Jordi Guillot, d’ICV, un polític .es

«La mala maror interna que està patint ICV davant la deriva espanyolista de la seva cúpula i la certesa que la patacada electoral del 27-S serà espectacular»

| 25/04/2015 a les 00:02h
Aquesta notícia es va publicar originalment el 25/04/2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ara fa uns dies, el senador d’ICV Jordi Guillot publicava un article al seu blog en què acusava TV3 d’estar “lliurada” al procés català. Reproduiré aquí les seves paraules, per bé que traduïdes, ja que el text és en espanyol (!): “Si hi ha una televisió pública lliurada al procés, aquesta és TV3. No m’imagino els periodistes de TVE rebutjar els blocs electorals i exigir una informació electoral amb criteris professionals. El primer que haurien de preguntar-se els periodistes de TV3 és si la línia informativa d’aquesta televisió és garantia de pluralisme, rigor i independència per exigir als partits polítics no protegir-se amb blocs electorals.”

La mala maror interna que està patint ICV davant la deriva espanyolista de la seva cúpula i la certesa que la patacada electoral del 27-S serà espectacular comporten les mateixes reaccions que les dels equips de futbol perdedors que justifiquen la derrota culpabilitzant-ne els "factors externs". Ja se sap, la manca d’arguments no deixa altra sortida que la mentida, la desqualificació i el judici d’intencions. I si el perdedor és un demagog, embolica que fa fort.

Anem a pams. És mentida que TV3 estigui lliurada al procés. N’hi ha prou d’agafar la programació per veure que l’acusació del senyor Guillot és una fal·làcia. Evidentment TV3 en parla, del procés, és clar que sí. Només caldria! En parlen els telenotícies, si s’escau, i en parlen els programes de debat, com ara “.CAT”, d’acord amb l’actualitat. Però és tendenciós adduir que l’emissora i tots els seus treballadors hi estan “lliurats”. De fet, a diferència del que fan les emissores espanyoles davant el mateix tema –on és un miracle veure-hi independentistes–, TV3 no s’està de convidar persones que són tan al·lèrgiques a la llibertat de Catalunya com ho és el senyor Guillot, o de promocionar rostres electorals que encara no han passat per les urnes. Segurament el senyor Guillot no deu haver llegit el llibre “TV3 a traïció. Televisió de Catalunya o d’Espanya?”, en què explico amb detall minuciós la projecció que l’emissora va dedicar a l’embrió de Ciudadanos els dies en què només era un grupet de quinze persones merament anecdòtiques –quinze!– i les va sobredimensionar tot afavorint la seva entrada al Parlament.

Una altra cosa és que a un polític hispanocèntric com el senyor Guillot li provoquin urticària els espais en què la televisió nacional de Catalunya, d’acord amb el seu nom, aconsegueix superar la seva tradicional dependència emocional d’Espanya –encara ben palesa en els telenotícies– i mostrar un marc mental veritablement catalanocèntric. De tota manera, atès que el senyor Guillot, auxiliar tècnic sanitari, gosa donar lliçons de periodisme als periodistes, li respondré com a periodista. Són els periodistes i només els periodistes els qui tenen dret a decidir quines declaracions són notícia i quines no ho són, d’acord amb la seva professionalitat. Les quotes, en aquest cas, són antidemocràtiques, perquè, a més de pressuposar la tendenciositat del professional i convertir-lo en un mer instrument al servei dels partits, violen el dret del redactor a valorar professionalment la dimensió de la notícia. I això és inadmissible. Cap junta electoral ni cap partit polític no tenen dret a regular el criteri professional d’un periodista. Cal dir que, a desgrat del senyor Guillot, allò que seria escandalós és que el procés més important i multitudinari d’un poble, com és la recuperació de la seva llibertat, no es veiés reflectit de manera equivalent en la seva televisió nacional.

També us pot interessar

 

COMENTARIS

Guillot
Janot, 25/04/2015 a les 00:26
Molt interessant
+116
-2
Es tracta del clàssic internacionalista proletari que té la seva capital a Madrid.
Guillot: busca't feina si us plau
Anònim, 25/04/2015 a les 00:44
Molt interessant
+121
-2
És autènticament vergonyós que un personatge com aquest estigui mitja vida vivint de la política i encara vulgui donar lliçons. Hauria de buscar-se feina i saber què és entrar dins el mercat de treball. A ICV (abans que marxin tots els honestos) tenen gent mil vegades millor preparada que aquest vividor d'una mediocritat que fa feredat. Individus com aquest (al costat dels Herrera, Camats i cia) són els que fan que la gent fugi dels successors de l'antic PSUC, partit on hi militava molta gent que hi deixava la pell i que n'han marxat esperitats davant de tanta indecència i estupidesa.
MENJADORES PLENES DE PINSO
Bacoretta Finni, 25/04/2015 a les 07:36
Interessant
+83
-2
Un que veu perillar la menjadora i deu voler que el contracti la Terribas com a tertulià, com ha fet amb aquet que no ha passat per les urnes i borden com bojos a la vora del camí.
Un exemple, en Guillot
Anònim_n, 25/04/2015 a les 09:35
Molt interessant
+108
-2
Fa uns 15 anys, en una reunió d'IC a la meva ciutat hi havia en Guillot com a representant de la direcció nacional (jo n'era militant), vaig fer unes crítiques, lleugeres, sobre un tema del partit. No ho recordo bé, però crec que anava sobre la dretanització que experimentava el partit en aquell moment.
Em va sorprendre la resposta agressiva d'en Guillot. No era raonament. Era agressivitat. No vaig respondre però em va servir per conèixer-lo.
Posteriorment, he anat seguint declaracions seves i he arribat a la conclusió que és una d'aquelles persones que tenen una fortíssima dependència emocional d'Espanya. Un nacionalisme espanyol-castellà no auto reconegut. Un nacionalisme que li porta a acceptar que ens robin, menyspreïn i insultin a canvi del més apreciat per ells: ser espanyols.

Comissari polític
Trotsky, 25/04/2015 a les 10:06
Interessant
+87
-1
En Guillot, guillotinaire... els reflexes de la llarga tradició de "democràcia centralitzada" de l'embrió de la seva formació el fan actuar com el que mai ha deixat de ser: un comissari polític digne de les "txeques" intel.lectuals dels seus companys, mestres de la demagògia, la fal.làcia i el sentiment ultra espanyolista...
Sort en tenim de'n Víctor. No afluixis!
ay aleixandre borinot
pasqualet, 25/04/2015 a les 10:51
+9
-150
fent amics, el sr guillot es un internacionalista proletari, n'hi ha algu problema,voste i els que son com voste son nomes uns humans plens de odi,que pasa per ser internacionalista o federalista, ah per un indepe qui no vulga fer el seu miniestat de m, ja es sospitos ara ja no us agraden ni els de icv com l'herrera o el guillot apa a pasturar indepes el 28 s'acaba el malson, i espere que us poseu la majoria a treballar pel pais i la economia, i no a impartir odi que ademes esta subvencionat amb els meus impostos,que es lo mes gros que jo treballe i pague impostos per a que quatre fanatics retardats,escampin odi feu fastic indepes.
Pasqualet
Anònim, 25/04/2015 a les 11:44
Interessant
+61
-5
Ho sentim Pasqualet, no aconseguiràs que amb els nostres impostos subvencionem la teva NACIÓN espanyola i el teu nacionalisme espanyol. Ho tens pelut, xicot. Molt pelut. I aprèn a elaborar raonaments, abans d'escriure. Els raonaments comencen pel cervell, saps? Sí, sí, pel cervell. Ves tu, quina cosa!
On són...
Anònim He dit, 25/04/2015 a les 11:59
+48
-1
D'aquells rojos separatistas,
d'aquells homes com en Grimau,
amb l'esprit idealista,
ja no hi son. Han moert en pau.

Tenen por ser comunistes;
ni faràn ni deixen fer;
potser son socialistes
que ni han fet ni faràn res.
Guillot guillat
Jordi Estelada, 25/04/2015 a les 12:11
Interessant
+64
-1
Féu una prova: quins mitjans van informar de l'acte independentista multitudinari que va tenir lloc ahir al Palau de Sant Jordi? En canvi, els mateixos que no informen o desinformen sobre el procés independentista dediquen pàgines i pàgines, hores i hores, a parlar de grupúsculs dependentistes com és SCC.
Independència ja
Boi, 25/04/2015 a les 12:54
Interessant
+56
-1
Fer una llengua de caràcter unitari va ser la seva deria i que millor que transformar la seva, la castellana en una de "nova" l'espanyola. Acceptar que a Espanya tenen una unica llegua oficial, la espanyola, és de facto acceptar que la resta de llengues no existeixen. I si en un futur ens hi hem d'entendre no serà amb els espanyols, serà amb els castellans, els gallecs i els bascos i amb les seves llengues. Per tant l'espanyol és el subterfugi castella per imposar la seva unitat. Rebutjem-la doncs no serveix per res més que per unificar.
en la línia de "pasqualet"
Anònim, 25/04/2015 a les 15:40
+9
-124
I pensar que aquest Alexandre va treballar per TVE !!!
En què estarien pensant els seus directius? Quanta gana passava aleshores aquest "català exemplar" per agenollar-se i col.laborar amb els "media dels enemics"?
Preguntes potser sense resposta...
A l'Anònim 15:40
Anònim, 25/04/2015 a les 16:58
+33
-1
Té gràcia que un espanyolista com l'Anònim 15:40 acusi un català de presentar un programa en català en la televisió favorita de l'Anònim quan Catalunya tenia prohibida l'existència d'emissores en català, i el circuit de Miramar per a Catalunya i Balears era l'únic reducte que teníem per parlar en la nostra llengua. L'Anònim 15:40 no suporta que fos gràcies a aquells primers professionals catalans del Circuit Català de TVE i de Ràdio 4 que avui hem recuperat unes engrunes de normalitat. Ves per on, en Puyal també va treballar a TVE abans que existís TV3 i Catalunya Ràdio. I bona part dels que van muntar aquestes dues emissores venien de TVE i Ràdio 4. Si fos per l'Anònim 15:40 ara no tindríem res de res i encara escoltaríem "El Parte" de les 14:30. Però, en fi, què es pot esperar d'algú que es veu desbordat per l'odi que acumula i per la seva pròpia impotència intel·lectual? Doncs res, no es pot esperar res de res.
es mentida
Anònim, 25/04/2015 a les 20:21
+2
-80
per això li acaben de donar un programa a l'economista Sala-i-Martín, unionista de tota la vida, que no surt mai als nostres mitjans.
RES NOU . .
Narcís1, 25/04/2015 a les 22:09
+38
-1
.. típic in spanish o infàmia, difamació, injúria sinó calúmnia ( mentida, falsedat, engany .. fal·làcia per descomptat!)! PD: renoi, però si amb els parlamentaris que són .. ells quasi no hi haurien de ser! Nota: però si fins i tot a la Diada hi eren representats al col·loqui aquell.. els partits ejpanyols ( fonètica Bono)/ espanyolers/ espanyolíssims! Anotació al marge: si tot plegat n'és força més senzill .. se'l o se'ls hi pregunti que més ens hi ha de fer sa espanya per a ' prendre-hi consciència ' de que no hi fumem res, res de res ( potser torn'a'ns-e a canonejar des de Montjuïc?)!
ICV menteix
Anònim, 25/04/2015 a les 22:45
+38
-1
TV3 és la única televisió que treu opinions a favor i en contra del procés. A qualsevol país dirien que té una visió equilibrada. A tots els altres canals (menys alguna defensa molt puntual del procés a 8TV) sols s'aporta la versió més radicalment oposada al procés. A qualsevol país dirien que tenen una visió esbiaixada. ICV menteix amb mala intenció o menteix perque la seva visió és completament estrangera a la nostra terra?
Mentider!
Anònim, 26/04/2015 a les 19:20
+3
-77
Com li agrada mentir a l'anònim de les 22.45. Ahir mateix la Sexta va entrevistar Oriol Junqueras. Espero una entrevista amb Albert Rivera a TV3.
Mentider 19.30
Anònim, 26/04/2015 a les 21:18
+43
-1
Com li agrada mentir a l'anònim 19.20. El Rivera i tota la patuleia d'espanyolistes surten cada dos per tres a TV3. Te'ls trobes inclús a la sopa. El problema és que l'Anònim voldria que surtíssin cada 10 minuts.
Rivera president
Anònim, 27/04/2015 a les 03:09
+2
-74
L'ànonim de les 19.20 té tota la raó. A TV3 estan ben acollonidets amb l'Albert Rivera. El seu partit va guanyant escons de manera exponencial, en progressió inversament proporcional a la trajectòria que està seguint CiU. Artur Mas passarà a la història com el polític que es va carregar en tan sols 5 anys l'hegemonia política de Convergència: de 62 a 30 diputats en cinc anyets. De llibre Guiness!. I cada vegada que Mas, Rull o Homs obren la boca, C's guanya un bon grapat de vots. En aquest sentit, crec que C's hauria de nomenar Artur Mas president honorífic: ningú ha treballat tan intensament com ell per fer créixer el partit.
Rivera president d'escala
Anònim, 27/04/2015 a les 12:27
Interessant
+52
-1
Diu l'anònim 03.09 que Catalunya està acollonida amb Albert Rivera. Ha, ha, ha! Ui, sí, ja no podem dormir de por. Ha, ha, ha! Cada vegada que Rivera obre la boca, hi ha un grapat de catalans que es declaren independentistes. Vinga, valents, organitzeu una mani falangista, a veure quants sou.
Rivera president
Anònim, 27/04/2015 a les 14:51
+1
-74
No he dit que Catalunya estigui acollonida amb Albert Rivera. He dit que a TV3, així com altres mitjans afins al règim, estan acollonits amb Albert Rivera (per això no en parlen o només en parlen en termes negatius). I és una evidència que a les properes eleccions autonòmiques, CiU es quedarà amb la meitat d'escons dels que es va trobar Artur Mas quan va arribar a la presidència de la Generalitat: De 62 a 30. Per quin motiu creus sino que Mas està fent el ronso amb la convocatòria electoral??? Sap, i ha assumit, que la patacada serà monumental. (Fins i tot ahir va pidolar el vot als catalans que són a l'estranger). El pobre no sap com sortir del jardí independentista en el que es va ficar tot solet i sense que ningú li demanés. I és clar, els grans beneficiats d'aquesta situació seran ERC i C's. Totes les enquestes certifiquen que ERC pujarà lleugerament, fins als 28 diputats, i que l'ascens de C'S serà imparable: Els sondejos ja situen el partit de Rivera com a tercera força política. No està gens malament, tenint en compte que en menys de 10 anys la formació pot passar de 3 a 24 escons. Cap partit català ha experimentat mai una pujada del 700% en 9 anys. Cap ni un. El constitucionalisme guanyarà la partida sense haver de sortir de casa ni organitzar "manis falangistes" com tu dius (per cert, que les "manis" de l'ANC compleixen tots els patrons de les concentracions falangistes: els càntics, la proliferació de banderes no oficials, tothom uniformat, el discurs de l'odi contra l'enemic exterior...). Vinga, valents, aneu a amagar-vos sota el llit que arriba en Rivera!
No ens podem estranyar que tinguem uns polítics que treballen en contra nostra...
Anònim, 27/04/2015 a les 21:32
+1
-0
...CyU va fotre una feinassa 23 anys despotricant de la independéncia com per fer créixer una M de sentiment de país escarransit i submís. Només els hi interessava la seva cadireta. Ara s'han sumat al procés pq no els tocava altra remei. dE tota manera els catalans la majoría son com teletubbies , i per això encara ara continúen comprant diaris que vomiten merda sobre Catalunya cada día, com la vanguardia o el perrriódico, i veient televisió foránia tota hora que els omple el cap de merda. Així és impossible construir país! ICV es un partit amb data de caducitat. només aguantará el temps que triguem a fotre el camp de la gábia. Són botiflers perduts, com un percentatge imporctant de cagalans que han perdut o van perdre fa anys el nord o simplement van venir com una espe´cie depredadora, com un cáncer parásit a matar el català a base d¡ignorar-lo, imposant el castellà malanomenat espanyol, o simplement van venir aquí a Cat. amb esperit colonitzador. Bon vent i bona barca!
Albet Rivera, president de l'escala del Valle de los Caídos
Anònim, 28/04/2015 a les 12:48
Interessant
+75
-1
Les atzagaiades que diu l'anònim 14:51 són per petar-se de riure. Tot ell és un acudit dels diaris del Movimiento. El pobre ha quedat atrapat a l'1 d'abril de 1939 i ja s'hi quedarà per sempre. Albert Rivera serà president, sí, president de l'escala del Valle de los Caídos.
El Finantial Times ridiculitza Jordi Guillot
Anònim, 28/04/2015 a les 16:16
Interessant
+73
-0
El Financial Times critica el biaix de TVE contra el procés sobiranista català i diu que els treballadors de TVE acusen l'emissora de ser un instrument de propaganda al servei del govern espanyol. Però en Jordi Guillot, que és més espanyolista que la Camacho i la Chacón juntes, posa TVE com a exemple del que ell vol que sigui una televisió: una emissora que digui el nom d'Espanya cada 100 segons. Qui ho havia de dir: Guillot i Franco units per una mateixa causa: la unitat d'Espanya.
Rivera president
Anònim, 28/04/2015 a les 19:34
+4
-76
No són atzagaiades. És la realitat. L'ascens de C's està tan confirmat com la caiguda de CiU. Però tots sabem que el nacionalisme viu en una realitat paral·lela, i que no aterra al món real fins que es fot la patacada. CiU porta tres anys amb el mateix discurs, utilitzant els mitjans públics i els subvencionats per fer propaganda del procés, dia sí i dia també. Però la població no és tan ximple, no s'ho empassa, i el 27S els acabarà donant una sobredosi de democràcia (aquell concepte que els de CiU no s'han tret de la boca ni per menjar, mentre que per altra banda practicaven les pitjors retallades socials que ha patit Catalunya des del restabliment de la Generalitat).
Rivera ni en pintura
Anònim, 29/04/2015 a les 12:59
Interessant
+73
-0
Ha, ha, ha! Aquest anònim 19:34 Ciudadanista no sap el que es diu, pobre. Quin botifler.
Rivera president
Anònim, 30/04/2015 a les 14:48
+1
-67
L'anònim de les 12:59 només sap insultar per defensar els seus "arguments". Senyal que anem bé.
Rivera ni en pintura
Anònim, 01/05/2015 a les 00:09
Interessant
+64
-0
Com li cou a l'anònim 12.59 que el retratin ben retratat com el que és. Això sí, fa riure molt amb les barbaritats que diu.
Rivera president
Anònim, 03/05/2015 a les 21:29
+0
-49
Perquè vegis les "barbaritats" que dic. Sondeig d'avui mateix a La Vanguardia:

"CiU i ERC s'allunyen de la majoria i Ciutadans frega la segona posició"
Rivera ni en pintura
Anònim, 04/05/2015 a les 12:34
+45
-0
Ha, ha, ha! Pobre nacionalista espanyol "ciudadanista", aquest anònim 21.29. Viu de les mentides que difon un altre nacionalista espanyol com el Conde de Godó. Ja veuràs, ja, on us posarà Catalunya, amb la seva majoria absoluta independentista el 27 de setembre davant de tot el planeta. Quin ridícul que fareu!!!
Rivera president
Anònim, 04/05/2015 a les 17:01
+0
-38
A l'anònim de les 12:34. Resulta que aquest sondeig l'ha elaborat l'empresa Feedback, afí a CiU i gens sospitosa de "ciudadanisme" ni d'aquest "nacionalisme espanyol" que no et treus de la boca ni per respirar. Aiii, com li agrada al mentider acusar els altres de difondre mentides.
Rivera ni en pintura
Anònim, 05/05/2015 a les 11:41
+36
-0
Com li cou, a l'anònim 17.01, nacionalista espanyol, saber que el 27-S els seus es fotran una patacada descomunal que veurà tot el món. Pomada, noi, pomada.
Rivera president
Anònim, 05/05/2015 a les 14:22
+0
-35
Que fàcil és atrapar a un mentider com l'anònim de les 11:41. I a més té la barra de parlar d'una patacada de C's quan l'enquesta de Feedback -l'empresa on des de sempre ha encarregat CiU els sondejos- diu exactament el contrari. Vasselina, i no pomada, és el que li farà falta el 27S.
Rivera ni en pintura
Anònim, 06/05/2015 a les 11:12
+16
-0
No feu cas dels nacionalistes espanyols. Són perdedors desesperats que només els queda fabricar mentides i la pataleta.
Mireu, mireu!
Anònim, 06/05/2015 a les 17:27
+15
-0
Rivera president
Anònim, 07/05/2015 a les 13:24
+0
-12
Només la por de CiU, la por al fracàs a les urnes, la por a perdre la cadireta, la por a pagar car un procés que no porta enlloc, la por a deixar de lucrar-se a costa de la mentida i el victimisme... només aquesta por pot justificar la publicació d'un video tan lamentable. Però també és un bon senyal: vol dir que ja tenen coll avall que la derrota el 27S serà espectacular.
Rivera ni en pintura
Anònim, 07/05/2015 a les 19:33
+11
-0
El nacionalisme espanyol serà derrotat el 27S per la força de les urnes, aquella cosa que tant odia i que tant pànic li fa.
Rivera president
Anònim, 08/05/2015 a les 01:05
+0
-2
Jaja, pànic a les urnes, diu. No em facis riure, home. Aquí l'únic que té pànic a les urnes és Artur Mas, perquè sap que eleccions equival a perdre la cadireta. Hauria d'haver dimitit i convocat eleccions tot just després del fracàs del 9N i no un any més tard. I si no fos perque ERC el pressiona ell esgotaria la legislatura amb tota la barra del món.
Rivera ni en pintura
Anònim, 09/05/2015 a les 00:08
+0
-0
Pànic, pànic, tenen els nacionalistes espanyols a les urnes. No hi ha res que odiïnt tant en aquesta vida com les urnes. Les urnes que els deixaran en ridícul davant de tot el món el 27S.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Víctor Alexandre
És escriptor i periodista i treballa en assaig, conte, novel·la i dramatúrgia. En dramatúrgia ha estrenat: Èric i l’Exèrcit del Fènix, Teatre Borràs de Barcelona (2007); Trifulkes de la Katalana Tribu, Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya (2012); Onze.Nou.CATorze (1714), Born i Festival Grec (2013-2014); i Taula rodona, o la joia de ser catalans (coautor amb Pere Calders), Casal de Cultura de Valldoreix (2013). En conte i novel·la ha publicat: El somriure de Burt Lancaster, Set dones i un home sol (Premi Mercè Rodoreda), Una història immoral i Cor de brau. I en assaig: Jo no sóc espanyol, Despullant Espanya, Despullats (amb Joel Joan), Senyor President, El cas Carod, La paraula contra el mur (Premi d’Assaig Francesc Ferrer i Gironès), TV3 a traïció. Televisió de Catalunya o d’Espanya? i Nosaltres, els catalans. Els seus darrers llibres són La independència explicada al meu fill (2014) i les obres teatrals La joia de ser catalans (2015) i Abans que pugi el teló (2016).

A Twitter: @valex_cat
Miquel Iceta, al darrer congrés del PSC | Adrià Costa
Sara González
01/01/1970
El fet que l'aval a la suspensió de l'autonomia no s'hagi votat ni a l'executiva ni al consell nacional enerva alcaldes i dirigents socialistes | Una trentena d'alcaldes se sumen al pols liderat per Parlon, Ballart, Mayoral i Giménez
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el procés sobiranista i l'aplicació de l'article 155
 07:40 PORTADES «El 58% dels catalans creuen que es deteriora la convivència», a «El Periódico». Recull de les portades dels diaris de paper catalans i espanyols.
 07:24 La posada en escena de CaixaBank al País Valencià arriba en la setmana clau pel procés català, ho explica Jonathan Oca. Aquest dimarts es presentaran els resultats obtinguts de la companyia durant el tercer trimestre del 2017. Aquesta setmana el president de la Generalitat de Catalunya té previst aixecar la suspensió de la independència. L'entitat financera va decidir traslladar la seu social de Barcelona a Alacant.
 07:13 El rebuig d'un ampli sector del PSC al 155 reobre les ferides de les primàries, per Sara González. El fet que l'aval a la suspensió de l'autonomia no s'hagi votat ni a l'executiva ni al consell nacional enerva alcaldes i dirigents socialistes. Una trentena d'alcaldes se sumen al pols liderat per Parlon, Ballart, Mayoral i Giménez.
 06:57 EL DESPERTADOR de Ferran Casas: El calendari de Puigdemont. "El president ha de sincronitzar la mobilització i el ritme institucional i ha decidit explicar-se al Senat abans de declarar la República", diu el subdirector de NacióDigital. Avui també són notícia la Cecot, Jaume Collboni i Barcelona en Comú, el consell d'administració de CaixaBank, el decret de col·lectivitzacions i Josep Irla.
 06:48 VÍDEO Juan Carlos Girauta, portaveu de C's al Congrés, enxampat en directe mentint sobre les manifestacions independentistes. Assegura que els manifestants "van robar armes" de la Guàrdia Civil durant les concentracions d'Economia i queda retratat.
 00:27 OPINIÓ «Emprenedoria des de la Catalunya interior», l'article de Marina Geli. 
 00:26 OPINIÓ «Sobirania digital», l’article de Joan Subirats.
 00:25 OPINIÓ «Bombardejar Barcelona», l’article de Francesc de Dalmases. 
 00:25 LA VEU DE NACIÓ «L’última oportunitat del PSC», l'article d'Arnau Urgell. 
 23:52 Valls, primer ajuntament de la demarcació de Tarragona que aprova la moció contra l'aplicació del 155. El text, presentat de forma conjunta pels grups de CiU, ERC, CUP i ICV-EUiA, ha estat aprovat per 14 vots a favor i tres en contra.
 23:30 Collboni considera "poc intel·ligents" les mesures del 155 i demana "eleccions immediates". El tinent d'alcalde socialista a l'Ajuntament de Barcelona nega estar preocupat per un possible trencament del pacte de govern amb Ada Colau a la capital catalana.
 23:03 Le Monde carrega durament contra Puigdemont, TV3 i l'independentisme. El diari francès considera que el president català optar per "l'estratègia de la tensió" i que l'independentisme vol el 155 per reforçar la unitat interna.
 22:09 Puigdemont, disposat a intentar acords fins al final a través de la "mediació". El president de la Generalitat segueix obrint la porta a anar al Senat per explicar la "realitat".
 22:09 La Cecot, amb la Generalitat: "Ens situem democràticament al costat de les institucions catalanes". Antoni Abad, president de la patronal del Vallès, assegura que sense la llibertat "no hi ha democràcia". 
 21:40 Marató d'actes de l'ANC per explicar el "futur immediat" de Catalunya. Se celebraran entre dimarts i dimecres d'aquesta setmana i hi participaran membres del Govern.
 21:40 Turull apel·la a l'esperit «pacífic i determinat» del 1977 per defensar l'autogovern. El conseller de la Presidència lamenta que, 40 anys després del retorn de Tarradellas, no hi hagi "diàleg i mediació" per preservar les institucions catalanes.
 21:09 Puigdemont preveu aixecar divendres la suspensió de la independència. El president de la Generalitat vol explicar-se al Senat, però manté el rumb i promourà la declaració de l'estat català durant el ple específic del Parlament. Ho explica Oriol March. 
 20:59 Rebuig al 155 i condemna a les detencions: les línies vermelles dels pactes locals del PDECat. Els nacionalistes reuneixen els càrrecs territorials i els informen que a partir de divendres es replantejaran els pactes amb el PSC si voten a favor de la intervenció de l'autonomia. Informa Oriol March.
 20:58 La CUP convoca deu assemblees aquest dimarts per analitzar el moment polític i preparar mobilitzacions. Han de servir per debatre les passes a seguir per respondre a "l'intent de liquidació de l'autogovern de Catalunya".
 20:52 Maza torna a amenaçar Puigdemont amb la presó si declara la independència. El fiscal general de l'Estat adverteix que, "independentment", ja hi ha fets que han passat fins ara "pels quals s'haurà de respondre”.
 20:41 Resistència al 155: mossos, bombers, mestres i periodistes rebutgen la intervenció de l'Estat. Sindicats i associacions de treballadors públics dels diferents àmbits mostren la seva oposició a la intervenció anunciada del govern de Mariano Rajoy.
 20:32 La intervenció de l'Estat bloqueja més de 10 milions per a projectes d'entitats socials. El Govern afirma que hi ha 307 entitats afectades pels ajuts de la direcció general de d'acció cívica i comunitàroa i 224 en el cas de Joventut.
 20:18 Carles Pellicer convoca un ple extraordinari i urgent per rebutjar l'article 155. L'Ajuntament de Reus respon d'aquesta manera a la crida que feien l'AMI i l'ACM per impedir l'aplicació d'aquesta mesura per part del govern espanyol. 
 19:51 Els sindicats de Mossos s'oposen al 155 i esperen una aplicació «el menys lesiva possible». FEPOL, SPC, SME i USPAC veuen amb recel la intervenció de l'Estat a la policia catalana.
 19:45 Continua el bombardeig d'Anonymous en defensa de Catalunya: cau el web del CNI. Els hacktivistes han anunciat en un vídeo i diferents tuits que obren una nova fase de l'#opCatalunya, que ja va bloquejar diverses pàgines de l'estat espanyol durant el cap de setmana.
 19:26 Les connexions polítiques pesen més per fer negoci a Espanya que a Rússia, Marroc o Iran. L’Informe Global de Competitivitat indica que els directius espanyols creuen que l'Estat afavoreix aquelles empreses millor connectades. Per Roger Tugas. 
 19:11 L'alcalde de Mataró, David Bote (PSC), rebutja l'aplicació del 155 i també una possible DUI. L’alcalde ha fet una crida al diàleg i ha s'ha mostrat a favor que es convoquin eleccions a Catalunya.
 18:57 La Federació Europea de Periodistes condemna l’intent del govern espanyol d’intervenir TV3, Catalunya Ràdio i l’ACN. L’organització qualifica "d’inacceptable" la interferència política a la gestió dels mitjans de comunicació públics.
 18:47 «Els volem al carrer i entre nosaltres!»: manifest de suport a la llibertat de Sànchez i Cuixart. Fundadors i dirigents de l'ANC impulsen un text en què reclamen que els dos dirigents sobiranistes surtin de la presó. Informa Oriol March. 
 18:31 VÍDEOS «Els mitjans seran sempre vostres»: els treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio rebutgen el 155. Les assemblees dels mitjans públics catalans es mobilitzen per respondre a la intervenció estatal.
 18:07 Juncker diu ara que "respecta l'expressió de la voluntat" que s'ha vist a Catalunya. El president de la Comissió Europea remarca que és "comprensible" buscar una "identitat pròpia" però reitera que no està a favor dels "separatismes".
 17:54 Els treballadors públics que van fer vaga el 3 d'octubre hauran de recuperar les hores. El Govern ho va decidir en un acord del 10 d'octubre que no es va fer públic, segons TV3.
 17:53 ERC denuncia que el Senat ha incomplert el propi reglament per activar el procés del 155. Els republicans demanen a la mesa de la cambra alta que iniciï de nou tots els tràmits i que aquest cop s'escolti la junta de portaveus i es debati aquesta qüestió a la comissió general de comunitats autònomes. Informa Roger Tugas. 
 17:39 El Cercle d'Economia exigeix "eleccions immediates" a Catalunya. L’entitat que presideix Juan José Brugera considera que l'escenari d'unes eleccions autonòmiques és l'"única alternativa" per evitar "un escenari de conseqüències imprevisibles i dramàtiques". Informa Pep Martí. 
 17:14 Almenys sis ajuntaments del Baix Montseny ja han convocat un ple de rebuig al 155. Exigeixen a l'Estat que aturi l'aplicació de l'article 155 de la Constitució i, per tant, la suspensió de l'autonomia de Catalunya. Per Jordi Purtí. 
 17:14 Els Bastoners de Sabadell deixen de vendre loteria de Nadal i es passen a la Grossa. La colla ha pres la decisió en un moment de tensió política.
 16:36 Espanya, Alemanya i el 155: les comparacions odioses; un reportatge de Pep Martí. L'unionisme intenta equiparar el polèmic article a un de similar de la Constitució de la República Federal, però no té res a veure. Els constitucionalistes Mercè Barceló i Xavier Arbós rebutgen que es puguin equiparar el sistema espanyol i l'alemany.
 16:18 VÍDEOS Un arxiu de vídeos recull la brutalitat policial de l’1-O. El web difon imatges de les càrregues de la policia espanyola contra els votants, just l'endemà que el ministre d'Exteriors espanyol afirmés a la BBC que "moltes fotos eren falses". 
 15:51 Ballesteros a Puigdemont: «Per iniciar el camí de l'acord, a aquest alcalde el tindrà al seu costat». L'alcalde de Tarragona ha emès un comunicat dient que la pilota està a la teulada del president de la Generalitat per evitar que s'apliqui el 155. 
 15:12 Societat Civil Catalana es manifestarà diumenge pel «diàleg» però avala aplicar el 155. La mobilització es farà al passeig de Gràcia després que divendres el Senat hagi votat la suspensió de l'autonomia.
 15:11 L'alcalde de Blanes mostra el «rebuig total» al 155 i es planteja deixar el PSC. Els partits independentistes pengen una pancarta al balcó de l'ajuntament demanant la "llibertat dels presos polítics" amb el vistiplau de Lupiáñez.
 15:04 El Senat només ofereix dues opcions a Puigdemont per comparèixer: dijous a les 17.00 o divendres. Les dues alternatives xoquen amb la possibilitat de celebrar un ple dijous al Parlament.
 14:58 Raül Romeva afirma que els funcionaris obeiran al Govern i el Parlament i no a l'Estat. El conseller també assegura a la BBC que els membres de l'executiu no acataran el seu cessament i defensa que van ser escollits arran d'unes eleccions netes.
 14:56 Els periodistes de TVE responen amb duresa a la intervenció de TV3. El Consell d'Informatius considera que el govern espanyol vol aplicar unes mesures a la cadena catalana que encara no es compleixen a l'estatal.
 14:38 Ximo Puig assegura que les diferències entre socis sobre el 155 no afecta el pacte de govern valencià. El president de la Generalitat Valenciana confia que finalment no sigui necessària l'aplicació de l'article.
 14:24 L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, defensa que si hi ha eleccions han de ser acordades entre els dos governs perquè no siguin un "front de batalla". Des de París també assegura que alcaldes europeus i d'arreu del món li transmeten el rebuig a la unilateralitat però també a la "resposta autoritària" de l'Estat.
 14:16 ANC i Òmnium de Granollers demanen un ple urgent per l'amenaça del 155. Les dues entitats volen que l'alcalde de la ciutat, Josep Mayoral (PSC), el convoqui per instar el govern espanyol i els partits que li donen suport a aturar la suspensió de l'autonomia de Catalunya a través de l'article 155.
 14:10 VÍDEO El rei va trucar a Volkswagen per demanar que marxés de Catalunya», diu 
Martí Anglada, delegat del Govern a França, en una entrevista a CNews.
 14:07 Miquel Iceta evita aclarir si Montilla votarà a favor del 155; informa Isaac Meler. Responsabilitza Puigdemont de la suspensió de l'autogovern si no convoca eleccions o va al Senat a demanar diàleg. Afirma que el seu partit "no es trencarà" malgrat les tensions internes per la intervenció del govern espanyol a Catalunya.
 13:55 Universitats per la República convoca vaga aquest dijous contra l'aplicació de l'article 155. La plataforma també reclama la llibertat per Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.
Entrades anteriors »
Clients de CaixaBank fent operacions en uns caixers de l'entitat | ND
Jonathan Oca
01/01/1970
Aquest dimarts es presentaran els resultats obtinguts de la companyia durant el tercer trimestre del 2017 | Aquesta setmana el president de la Generalitat de Catalunya té previst aixecar la suspensió de la independència | L'entitat financera va decidir traslladar la seu social de Barcelona a Alacant
Mariano Rajoy, a San Siro, a la final de la Champion's del 2016, entre el Reial Madrid i l'Atlètic, junt a Felip VI o Florentino Pérez. | La Moncloa
Roger Tugas | 3 comentaris
01/01/1970
L'Informe Global de Competitivitat indica que els directius espanyols creuen que l'Estat afavoreix aquelles empreses millor connectades | La confiança en els polítics és inferior que a Tailàndia, Uganda, el Congo o Turquia
Merkel i Rajoy, en una imatge d'arxiu | La Moncloa
Pep Martí | 18 comentaris
01/01/1970
L'unionisme intenta equiparar el polèmic article a un de similar de la Constitució de la República Federal, però no té res a veure | Els constitucionalistes Mercè Barceló i Xavier Arbós rebutgen que es puguin equiparar el sistema espanyol i l'alemany
01/01/1970
Rellevar tots els alts càrrecs o tombar lleis del Parlament per controlar els mitjans es pot convertir en un via crucis si l'Estat pretén una ofensiva temporal i sense suport popular | El carrer i els suports internacionals segueixen sent la cara i la creu del procés mentre es descarta del tot eleccions sense haver proclamat la independència
Seu del Banc Sabadell a Barcelona | Adrià Costa
Roger Tugas | 15 comentaris
01/01/1970
L'increment net de 9.524 societats fins al setembre supera de llarg el miler que canvia la seva seu a partir del referèndum | Un document del Govern justifica que aquest trasllat no afecta directament a l'ocupació o la tributació a la Generalitat
Pep Martí | 20 comentaris
01/01/1970
Qui és qui en la comissió de Secretaris d'Estat i Subsecretaris que presideix Sáenz de Santamaría i que tindrà un paper decisiu en l'execució de l'article 155
Els periodistes de NacióDigital Joan Serra Carné i Sara González | Adrià Costa
Ferran Casas | 5 comentaris
01/01/1970
Els periodistes de NacióDigital Joan Serra Carné i Sara González relaten en "El part dels comuns" (Edicions Saldonar) la gestació de la formació liderada per Xavier Domènech a través d'una dotzena de testimonis