El Barça i Joan Laporta

«El tàndem Rosell-Bartomeu, en canvi, sense cap mena d’escrúpol, ha empastifat el nom del club substituint Unicef per Qatar»

| 17/07/2015 a les 22:23h
Aquesta notícia es va publicar originalment el 17/07/2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En el moment de redactar aquestes línies, ignoro quin serà el resultat de les eleccions 2015 a la presidència del FC Barcelona. Les enquestes han parlat d’avantatges dels uns sobre els altres, certament, però el veredicte és a les urnes. Són moltes les persones que encara recorden la campanya desqualificadora que un diari del Grupo Godó va desfermar contra Joan Laporta, en l’època que era president del Barça. Per això començo dient sense embuts que el meu candidat en aquestes eleccions és Joan Laporta. Ho és perquè els resultats esportius en totes les seccions l’avalen com el millor president de la història i perquè és el president que millor ha comprès la immensa càrrega política de la frase “més que un club”.

El Barça, diguem-ho clar, no és més que un club per les moltes copes que ha guanyat, pels milers de gols que ha marcat o per les lluminoses estrelles que ha tingut. Si només for per això seria un club més, perquè de derrotes també en tenim un bon feix. Allò que fa que el Barça sigui “més que un club” són els valors democràtics i de respecte pels drets humans que sempre ha defensat i la seva inequívoca catalanitat, més enllà d’alguns noms que l’han dirigit. No és pas per atzar que sigui precisament el Camp Nou l’estadi on el públic crida “independència!” en el minut 17:14 de la primera i de la segona part dels partits. I en una època en què tots els grans clubs, en el seu intent d’ampliar la font d’ingressos, posarien publicitat fins i tot als baldons dels lavabos, el Barça va mantenir la samarreta ben neta i va posar-hi Unicef. Va ser Joan Laporta qui ho va fer; el mateix president que va expulsar els violents de l’estadi i que es va mantenir ferm en aquesta decisió malgrat les amenaces de mort a ell i la seva família. El tàndem Rosell-Bartomeu, en canvi, sense cap mena d’escrúpol, ha empastifat el nom del club substituint Unicef per Qatar, que és un Estat que no respecta els drets humans i que finança el terrorisme jihadista.

Pel que fa al tema de la catalanitat, tenint en compte que Catalunya viu el moment més important i transcendent de la seva història, considero que Joan Laporta és el candidat més adient per dirigir el Barça. El Barça no és només la principal entitat esportiva del país, és també la plataforma més poderosa amb què compta Catalunya per difondre internacionalment els valors democràtics d’un poble que vol recuperar la seva llibertat nacional. Res a veure, doncs, amb una directiva acomplexada i genuflexa, com la de Josep Maria Bartomeu, farcida de persones al·lèrgiques al procés català, i que ha adoptat una actitud autoflagel·ladora i pusil·lànime davant les maniobres del govern espanyol per criminalitzar el Barça i desprestigiar-ne el nom.

Vénen dies convulsos, dies que marcaran fortament la història de Catalunya, i, per tant, les principals institucions del país –el FC Barcelona és una de les principals institucions esportives del món– no poden ser ambigües ni estar presidides per persones que defugen el compromís per mitjà de frases buides, com les que hem sentit aquests dies a alguns candidats a la presidència del Barça, en la línia de “jo em dec a totes les sensibilitats del club”. A totes? A les antidemocràtiques també? És demòcrata, el qui vol una Catalunya sotmesa a Espanya? És demòcrata el qui nega el dret a la llibertat nacional de Catalunya? Com pot algú dir-se demòcrata i oposar-se, alhora, al dret d’un poble a ser un Estat independent? No fem demagògia, si us plau! Ens pot agradar més o menys el pensament d’algú, però mai no podrem negar-li el dret a pensar per si mateix. Dir-ne “sensibilitat”, d’aquesta actitud negacionista, és com voler fer passar una marxa militar de Sousa per un nocturn de Chopin. El moment actual no admet fugides d’estudi i necessita persones disposades a mantenir-se fermes en la defensa de les llibertats nacionals de Catalunya, necessita persones que comprenguin que el Barça, com a ambaixador del país, no pot ser un simple espectador. Cal, en definitiva, una junta directiva conscient de la seva responsabilitat i compromesa amb el Procés. Joan Laporta encarna tot això. I si algú en dubta, només cal que es pregunti per què és el candidat que el nacionalisme espanyol no voldria veure mai com a president del Barça. Ara deixem que parlin les urnes i, com a demòcrates, acceptem-ne el resultat.

També us pot interessar

 

COMENTARIS

magnific article
Anònim, 18/07/2015 a les 00:19
Interessant
+82
-7
Eficient en la gestió, reconegut (i també amenaçat!)per la seva lluita contra els violents, creador del model solidari del club i compromès amb Catalunya i el Procés a favor de la Independencia.
Ha estat fins ara el millor president de la historia del Club i crec que encara té més coses per aportar.

Per tot aixó, el meu candidat també es en Jan Laporta.
Les raons d'en Víctor. Les meves raons.
J., 18/07/2015 a les 01:05
+14
-4
No he seguit el debat electoral dels quatre candidats, per tant m'hi desmarcaré. Sols vull fer un petit incís que crec que en el món de l'esport català hauríem de tenir present si volem ser un país independent: el Barça no és Catalunya, sí ho són les seleccions catalanes.

Durant tots aquests anys hem atorgat a aquesta entitat esportiva i catalana el paper de representar Catalunya al món de l'esport, un greu error que rau de l'absència d'uns equips i esportistes que representin el país i la Nació (la qual no es quedaria sols en Catalunya, sinó que s'hauria d'estendre a la resta de Països Catalans). Quin és el problema? Doncs que hem adorat un club que juga a una lliga estrangera, l'espanyola, que incorpora jugadors de diferents nacionalitats i que no parlen ni senten l'idioma de casa nostra, el català, i que defensa en definitiva uns interessos particularistes i difon uns valors universals, que releguen el sentiment nacional (i és normal, és un club esportiu, aquesta és la seva funció).

La tasca de catalanitzar i democratitzar el Barça que va emprendre la junta de Joan Laporta va ser revolucionària i molt encertada, evidentment, però el poble català no l'ha sabut interpretar: la visió provincial de Catalunya és el llast que ha atorgat el paper de la "selecció catalana" al Barça, cosa que si "no ets del Barça, no ets català" (ho dic a "grosso modo"); d'altra banda, els polítics autonomistes i els agents mediàtics catalans i espanyolitzadors no han parat de reafirmar aquesta "falsa associació" perquè el poble català s'oblidi de reclamar "l'altra", la de tenir seleccions nacionals pròpies, catalanes.


Aquesta és una altra malaurada prova que aquest 27S no serà res més que unes eleccions autonòmiques. La manca d'un discurs nacional i català farà que el poble català voti "per l'estómac" i per la "cohesió social", assimilant-nos a la Nació de l'Estat que ens porta volent destruint fa 300 anys, Espanya.
Ja va sent hora que abandonem aquest "discuset" i adoptem un de nacionalista i pancatalanista, que toleri la diversitat d'opinions entre els catalans de diferents regions i satisfaci les seves demandes; així com també ens guanyem els nostres immigrants, vells o nous, per tal que s'adaptin a la llengua, els costums i la cultura catalana, prenent-la com una normalitat que cal preservar en el seu país d'acollida, sempre respectant els seus orígens forans (que ho farem veritablement si accepten la primera condició, perquè el respecte ha de ser mutu i és una experiència de la qual tots ens sortirem guanyadors, potser més els forans que els autòctons).

Atentament, un estudiant de filologia catalana.
(Gràcies Joan Fuster per fer-nos esmenar).

CAL QUE TREGUIN QUALSEVOL MENA DE PROPAGANDA DE LA CAMISETA
Anònim, 18/07/2015 a les 02:16
+3
-67
NI UNICEF, NI QATAR, NI PUNYETES.
Empastifar
Lluís-Barcelona, 18/07/2015 a les 08:31
+12
-69
Si parlem d'empestifar el nom del club diguem-ho tot. Que passa amb els negocis tèrbols i no aclarits a l'est d'Europa? El despilfarru de diners del club? La pésima imatge i mala educació donada en molts moments? Etc... Etc... Etc...
Escriure un article és fàcil però cal ser objectiu per no convertir-lo amb un mitja propagandístic i parcial
Tritrankil
Anònim, 18/07/2015 a les 12:15
Interessant
+70
-3
Han estat indingnants les declaracions dels tertulians esportius d´en Cuní a 8TV contra Laporta, totalment parcials i en Cuní com Don Tancredo.
Soci FC Barcelona
Anònim, 18/07/2015 a les 14:13
+53
-4
Lluís-Barcelona, ¿perque no ens escrius tu el teu article? Les teves quatre ralles si que son parcials, llenses la pedra i amagues la ma. Aquest senyor diu quin es el seu candidat i dona els seus motius. Si a tu no t'agraden t'aguantes. Nomes faltaria que no es pogues dir quin es el teu candidat. Hi ha gent que amb el Franquito vivia molt be tapant la boca a tothom. ¿Perque no ens dius quin es el teu candidat en comtes de criticar la gent que dona la seva opinió?
porque no soy del barça
Anònim, 18/07/2015 a les 14:27
+11
-58
este artículo lo resume muy bien. Complejo de superioridad, falsos hasta la médula, por interés te quiero andrés e instrumento para que cuatro vividores lo utilicen políticamente. La verdad es que me gusta leer a Alexandre para darme cuenta que voy por el camino correcto.
Perquè jo sí que sóc del Barça
Anònim, 18/07/2015 a les 18:22
+48
-3
M'agrada llegir l'anònim 14:27 per saber què veure que estic a anys llum i que vaig pel camí correcte.
Els professionals de la ploma
Anònim, 18/07/2015 a les 18:42
+3
-47
A vegades quedariau millor sent imparcials perquè comparar i elevar a Laporta dona per molt discutir.Recordo molt bé aquella frase ridícula "que n'aprenguin". Que va posar el seu cunyat per irradicacio del folloneros però aquest no era pas massa catalanista oi? I la baixada de pantalons a l'aeroport.etc etc.
A ,el millor jugador de l'història i millor símbol del barcelonisme cap allà on ...i acomiadat amb platerets i bombo.No he llegit cap critica perquè marxava on hi han diners a dojo.Siguem honrats i no manipuleu l'opinió ,que la gent pensi i actuï amb llibertat ,al meny els dies propers a les eleccions
CREC TÉ RAÓ ..
Narcís1, 18/07/2015 a les 19:24
+43
-0
.. pel que fa a l'actitud d'en Bartomeu ( potser, n'és aparença .. qui lo ça!) i necessitem d'algú que ' canti les quaranta ' als fraus o estafes àdhuc corrupció anticuler que pugui haver als campionats ( vegi's antepenúltima lliga .. o copa del rei on cinc merengues haurien d'haver estat expulsats .. i a saber si anaven dopats, atès que no n'eren normals ses reaccions brètoles i energètiques!)! PD: ça com lla, dir el que diu d'en Bartomeu ( que si processat per . . . . . . .) n'és fora de lloc .. què és això d" armar-se amb l'armament de la fiscalia general, de l'advocacia de l'estat i de tota la màfia anticatalana? Anotació al marge: som demòcrates, òbviament, guanyi qui sigui i tots a l'una amb el nou o ' renous ' presidents!
Els aficionats del gargot
Anònim, 19/07/2015 a les 11:13
+45
-1
A l'Anònim 18:42 li agradaria un món en què tothom pensés com ell. Als que pensessin diferent els tancaria a la presó per "parcials". Però als demòcrates ens agrada que la gent parli clar i català i digui qui li agrada i qui no, en comptes d'intentar manipular com fa l'anònim 18:42, que per amagar-nos que no li agrada Laporta, ataca la persona que el defensa. Gràcies senyor Alexandre per dir qui li agrada i qui no. A mi m'agrada la gent que va de cara. Però ja ho veu, hi ha gent reaccionària com l'anònim 18:42 que el portaria a la foguera perquè no els agrada que a vostè li agradi el que a ells els desagrada.
Que n'aprenguin!
Canadian, 20/07/2015 a les 15:10
+0
-27
Cap a casa doncs! 3 er fracàs consecutiu d'en Laporta!
Ai Víctor, espero que facis un article explicant la fugida d'en Laporta i les maneres d'en Masip! El temps posa cadascú al seu lloc!
El soci del Barça es savi! Laporta no et volem!!!!
A veure si n'aprens, Canadian
Anònim, 20/07/2015 a les 23:27
+23
-0
Canadian, qui ets tu per parlar en nom de 140.000 socis? Si ni tan sols has vist un carnet del Barça en ta vida. El temps posa cadascú al seu lloc i a tu ja t'hi he posat jo.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Víctor Alexandre
És escriptor i periodista i treballa en assaig, conte, novel·la i dramatúrgia. En dramatúrgia ha estrenat: Èric i l’Exèrcit del Fènix, Teatre Borràs de Barcelona (2007); Trifulkes de la Katalana Tribu, Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya (2012); Onze.Nou.CATorze (1714), Born i Festival Grec (2013-2014); i Taula rodona, o la joia de ser catalans (coautor amb Pere Calders), Casal de Cultura de Valldoreix (2013). En conte i novel·la ha publicat: El somriure de Burt Lancaster, Set dones i un home sol (Premi Mercè Rodoreda), Una història immoral i Cor de brau. I en assaig: Jo no sóc espanyol, Despullant Espanya, Despullats (amb Joel Joan), Senyor President, El cas Carod, La paraula contra el mur (Premi d’Assaig Francesc Ferrer i Gironès), TV3 a traïció. Televisió de Catalunya o d’Espanya? i Nosaltres, els catalans. Els seus darrers llibres són La independència explicada al meu fill (2014) i les obres teatrals La joia de ser catalans (2015) i Abans que pugi el teló (2016).

A Twitter: @valex_cat
La manifestació d'aquest dissabte a Barcelona | Adrià Costa
01/01/1970
Rellevar tots els alts càrrecs o tombar lleis del Parlament per controlar els mitjans es pot convertir en un via crucis si l'Estat pretén una ofensiva temporal i sense suport popular | El carrer i els suports internacionals segueixen sent la cara i la creu del procés mentre es descarta del tot eleccions sense haver proclamat la independència
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el procés d'independència i l'aplicació de l'article 155
 23:06 OPINIÓ Rendir-se no és una opció. Article de Laura Pinyol.
 22:30 LA VEU DE NACIÓ Diguem no. Article de Germà Capdevila. 
 22:29 OPINIÓ Confrontació. Article de Jaume Barberà.
 22:28 OPINIÓ Eleccions o independència? Article de Quim Torra.
 22:13 Carod-Rovira demana a l'expresident de la Generalitat i actual senador José Montilla que no voti  «contra Catalunya».
 21:50 Rajoy pot controlar el Govern si no va impedir l'1-O? Cinc claus per a una setmana decisiva. Rellevar tots els alts càrrecs o tombar lleis del Parlament per controlar els mitjans es pot convertir en un via crucis si l'Estat pretén una ofensiva temporal i sense suport popular. El carrer i els suports internacionals segueixen sent la cara i la creu del procés mentre es descarta del tot eleccions sense haver proclamat la independència. Informen Ferran Casas Joan Serra.
 21:40 ERC arrasaria en unes noves eleccions al Congrés, segons una enquesta d'«El Periódico». Els republicans superarien amb claredat els "comuns" i el PDECat obtindria la mateixa representació que PP i Ciutadans.
 21:08 Ertzaines promouen un manifest a favor dels Mossos i Trapero. Els agents bascos surten en defensa de la feina feta per la policia catalana davant la "constant i reiterada desqualificació" que pateix.
 20:40 L'independentisme tornaria a aconseguir la majoria absoluta d'escons al Parlament, segons una enquesta d'«El Periódico». ERC, PDECat i CUP també sumarien més vots que en els comicis del 27 de setembre del 2015.
 20:30 Els "comuns" reclamen un nou front constituent per aturar l'ofensiva de l'Estat, per Sara González. El partit de Xavier Domènech proposa a l'independentisme sumar esforços entorn a la Taula per la Democràcia sense convocar eleccions. "El calendari dels 18 mesos ha fracassat. No es tracta de renunciar a la independència, sinó de recalendaritzar-ho tot", diu un dirigent de la direcció.
 19:59 L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha avisat aquest diumenge, des de París, que unes eleccions a Catalunya convocades per l’Estat a partir del 155 “no serien una solució”. Tot i admetre que uns comicis “tard o d’hora” se celebraran, perquè “s’ha arribat a l’esgotament d’un procés”. Colau ha demanat una convocatòria a les urnes  amb “una normalitat institucional, sense una DUI i ni el 155”.
 19:45 Serret alerta que l'aplicació del 155 «posa en risc les polítiques agràries». La consellera d'Agricultura ha afirmat que durant els pròxims dies el Govern estudiarà amb més detall les implicacions que pot suposar l'aplicació de l'article per part de Madrid.
 18:49 El Sindicat de Periodistes de Catalunya rebutja "frontalment i radicalment" la intervenció dels mitjans de comunicació públics catalans. Afirma que és un "intervencionisme desmesurat i interessat" i que "vulnera les competències del Parlament". Considera "especialment sagnant" que ho faci un Govern caracteritzat per una utilització dels mitjans públics estatals com la RTVE. "Pura ironia" que ho facin en nom de la "informació veraç, objectiva i equilibrada".
 18:34 Centenars de persones s'han aplegat aquest diumenge, a primera hora de la tarda, davant la caserna del Bruc per donar suport a les forces armades. Els manifestants han entonat càntics a favor del rei Felip VI i l'exèrcit i han demanat l'empresonament de Puigdemont i Trapero.
 18:20 El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha afirmat aquest diumenge, en la cloenda del congrés del partit de Madrid, que "s'activi el 155 dependrà de la decisió última de Puigdemont". Sánchez ha apuntat que tots els estats membres de la UE "tenen el seu propi 155 per afrontar els embats unilaterals per intentar trencar la integritat territorial". "Ningú ha fet tant contra aquest autogovern de Catalunya com el secessionisme", ha determinat i ha carregat contra el Govern: "El problema de Catalunya no és Espanya, sinó els seus mals governants". 
 18:09 ERC posa en mans de José Montilla la continuïtat del PSC al govern comarcal del Bages, informa Pere Fontanals. Els republicans veuen inviable l'acord si el socialista català al Senat vota a favor de l'aplicació del 155.
 17:50 El PDECat manté el pacte de govern amb el PSC a Girona. Des de l'executiu municipal asseguren que "ara no és moment" de ruptures tot i l'aval socialista a l'aplicació de l'article 155.
 17:35 VÍDEO Els Bombers de Manresa fan sonar les sirenes en protesta per l'aplicació del 155.
 17:21 Catalunya ha creat vuit cops més empreses el 2017 que les que han marxat per l'1-O, per Roger Tugas.  L'increment net de 9.524 societats fins al setembre supera de llarg el miler que canvia la seva seu a partir del referèndum. Un document del Govern justifica que aquest trasllat no afecta directament a l'ocupació o la tributació a la Generalitat.
 17:02 
 16:24 L’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ha reclamat aquest diumenge “proximitat perquè la població catalana se senti satisfeta”. Tot i així, ha matisat que no li pertoca valorar decisions de l’Estat, en referència a l'article 155 i ha apel·lat a l'estima dels madrilenys als catalans per ser "vincle" mitjançat el "diàleg" per resoldre el problema. I que "els catalans trobin molt satisfets amb el marc jurídic que decideixin", ha finalitzat. 
 16:07 L'Estat prepara els seus «homes de negre» per intervenir Catalunya, per Pep Martí. Qui és qui en la comissió de Secretaris d'Estat i Subsecretaris que presideix Sáenz de Santamaría i que tindrà un paper decisiu en l'execució de l'article 155.
 15:04 El Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya s’ha sumat a les mostres de rebuig de l’aplicació de l’article 155. Ho ha manifestat en una piulada, també ha carregat per la intervenció dels mitjans de comunicació públics catalans i ha condemnat “aquest atac a la llibertat d’expressió”. 
 15:03 Raül Romeva a l'acte d'homenatge als republicans que van ser executats a Barcelona durant el franquisme: "La república no és una opció, és una absoluta necessitat de supervivència".
 14:42 L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) promouen als ajuntaments mocions de rebuig a l'aplicació de l'article 155. 
 14:31 L'expresident valencià Alberto Fabra, entre els senadors de la comissió que estudiarà l'aplicació del 155. Juntament amb altres 14 senadors del PP, entre els quals Xavier García Albiol, decidirà de quina manera es realitza l'aplicació d'aquest article a Catalunya.
 14:25 CCOO denuncia la presència de "policia camuflada" entre els treballadors de TVE a Sant Cugat, lamenta que no se'ls hagi informat i demana que marxi. 
 14:03 VÍDEO Un emotiu cant dels Segadors enceta aquest diumenge la diada castellera de Santa Úrsula de Valls, presidida per una pancarta amb el lema: "Defensem les institucions catalanes".
 13:48 VÍDEO Les dones de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart expliquen com estan vivint l'empresonament de les seves parelles, i lamenten que encara no els hagin pogut veure en persona a Soto del Real. 
 13:08 El vicesecretari de Política Social i Sectorial del PP, Javier Maroto, ha retret al lehendakari, Iñigo Urkullu, el suport mostrat al Govern, "que està donant un cop a la democràcia", i ha lamentat que posi "en risc l'estabilitat del País Basc". Maroto li ha reclamat que "torni a la responsabilitat" i no es deixi contagiar per "aires de ruptura". Maroto ha participat aquest diumenge en un acte de partit al Kursaal de San Sebastian.
 12:38 El portaveu del Govern, Jordi Turull, afirma que les eleccions «ara mateix no estan sobre la taula», i diu que cal defensar "a ultrança" les institucions i culminar el mandat de l'1 d'octubre.
 12:13 La defensa de Cuixart aporta proves de la seva acció «pacífica» i de mediació policial. El recurs presentat per l'advocada Montserrat Roig també recull que no hi ha risc de fuga, com en el cas del major dels Mossos, José Luis Trapero.
 12:13 El coronel de la Guàrdia Civil Manuel Sánchez Corbí relaciona la «kale borroka» de l'època d'ETA amb la situació de Catalunya.
 12:08 El ministre Alfonso Dastís, sobre les càrregues policials: "Moltes de les imatges són falses".
 En una entrevista en un programa de la BBC també assegura que l'ús de la força va ser "provocat".
 11:49 COMUNICAT NacióDigital rebutja l'aplicació de l'article 155 contra els mitjans públics catalans. "Considerem que és del tot inadmissible, que atempta contra la llibertat de premsa i d’informació".
 11:38 L'exministra del PSOE María Antonia Trujillo fomenta amb un tuit el boicot a les empreses catalanes. Un fet que genera una allau de reaccions a la xarxa. 
 11:36 Viatge a les entranyes dels «comuns»: el naixement de Catalunya en Comú pren forma de llibre. Els periodistes de NacióDigital Joan Serra Carné i Sara González relaten en "El part dels comuns" (Edicions Saldonar) la gestació de la formació liderada per Xavier Domènech a través d'una dotzena de testimonis.
 11:15 L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, demana per carta a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies que es posin en marxa mecanismes perquè els municipis puguin participar en una reforma constitucional.
 11:08 L'aplicació del 155 posa de nou en risc la cohesió del PSC, per Sara González. Un sector del partit, entre ells l'alcaldessa Núria Parlon, lliura un pols a la direcció d'Iceta perquè no doni suport a la suspensió de l'autogovern de Catalunya. El primer secretari confia que un gest de Puigdemont d'última hora eviti les mesures dràstiques anunciades per Rajoy.
 10:37 Els Castellers de Berga alcen pilars per reclamar la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, a la diada que aquest dissabte van realitzar a la capital del Berguedà. 
 10:25 Ciutadans critica el discurs de Carles Puigdemont i assegura que el president de Catalunya "ja no té res a oferir". El partit d'Albert Ribera demana "recuperar l'autonomia, l'estabilitat i la convivència" i reclama "un nou Govern" que "pugui ser un interlocutor vàlid amb el conjunt d'Espanya". 
 09:59 Creen la figura del «piolín» caganer. L'empresa ja va posar a la venda caganers sobre el referèndum i la llibertat d'expressió.
 10:05 

Les Marxes de la Dignitat han convocat una concentració aquest diumenge, a partir de les 19 hores, a la Puerta del Sol de Madrid per exigir la llibertat "immediata i sense càrrecs" dels presidents de l'ANC, Jordi Sànchez, i Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. La plataforma, que va organitzar multitudinàries mobilitzacions per demanar "pa, sostre i feina" per als més desfavorits, veu algunes semblances amb la seves reivindicacions: "Aquesta bàrbara repressió desfermada sobre un poble que només pretenia votar és la mateixa que es va exercir sobre les Marxes de la Dignitat al març de 2014".

 09:58 VÍDEO Pau Casals, a l'ONU: «I'm a catalan». El violoncelista va morir el 22 d'octubre de 1973, avui fa 44 anys. El recordem amb el seu emotiu discurs a l'ONU, més actual que mai.
 09:10 
 08:59 La ruptura de Colau amb el PSC pel 155: una amenaça difícil de fer efectiva, per Jordi Bes. L'alcaldessa de Barcelona pressiona els socialistes per evitar que avalin la suspensió de l'autonomia, però un trencament del pacte de govern faria encara més ingovernable l'Ajuntament. L'oposició no està disposada a facilitar-li la gestió, i Colau s'abocaria a arribar al 2019 sense haver acordat ni un dels quatre pressupostos del mandat.
 08:08 L'unionisme carrega contra el Barça. Albiol i Girauta critiquen a Twitter el suport del president blaugrana, Josep M. Bartomeu, a les institucions catalanes després de l'activació de l'article 155.
 07:41 L'alcalde de Lleida i president del PSC, Àngel Ros, ha demanat al president de a Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, que convoqui eleccions la propera setmana, informa Àlvar Llobet. En un missatge a les xarxes socials, el paer en cap ha indicat que aquesta decisió seria la millor manera de respectar les institucions d'autogovern.
 07:34 La resposta dels Mossos al govern espanyol per l'activació de l'article 155
 07:20 PORTADES La premsa espanyola aplaudeix el 115 que «rescatarà» Catalunya. Recull de les portades dels diaris de paper catalans i espanyols.
Entrades anteriors »
01/01/1970
Un centenar d'agents de la policia basca surten en defensa de la feina feta per la policia catalana davant la "constant i reiterada desqualificació" que pateix
Els periodistes de NacióDigital Joan Serra Carné i Sara González | Adrià Costa
Ferran Casas | 5 comentaris
01/01/1970
Els periodistes de NacióDigital Joan Serra Carné i Sara González relaten en "El part dels comuns" (Edicions Saldonar) la gestació de la formació liderada per Xavier Domènech a través d'una dotzena de testimonis
Cal Drapaire | Adrià Costa
Dani Cortijo | 4 comentaris
01/01/1970
Allò que pot semblar contradictori és el nom: “Cal drapaire” o “Les cases del drapaire” per a una obra de dimensions en aquell moment faraòniques, i no, no ve de cap broma ni joc de paraules
01/01/1970
Recull d'imatges d'Adrià Costa
La junta de portaveus, en una reunió recent al Parlament. | ACN
Roger Tugas | 5 comentaris
01/01/1970
JxSí i la CUP registren un text on s'exigeix aturar també el procés contra Trapero i "que s'aturi la repressió i la vulneració de drets i llibertats fonamentals que estan portant a terme les institucions de l'estat espanyol"