fer la ma com els traidors
Girona
Anònim, 08/08/2015 a les 11:46
+51
-7
Anònim 8:09, es nota que vas per la vida d'il·luminat. Potser per això no es posen en contacte amb tu socis del Barça per dir-te que el seu vot va ser un error. És comprensible. Del derrotisme suïcida que t'acompanya, la gent en fuig com de la pesta. Revisa el teu comentari. Hi he detectat set o vuit errades de primer curs.
Falla la base
Anònim, 08/08/2015 a les 11:57
+8
-77

I quan dic que falla la base és perquè només es tracta de futbol, i el futbol són 22 tios corrent darrera la pilota i en el àmbit professional, una cosa que mou milions d'euros.
En un partit de futbol, les estelades s'haurien de quedar a casa (i les banderes amb la gallina també, que se que algun indepe ho traurà això).
La UEFA és una entitat privada que posa les seves normes, i una d'elles és la prohibició de la mostra de símbols polítics, o el que és el mateix, fer política dins dels actes que ells organitzen.
I el Barça hauria de deixar-se de sentiments polítics, perquè abraça molt més que Catalunya, i si volem que abraci només Catalunya, doncs assumim que serà difícil que la resta del món s'identifiqui amb aquest club, i llavor perdera tothom (el club, la ciutat i sobretot, el que veuen el Barça com només un club de futbol).
Si voleu treure les estelades, l'11 de Setembre es pot omplir la Meridiana amb tantes com vulgueu.
I deixem ja de posar-nos la barretina a rosca, que comencem a ser la riota de tot el món.
Plumero espanyol
Anònim, 08/08/2015 a les 11:59
Interessant
+63
-4
Bartomeu, .....impresentable.!
No saben defensar la identitat del barça
Anònim, 08/08/2015 a les 12:07
Interessant
+60
-3
Apostulant article. I si, aquesta colla de directius són abanderats del neolliberalisme i unionistes de mena -sols cal mirar qui son alguns directius i la seva vida professional. No poso en dubte la seva valua per a gestionar financera i esportivament el club, peró en aixó de la identitat, no ens representen, i amb els temps que corren tenim un petit problema. Vergonyós abaixar-se els pantalons d'aquesta manera, i més davant d'aquest organisme amb una reputació del tot fosca. Ens han deixa en molt mal lloc, la sobirania del poble i el seu dret d'expresar-se lliurament és intocable, aquí i a arreu. Jo ja fa temps que vull deixar de fer futbol, d'apartar-me d'aquest negoci que és el futbol, més el barça, que no para de fer milionaris i idiotitzar al personal. I si a més a més aquesta directiva s'acobardeix d'aquesta manera i no ens defensa, doncs ja no té cap sentit ser del barça. Ho aconseguiré!...
Visca Catalunya!
No importa la directiva.
Anònim, 08/08/2015 a les 12:12
Interessant
+60
-1
Els responsables de les institucions a vegades son tan prudents que poden semblar porucs. La solució no está en populistes de baix nivell com en Laporta; la solució está en nosaltres mateixos, en la nostra força i dignitat, si en tenim guanyarem.
Segurament en Bartomeu no només sembla un cagat, també ho és, i molt més del que ens resulta acceptable. Tanmateix, la força està en nosaltres, i nosaltres l'hem de fer valer: les estelades ompliran el camp, que tot el mon les vegi fins que es converteixin en "allò que aqui és normal", a veure si s'atreveixen a seguir multant. I si ho fan, llavors el club no tindrà més remei que plantar cara; no és imaginable que ens prohibeixi les estelades per evitar sancions. I si ho fa, aquesta directiva dimitirà perquè ens posarem amb les estelades a l'entrada del camp bloquejant-lo.
Totalment d' acord
Emprenyat, 08/08/2015 a les 13:55
Interessant
+63
-2
Només espero que no passi el mateix el 27S perquè llavors si que ens em penedirem tots. Les enquestes abans d' aconseguir els 3 títols eren favorables a en Laporta, pel qui personalment no hi tinc gran simpatia, però cal reconèixer que va aconseguir 4 grans fites:
1- fer del barça un simbol de Catalunya.
2- fer del barça més que un club (portar Unicef a la samarreta).
3- portar el barça al primer nivell mundial.
4- fer fora els violents.
El Barça, té massa mesells i cobards, a la junta i entre el socis.
MIQUELET, 08/08/2015 a les 14:00
Interessant
+70
-2

Malauradament, hem d'admetre que el soci del barça, en general, és mesell i només pensa en els títols, que encara que són importants, per a un club, que no oblidem, ÉS MÉS QUE UN CLUB, per alguna raó, sobretot política.
Bartomeu, igual que Rossell, Freixas i una colla mes, no tenen cap inquietud política per aquest país, i són tant o més mesells, que aquesta gran part de seguidors blaugrana, que van acceptar que Rosell, fora a les penyes de extremadura a agenollar-se i que ara ho faci Bartomeu davant la UEFA, tot això a els dóna igual, mentre es guanyin títols, quina vergonya! de personal.
Platini un altre vividor
Anònim, 08/08/2015 a les 14:24
Interessant
+63
-2
I ara vol seguir la dolce vita en la FIFA.
mes que un club
Anònim, 08/08/2015 a les 14:40
+7
-75
Que divertido es este tal Victor.. Aparte de la rabieta victimista típica de que el mundo está en contra mia, todavía se cree o nos quiere hacer creer que el FCB es mas que un club, quizas son dos o tres.. Lo que no entiendo es que todavía este señor sea aficionado al FCB . Quizás ni si quiera le interesa el futbol y solo le interese su obsesión independentista y de odio a España y el FCB sea su medio favorito. Siga así Victor, le queda mucho que sufrir por ese instinto de superioridad que le caracteriza. ¿Igual es que tiene como amigo al showman del laporta? todavía le veremos con la camiseta del español... Como rabia el tío , cuanto odio acumulado, así nadie puede ser feliz ni en catalán ni en chino.. Venga a pagar la multita y a seguir haciendo el ridículo en cada minuto 17,14..
Molt més que un club, mal que els pesi
Anònim, 08/08/2015 a les 17:10
Interessant
+55
-1
Guaita el "dictadorzuelo" nacionalista espanyol de les 14:40, com li "escuece". Sap que Espanya sense Catalunya serà un país tercermundista en el medaller internacional i plora desconsoladament perquè la independència és inevitable i perquè el seus dos equipets, el Madriz i l'E-pañol, fan pena, penita, pena. "Ay, pena, pena. Pena de mi corazóóón..."

Que serveixi d'esperiencia el resultat d'una mala decisió, ó una votacio pensada amb els dellonsis
Anònim, 08/08/2015 a les 17:27
+47
-2
No soc soci del Barça, tan sols al porto al cor desde molt petit, per tant no puc fer mes que opinar, pero NO s'ha de ser molt intel.ligent per adonars-hen que la filosofia del Barça no es la que era anys enrera, crec que el Sr. Alexander te tota la raor del mont i malgrat el Sr. Laporta el considero un pallasso per dirigir un club com aquest, ara i en aquest moment que estem vivint era la persona mes adecuada, amb éll no ens aguessin avergonnyt com ho han fet.
Esperem que aquesta experiencia ens serveixi en les properas elecions del 27 S cal votar amb el cap i no sols amb el cor, en primer lloc s'ha de votar per Catalunya dresprés ja ens barallarem per veure qui porta el timo.
Ara amb el Barça ja no i ha solució fins d'aqui uns anys, pero el 27-S s'ha de afinar la punteria, doncs una altra oportunitat com aquesta no es presentarà en molt de temps, si es que s'arriva a presentar mai mes.
Feu que la mala experiencia viscuda del Barça, serveixi com a mínim, per no repetir-la el 27-S votan Si a Catalunya. Si a la Llibertat.
NPI
maginet , 08/08/2015 a les 17:37
+6
-58
No ens tens ni idea. Amb la normativa a la ma el FC Barcelona podia haber estat castigat a 60.000 euros i haber-li clausurat una part del Camp Nou per un partit. Els actes polítics i les seves banderes estan totalment prohibits durant els partits. L'esport és l'esport i la política és una altre cosa. Una normativa aprobada fa uns anys també per el F C
Barcelona. Les estelades que vagin a la Meridiana a manifestar-se. ANC i Omnium haurien de pagar la multa si tinguéssin una mica de decòrum i sensibilitat. I la majoria dels socis varem votar al millor President. Però a cân Barça hi ha molts mal perdedors i molts no són ni socis. Visca el Barça!
NO HA ENTÉS RES
FRANCESCC P., 08/08/2015 a les 19:16
+6
-59
Em temo que el Sr.Alexandre no ha entés res, si li té mania personal al Sr. Bertomeu que ho digui, pero, per un president que tenim que fa les coses bé, O ALMENYS HO INTENTA, el Sr. Alexandre calladet estaria més mono. Aquest tema encara no ha acabat, o sia que jo me l'envainaria de moment abans de cagarla.
Al Maginet i al Francesc
Anònim, 08/08/2015 a les 22:06
+36
-1
Mira els dictadors Maginet i Francesc, si poguessin emmordassarien els catalans que no s'agenollen com ells de manera miserable. Porten l'espanyolisme al cos i el botiflerisme també. Són ells els que haurien de pagar-nos l'espoli colossal que Espanya fa cada any a Catalunya. I el 12-O que treguin la bandera de la gallina i vagin a l'amfiteatre de Tarragona. Que s'asseguin en aquell raconet on s'ajunten tots plegats. El recinte, tot i que és petit, resulta massa gran per a ells.
QUE EL BARÇA ÉS MÉS QUE UN CLUB ÉS UNA GRAN VERITAT
En Manel de Sant Antoni, 08/08/2015 a les 22:22
+38
-2
Anònim de les 11,57

No tens ni punyetera idea del que es el Barça i del que significa per Catalunya.
Massa que ho ha entès
Anònim, 08/08/2015 a les 22:23
+39
-2
Senyor Francesc, vostè té tot el dret a ser un pobre mesell acostumat a besar la mà de l'amo igual que molts (massa) socis del Barça; però dir d'un president que està en fals, que ha fet els tripijocs (que un dia se sabran) amb el Cas Neymar, amb el Cas Quatar, amb el Cas nois de la Masia, etc, etc, i dir que el senyor Alexandre té mania al senyor Bartomeu és tenir molta miopia o molta barra. Senyor Alexandre, res d'estar calladet per satisfer a quatre pocapenes. Continuï amb els seus magnífics articles.Cal saber què hi ha al darrere de tot plegat i netejar la imatge del Barça; i això comença amb una moció de censura a aquesta junta indigna i impresentable. Serem molts socis que ens hi posarem a treballar i li asseguro que de "calladets" res de res.
cognom erroni
Anònim, 09/08/2015 a les 11:26
+25
-0
Que no es diu Bartomeu. Es diu Canivell home!
Sí, sí, com el de La escopeta nacional.
El Barça ha fet el mateix paper a nivell mundial. Una vergonya.
ei!!!
jordi soci 17000 i pico !!!, 09/08/2015 a les 11:57
+3
-6
com a soci del fcb ,indendentista i no votant del sr.Bartomeu,però ara el meu president per decissió dels socis del fcb; dir-vos que suposso tots els que opineu sobre el club en sou socis de l'entitat.
En cas de que no en sigueu,feu el favor de callar...ja estem cansats que ens diguin els de fora de casa,el que hem de fer amb els nostres problemes.
Per tant, us convido a que properament us pugueu fer socis,pagant els 175 euros anuals... i poder canviar al club aquelles coses que a mi ,també no m'agraden....
País!
Joanb, 09/08/2015 a les 13:12
+26
-0
Aquest senyor, junt amb el qui el va precedir a la presidència del Barça, oi que encara té algun compte pendent amb els jutges espanyols? Disculpeu la meva ignorància. Si és així, potser tot s'explica si pensem que fa mèrits per tal que li rebaixin o perdonin la possible sentència. Els interessos del club i del país no li deuen importar gaire. Només vetlla pels seus interessos personals. No hi busquem l'ètica (defensa de la llibertat d'expressió) perquè no la hi trobarem. La pregunta és com aquest senyor ha pogut arribar a presidir el Barça. No cal anar lluny per trobar les respostes. La primera seria que els socis l'hi han permès. Aquests, per tant, haurien d'assumir la seva part de responsabilitat. Si llances pedres a la seva pròpia teulada, desprès que no se'ns vinguin a queixar, sisplau. La segona seria que s'ho ha sapigut muntar com el bon triler professional que ha demostrat ser.
Sublevació
Ma Àngels Domènech, 09/08/2015 a les 14:01
+26
-0
No soc socia del Barça i ara m'atreveixo a dir,afortunadament, em va fer molta rabia q guanyés en Bartomeu crec q tots els socis haurieu d manifestar la contrarietat q aquest fet us produeix. Ser més q un club no es pas aixó d abaixar el cap.
Novita dimissió
Anònim, 09/08/2015 a les 16:09
+28
-0
Sóc soci des de fa més de 40 anys. Òbviament, no vagi votar ni al Rossell, ni a la seva seqüela. Era tant evident!! Que en Joan Laporta no va treballar gens aquestes eleccions, d'acord. Sembla que va dubtar fins al darrer moment a presentar-se. Suposo que tenia motius ben fundats; ningú està especialment punyent quan s'està jugant el patrimoni. Però home, votar al Bartu (Novita pels jugadors) a qui se li acut? Arribat aquest punt, i vista a la dignitat institucional que empren, què ens queda? Doncs, Novita dimissió!
Joan Garcia
Anònim, 09/08/2015 a les 17:42
+23
-1
Soc soci del Barça. El meu pare me'n va fer quan era petit i soc dels que van al camp cada quinze dies peti qui peti. En aquestes eleccions tenia pensat votar Laporta, però el triplet em va fer canviar de parer. Vaig pensar que la cosa havia funcionat en gols i que potser millor no tocar-ho. I vaig votar Bartomeu. Vui dir que jo soc un dels que van votar Bartomeu. Ho reconec. Però també reconec ara que vaig fotre una cantada de collons. Ja veia que aquest Bartomeu és un figa toba i que com a català és un cagat que podria militar perfectament a la Unió de Duran-Espadaler, però al final jo també vaig ser un figa toba i el vaig votar. Òstia, no sabeu com em penedeixo i la de cops al cap imaginaris que em foto per ser tan ruc! Em dic: però tu ets idiota o què, tio? En fi, ja està fet. Espero que aviat hi hagi una moció i que aquest Bartomeu, que és una vergonya per al Barça i per a Catalunya s'en torni a la seva casa d'alt estanding i que des d'allà es dediqui a "gestionar" les "finances" d'Unió. Perdoneu aquesta confesió, però l'havia de fer. Sobretot per mi mateix. Em sap greu.
Visca el Barça i Catalunya Lliures!
Soci trist però lluitador, 09/08/2015 a les 18:42
+23
-0
Sóc soci del Barça, vaig votar en Benedito i m'en vaig fer un tip de posar en relleu l'evident, com ara veiem (res de nou): l'actitud messella, covarda i servil amb l'establishment espanyol d'aquesta directiva.

Ara no em sorprèn gens aquest vergonyant afer i com s'agenolla el club i tot el que pugui venir. Justament en l'hora suprema per a Catalunya, el Barça no estarà en primera línia com caldria esperar tenint en compte la Història del club i de Catalunya.

En tot cas, no tots els socis ens hem deixat entabanar i som molts els que seguirem portant la flama de la dignitat i la lluita per la llibertat de Catalunya i la democràcia amb les nostres estelades.

Des d'aquí només puc demanar a aquells culers que tenen dignitat, s'estimen el Barça i Catalunya que es facin socis i així siguem més i no ens tornin a segrestar el Barça quintacolumnistes com aquesta directiva.

Visca el Barça i Visca Catalunya Lliures!!!

Donec Perficiam!!! :)
Al Manel de Sant Antoni
Anònim, 09/08/2015 a les 21:31
+1
-20
Si, soc l'anonim de les 11:57 i amb els teus arguments, dons em dones tooootaaa la rao.
Vinga, tornat a posar la barretina a rosca i treu l'estalada que potser creus que en Mas et donarà un carrec con siguem independents.

Pernabé, el Barça hauria de canviar de socis
Jordi M , 10/08/2015 a les 10:14
+13
-0
Com molt encertadament ja apunta un dels primers posts, el soci estàndard és tan cagat com burro. Si reacciona, serà contra qui dugui estelades al Camp Nou: 'Què vols, que per culpa teva li tornin a posar una multa al Barça? Aquí no es ve a fer política, eh?'. Aquesta, aquesta és l'única resposta que pot esperar-se del soci estàndard del Barça. El miserable soci que votava Núñez i que ara vota el aquests calçasses que només mostren esma contra la directiva que a deixar-los en herència el
millor equip de la història . Però com a cagat que és, aquella reacció se l'empassarà si el nombre d'estelades és important. Jo la duia de vegades al camp. Ara la duré sempre.
Al 21:31
Anònim, 10/08/2015 a les 10:50
+14
-0
Vinga, Anònim 21:31. torna't a posar la peineta, treu la bandera de la gallina "rojigualda", que Rajoy, Pedro Sánchez i Pablito Iglesias et donaran un càrrec en la España Una.
Així és la nostra elit des de fa 500 anys,
Anònim, 10/08/2015 a les 12:48
+16
-1
Així és la nostra elit des de fa 500 anys, molt covarda i sempre volent negociar amb qui t'ataca, per això en 500 anys no hem aconseguit la independència.
El Barça ja no és un símbol pel poble. Només és CIRC i presa de pél
Bartomeu fa fástic però aquest no és el veritable problema, 20/08/2015 a les 17:17
+0
-0
És un símbol de la opacitat del capitalisme, del triomf del capitalisme per pervertir els ideals de Hans GAmper. Es un símbol del fracás del capitalisme per construir una societat millor. El diner ho ha enfonsat tot. TOT. Encara que portin UNICEF de nou a la samarreta el Barça representa un insult a la memoria del que van perdre la vida per la república catalana. Ho diré més clar:

EL BARÇA ÉS UN DEUTE AMB POTES QUE JUGA UNA LLIGA QUE ÉS UN FRAU COLOSSAL DESDE FA DécaDES. I el deute al carreguen al poble im´-bé-cil, tant si t'agrada el futbol com si no.

Jo era del Barça. Ara ja no. Odio el futbol modern perqu és sinónim deperversió moral i degradació vergonyosa de valors. Es la esclafament de la democracia sota la bota del capital, una mostra més. tot el deute alucinant dels clubs a la SS.SS i a Hisenda, tot el negoci ruinós, la gent que no pot menjar i en canvi es rescata aquest negoci ruinós. Vergonya. Vergonya !!!!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Víctor Alexandre
És escriptor i periodista i treballa en assaig, conte, novel·la i dramatúrgia. En dramatúrgia ha estrenat: Èric i l’Exèrcit del Fènix, Teatre Borràs de Barcelona (2007); Trifulkes de la Katalana Tribu, Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya (2012); Onze.Nou.CATorze (1714), Born i Festival Grec (2013-2014); i Taula rodona, o la joia de ser catalans (coautor amb Pere Calders), Casal de Cultura de Valldoreix (2013). En conte i novel·la ha publicat: El somriure de Burt Lancaster, Set dones i un home sol (Premi Mercè Rodoreda), Una història immoral i Cor de brau. I en assaig: Jo no sóc espanyol, Despullant Espanya, Despullats (amb Joel Joan), Senyor President, El cas Carod, La paraula contra el mur (Premi d’Assaig Francesc Ferrer i Gironès), TV3 a traïció. Televisió de Catalunya o d’Espanya? i Nosaltres, els catalans. Els seus darrers llibres són La independència explicada al meu fill (2014) i les obres teatrals La joia de ser catalans (2015) i Abans que pugi el teló (2016).

A Twitter: @valex_cat
Miquel Iceta, al darrer congrés del PSC | Adrià Costa
Sara González
01/01/1970
El fet que l'aval a la suspensió de l'autonomia no s'hagi votat ni a l'executiva ni al consell nacional enerva alcaldes i dirigents socialistes | Una trentena d'alcaldes se sumen al pols liderat per Parlon, Ballart, Mayoral i Giménez
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el procés sobiranista i l'aplicació de l'article 155
 07:40 PORTADES «El 58% dels catalans creuen que es deteriora la convivència», a «El Periódico». Recull de les portades dels diaris de paper catalans i espanyols.
 07:24 La posada en escena de CaixaBank al País Valencià arriba en la setmana clau pel procés català, ho explica Jonathan Oca. Aquest dimarts es presentaran els resultats obtinguts de la companyia durant el tercer trimestre del 2017. Aquesta setmana el president de la Generalitat de Catalunya té previst aixecar la suspensió de la independència. L'entitat financera va decidir traslladar la seu social de Barcelona a Alacant.
 07:13 El rebuig d'un ampli sector del PSC al 155 reobre les ferides de les primàries, per Sara González. El fet que l'aval a la suspensió de l'autonomia no s'hagi votat ni a l'executiva ni al consell nacional enerva alcaldes i dirigents socialistes. Una trentena d'alcaldes se sumen al pols liderat per Parlon, Ballart, Mayoral i Giménez.
 06:57 EL DESPERTADOR de Ferran Casas: El calendari de Puigdemont. "El president ha de sincronitzar la mobilització i el ritme institucional i ha decidit explicar-se al Senat abans de declarar la República", diu el subdirector de NacióDigital. Avui també són notícia la Cecot, Jaume Collboni i Barcelona en Comú, el consell d'administració de CaixaBank, el decret de col·lectivitzacions i Josep Irla.
 06:48 VÍDEO Juan Carlos Girauta, portaveu de C's al Congrés, enxampat en directe mentint sobre les manifestacions independentistes. Assegura que els manifestants "van robar armes" de la Guàrdia Civil durant les concentracions d'Economia i queda retratat.
 00:27 OPINIÓ «Emprenedoria des de la Catalunya interior», l'article de Marina Geli. 
 00:26 OPINIÓ «Sobirania digital», l’article de Joan Subirats.
 00:25 OPINIÓ «Bombardejar Barcelona», l’article de Francesc de Dalmases. 
 00:25 LA VEU DE NACIÓ «L’última oportunitat del PSC», l'article d'Arnau Urgell. 
 23:52 Valls, primer ajuntament de la demarcació de Tarragona que aprova la moció contra l'aplicació del 155. El text, presentat de forma conjunta pels grups de CiU, ERC, CUP i ICV-EUiA, ha estat aprovat per 14 vots a favor i tres en contra.
 23:30 Collboni considera "poc intel·ligents" les mesures del 155 i demana "eleccions immediates". El tinent d'alcalde socialista a l'Ajuntament de Barcelona nega estar preocupat per un possible trencament del pacte de govern amb Ada Colau a la capital catalana.
 23:03 Le Monde carrega durament contra Puigdemont, TV3 i l'independentisme. El diari francès considera que el president català optar per "l'estratègia de la tensió" i que l'independentisme vol el 155 per reforçar la unitat interna.
 22:09 Puigdemont, disposat a intentar acords fins al final a través de la "mediació". El president de la Generalitat segueix obrint la porta a anar al Senat per explicar la "realitat".
 22:09 La Cecot, amb la Generalitat: "Ens situem democràticament al costat de les institucions catalanes". Antoni Abad, president de la patronal del Vallès, assegura que sense la llibertat "no hi ha democràcia". 
 21:40 Marató d'actes de l'ANC per explicar el "futur immediat" de Catalunya. Se celebraran entre dimarts i dimecres d'aquesta setmana i hi participaran membres del Govern.
 21:40 Turull apel·la a l'esperit «pacífic i determinat» del 1977 per defensar l'autogovern. El conseller de la Presidència lamenta que, 40 anys després del retorn de Tarradellas, no hi hagi "diàleg i mediació" per preservar les institucions catalanes.
 21:09 Puigdemont preveu aixecar divendres la suspensió de la independència. El president de la Generalitat vol explicar-se al Senat, però manté el rumb i promourà la declaració de l'estat català durant el ple específic del Parlament. Ho explica Oriol March. 
 20:59 Rebuig al 155 i condemna a les detencions: les línies vermelles dels pactes locals del PDECat. Els nacionalistes reuneixen els càrrecs territorials i els informen que a partir de divendres es replantejaran els pactes amb el PSC si voten a favor de la intervenció de l'autonomia. Informa Oriol March.
 20:58 La CUP convoca deu assemblees aquest dimarts per analitzar el moment polític i preparar mobilitzacions. Han de servir per debatre les passes a seguir per respondre a "l'intent de liquidació de l'autogovern de Catalunya".
 20:52 Maza torna a amenaçar Puigdemont amb la presó si declara la independència. El fiscal general de l'Estat adverteix que, "independentment", ja hi ha fets que han passat fins ara "pels quals s'haurà de respondre”.
 20:41 Resistència al 155: mossos, bombers, mestres i periodistes rebutgen la intervenció de l'Estat. Sindicats i associacions de treballadors públics dels diferents àmbits mostren la seva oposició a la intervenció anunciada del govern de Mariano Rajoy.
 20:32 La intervenció de l'Estat bloqueja més de 10 milions per a projectes d'entitats socials. El Govern afirma que hi ha 307 entitats afectades pels ajuts de la direcció general de d'acció cívica i comunitàroa i 224 en el cas de Joventut.
 20:18 Carles Pellicer convoca un ple extraordinari i urgent per rebutjar l'article 155. L'Ajuntament de Reus respon d'aquesta manera a la crida que feien l'AMI i l'ACM per impedir l'aplicació d'aquesta mesura per part del govern espanyol. 
 19:51 Els sindicats de Mossos s'oposen al 155 i esperen una aplicació «el menys lesiva possible». FEPOL, SPC, SME i USPAC veuen amb recel la intervenció de l'Estat a la policia catalana.
 19:45 Continua el bombardeig d'Anonymous en defensa de Catalunya: cau el web del CNI. Els hacktivistes han anunciat en un vídeo i diferents tuits que obren una nova fase de l'#opCatalunya, que ja va bloquejar diverses pàgines de l'estat espanyol durant el cap de setmana.
 19:26 Les connexions polítiques pesen més per fer negoci a Espanya que a Rússia, Marroc o Iran. L’Informe Global de Competitivitat indica que els directius espanyols creuen que l'Estat afavoreix aquelles empreses millor connectades. Per Roger Tugas. 
 19:11 L'alcalde de Mataró, David Bote (PSC), rebutja l'aplicació del 155 i també una possible DUI. L’alcalde ha fet una crida al diàleg i ha s'ha mostrat a favor que es convoquin eleccions a Catalunya.
 18:57 La Federació Europea de Periodistes condemna l’intent del govern espanyol d’intervenir TV3, Catalunya Ràdio i l’ACN. L’organització qualifica "d’inacceptable" la interferència política a la gestió dels mitjans de comunicació públics.
 18:47 «Els volem al carrer i entre nosaltres!»: manifest de suport a la llibertat de Sànchez i Cuixart. Fundadors i dirigents de l'ANC impulsen un text en què reclamen que els dos dirigents sobiranistes surtin de la presó. Informa Oriol March. 
 18:31 VÍDEOS «Els mitjans seran sempre vostres»: els treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio rebutgen el 155. Les assemblees dels mitjans públics catalans es mobilitzen per respondre a la intervenció estatal.
 18:07 Juncker diu ara que "respecta l'expressió de la voluntat" que s'ha vist a Catalunya. El president de la Comissió Europea remarca que és "comprensible" buscar una "identitat pròpia" però reitera que no està a favor dels "separatismes".
 17:54 Els treballadors públics que van fer vaga el 3 d'octubre hauran de recuperar les hores. El Govern ho va decidir en un acord del 10 d'octubre que no es va fer públic, segons TV3.
 17:53 ERC denuncia que el Senat ha incomplert el propi reglament per activar el procés del 155. Els republicans demanen a la mesa de la cambra alta que iniciï de nou tots els tràmits i que aquest cop s'escolti la junta de portaveus i es debati aquesta qüestió a la comissió general de comunitats autònomes. Informa Roger Tugas. 
 17:39 El Cercle d'Economia exigeix "eleccions immediates" a Catalunya. L’entitat que presideix Juan José Brugera considera que l'escenari d'unes eleccions autonòmiques és l'"única alternativa" per evitar "un escenari de conseqüències imprevisibles i dramàtiques". Informa Pep Martí. 
 17:14 Almenys sis ajuntaments del Baix Montseny ja han convocat un ple de rebuig al 155. Exigeixen a l'Estat que aturi l'aplicació de l'article 155 de la Constitució i, per tant, la suspensió de l'autonomia de Catalunya. Per Jordi Purtí. 
 17:14 Els Bastoners de Sabadell deixen de vendre loteria de Nadal i es passen a la Grossa. La colla ha pres la decisió en un moment de tensió política.
 16:36 Espanya, Alemanya i el 155: les comparacions odioses; un reportatge de Pep Martí. L'unionisme intenta equiparar el polèmic article a un de similar de la Constitució de la República Federal, però no té res a veure. Els constitucionalistes Mercè Barceló i Xavier Arbós rebutgen que es puguin equiparar el sistema espanyol i l'alemany.
 16:18 VÍDEOS Un arxiu de vídeos recull la brutalitat policial de l’1-O. El web difon imatges de les càrregues de la policia espanyola contra els votants, just l'endemà que el ministre d'Exteriors espanyol afirmés a la BBC que "moltes fotos eren falses". 
 15:51 Ballesteros a Puigdemont: «Per iniciar el camí de l'acord, a aquest alcalde el tindrà al seu costat». L'alcalde de Tarragona ha emès un comunicat dient que la pilota està a la teulada del president de la Generalitat per evitar que s'apliqui el 155. 
 15:12 Societat Civil Catalana es manifestarà diumenge pel «diàleg» però avala aplicar el 155. La mobilització es farà al passeig de Gràcia després que divendres el Senat hagi votat la suspensió de l'autonomia.
 15:11 L'alcalde de Blanes mostra el «rebuig total» al 155 i es planteja deixar el PSC. Els partits independentistes pengen una pancarta al balcó de l'ajuntament demanant la "llibertat dels presos polítics" amb el vistiplau de Lupiáñez.
 15:04 El Senat només ofereix dues opcions a Puigdemont per comparèixer: dijous a les 17.00 o divendres. Les dues alternatives xoquen amb la possibilitat de celebrar un ple dijous al Parlament.
 14:58 Raül Romeva afirma que els funcionaris obeiran al Govern i el Parlament i no a l'Estat. El conseller també assegura a la BBC que els membres de l'executiu no acataran el seu cessament i defensa que van ser escollits arran d'unes eleccions netes.
 14:56 Els periodistes de TVE responen amb duresa a la intervenció de TV3. El Consell d'Informatius considera que el govern espanyol vol aplicar unes mesures a la cadena catalana que encara no es compleixen a l'estatal.
 14:38 Ximo Puig assegura que les diferències entre socis sobre el 155 no afecta el pacte de govern valencià. El president de la Generalitat Valenciana confia que finalment no sigui necessària l'aplicació de l'article.
 14:24 L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, defensa que si hi ha eleccions han de ser acordades entre els dos governs perquè no siguin un "front de batalla". Des de París també assegura que alcaldes europeus i d'arreu del món li transmeten el rebuig a la unilateralitat però també a la "resposta autoritària" de l'Estat.
 14:16 ANC i Òmnium de Granollers demanen un ple urgent per l'amenaça del 155. Les dues entitats volen que l'alcalde de la ciutat, Josep Mayoral (PSC), el convoqui per instar el govern espanyol i els partits que li donen suport a aturar la suspensió de l'autonomia de Catalunya a través de l'article 155.
 14:10 VÍDEO El rei va trucar a Volkswagen per demanar que marxés de Catalunya», diu 
Martí Anglada, delegat del Govern a França, en una entrevista a CNews.
 14:07 Miquel Iceta evita aclarir si Montilla votarà a favor del 155; informa Isaac Meler. Responsabilitza Puigdemont de la suspensió de l'autogovern si no convoca eleccions o va al Senat a demanar diàleg. Afirma que el seu partit "no es trencarà" malgrat les tensions internes per la intervenció del govern espanyol a Catalunya.
 13:55 Universitats per la República convoca vaga aquest dijous contra l'aplicació de l'article 155. La plataforma també reclama la llibertat per Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.
Entrades anteriors »
Clients de CaixaBank fent operacions en uns caixers de l'entitat | ND
Jonathan Oca
01/01/1970
Aquest dimarts es presentaran els resultats obtinguts de la companyia durant el tercer trimestre del 2017 | Aquesta setmana el president de la Generalitat de Catalunya té previst aixecar la suspensió de la independència | L'entitat financera va decidir traslladar la seu social de Barcelona a Alacant
Mariano Rajoy, a San Siro, a la final de la Champion's del 2016, entre el Reial Madrid i l'Atlètic, junt a Felip VI o Florentino Pérez. | La Moncloa
Roger Tugas | 3 comentaris
01/01/1970
L'Informe Global de Competitivitat indica que els directius espanyols creuen que l'Estat afavoreix aquelles empreses millor connectades | La confiança en els polítics és inferior que a Tailàndia, Uganda, el Congo o Turquia
Merkel i Rajoy, en una imatge d'arxiu | La Moncloa
Pep Martí | 18 comentaris
01/01/1970
L'unionisme intenta equiparar el polèmic article a un de similar de la Constitució de la República Federal, però no té res a veure | Els constitucionalistes Mercè Barceló i Xavier Arbós rebutgen que es puguin equiparar el sistema espanyol i l'alemany
01/01/1970
Rellevar tots els alts càrrecs o tombar lleis del Parlament per controlar els mitjans es pot convertir en un via crucis si l'Estat pretén una ofensiva temporal i sense suport popular | El carrer i els suports internacionals segueixen sent la cara i la creu del procés mentre es descarta del tot eleccions sense haver proclamat la independència
Seu del Banc Sabadell a Barcelona | Adrià Costa
Roger Tugas | 15 comentaris
01/01/1970
L'increment net de 9.524 societats fins al setembre supera de llarg el miler que canvia la seva seu a partir del referèndum | Un document del Govern justifica que aquest trasllat no afecta directament a l'ocupació o la tributació a la Generalitat
Pep Martí | 20 comentaris
01/01/1970
Qui és qui en la comissió de Secretaris d'Estat i Subsecretaris que presideix Sáenz de Santamaría i que tindrà un paper decisiu en l'execució de l'article 155
Els periodistes de NacióDigital Joan Serra Carné i Sara González | Adrià Costa
Ferran Casas | 5 comentaris
01/01/1970
Els periodistes de NacióDigital Joan Serra Carné i Sara González relaten en "El part dels comuns" (Edicions Saldonar) la gestació de la formació liderada per Xavier Domènech a través d'una dotzena de testimonis