El Barça i Joan Laporta

«El tàndem Rosell-Bartomeu, en canvi, sense cap mena d’escrúpol, ha empastifat el nom del club substituint Unicef per Qatar»

| 17/07/2015 a les 22:23h
Aquesta notícia es va publicar originalment el 17/07/2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En el moment de redactar aquestes línies, ignoro quin serà el resultat de les eleccions 2015 a la presidència del FC Barcelona. Les enquestes han parlat d’avantatges dels uns sobre els altres, certament, però el veredicte és a les urnes. Són moltes les persones que encara recorden la campanya desqualificadora que un diari del Grupo Godó va desfermar contra Joan Laporta, en l’època que era president del Barça. Per això començo dient sense embuts que el meu candidat en aquestes eleccions és Joan Laporta. Ho és perquè els resultats esportius en totes les seccions l’avalen com el millor president de la història i perquè és el president que millor ha comprès la immensa càrrega política de la frase “més que un club”.

El Barça, diguem-ho clar, no és més que un club per les moltes copes que ha guanyat, pels milers de gols que ha marcat o per les lluminoses estrelles que ha tingut. Si només for per això seria un club més, perquè de derrotes també en tenim un bon feix. Allò que fa que el Barça sigui “més que un club” són els valors democràtics i de respecte pels drets humans que sempre ha defensat i la seva inequívoca catalanitat, més enllà d’alguns noms que l’han dirigit. No és pas per atzar que sigui precisament el Camp Nou l’estadi on el públic crida “independència!” en el minut 17:14 de la primera i de la segona part dels partits. I en una època en què tots els grans clubs, en el seu intent d’ampliar la font d’ingressos, posarien publicitat fins i tot als baldons dels lavabos, el Barça va mantenir la samarreta ben neta i va posar-hi Unicef. Va ser Joan Laporta qui ho va fer; el mateix president que va expulsar els violents de l’estadi i que es va mantenir ferm en aquesta decisió malgrat les amenaces de mort a ell i la seva família. El tàndem Rosell-Bartomeu, en canvi, sense cap mena d’escrúpol, ha empastifat el nom del club substituint Unicef per Qatar, que és un Estat que no respecta els drets humans i que finança el terrorisme jihadista.

Pel que fa al tema de la catalanitat, tenint en compte que Catalunya viu el moment més important i transcendent de la seva història, considero que Joan Laporta és el candidat més adient per dirigir el Barça. El Barça no és només la principal entitat esportiva del país, és també la plataforma més poderosa amb què compta Catalunya per difondre internacionalment els valors democràtics d’un poble que vol recuperar la seva llibertat nacional. Res a veure, doncs, amb una directiva acomplexada i genuflexa, com la de Josep Maria Bartomeu, farcida de persones al·lèrgiques al procés català, i que ha adoptat una actitud autoflagel·ladora i pusil·lànime davant les maniobres del govern espanyol per criminalitzar el Barça i desprestigiar-ne el nom.

Vénen dies convulsos, dies que marcaran fortament la història de Catalunya, i, per tant, les principals institucions del país –el FC Barcelona és una de les principals institucions esportives del món– no poden ser ambigües ni estar presidides per persones que defugen el compromís per mitjà de frases buides, com les que hem sentit aquests dies a alguns candidats a la presidència del Barça, en la línia de “jo em dec a totes les sensibilitats del club”. A totes? A les antidemocràtiques també? És demòcrata, el qui vol una Catalunya sotmesa a Espanya? És demòcrata el qui nega el dret a la llibertat nacional de Catalunya? Com pot algú dir-se demòcrata i oposar-se, alhora, al dret d’un poble a ser un Estat independent? No fem demagògia, si us plau! Ens pot agradar més o menys el pensament d’algú, però mai no podrem negar-li el dret a pensar per si mateix. Dir-ne “sensibilitat”, d’aquesta actitud negacionista, és com voler fer passar una marxa militar de Sousa per un nocturn de Chopin. El moment actual no admet fugides d’estudi i necessita persones disposades a mantenir-se fermes en la defensa de les llibertats nacionals de Catalunya, necessita persones que comprenguin que el Barça, com a ambaixador del país, no pot ser un simple espectador. Cal, en definitiva, una junta directiva conscient de la seva responsabilitat i compromesa amb el Procés. Joan Laporta encarna tot això. I si algú en dubta, només cal que es pregunti per què és el candidat que el nacionalisme espanyol no voldria veure mai com a president del Barça. Ara deixem que parlin les urnes i, com a demòcrates, acceptem-ne el resultat.

També us pot interessar

 

COMENTARIS

magnific article
Anònim, 18/07/2015 a les 00:19
Interessant
+82
-7
Eficient en la gestió, reconegut (i també amenaçat!)per la seva lluita contra els violents, creador del model solidari del club i compromès amb Catalunya i el Procés a favor de la Independencia.
Ha estat fins ara el millor president de la historia del Club i crec que encara té més coses per aportar.

Per tot aixó, el meu candidat també es en Jan Laporta.
Les raons d'en Víctor. Les meves raons.
J., 18/07/2015 a les 01:05
+14
-4
No he seguit el debat electoral dels quatre candidats, per tant m'hi desmarcaré. Sols vull fer un petit incís que crec que en el món de l'esport català hauríem de tenir present si volem ser un país independent: el Barça no és Catalunya, sí ho són les seleccions catalanes.

Durant tots aquests anys hem atorgat a aquesta entitat esportiva i catalana el paper de representar Catalunya al món de l'esport, un greu error que rau de l'absència d'uns equips i esportistes que representin el país i la Nació (la qual no es quedaria sols en Catalunya, sinó que s'hauria d'estendre a la resta de Països Catalans). Quin és el problema? Doncs que hem adorat un club que juga a una lliga estrangera, l'espanyola, que incorpora jugadors de diferents nacionalitats i que no parlen ni senten l'idioma de casa nostra, el català, i que defensa en definitiva uns interessos particularistes i difon uns valors universals, que releguen el sentiment nacional (i és normal, és un club esportiu, aquesta és la seva funció).

La tasca de catalanitzar i democratitzar el Barça que va emprendre la junta de Joan Laporta va ser revolucionària i molt encertada, evidentment, però el poble català no l'ha sabut interpretar: la visió provincial de Catalunya és el llast que ha atorgat el paper de la "selecció catalana" al Barça, cosa que si "no ets del Barça, no ets català" (ho dic a "grosso modo"); d'altra banda, els polítics autonomistes i els agents mediàtics catalans i espanyolitzadors no han parat de reafirmar aquesta "falsa associació" perquè el poble català s'oblidi de reclamar "l'altra", la de tenir seleccions nacionals pròpies, catalanes.


Aquesta és una altra malaurada prova que aquest 27S no serà res més que unes eleccions autonòmiques. La manca d'un discurs nacional i català farà que el poble català voti "per l'estómac" i per la "cohesió social", assimilant-nos a la Nació de l'Estat que ens porta volent destruint fa 300 anys, Espanya.
Ja va sent hora que abandonem aquest "discuset" i adoptem un de nacionalista i pancatalanista, que toleri la diversitat d'opinions entre els catalans de diferents regions i satisfaci les seves demandes; així com també ens guanyem els nostres immigrants, vells o nous, per tal que s'adaptin a la llengua, els costums i la cultura catalana, prenent-la com una normalitat que cal preservar en el seu país d'acollida, sempre respectant els seus orígens forans (que ho farem veritablement si accepten la primera condició, perquè el respecte ha de ser mutu i és una experiència de la qual tots ens sortirem guanyadors, potser més els forans que els autòctons).

Atentament, un estudiant de filologia catalana.
(Gràcies Joan Fuster per fer-nos esmenar).

CAL QUE TREGUIN QUALSEVOL MENA DE PROPAGANDA DE LA CAMISETA
Anònim, 18/07/2015 a les 02:16
+3
-67
NI UNICEF, NI QATAR, NI PUNYETES.
Empastifar
Lluís-Barcelona, 18/07/2015 a les 08:31
+12
-69
Si parlem d'empestifar el nom del club diguem-ho tot. Que passa amb els negocis tèrbols i no aclarits a l'est d'Europa? El despilfarru de diners del club? La pésima imatge i mala educació donada en molts moments? Etc... Etc... Etc...
Escriure un article és fàcil però cal ser objectiu per no convertir-lo amb un mitja propagandístic i parcial
Tritrankil
Anònim, 18/07/2015 a les 12:15
Interessant
+70
-3
Han estat indingnants les declaracions dels tertulians esportius d´en Cuní a 8TV contra Laporta, totalment parcials i en Cuní com Don Tancredo.
Soci FC Barcelona
Anònim, 18/07/2015 a les 14:13
+53
-4
Lluís-Barcelona, ¿perque no ens escrius tu el teu article? Les teves quatre ralles si que son parcials, llenses la pedra i amagues la ma. Aquest senyor diu quin es el seu candidat i dona els seus motius. Si a tu no t'agraden t'aguantes. Nomes faltaria que no es pogues dir quin es el teu candidat. Hi ha gent que amb el Franquito vivia molt be tapant la boca a tothom. ¿Perque no ens dius quin es el teu candidat en comtes de criticar la gent que dona la seva opinió?
porque no soy del barça
Anònim, 18/07/2015 a les 14:27
+11
-58
este artículo lo resume muy bien. Complejo de superioridad, falsos hasta la médula, por interés te quiero andrés e instrumento para que cuatro vividores lo utilicen políticamente. La verdad es que me gusta leer a Alexandre para darme cuenta que voy por el camino correcto.
Perquè jo sí que sóc del Barça
Anònim, 18/07/2015 a les 18:22
+48
-3
M'agrada llegir l'anònim 14:27 per saber què veure que estic a anys llum i que vaig pel camí correcte.
Els professionals de la ploma
Anònim, 18/07/2015 a les 18:42
+3
-47
A vegades quedariau millor sent imparcials perquè comparar i elevar a Laporta dona per molt discutir.Recordo molt bé aquella frase ridícula "que n'aprenguin". Que va posar el seu cunyat per irradicacio del folloneros però aquest no era pas massa catalanista oi? I la baixada de pantalons a l'aeroport.etc etc.
A ,el millor jugador de l'història i millor símbol del barcelonisme cap allà on ...i acomiadat amb platerets i bombo.No he llegit cap critica perquè marxava on hi han diners a dojo.Siguem honrats i no manipuleu l'opinió ,que la gent pensi i actuï amb llibertat ,al meny els dies propers a les eleccions
CREC TÉ RAÓ ..
Narcís1, 18/07/2015 a les 19:24
+43
-0
.. pel que fa a l'actitud d'en Bartomeu ( potser, n'és aparença .. qui lo ça!) i necessitem d'algú que ' canti les quaranta ' als fraus o estafes àdhuc corrupció anticuler que pugui haver als campionats ( vegi's antepenúltima lliga .. o copa del rei on cinc merengues haurien d'haver estat expulsats .. i a saber si anaven dopats, atès que no n'eren normals ses reaccions brètoles i energètiques!)! PD: ça com lla, dir el que diu d'en Bartomeu ( que si processat per . . . . . . .) n'és fora de lloc .. què és això d" armar-se amb l'armament de la fiscalia general, de l'advocacia de l'estat i de tota la màfia anticatalana? Anotació al marge: som demòcrates, òbviament, guanyi qui sigui i tots a l'una amb el nou o ' renous ' presidents!
Els aficionats del gargot
Anònim, 19/07/2015 a les 11:13
+45
-1
A l'Anònim 18:42 li agradaria un món en què tothom pensés com ell. Als que pensessin diferent els tancaria a la presó per "parcials". Però als demòcrates ens agrada que la gent parli clar i català i digui qui li agrada i qui no, en comptes d'intentar manipular com fa l'anònim 18:42, que per amagar-nos que no li agrada Laporta, ataca la persona que el defensa. Gràcies senyor Alexandre per dir qui li agrada i qui no. A mi m'agrada la gent que va de cara. Però ja ho veu, hi ha gent reaccionària com l'anònim 18:42 que el portaria a la foguera perquè no els agrada que a vostè li agradi el que a ells els desagrada.
Que n'aprenguin!
Canadian, 20/07/2015 a les 15:10
+0
-27
Cap a casa doncs! 3 er fracàs consecutiu d'en Laporta!
Ai Víctor, espero que facis un article explicant la fugida d'en Laporta i les maneres d'en Masip! El temps posa cadascú al seu lloc!
El soci del Barça es savi! Laporta no et volem!!!!
A veure si n'aprens, Canadian
Anònim, 20/07/2015 a les 23:27
+23
-0
Canadian, qui ets tu per parlar en nom de 140.000 socis? Si ni tan sols has vist un carnet del Barça en ta vida. El temps posa cadascú al seu lloc i a tu ja t'hi he posat jo.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Víctor Alexandre
És escriptor i periodista i treballa en assaig, conte, novel·la i dramatúrgia. En dramatúrgia ha estrenat: Èric i l’Exèrcit del Fènix, Teatre Borràs de Barcelona (2007); Trifulkes de la Katalana Tribu, Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya (2012); Onze.Nou.CATorze (1714), Born i Festival Grec (2013-2014); i Taula rodona, o la joia de ser catalans (coautor amb Pere Calders), Casal de Cultura de Valldoreix (2013). En conte i novel·la ha publicat: El somriure de Burt Lancaster, Set dones i un home sol (Premi Mercè Rodoreda), Una història immoral i Cor de brau. I en assaig: Jo no sóc espanyol, Despullant Espanya, Despullats (amb Joel Joan), Senyor President, El cas Carod, La paraula contra el mur (Premi d’Assaig Francesc Ferrer i Gironès), TV3 a traïció. Televisió de Catalunya o d’Espanya? i Nosaltres, els catalans. Els seus darrers llibres són La independència explicada al meu fill (2014) i les obres teatrals La joia de ser catalans (2015) i Abans que pugi el teló (2016).

A Twitter: @valex_cat
La presidenta d'Andalusia, Susana Díaz, en una acte de campanya electoral | Flickr PSOE Andalusia
Sara González
01/01/1970
La presidenta andalusa presenta aquest diumenge la seva candidatura a liderar el PSOE abrigada per l'aparell del partit
Armament de guerra i munició intervingut per la Policia Nacional... tot i que ara no se sap ben bé on pot estar. | ACN
Roger Tugas | 1 comentari
01/01/1970
El cost dels vigilants privats en presons, dels viatges del Consell de Seguretat Nuclear i de les cartolines de l'exèrcit, més de la meitat dels joves que ja viuen amb els pares, els aturats amb discapacitats, les taxes d'immigració europea... entre altres dades ocultes de la setmana
Albiol, Cospedal i Sánchez-Camacho. | PP/Flickr
Pep Martí | 3 comentaris
01/01/1970
L'ex-alcalde de Badalona presenta una candidatura amb vicesecretaries per a Manuel Reyes, Esperança Garcia, Alberto Villagrasa i Antonio Gallego, entre d'altres | La nova executiva aplega totes les sensibilitats en joc dins de la formació
Johan Cruyff i Danny Coster, a la Rambla l'any 1970 | ©Horacio Seguí/AFCB
Toni Vall | 1 comentari
01/01/1970
«El 1970 encara li quedaven coses importants a fer amb l’Ajax, guanyar tres copes d’Europa consecutives, per exemple, però ja sabia que el Barça era el seu destí. En blanc i negre lluminós se’l veu jove i feliç. Que maques són les fotos antigues»
Comiat de Johan Cruyff com a jugador del Barça | Arxiu EFE
Joan Serra Carné | 2 comentaris
01/01/1970
La personalitat de l'holandès va impactar en la vida de molts culers, que es van entregar a l'obra d'un revolucionari, capaç de modernitzar el futbol dos cops, a la gespa i la banqueta
Nigel Farage, durant la campanya del Brexit. | UKIP
Pep Martí | 6 comentaris
01/01/1970
Nigel Farage assegura que "tenim una cinquena columna en els països europeus" | Le Pen clama per controlar les fronteres i tancar mesquites, mentre la primera ministra polonesa diu que Varsòvia fa bé d'impedir l'entrada de refugiats
Xavi Pascual, director de l'Strenes | ACN
Esteve Plantada
01/01/1970
Del 24 de març al 30 d'abril, més de quaranta artistes passaran pels escenaris de Girona | "L'objectiu és conservar el que tenim i anar millorant les experiències de l'espectador", explica el director del certamen a NacióDigital
Saló de l'Ensenyament 2017 | Jordi Jon Pardo
Karma Peiró
01/01/1970
L'ITWorldEdu, coincidint amb el Saló de l'Ensenyament, debat sobre com les TIC poden millorar la tasca educativa | “En dos anys, la selectivitat hauria d’incorporar elements digitals per avaluar la prova", assegura el professor Jordi Musons
Zoo, en una imatge promocional | Xepo W.S.
01/01/1970
NacióDigital i Enderrock estrenem el nou tema de "Raval", el segon disc del col·lectiu musical de Gandia
El procés de preinscripció és un dels tràmits que han de superar els pares que volen inscriure els fills en una escola o institut per primera vegada | Adrià Costa
Jordi de Planell | 2 comentaris
01/01/1970
Aquest dijous s'obre el termini per presentar les sol·licituds, que es tancarà el 4 d'abril | Ensenyament ha introduït alguns canvis al procés, que incorpora noves mesures de control i modificacions en les llistes d'espera
Carlos Álvarez, Rigoletto, en ple exercici de poder vocal | Antoni Bofill
Esteve Plantada | 1 comentari
01/01/1970
Basada en "Le roi s'amuse" de Victor Hugo, l'òpera és un prodigi melòdic, tal com s'ha pogut veure en l'estrena d'aquest dimarts a la sala barcelonina | La producció compta amb un elegant vestuari renaixentista, obra de la guanyadora de tres premis Oscar Sandy Powell
Agustí Montal i Costa, en una foto d'arxiu | FCB
Pep Martí | 1 comentari
01/01/1970
El president que va fitxar Johan Cruyff va dirigir el club en els anys finals del franquisme | Va representar la burgesia catalanista al capdavant del club que seria derrotada per Núñez el 1978
El nou president del Constitucional, González Rivas, a l'esquerra | Europa Press
Pep Martí | 9 comentaris
01/01/1970
La magistrada catalana és premiada amb la vicepresidència després d'alinear-se amb el bloc més proper al PP | Un tribunal dividit afrontarà l'etapa decisiva del procés sobiranista