PSC-PSOE i ICV contra TV3

«De la mateixa manera que que els homòfobs no suporten que es parli del matrimoni homosexual, els espanyolistes no suporten que es parli de la independència»

| 04/07/2015 a les 00:01h
Aquesta notícia es va publicar originalment el 04/07/2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ja hem comentat en altres ocasions que un dels valors colaterals del Procés és la seva força clarificadora. És a dir, la seva capacitat per fer caure tota mena de caretes, tant de la dreta com de l’esquerra. Ara, però, les eleccions plebiscitàries del 27-S ja són a tocar i els rendistes de l’ambigüitat són un manat de nervis. De fet, per paradoxal que sembli, són aquests últims, més que no pas PP i Ciudadanos, els qui ara mateix signarien on calgués un endarreriment de les eleccions. Ja hem vist quin era el projecte d’Unió, sortosament esberlat, per dinamitar el Procés des del mateix govern de Catalunya. Però la Unió reaccionària i immobilista de Duran i Lleida i Ramon Espadaler, tan amiga d’aquells empresaris que vivien com a reis durant el franquisme, no enganya ningú. Qui sí que encara es nodreix de catalans de bona fe és l’esquerra nacional-no-nacionalista, aquella que ens vol espanyols fins a la fi del món però que no gosa verbalitzar-ho per pudor. Aquí hi trobem una mena de grup mixt format per PSC-PSOE, ICV, Podemos i Barcelona en Comú. És a dir, els mateixos que van governar l’Ajuntament de Barcelona durant més de trenta anys, però amb un parell de marques blanques perquè no es noti. Tots quatre, això sí, coincideixen a emprar el terme "polítiques socials" com a tapadora de la seva ideologia nacional.

Ara, a més, seguint PP i Ciudadanos, blasmen TV3. TV3, l’emissora més rigorosa, professional, integradora i europea de l’Estat espanyol i una de les millors d’Europa, amb uns principis ètics a anys llum dels principis de les cadenes espanyoles, resulta que no agrada als espanyolistes perquè la troben massa catalanocèntrica per al seu gust. Es nota que no s’han mirat prou bé els telenotícies. Si ho haguessin fet, haurien vist el prisma hispanocèntric amb què s’elaboren i la selecció de noticietes espanyoles sense cap relació amb Catalunya o amb els Països Catalans que cada dia ens "col·loquen", com si a casa nostra o a la resta del món no hagués passat res més important. La factura, doncs, és bona des d’un punt de vista professional, però força hispanocèntrica encara per a una televisió nacional catalana. El nom de TV3 ja ho diu tot en aquest sentit. Una altra cosa és que a l’espanyolisme de dretes i d’esquerres li sembli una gosadia que els informatius es facin ressò del Procés i que algun programa parli de la llibertat del país. De la mateixa manera que els masclistes no suporten que es parli de masclisme o que els homòfobs no suporten que es parli del matrimoni homosexual, tampoc els espanyolistes no suporten que es parli de la independència de Catalunya. Tots ells, masclistes, homòfobs i espanyolistes, se senten embafats cada cop que hom treu el tema al qual són al·lèrgics. Troben que se’n parla massa. Tan maco que seria que no se’n parlés.

S’entén, per tant, que la dreta i l’esquerra espanyolistes s’uneixin contra TV3. La unitat d’Espanya, aquella cosa sagrada que va néixer amb el Big Bang i que només pot desaparèixer amb un cataclisme universal, sempre ha unit PP, Ciudadanos, PSC-PSOE i ICV. Per als dos primers, TV3 és una “màquina d’adoctrinament”, per els tercers és “monotemàtica” i per als quarts és un “biaix independentista” i “teleprocés”.

Ves per on, els qui porten segles adoctrinant-nos com a espanyols, amb tots els altaveus mediàtics de l’Estat al seu servei i imposant-nos el pensament únic de l’espanyolitat, resulta que ara estan neguitosos perquè hi ha una cadena de televisió, una sola, que, en alguns moments, només en alguns, diu coses que defugen aquesta rentada de cervell i intenta compensar-la fent-nos més conscients de la nostra identitat i explicant-nos els infinits avantatges de la llibertat. L’esquerra espanyolista ha d’estar molt desesperada perquè no li importi fer pinya amb la ultradreta i dir les mateixes coses. Exactament les mateixes. Ja ho dèiem al començament, un dels grans valors del Procés és que lleva caretes i posa cadascú al seu lloc. A ICV també.
 

També us pot interessar

 

COMENTARIS

cat
llpv, 04/07/2015 a les 00:19
Interessant
+89
-0
Tal qual...
Senyor, senyor
Anònim, 04/07/2015 a les 01:09
Molt interessant
+111
-2
Aquets han vist els debats i les noticies de 13TV i TV1 ?
No entenc com es poden queixar si per a ells hauria de ser un orgull la pluralitat de la cadena publica catalana.

Si no es consideren catalans ja es una altra cosa....
TV3 en realitat
Hèrcules d'Alacant, 04/07/2015 a les 04:02
+52
-24

En realitat, la televisió de la Generalitat de dalt no és tan bona com preteneu. De fet, ignora la pàtria, és a dir, ignora els Països Catalans, i és terriblement provinciana, donant notícies sense cap interès que s'han esdevingudes a Castella, és a dir, el país veí, el país dels nostres maleïts enemics, i no sols això, sempre hem de sentir xerrar en castellà, i sense traduir-ho a la llengua nostra. En canvi, una llengua qui comprenem tots, com ara l'anglès, ens ho donen traduït. Absurd. La TV3 aqueixa no para gens de compte a considerar que no pas tothom té l'ànima petit-burgesa i acastellanada. De fet, estic segur que no guanyen cap acastellanat essent tan acastellanats, i en canvi perden molts de catalans aferrissats i com cal. Per què escoltar o veure una televisió mig castellana, quan podem veure les televisions del món?
Jo ja fa temps que ho dic
Anònim, 04/07/2015 a les 06:13
Molt interessant
+105
-0
Votar Iniciativa i Podemos, es votar PP. Per aqui hi ha un filo a explotar per part dels que volen la llibertat de Catalunya.
TOTALMENTE D´ACORD
Anònim, 04/07/2015 a les 06:52
Interessant
+92
-0
No es pot dir que TV3 no sigue plural, tot aquest procés, ens ha fe veure a molts Catalans,que no ens ha agradat mai la política, i que passavem de mirar campanyes electorals, adonar-nos, dels que volen realment el millar per Catalunya i les que no. Aquests d´iniciativa cada pegada m´agraden menys a l´igual que PSOE I PSC, en quan a podemos, mirant al principi algun programa de la TUERKA amb Pablo Iglesias, me n´he adonat del gir radical d´aquest personatge, que de defensar quasi la libertat dels catalans ha passat a fer servir les esquerres catalanes per obtenir mes vots a Espanya, a l´igual que el PSOE, que necessitava treure vots a Catalunya per conseguir poder a Espanta, però no pas per defensa Catalunya. Tan sols s´ha de mirar la foto del dinar del ex rey, zapatero, Aznar.....el complot que hi havia a Espanya per poguer dominar el seu regne, això si mantenint els catalans al marge.
tópics
Anònim, 04/07/2015 a les 07:54
+8
-104
Article farcit dels tópics de sempre. El perill dels professionals de TV3 és que els hi passi el que els hi va pasar a els del canal 9 del País Valencia. Al temps
Tv3 en realitat, resposta
Anònim, 04/07/2015 a les 08:28
+12
-105
Jo, que tinc casa a Mallorca ja que el meu marit és mallorquí, he comprovat com ells mateixos no valen saber res dels Països Catalans. m'han dit per activa i per passiva, que els obliguem a parlar en català quan ells el que parlen és el mallorquí, que Barcelona és una ciutat que no els agrada i que no tornaran mai més, barrejant com veieu naps amb cols.
Vull dir que la resta de comunitats com País Valencià i Balears, no volen sentir a parla d'això.
Ara mateix TV3 és per a convenÇuts
Anònim, 04/07/2015 a les 10:38
+12
-88
Molta gent no independentista ni nacionalista veu el 3/24 per l'excel.lent format que tenen, pero passen totalment dels programes d'anàlisis, dels informatius i dels debats ja que se senten exclosos. Mònica Terribes, Mikimoto, el del debat del 3/24 a la nit, els documentals pro-independencia... Tot això no arriba a més de la meitat del país, i si abans un " español como Dios manda " era del Madrid, li agradava el flamenc i els toros ara el bon català mira TV3, parla català, és del BarÇa i els diumenges asisteix als castells. Aquest sembla ser el món de la gran majoria de gent que escriu aquí però Catalunya és molt més i aquesta gent no pot asimilar que la realitat no encaixi amb la seva visió del món.

Es una televisió per a un perfil polític i social i per a la resta ni existeix. Per això por a algú que només s' informi a TV3, visqui en ambients soberanistes i es relacioni només amb ells i no trepitji un barri a la seva vida pot pensar que Catalunya es així i no entendrà els resultats de les enquestes.

Pràcticament els que es van manifestar l' 11-s ( una gran multitud )son els mateixos que van votar sí el 9-N però aquestes manifestacions i totes les adhesions que puguin surtir a l' independentisme és un cercle tancat; molt gran però no dominant. I això pot se dur d`assimilar el 28-S.
Tu també estàs contra TV3
Anònim, 04/07/2015 a les 12:48
+13
-72
Recordo un grotesc llibre teu, "TV3 a traició", a on s'acusava a aquesta televisió de ser"espanyolista".

La teva credibilitat és nul-la. Com també és prou conegut el teu sectarisme i intolerància.

La teva dèria en veure espanyolistes i traïdors arreu et desacredita com articulista seriós.
Tots els partits amb seu a Madrid
Anònim, 04/07/2015 a les 12:57
Interessant
+65
-2
Tots els partits sucursalistes, des del PP fins a Podemos, tenen com a proncipal objectiu acabar amb la nostra cultura i fer de Catalunya l'Extremadura del nord-est espanyol. Es la seva manera d'ofrenar glòries a Madrid, on tenen el seu amo i senyor.
La més plural sens dubte TV3
Anònim, 04/07/2015 a les 12:57
Interessant
+63
-1
Es molt curios el fet de que aquests partits espanyolistes no paren de plorar que no surten tant a tv3 com a Catalunya radio i els cas es que mires els debats i d'una manera o altres sempre estan representats, cosa que mai i repeteixo mai succeiex a les televisions estatals. El exemple més proper el tenim fa pocs dies a un debat del disabte a la nit de la sexta que no hi havia ni un sol representan del procès.Tv3 ha perdut una mica de pistonada, però tot hi així és de llarg una molt bona televisió en comapració a altres estatals.
Espanya, un estat per a espanyolistes convençuts
Anònim, 04/07/2015 a les 13:09
Interessant
+65
-1
Els anònims 7:54 i 10:38 són el viu exemple del que és el botiflerisme. Si poguessin esborrarien el nom de Catalunya de la faç de la terra. Amb quin plaer miren totes les televisions espanyoles, exemple de pluralitat i de no-nacionalisme. Quins orgasmes! Són els mateixos que van votar NO el 9-N o que ni tan sols van votar perquè les urnes els fan venir vòmits. Franco va morir, però ells encara cuegen.
@ Tv3 en realitat, resposta Anònim, 04/07/2015 a les 08:28
Anònim, 04/07/2015 a les 16:26
Interessant
+70
-1
Doncs hi ha molts illencs que no qüestionen la unitat de la llengua catalana.
Per això la manifestació massiva de docents i per això el PP ha perdut a les Illes.
Inde. Vs esp.
Anònim, 04/07/2015 a les 17:09
Interessant
+66
-1
Quan TV3 te visio espanyolista aquests partits no diuen res doncs ho troben normal. Hauriem de sumar minuts on tv3 te una visio espanyolista o independentista i veuriem com els esp. guanyen de golejada
ICV pone la pista de aterrizaje en Catalunya a PODEMOS
Anònim, 04/07/2015 a les 17:29
Interessant
+69
-5
Que se podia pensar que ICV seria la que es.
Herrera cuando fue a pedir el referendum a Madrid fue aplaudido por Catalunya, pero todo fue un engaño de este sr. hacia los ciudadanos que confiaron en el.
Frase incoplerta.
Jan Original, 04/07/2015 a les 17:48
+4
-64
Amb tot el respecta, però la seva frase es incomplerta, en tot cas tindria que ser: "De la mateixa manera que els homòfobs no suporten que es parli del matrimoni homosexual, els espanyolistes no suporten que es parli de la independència i els independentistes no suporten que es parli de res que tingui a veure amb Espanya.

Això es de primer de periodisme.
TV3 no ha perdut el nord
Osees (Ceret), 04/07/2015 a les 18:20
+50
-1
En realitat, la televisió de la Generalitat de baix no és tan bona com preteneu. De fet, ignora la pàtria, és a dir, ignora els Països Catalans, i és terriblement provinciana, donant notícies sense cap interès esdevingudes a Castella, és a dir, a un país veí, el país dels nostres maleïts enemics. I no sols això, sempre hem de sentir xerrar en castellà, i sense traduir-ho a la llengua nostra. En canvi, una llengua compresa per tots, com ara l'anglès, el donen traduït. Absurd. La TV3 aqueixa no para gens de compte a considerar que no pas tothom té l'ànima petit-burgesa i acastellanada. De fet, estic segur que no guanyen cap acastellanat essent tan acastellanats, i en canvi perden molts de catalans aferrissats i com cal. Per què escoltar o veure una televisió mig castellana, quan podem veure totes les televisions del centre del món?
Es veritat
Anònim, 04/07/2015 a les 19:30
+3
-70
Tv3 es una televisió NOMÉS per a independentistes, això es cert, el que passa es que es una televisió publica que paguem tots, independentistes, autonomistes i federalistes.
DE LES XIMPLERIES i maldat . .
Narcís1, 04/07/2015 a les 19:33
Interessant
+58
-1
.. dels que blasmen de TV3, només dir són ' epañole ' així normal! PD: renoi, si massa sovint sinó sempre sembla espanyola àdhuc merengue perduda ( sigui per defecte amb allò català!)! Nota: la misèria d'aquests de l'oest amagats dessota nom geogràfic físic peninsular és il·limitada! Anotació al marge: s'hi agafen com ben malaurats que són a que és en idioma català ( quan l'idioma invasor també hi pul·lula ) perquè defora pensin ser manipuladora .. quan justament peca de massa ' regional obedient ' políticament parlant!
A l'espanyolista anònim 12:48
Juan Fané, 04/07/2015 a les 19:36
Interessant
+67
-3
Anònim 12:48, el primer que hauries de fer és llegir-te el llibre "TV3 a traïció", així no faries el ridícul dient el que dius. Et falta nivell, saps? Sí, noi, és la teva creu. Et fa tant ràbia que l'articulista et retrati que li vas al darrere article rere article sense perdre-te'n cap. I el més grotesc és que no entens res del que llegeixes. Això sí que és greu, tio. Molt greu. Llegir amb les vísceres fa que no vegis que lloar una "factura professional" dels productes televisius, comparada amb la púrria de les televisions espanyoles, no vol dir que una cadena no tingui una visió espanyola del món. Per cert, jo tinc el llibre i és del 2006. Em sembla que per sort per a nosaltres i per desgràcia teva, Catalunya i TV3 han canviat una miqueta des d'aleshores. Copia cent vegades aquest article, a veure si et queda alguna cosa i vés a la llibreria, compra't el llibre, llegeix-lo i aprèn a pensar. Repeteixo: aprèn a pensar. Consagrar la vida a fer guixots anònims a internet és un destí ben grotesc.
TV3,LA VOSTRA
Anònim, 04/07/2015 a les 20:59
+4
-0
Despres del 27-S,NO LA CONEIXERÀ NI LA MARE QUE LA VA P...
No deja de ser la TV Boliviana de Catalunya
Anònim, 04/07/2015 a les 21:14
+7
-82
Por mucho que nos queráis contar, TV-3 es el medio del régimen
Es un problema que no nos demos cuenta que es la TV de los Pujol y será hasta que cambie la dictadura a la que estamos sometidos.
Claro está que el tema de las dictaduras cada uno lo ve con diferentes gafas de colores, mientras todos vemos con claridad lo de Maduro,no queremos ver que no dejan ni una voz disonante entre los empleados de este medio.
La democracia es distinta para todos, en Colombia se consideran demócratas solo los que están gobernando, mientras la oposición son los de la ultra derecha y fascistas que quieren arrebatarles el gobierno del pueblo.
No nos engañemos, o al menos intentemos ver la TV-3 con cristales transparentes, de esta forma veremos lo que en realidad es, un gasto desorbitado del dinero que de otra forma iría a sanidad o servicios sociales por ejemplo, pero es preferible tener adoctrinada a una población colombianista y repartir estos fondos entre los instrumentos afines a las loas del poder.
TV-3 con 8 canales cuesta una pasta.
l´ANC cuesta una pasta
Omnium Cultural cuesta una pasta
Y así, un mundo de entidades y medios subvencionados con el dinero ese que Madrid no nos da.
Alguien puede pensar que este medio hablará alguna vez bien de quien no crea que la independencia es lo mejor para Catalunya?
Sin embargo, el dinero que emplean para alabar a Mas y su soberbia demagogia barata, es de todos, incluso de los de esa otra mayoría que nos sentimos tan catalanes o más que los independentistas
Realment aquest proces es com una rentadora. Tot ben net I polit..
Anònim, 04/07/2015 a les 21:31
Interessant
+70
-1
Ha fet caure les caretes i ara sabem qui és que. De fet això és tranquilitzador perque aquesta informació la tindrem per sempre més.
Bon senyal
Anònim, 04/07/2015 a les 22:15
Interessant
+63
-1
He, he! Anem bé, anem bé. Mireu com rabien els nacionalistes espanyols. Bon senyal.
Les televisions espanyoles són tercermundistes
Anònim, 04/07/2015 a les 23:49
Interessant
+65
-2
TV1, TV2, Cuatro, Tele-5, La Sexta, TeleMadrid, La 13... són les televisions bolivianes d'Espanya. L'única televisió europea de l'Estat espanyol: Televisió de Catalunya. Espanya és la Bolívia d'Europa, i les seves televisions són tercemundistes, només cal veure la programació infecta que fan. Tenen la televisió que es mereixen. La fan així perquè són així.
Propaganda
Jordi76, 05/07/2015 a les 02:30
+3
-76
TV3 no és un mitjà de comunicació. És un òrgan de propaganda política. La "pluralitat" que lloa el sr.Alexandre es va palesar perfectament en el programa PuntCat posterior a les municipals, en que només es va convidar els partits sobiranistes (i a dues entitats que ni tan sols concorren a les eleccions). Per cert, que el programa només va tenir un 8% de share. De pena.
Frases completes
Anònim, 05/07/2015 a les 02:45
Interessant
+78
-1
Saps una cosa, Jan Original, abans de donar lliçons sobre frases, primer hauries d'aprendre a construir-les. Hi ha una cosa que es diu 'gramàtica'. N'has sentit a parlar? Te la recomano. T'ajudarà a no fer les faltes garrafals que fas.
Jordi-67
Anònim, 05/07/2015 a les 10:58
Interessant
+70
-1
TVE, Tele5, La Sexta, Cuatro, Tele-Madrid, etc no són mitjans de comunicació. Són òrgans de propaganda política. La "pluralitat" que lloa l'espanyolista Jordi76 es palesa perfectament les 24 hores del dia en tots els programes d'aquestes emissores, en què només es convida nacionalistes espanyols, com Jordi76, que ni tan sols concorren a les eleccions. Per cert, l'emissora més vista a Catalunya: TV3. De glòria!
Propaganda
Jordi76, 05/07/2015 a les 13:58
+3
-76
Amic Jordi-67: Durant la campanya electoral de les municipals, TVE va convidar a TOTES les forces polítiques. Trias va ser entrevistat en "prime time" a la Noche en 24 horas, a l'igual que Xavier Bosch d'ERC o fins i tot el filoetarra de Sabino Cuadra (Amaiur). La Sexta va oferir una entrevista amb Oriol Junqueras també en horari de màxima audiència. Cuatro va convidar Junqueras a "El viaje de Chester", de Risto Mejide, també un programa amb molts seguidors... TeleMadrid és una televisió autonòmica i m'imagino que la seva prioritat és informar sobre temes locals. Però a TV3 ni tan sols van ser capaços de fer un debat post-electoral amb tots els partits polítics. Un debat en que no hi era present ni la formació que va guanyar les eleccions a la capital, ni tampoc el partit que es va imposar a Lleida i Tarragona. Indigne d'una televisió que paguem entre tots.
Jordi-67
Anònim, 05/07/2015 a les 14:45
Interessant
+68
-1
Ha, ha, ha! Expliques acudits molt divertits, Jordi76. Molt divertits. T'hi podries guanyar la vida a Toledo. A Espanya, el teu país, amb les televisions més nacionalistes del món, et sentiràs a casa. Molt bon acudit, sí senyor. Molt bon acudit.
Anem bé
kodi, 05/07/2015 a les 15:20
Interessant
+72
-1
Molt bo l'article, felicitats Víctor.

Endavant Cat!
Propaganda
Jordi76, 05/07/2015 a les 20:44
+1
-81
Jordi-67, si us plau, digue'm quines falsedats hi ha en el meu comentari anterior. T'escolto.
La "seva"
Anònim, 06/07/2015 a les 00:24
+1
-74
Propaganda española
Anònim, 06/07/2015 a les 01:12
Interessant
+75
-1
Ese jordi76 se calla la manipulación de TVE que postergó la noticia de la multitudinaria manifestación del 11-S y que salía en portada en todos los noticiarios de Europa. Y también se calla (el nacionalismo español tiene tanto que callar, empezando por la sanguinaria masacre de ultramar, cínicamente llamada Quinto Centenario"...) la ocultación del océano de esteladas que reinaba en la final de la Champions en Berlín. Las televisiones españolas no es que sean retrógradas y malas a morir, es que son repugnantes.
Propaganda
Jordi76, 06/07/2015 a les 10:20
+2
-74
Anònim 01:12, mira tu por donde, en TV3 no informaron de los abucheos con que Artur Mas fue recibido en la plaza de Sant Jaume el día de la investidura de Ada Colau. También minimizaron la oleada de protestas contra los recortes al inicio del primer mandato, y se apresuraron a sacar las cámaras de la reunión que Mas mantuvo con la xenòfoba Liga Norte -único apoyo internacional al procés- en la Generalitat. Por cierto, para cuando un 30 minuts sobre el caso Pujol o una entrevista en prime time con Albert Rivera? TV3 no es repugnante, es lo siguiente.
Monegal, el català ideal dels espanyols. Com en Duran.
Anònim, 06/07/2015 a les 10:48
Interessant
+75
-1
Ha, ha, ha! Quan els nacionalistes espanyols han de recórrer a un espanyolista com el Ferran Monegal, que ha fet tots els intents per treballar a TV3 i no ho ha aconseguit perquè el seu nivell de llengua és infecte, és que estan ben perduts. Endavant nois, que estan desesperats!
Monegal sí és un periodista
Anònim, 06/07/2015 a les 13:08
+2
-76
Anònim de les 10:48, sort en tenim d'en Ferran Monegal. El seu espai TeleMonegal era una autèntica alenada d'aire fresc en un panorama televisiu absolutament desolador: era crític, mordaç, agut, i a diferència dels periodistes i opinadors venuts al règim -el sr. Alexandre n'és una bona mostra-, no tenia cap mena d'inconvenient en repartir òsties a tort i a dret.
Jordi-67
Anònim, 06/07/2015 a les 13:28
Interessant
+79
-1
Aquest Jordi76 es pensa que viu a Espanya, pobre. Compreu-li una brúixola, a veure si troba "el sud"...
Monegal és un periodista espanyolista
Anònim, 06/07/2015 a les 17:49
Interessant
+70
-1
Que el Ferran Monegal tingui espectadors nacionalistes espanyols com l'anònim 13:08 encara el rebaixa més. Si és que això és possible. Ho, ho! "TeleMonegal". El nom del programet ja ho diu tot: "Soy don Palomo. Yo me lo guiso, yo me lo como".
Monegal sí és un periodista
Anònim, 06/07/2015 a les 20:30
+1
-61
Anònim de les 17:49. El "programet" que tu dius va tenir quotes d'audiència molt respectables (fins i tot superiors a les de la teva estimada TV3, tot i que s'emetia en un canal "residual" com BTV i la Xarxa de Televisions Locals), i entre els seus convidats hi va haver persones del món mediàtic i televisiu gens sospitoses d'espanyolisme: Mikimoto, Jordi Pujol, Pepe Rubianes, Jaume Roures, Mònica Terribas, Josep Cuní, Pilar Rahola, Leo Bassi... informa't abans de parlar, que estàs fent el ridícul.
Monegal és un periodista espanyolista
Anònim, 06/07/2015 a les 21:52
+45
-1
Que el Ferran Monegal tingui quotes de nacionalistes espanyols com el 20:30 diu encara més el baix nivell intel·lectual de l'espanyolisme.
TeleMonegal y Periquito
Anònim, 07/07/2015 a les 00:51
+46
-1
Que mal tiene que estar el españolismo cuando no les queda nada más que TeleMonegal y su periquito. ¡Que mal, Dios mío, que mal! Yo es que me parto, tu.
Monegal sí és un periodista
Anònim, 07/07/2015 a les 10:53
+1
-39
L'anònim de les 21:52 i de les 00:51 (la mateixa persona) s'ha quedat sense arguments. Només sap contestar insultant. Quin nivell intel.lectual el seu, quin nivell!
Monegal és un periodista espanyolista
Anònim, 07/07/2015 a les 16:59
+42
-1
És dur, oi, 10:53 tenir un nivell intel·lectual tan baix que et veus obligat a repetir el que diuen els altres? Doncs paciència, perquè no hi pots fer res. Vinga, a repetir i repetir i repetir...
Monegal sí és un periodista
Anònim, 07/07/2015 a les 19:48
+1
-44
El que és realment dur, Anònim de les 16:59, és haver d'assistir a l'espectacle de veure com una persona suposadament adulta fa el ridícul d'una manera tan vergonyosa.
Monegal és un periodista espanyolista
Anònim, 07/07/2015 a les 23:12
+41
-1
Com demostra 19:48, quan no se sap què dir es copia el que diuen els altres o es diuen bajanades. 19:48 va alternant perquè sempre el deixen en ridícul: ara una còpia, ara una bajanada, ara una còpia, ara una bajanada, un, dos, un, dos. Tot molt militar, com a bon espanyolista que és.
Monegal sí és un periodista
Anònim, 08/07/2015 a les 00:55
+1
-40
L'Anònim de les 23:12 ha entrat en un bucle i no sap com sortir-ne. I tot per culpa de la seva nul.la capacitat argumentativa. Que algú l'ajudi.
Monegal és un periodista espanyolista
Anònim, 08/07/2015 a les 10:13
+41
-1
Com sempre, 00:55 no té cap argument i es veu obligat a copiar i a copiar i a copiar. El botiflerisme té aquest nivell, que és el no-nivell. Qui no sap pensar per si mateix (espanyolisme i pensament són antagònics) ha de copiar. Esperem la teva nova còpia.
Monegal sí és un periodista
Anònim, 08/07/2015 a les 11:30
+1
-40
L'Ànonim de les 10:13 acusa els altres de copiar però es passa la vida repetint el mateix. Una vegada i una altra i una altra i una altra... ha de suplir la incapacitat de raonar amb una frase repetida ad infinitum.
Un altre exemple
Anònim, 08/07/2015 a les 14:17
+1
-44
A qui acusa Monegal d'espanyolista. El periodista Xavier Rius, que és independentista declarat, també ha criticat l'actual deriva de TV3 en un excel·lent article a e-noticies. El títol no pot ser més eloqüent: "TV3, la tele del règim". Us passo l'enllaç:

¡Hay que ver!
Anònim, 08/07/2015 a les 21:57
+32
-1
Hay que ver las mentiras que se inventa el 11.30 / 14.17 cuando se da cuenta de que le han atrapado en un callejón sin salida. ¡Vivir para ver!
Que n'és de dur, l'autoodi
Anònim, 09/07/2015 a les 00:30
+35
-1
Quina diferencia entre el periodisme groc de l'e-notícies que defensa l'anònim 14:17 (només cal veure quin públic té l'e-notícies), i la professionalitat de Nació Digital. És com comparar la Pantoja amb Lluís Llach. Per cert, gràcies per sumar independentistes amb noms trets de la màniga.
Periodisme independent
Anònim, 09/07/2015 a les 13:02
+1
-28
Quines mentides m'he inventat, anònim de les 21:57/00:30? Quines? Aiii, que t'he atrapat ben atrapat. Ah, i no et cal canviar d'idioma per fer veure que ets una altra persona, que no cola, home!. Que e-noticies fa periodisme groc, dius? Doncs el Victor Alexandre hi col·laborava... Això vol dir que el Victor Alexandre fa periodisme groc? I e-noticies, per cert, té una plantilla de col·laboradors amb una pluralitat d'opinions que ja li agradaria al monocrom Nació Digital, on si no es parla d'independència es parla de sobiranisme. D'altra banda, et puc assegurar que Xavier Rius és independentista, tot i que, a diferència d'altres periodistes independentistes, també és independent, i crític quan cal ser-ho. I no hi ha cosa que faci més ràbia a l'independentisme que un independentista que pensi per si mateix.
Que n'és de dur, l'autoodi
Anònim, 09/07/2015 a les 18:03
+26
-1
La mentida, 13:02, és dir que una periodista és independentista sense que ho sigui, només perquè ho necessites per poder donar sentit a un enfilall de bajanades que les hauria redactat la mateixa FAES. Doncs jo et puc assegurar que en Xavier Rius no és independentista ni ho ha sigut mai. I si el Víctor Alexandre (es nota que no pots viure sense ell) escrivia a l'e-notícies i se'n va anar és perquè era més independent del que l'e-notícies podia resistir. Una diferència abismal amb Nació Digital. Ei, però tu al darrera, eh? Sempre al darrera.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Víctor Alexandre
És escriptor i periodista i treballa en assaig, conte, novel·la i dramatúrgia. En dramatúrgia ha estrenat: Èric i l’Exèrcit del Fènix, Teatre Borràs de Barcelona (2007); Trifulkes de la Katalana Tribu, Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya (2012); Onze.Nou.CATorze (1714), Born i Festival Grec (2013-2014); i Taula rodona, o la joia de ser catalans (coautor amb Pere Calders), Casal de Cultura de Valldoreix (2013). En conte i novel·la ha publicat: El somriure de Burt Lancaster, Set dones i un home sol (Premi Mercè Rodoreda), Una història immoral i Cor de brau. I en assaig: Jo no sóc espanyol, Despullant Espanya, Despullats (amb Joel Joan), Senyor President, El cas Carod, La paraula contra el mur (Premi d’Assaig Francesc Ferrer i Gironès), TV3 a traïció. Televisió de Catalunya o d’Espanya? i Nosaltres, els catalans. Els seus darrers llibres són La independència explicada al meu fill (2014) i les obres teatrals La joia de ser catalans (2015) i Abans que pugi el teló (2016).

A Twitter: @valex_cat
La manifestació d'aquest dissabte a Barcelona | Adrià Costa
01/01/1970
Rellevar tots els alts càrrecs o tombar lleis del Parlament per controlar els mitjans es pot convertir en un via crucis si l'Estat pretén una ofensiva temporal i sense suport popular | El carrer i els suports internacionals segueixen sent la cara i la creu del procés mentre es descarta del tot eleccions sense haver proclamat la independència
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el procés d'independència i l'aplicació de l'article 155
 23:06 OPINIÓ Rendir-se no és una opció. Article de Laura Pinyol.
 22:30 LA VEU DE NACIÓ Diguem no. Article de Germà Capdevila. 
 22:29 OPINIÓ Confrontació. Article de Jaume Barberà.
 22:28 OPINIÓ Eleccions o independència? Article de Quim Torra.
 22:13 Carod-Rovira demana a l'expresident de la Generalitat i actual senador José Montilla que no voti  «contra Catalunya».
 21:50 Rajoy pot controlar el Govern si no va impedir l'1-O? Cinc claus per a una setmana decisiva. Rellevar tots els alts càrrecs o tombar lleis del Parlament per controlar els mitjans es pot convertir en un via crucis si l'Estat pretén una ofensiva temporal i sense suport popular. El carrer i els suports internacionals segueixen sent la cara i la creu del procés mentre es descarta del tot eleccions sense haver proclamat la independència. Informen Ferran Casas Joan Serra.
 21:40 ERC arrasaria en unes noves eleccions al Congrés, segons una enquesta d'«El Periódico». Els republicans superarien amb claredat els "comuns" i el PDECat obtindria la mateixa representació que PP i Ciutadans.
 21:08 Ertzaines promouen un manifest a favor dels Mossos i Trapero. Els agents bascos surten en defensa de la feina feta per la policia catalana davant la "constant i reiterada desqualificació" que pateix.
 20:40 L'independentisme tornaria a aconseguir la majoria absoluta d'escons al Parlament, segons una enquesta d'«El Periódico». ERC, PDECat i CUP també sumarien més vots que en els comicis del 27 de setembre del 2015.
 20:30 Els "comuns" reclamen un nou front constituent per aturar l'ofensiva de l'Estat, per Sara González. El partit de Xavier Domènech proposa a l'independentisme sumar esforços entorn a la Taula per la Democràcia sense convocar eleccions. "El calendari dels 18 mesos ha fracassat. No es tracta de renunciar a la independència, sinó de recalendaritzar-ho tot", diu un dirigent de la direcció.
 19:59 L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha avisat aquest diumenge, des de París, que unes eleccions a Catalunya convocades per l’Estat a partir del 155 “no serien una solució”. Tot i admetre que uns comicis “tard o d’hora” se celebraran, perquè “s’ha arribat a l’esgotament d’un procés”. Colau ha demanat una convocatòria a les urnes  amb “una normalitat institucional, sense una DUI i ni el 155”.
 19:45 Serret alerta que l'aplicació del 155 «posa en risc les polítiques agràries». La consellera d'Agricultura ha afirmat que durant els pròxims dies el Govern estudiarà amb més detall les implicacions que pot suposar l'aplicació de l'article per part de Madrid.
 18:49 El Sindicat de Periodistes de Catalunya rebutja "frontalment i radicalment" la intervenció dels mitjans de comunicació públics catalans. Afirma que és un "intervencionisme desmesurat i interessat" i que "vulnera les competències del Parlament". Considera "especialment sagnant" que ho faci un Govern caracteritzat per una utilització dels mitjans públics estatals com la RTVE. "Pura ironia" que ho facin en nom de la "informació veraç, objectiva i equilibrada".
 18:34 Centenars de persones s'han aplegat aquest diumenge, a primera hora de la tarda, davant la caserna del Bruc per donar suport a les forces armades. Els manifestants han entonat càntics a favor del rei Felip VI i l'exèrcit i han demanat l'empresonament de Puigdemont i Trapero.
 18:20 El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha afirmat aquest diumenge, en la cloenda del congrés del partit de Madrid, que "s'activi el 155 dependrà de la decisió última de Puigdemont". Sánchez ha apuntat que tots els estats membres de la UE "tenen el seu propi 155 per afrontar els embats unilaterals per intentar trencar la integritat territorial". "Ningú ha fet tant contra aquest autogovern de Catalunya com el secessionisme", ha determinat i ha carregat contra el Govern: "El problema de Catalunya no és Espanya, sinó els seus mals governants". 
 18:09 ERC posa en mans de José Montilla la continuïtat del PSC al govern comarcal del Bages, informa Pere Fontanals. Els republicans veuen inviable l'acord si el socialista català al Senat vota a favor de l'aplicació del 155.
 17:50 El PDECat manté el pacte de govern amb el PSC a Girona. Des de l'executiu municipal asseguren que "ara no és moment" de ruptures tot i l'aval socialista a l'aplicació de l'article 155.
 17:35 VÍDEO Els Bombers de Manresa fan sonar les sirenes en protesta per l'aplicació del 155.
 17:21 Catalunya ha creat vuit cops més empreses el 2017 que les que han marxat per l'1-O, per Roger Tugas.  L'increment net de 9.524 societats fins al setembre supera de llarg el miler que canvia la seva seu a partir del referèndum. Un document del Govern justifica que aquest trasllat no afecta directament a l'ocupació o la tributació a la Generalitat.
 17:02 
 16:24 L’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ha reclamat aquest diumenge “proximitat perquè la població catalana se senti satisfeta”. Tot i així, ha matisat que no li pertoca valorar decisions de l’Estat, en referència a l'article 155 i ha apel·lat a l'estima dels madrilenys als catalans per ser "vincle" mitjançat el "diàleg" per resoldre el problema. I que "els catalans trobin molt satisfets amb el marc jurídic que decideixin", ha finalitzat. 
 16:07 L'Estat prepara els seus «homes de negre» per intervenir Catalunya, per Pep Martí. Qui és qui en la comissió de Secretaris d'Estat i Subsecretaris que presideix Sáenz de Santamaría i que tindrà un paper decisiu en l'execució de l'article 155.
 15:04 El Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya s’ha sumat a les mostres de rebuig de l’aplicació de l’article 155. Ho ha manifestat en una piulada, també ha carregat per la intervenció dels mitjans de comunicació públics catalans i ha condemnat “aquest atac a la llibertat d’expressió”. 
 15:03 Raül Romeva a l'acte d'homenatge als republicans que van ser executats a Barcelona durant el franquisme: "La república no és una opció, és una absoluta necessitat de supervivència".
 14:42 L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) promouen als ajuntaments mocions de rebuig a l'aplicació de l'article 155. 
 14:31 L'expresident valencià Alberto Fabra, entre els senadors de la comissió que estudiarà l'aplicació del 155. Juntament amb altres 14 senadors del PP, entre els quals Xavier García Albiol, decidirà de quina manera es realitza l'aplicació d'aquest article a Catalunya.
 14:25 CCOO denuncia la presència de "policia camuflada" entre els treballadors de TVE a Sant Cugat, lamenta que no se'ls hagi informat i demana que marxi. 
 14:03 VÍDEO Un emotiu cant dels Segadors enceta aquest diumenge la diada castellera de Santa Úrsula de Valls, presidida per una pancarta amb el lema: "Defensem les institucions catalanes".
 13:48 VÍDEO Les dones de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart expliquen com estan vivint l'empresonament de les seves parelles, i lamenten que encara no els hagin pogut veure en persona a Soto del Real. 
 13:08 El vicesecretari de Política Social i Sectorial del PP, Javier Maroto, ha retret al lehendakari, Iñigo Urkullu, el suport mostrat al Govern, "que està donant un cop a la democràcia", i ha lamentat que posi "en risc l'estabilitat del País Basc". Maroto li ha reclamat que "torni a la responsabilitat" i no es deixi contagiar per "aires de ruptura". Maroto ha participat aquest diumenge en un acte de partit al Kursaal de San Sebastian.
 12:38 El portaveu del Govern, Jordi Turull, afirma que les eleccions «ara mateix no estan sobre la taula», i diu que cal defensar "a ultrança" les institucions i culminar el mandat de l'1 d'octubre.
 12:13 La defensa de Cuixart aporta proves de la seva acció «pacífica» i de mediació policial. El recurs presentat per l'advocada Montserrat Roig també recull que no hi ha risc de fuga, com en el cas del major dels Mossos, José Luis Trapero.
 12:13 El coronel de la Guàrdia Civil Manuel Sánchez Corbí relaciona la «kale borroka» de l'època d'ETA amb la situació de Catalunya.
 12:08 El ministre Alfonso Dastís, sobre les càrregues policials: "Moltes de les imatges són falses".
 En una entrevista en un programa de la BBC també assegura que l'ús de la força va ser "provocat".
 11:49 COMUNICAT NacióDigital rebutja l'aplicació de l'article 155 contra els mitjans públics catalans. "Considerem que és del tot inadmissible, que atempta contra la llibertat de premsa i d’informació".
 11:38 L'exministra del PSOE María Antonia Trujillo fomenta amb un tuit el boicot a les empreses catalanes. Un fet que genera una allau de reaccions a la xarxa. 
 11:36 Viatge a les entranyes dels «comuns»: el naixement de Catalunya en Comú pren forma de llibre. Els periodistes de NacióDigital Joan Serra Carné i Sara González relaten en "El part dels comuns" (Edicions Saldonar) la gestació de la formació liderada per Xavier Domènech a través d'una dotzena de testimonis.
 11:15 L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, demana per carta a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies que es posin en marxa mecanismes perquè els municipis puguin participar en una reforma constitucional.
 11:08 L'aplicació del 155 posa de nou en risc la cohesió del PSC, per Sara González. Un sector del partit, entre ells l'alcaldessa Núria Parlon, lliura un pols a la direcció d'Iceta perquè no doni suport a la suspensió de l'autogovern de Catalunya. El primer secretari confia que un gest de Puigdemont d'última hora eviti les mesures dràstiques anunciades per Rajoy.
 10:37 Els Castellers de Berga alcen pilars per reclamar la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, a la diada que aquest dissabte van realitzar a la capital del Berguedà. 
 10:25 Ciutadans critica el discurs de Carles Puigdemont i assegura que el president de Catalunya "ja no té res a oferir". El partit d'Albert Ribera demana "recuperar l'autonomia, l'estabilitat i la convivència" i reclama "un nou Govern" que "pugui ser un interlocutor vàlid amb el conjunt d'Espanya". 
 09:59 Creen la figura del «piolín» caganer. L'empresa ja va posar a la venda caganers sobre el referèndum i la llibertat d'expressió.
 10:05 

Les Marxes de la Dignitat han convocat una concentració aquest diumenge, a partir de les 19 hores, a la Puerta del Sol de Madrid per exigir la llibertat "immediata i sense càrrecs" dels presidents de l'ANC, Jordi Sànchez, i Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. La plataforma, que va organitzar multitudinàries mobilitzacions per demanar "pa, sostre i feina" per als més desfavorits, veu algunes semblances amb la seves reivindicacions: "Aquesta bàrbara repressió desfermada sobre un poble que només pretenia votar és la mateixa que es va exercir sobre les Marxes de la Dignitat al març de 2014".

 09:58 VÍDEO Pau Casals, a l'ONU: «I'm a catalan». El violoncelista va morir el 22 d'octubre de 1973, avui fa 44 anys. El recordem amb el seu emotiu discurs a l'ONU, més actual que mai.
 09:10 
 08:59 La ruptura de Colau amb el PSC pel 155: una amenaça difícil de fer efectiva, per Jordi Bes. L'alcaldessa de Barcelona pressiona els socialistes per evitar que avalin la suspensió de l'autonomia, però un trencament del pacte de govern faria encara més ingovernable l'Ajuntament. L'oposició no està disposada a facilitar-li la gestió, i Colau s'abocaria a arribar al 2019 sense haver acordat ni un dels quatre pressupostos del mandat.
 08:08 L'unionisme carrega contra el Barça. Albiol i Girauta critiquen a Twitter el suport del president blaugrana, Josep M. Bartomeu, a les institucions catalanes després de l'activació de l'article 155.
 07:41 L'alcalde de Lleida i president del PSC, Àngel Ros, ha demanat al president de a Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, que convoqui eleccions la propera setmana, informa Àlvar Llobet. En un missatge a les xarxes socials, el paer en cap ha indicat que aquesta decisió seria la millor manera de respectar les institucions d'autogovern.
 07:34 La resposta dels Mossos al govern espanyol per l'activació de l'article 155
 07:20 PORTADES La premsa espanyola aplaudeix el 115 que «rescatarà» Catalunya. Recull de les portades dels diaris de paper catalans i espanyols.
Entrades anteriors »
01/01/1970
Un centenar d'agents de la policia basca surten en defensa de la feina feta per la policia catalana davant la "constant i reiterada desqualificació" que pateix
Els periodistes de NacióDigital Joan Serra Carné i Sara González | Adrià Costa
Ferran Casas | 5 comentaris
01/01/1970
Els periodistes de NacióDigital Joan Serra Carné i Sara González relaten en "El part dels comuns" (Edicions Saldonar) la gestació de la formació liderada per Xavier Domènech a través d'una dotzena de testimonis
Cal Drapaire | Adrià Costa
Dani Cortijo | 4 comentaris
01/01/1970
Allò que pot semblar contradictori és el nom: “Cal drapaire” o “Les cases del drapaire” per a una obra de dimensions en aquell moment faraòniques, i no, no ve de cap broma ni joc de paraules
01/01/1970
Recull d'imatges d'Adrià Costa
La junta de portaveus, en una reunió recent al Parlament. | ACN
Roger Tugas | 5 comentaris
01/01/1970
JxSí i la CUP registren un text on s'exigeix aturar també el procés contra Trapero i "que s'aturi la repressió i la vulneració de drets i llibertats fonamentals que estan portant a terme les institucions de l'estat espanyol"