L'ofensiva espanyola contra el Barça

«L’Estat vol la rendició incondicional, vol veure de genolls el FC Barcelona i vol una autoinculpació explicita que permeti escarnir-lo»

| 28/03/2015 a les 00:02h
Aquesta notícia es va publicar originalment el 28/03/2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Diuen que la millor defensa és un atac, però sembla que la directiva del FC Barcelona s’estima més acotar el cap, acceptar els mastegots de l’Estat espanyol amb resignació cristiana i llepar-se les ferides, no fos cas que l’acusessin de victimista. És a dir, que si ha de triar entre passar per victimista i passar per delinqüent opta per la segona opció. És un tarannà molt català, el de la resignació. És allò del “calla, calla, no fem més soroll que encara serà pitjor”. I mentrestant l’Estat espanyol, un Estat on no existeix la separació de poders –ocupa el 72è lloc mundial, darrere de Botswana i Malàisia–, i on les seves clavegueres ho controlen absolutament tot, les agressions diàries i sistemàtiques a les institucions de Catalunya i als seus màxims representants continuen endavant d’acord amb el pla FAES.

El FC Barcelona, com sap tothom, és la institució més internacional de Catalunya. És, a més, una entitat de prestigi pels valors democràtics que sempre ha representat en les èpoques més tenebroses de l’Estat espanyol. L’any vinent, sense anar més lluny, farà vuitanta anys de l’assassinat franquista del president del Barça, Josep Sunyol. El Barça, per tant, és una de les institucions que l’Estat pretén dinamitar. Només cal parar atenció en les irregularitats del cas –entre les quals convertir un tema fiscal en un tema penal– per fer-se una idea de la magnitud de l’operació. D’entrada, és del domini públic que la justícia espanyola, una de les més insuportablement lentes el món, està imprimint al cas una celeritat en què les diverses fases es compten no pas per anys o per mesos, com d’habitud, sinó per dies. Però hi ha també altres elements que indiquen fins a quin punt l’assetjament al FC Barcelona és indestriable del procés d’independència de Catalunya.

Sabem, per exemple, que la persecució al Barça pel contracte amb Neymar constitueix un cas insòlit en la història de l’Estat espanyol, en el sentit que mai –remarquem-ho: mai– cap club no havia estat imputat. Ho havien estat persones de les seves directives, però mai cap club com a persona jurídica. No ha servit de res que el Barça hagi presentat una declaració amb una quantitat econòmica molt per damunt del que li correspon per cobrir les despeses de possibles responsabilitats fiscals. També són immorals i irrefutables els vincles amb el Reial Madrid dels juristes vinculats al cas. Tant el jutge Pablo Rafael Ruz, com l’exfiscal general de l’Estat i col·laborador de la instrucció, Eduardo Torres-Dulce, com l’advocadessa general de l’Estat i representant de l’Agència Tributària espanyola, Marta Silva, no són únicament socis del Reial Madrid, també hi tenen vincles significatius: el primer és un dels convidats preferents de Florentino Pérez a la llotja del Santiago Bernabéu; el segon va haver de dimitir el 1988 com a president del Comitè d’Apel·lació de la Federació Espanyola de Futbol per haver afavorit el Reial Madrid; i la tercera va ser directiva del Reial Madrid entre els anys 2004-2006 i forma part de l’òrbita de Florentino Pérez. Per la seva banda, el fiscal José Perals Calleja, tarragoní de naixement i ferotge perseguidor de l’esquerra independentista al País Basc, demana, a banda de trenta-tres milions d’euros, un munt d’anys de presó per a Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, per tal que no puguin eludir-ne l’ingrés, i pretén la inhabilitació del FC Barcelona per espai d’un o dos anys durant els quals el club no podria jugar la lliga de futbol.

Com veiem, es pretén desballestar el FC Barcelona, causar-li uns danys econòmics i esportius monumentals, afavorir de retruc els interessos del Reial Madrid i de Florentino Pérez –personatge molt ben protegit i enriquit per l’aparell de l’Estat– i vexar mundialment Catalunya a través, com dèiem, d’una de les seves institucions més representatives. Arribats aquí, penso que el Barça hauria de passar a l’atac i utilitzar tota la seva força mediàtica per denunciar la persecució de què és objecte per raons polítiques. Les llagrimetes, les bones paraules, els draps calents i la submissió no aturaran absolutament res. L’Estat vol la rendició incondicional, vol veure de genolls el FC Barcelona i vol una autoinculpació explicita que permeti escarnir-lo davant del món. Només hi ha dues opcions: ser bon minyó i posar el cap sota la destral o plantar cara sense complexos i desemmascarar les tenebroses institucions de l’Estat espanyol.

També us pot interessar

 

COMENTARIS

1975 State of Mind
Jordi M, 28/03/2015 a les 00:47
+17
-79
Absurd. Del tot absurd. No té cap sentit.
només una cosa
Anònim, 28/03/2015 a les 00:50
Interessant
+76
-13
Estic completament segur que amb en Joan Laporta de President ara no estariem patint d'aquesta manera.
Essencialment, perquè té el carisma i el do de paraula suficient com perquè le FIFA i la UEFA li fessin costat en la lluita contra les institucions esportives i juridiques espanyoles.
Completament d'acord
Anònim, 28/03/2015 a les 01:10
Interessant
+81
-8
Per mi el millor article de la setmana. Com va dir el mestre, cal aturar al Barça per lo civil o per lo criminal. Llàtima que timguem una directiva tan poqueta cosa!
l'Ofensiva esàñola contra el Barça
Anònim, 28/03/2015 a les 05:38
Interessant
+77
-4
Estic totalment d'acord,si mes no es el cas Di Stefano del secle XXI amb altres protagonistes.
MATARILE RILE RON
Bacoertta Finni, 28/03/2015 a les 08:07
Interessant
+67
-5
Amb el directius actuals ho veig molt difícil que facin alguna cosa mes que plorar. Un any sense jugar la lliga , voleu dir que l´interesa al Madrid i als altres equips?.

Que s´apunten a la lliga francesa, i s´ha acabat el bròquil.
Sí senyor!
LoPep, 28/03/2015 a les 08:19
Interessant
+69
-4
Aquests de Madrid es pensen que encara som a les èpoques del Plaza, quan allò que passava aquí no sortia a l'exterior.

Ja no és així. Per exemple en al cas de la tragèdia dels Alps, el món ha conegut les miserables piulades que ens han dedicat, obligant Espanya a fer veure que hi faria alguna cosa.

El Barça ha de fer servir la seva força mediàtica, a l'exterior, explicant-se a l'Equipe, la Gazzeta, el Bild...
ay aleixandre aleixandre
pasqualet, 28/03/2015 a les 08:24
+15
-104
mesclar futbol amb politica no porta a res, futbol es futbol que deia el boskov, i messi es molt bo el millor del mon a nys llum de cristiano, i la independencia de catalunya, es roina absurda i ridicula a parts iguals,veus com no es el mateix es pot ser cule i abominar de l'independencia, com jo i milers i milers de cules, sou quatre fanatics aleixandre deixeu de donar pel cul, o us donarana a vosaltres al final, als indepes nomes of course.
Que torni el Laportisme
Joan Carabassa , 28/03/2015 a les 08:54
Interessant
+73
-7
Molt bé , peró tot aixó amb l'ajuda dels actuals dirigents del Club . Sandro Rosell i la seva Junta ,amb la inclusió de l'actual president van ser i són un engendre fet des de les planes de la Vanguardia i el Mundo Deportivo , per impedir que el Laportisme , com a paradigma d'una direcció politica del Barça amb arrels catalanes no tingues continuitat . El resultat ha esta desastrós , doncs malhauradament s'ha donat munició als adversaris amb practiques dubtoses economicament . No es rar aixó , tenim en compte el modus vivendi del Sandro Rosell , acostumat a les comissions per gestions esportives . i aquest es el problema . La solució , retornar al Laportisme , en la figura del Laporta o del Benedicto .
Quan convé seguem cadenes!
Marc Culer, 28/03/2015 a les 09:27
Interessant
+70
-4
Molt bon artucle i justa la fusta, no podem anar amb el lliri a la mà. Ens hem de desfer del jou insuportable que representa que Catalunya romangui a l'estat espanyol, un estat emanat directament del franquisme.

Com a soci del Barça m'hauria agradat tenir una directiva del Barça a l'alçada de les circumstàncies en aquests darrers anys
VÍCTOR, si és clar !
Narcís1, 28/03/2015 a les 09:27
Interessant
+58
-8
La baixesa/ vilesa d'aquesta gent n'és il·limitada .. ' el fi justifica els mitjans '! PD: només Déu sap les pressions ( xantatge) que pugui sofrir Bartomeu .. recordi's el mateix president Martí Carreto! Nota: gràcies per recordà'ns-e aquests tres elements ' juristes ' .. pistolers a sou ( i amb gust!)! Anotació al marge: renoi, si tingués una " inspecció " en Florenvito .. i, no diguem-ne res, a ses empreses ( econòmicament, fiscal i d'adjudicacions!)!
Doncs han trobat la junta adequada.....
MIQUELET, 28/03/2015 a les 11:09
Interessant
+78
-3

Si es tracta que s'agenollin,cap problema, ja ho va fer Sandro Rosell personalment, i Bartomeu & the Wailers també ho faran, sense posar cap resistència.
Mirin, l'assetjament al FCBarcelona, poc o molt com qualsevol institució catalana (per això és més que un club), sempre ha existit, durant anys, "evitant" que guanyés competicions, manipulant resultats i tolerant agressions als seus cracs (Kubala, Maradona, Schuster, Ronaldinho, Messi, Neymar, etc.), un cop en el període "democràtic" els ha costat una mica més, per això la mitjana de victorias i trofeus ha pujat tant, en una comparativa amb l'etern rival i ara amb la regressió que està patint Espanya, volen posar-hi remei i com tenim una directiva de botiflers i covards els sera molt fàcil, amb Laporta, i fins i tot amb el meu admirat Agusti Montal, els costaria molt més.
Per tant ja podem començar a tremolar.....
Victimisme
Anònim, 28/03/2015 a les 11:12
+20
-99
Quanta demagògia barata en tan poc espai. Alexandre parla de defugir el victimisme i fa un article victimista de cap a peus...
Victimisme nacionalista
Anònim, 28/03/2015 a les 11:50
+17
-96
El seu article no té cap mena de profunditat ni mereix més que aquesta línia.
Objectiu aconseguit
Anònim, 28/03/2015 a les 12:23
+44
-5
Goita els botiflers i espanyolistes com s'enrabien i teclegen i teclegen amb desfici. Objectiu aconseguit.
Independència ja
Boi, 28/03/2015 a les 12:46
+50
-2
A les propères eleccions per la Junta Directiva, cal votar-ne una a favor de la independència de Catalunya. El Barça que és més que un club a d'actuar com a tal.
es lo que hay
Anònim, 28/03/2015 a les 12:50
+8
-65
¿un año sin jugar en la liga española?, ummm , ¿no decian los separratas que echar al FARSA de la liga española nunca pasaria porque sin el FARSA la liga española perderia mucho?, ja, ja, ja, ahora estan cagados porque se les puede sancionar con un año sin estar en la liga española , ¿porque no se van a la liga francesa y no vuelven nunca mas?, asi aprenderemos los españoles , ja, ja, ja.
es lo que hay
Anònim, 28/03/2015 a les 12:54
+7
-59
Sí señor!08'19

------------------------

lo cual demuestra que la libertad de expresion ha muerto (conste que estoy de acuerdo en que se sancione a los HDLGP que se alegran y expresan de que mueran seres humanos en tan terribles circunstancias), entonces , ¿porque vamos a permitir la libertad de expresion en la que se esgrime y alenta el odio a españa y los españoles por parte de los separratas en el partido de copa del rey?.
No és això, companys, no és això
Jordi M, 28/03/2015 a les 12:56
+11
-50
La tesi de l'article no té cap sentit, no s'aguanta per enlloc i la prova és el ridícul sistemàtic que fa qualsevol sicari del Grup Godó quan gosa insinuar-la davant adversaris dialèctics espanyols. No, no és aquesta, la línia d'argumentació que hem de seguir. Llevat que només vulguem convèncer burros, és clar. Però a mi el que em meravella és que rebem tantíssims ínputs informatius i tanta opinió convençuda que tots els poders de l'estat espanyol manipulen, intoxiquen, prevariquen, prefabriquen proves i menteixen en reacció al fitxatge d'un bluf per part d'una directiva botiflera i perdedora i en canvi només algun periodista de Madrid, Ekàizer, Gabilondo, gosi insinuar quelcom per l'estil en relació amb el cas Pujol quan aquest és més que evident que sí que respon a aquelles pràctiques i que molt probablement quedarà en no res més que el record de la vergonya nacional de cada dilluns al Parlament.
Se us veu el llautó
Simeó, 28/03/2015 a les 15:10
+45
-3
als anònims de les 11.2 i 11.50: quin nº de carnet del Real Madrid teniu? O potser ni tan sols cobreu per dir tantes ruqueries?
Com que no sou gens demagogs ni victimistes suposo que ja haureu denunciat l'operació fraudulenta i escandalosa de venda de terrenys del Real Madrid per a especular sense vergonya. Oi que si, passerells?
juguem a la premier
Anònim, 28/03/2015 a les 15:13
+39
-0
Es compra un club angles (que son societats anonimes i es pot fer sense cap problema legal), se li canvia la semarreta (com es fa cada any a principi de temporada)per la dels colors blaugranes, se li traspasa tota la plantilla del primer equip (mesi i companyia) i es trasllada l'equip a un estadi més gran (per exemple al camp nou) i se fini problema
El fc barcelona seguiria jugant a la primera divisio espanyola amb els juvenils al miniestadi i tots contents, nosaltres veient bon futbol competint amb equips anglesos i els espanyols amb un pam de nas fen la punyeta al filial blaugrana
Crear una lliga
Anònim, 28/03/2015 a les 16:18
+38
-2
Se crea una lliga nova podent incloure equips de la part de la mar Mediterrània.
El futbol ès un negoci manejats per professionals.
Els equips castellans no tendran altre remedi que associar-se amb equips de la part atlàntica (Portugal, Galicia i País Basc).
Nosaltres victimistes, ells mentre obtenen favoritismes. Qui no vol ser club protegit per l`estat?.
Cartanya, 28/03/2015 a les 16:38
+42
-0
Tenim alguns il·luminats que parlen de victimisme, collons mira que dir-nos victimistes quan fa ja mesos que la FIFA va dir que estava investigant al R. Madrid,per els mateixos delictes que els del Barça,o sigui fitxar jugadors joves, però el Blatter President de la FIFA, te la medalla del R.Madrid, i amb això ells no tenen que parlar de victimisme, si no de favoritisme que esta mol mes ben vist.
Castella no paga traidors
Jordi60, 28/03/2015 a les 17:47
+35
-2
Esta clarisim que Castella no paga traidors o mes que traidors colaboradors el profugo Sandro Rosell el gran amic den Florentino Perez ara veu com li pagan pues apa que es foti l,unica llastima el Barça com instituçio per el altres dos tan en Sandro con el Bertomeu a mi personalmen ta me fot.
cal anar endavant sense perdre el pas
Anònim, 28/03/2015 a les 17:53
+32
-0
El real Madrid i el seu "capo" es un reflexe clar de les manipulacions, odi i intent de destruccio del Barsa i per extensio de tot Catalunya; es pura mafia amb ideologia purament franquista, dictatorial absolutista!

Si treiesim a relluir els negocis "turbios" del Real Madrid tots aquests anys i els portessin a judici, Barcenas seria un angelet comparat amb els gansters que hi han en el club, sempre protegit per un sistema politic corrupte i podrit fins a la medula"

La independencia es l'unic cami per sortir de la basura que es la politica i la justicia espanyola!!
INDEPENDENCIES ROINES
El fideué escarranxat, 28/03/2015 a les 18:17
+1
-38
Pascualet, a Villareal,Castellò de la Plana, Sant Pascual te una basílica, pots anar a resar-li i demanar gracia per a que et sani, així no tindràs que anar al metge a gastar-te els doblers. Està mes a la vora que Lorda.
Gran veritat
Castor, 28/03/2015 a les 18:18
+31
-1
Ofegar i collar al FC Barcelona per a què aquest club només pugui tenir un comportament cosmopolitan i global i en cap cas un de català i glocal .
Perers merengues , maduixers matalassers i llimonerars blavers ho estan fent molt bé .
Ara bé : se'n sortiran ?
Jordi M de Madrid
Anònim, 28/03/2015 a les 18:37
+32
-2
El Jordi M i el seu autoodi es passegen per la xarxa perquè no saben on anar.
barrejar
berto de girona, 28/03/2015 a les 18:51
+28
-0
com deia la canço de la guillermina mota, remena que aixis surt la barreja mes bona , pasqualet , si aqui el gobermn espanyol ho barreja tot, no som nosaltres , son ells qui ho barejen tot
Cazldria demanar entre a la premir leage , mes que a la liga francesa . els anglesos son mes democrates , que els parents del nord , i a mes tindriem holigans , cada dues setmanes com a minin a lloret i a salou, pel torisme de conya, i tindriem la posibilitat de jugar amb una lliga que no sembla adulterada con ho sembla la espanyola
el fet de jugar la lliga escanyola...
Anònim, 28/03/2015 a les 19:04
+35
-1
...ja és un fet fastigós per sí mateix. tots els presidents del colegi d'àrbitres han sigut madridistes o filomadridistes i els arbitratges foten tufu desde sempre s'ha utilitzat el fútbol per continuar les represálies contra Catalunya de la manera més barroera s'ha permés estomacar de valent els jugadors del Barça sense expulsar gairebé mai cap jugador del R.Madrit. Guerra bruta.

Política i fútbol es comuniquen desde sempre. En Franco ho va aprendre de Hitler, que ja ho feia això d' utilitzar l'esport per fer propaganda del régim.

és un fástic aquest país i la única manera d'arreglar-lo és sortint de la gábia.

Sabent que marxem posaràn tota la maquinária judicial, política i periodistica a vomitar merda sobre el Barça, Catalunya i els catalans.

DEFENSEM-NOS!

Pd: El Barça avui només és un reflex del que va ser. El president actual només pensa en forrar-se. No té personalitat ni dignitat per representar el BARÇA com a referent català.
Que plantin cara
Miquel Soler, 28/03/2015 a les 19:48
+38
-0
Crec que les acusacions són falses, mal plantejades i partidistes. El que ha de fer el´Barça és plantar cara, tornar-s'hi i mossegar. Que no s'estiguin de dir el que passa. Que deninciin les irregularitats. Que no tinguin cap mena de recança en explicar els lligams i els interessos que hi ha aquí.
De todo tiene que haber en la viña del señor
ovella esgarriada, 28/03/2015 a les 20:09
+12
-46
Vamos a ver....leo el titular "L'ofensiva espanyola contra el Barça", leo el articulo y resulta que quien lleva el caso es el Juez Pablo Ruz, y pienso....de que me suena a mi este hombre...y enseguida caigo. Resulta que es el juez que lleva los casos "Barcenas y Gürtel". Y ya flipo con los indepes, osea que el juez que más daño ha hecho al PP en toda su historia y que tantos millones de votos (y con razón) le esta costando quiere ahora hacerle un favor atacando al Barsa y por ende, como le ocurre al Mas y a los Pujol a catalunya. Pues va a ser que no, que ni Mas, Pujol o el Barsa son catalunya y que el PP al igual que CIU, que Mas, que los Pujol y que el Barsa son unos corruptos defraudadores de tres pares. Y a los indepes les pido que por favor me digan que narices les ha hecho a ellos la pobre "inteligencia" para que la maltraten así. Saludos a todos y bona nit :)
Can Cottet, 18,37, Can Cottet
Jordi M, 28/03/2015 a les 20:36
+5
-32
Aneu, aneu a Espanya amb aquests arguments i faran farinetes de vosaltres. L'argumentari d'aquest article és senzillament insostenible. A banda de patètic pel nivell. I em sembla de vòmit, que es digui pel puto fitxatge de Neymar el que ningú no té pebrots de dir en relació amb el cas Pujol. Tu realment et creus, Alexandre, que el jutge Ruz prevarica al dictat de Florentino Pérez per la ràbia que li va fer a aquest que fitxéssim Neymar? Tu realment et creus això? Escolta, que a mi ningú no em guanya a antiespanyol, però, va de veres, tu et creus El Mundo Deportivo? Vull pensar que en realitat no saps de què parles.
Com s'entén que s'exigeixi a dimissió de qualsevol càrrec electe imputat i en canvi no s'exigeixi d'algú que ocupa el càrrec sense ni tan sols haver estat votat?
Jordi M, 28/03/2015 a les 20:52
+3
-30
La reflexió clau que haurien de fer els convençuts que tots els poders espanyols transgredeixen qualsevol norma d'un estat de dret en reacció al fet que una junta que és el més espanyolista i perdedor al que pot aspirar Espanya pel que fa al Barça, ha fitxat un jugador de pa sucat amb oli a preu astronòmic, la reflexió, dic, és que, si per una mandanga com aquesta prevariquen els jutges, mans privades manipulen l'executiu, intoxiquen els mitjans i ens agredeixen ferotgement els fiscals, què no faran aquestes mateixes instàncies per evitar la independència de Catalunya!!!
Estertors d'un Gran Parc Temàtic Progre
Jordi M, 28/03/2015 a les 21:05
+3
-27
De traca, titllar el fiscal Perals aquest dels pebrots de 'ferotge perseguidor de l'esquerra independentista basca'. Això és com dir que Elliot Ness era un 'ferotge perseguidor dels menjadors de macarrons'. Home, sí, aquells gàngsters italoamericans segur que menjaven macarrons, però no era aquesta la raó de la persecució, tros de quòniam! Doncs igual. Que la persecució legal dels etarres no era perquè els fossin d'esquerra, carallot! Que ni tan sols era perquè fossin independentistes!
La millor defemsa i el millor atac són la possessió
Rupert, 28/03/2015 a les 21:16
+27
-0
La possessió d'un estat sobirà i català.
Benvolguts els equips i jugadors que vulguin jugar a la Lliga catalana !
el president del Barça i la FEF
Anònim, 28/03/2015 a les 22:43
+30
-1
si li diuen que firmi aquí, firma, si li diuen que posi la galta la posa, si li diuen que posi el cul compra la vaselina... tot per diners.

ni ideals, ni valors, catalanitat ni res. només diners.

A la merda! Durant molts anys els catalans ens várem conformar a guanyar el madrit com a símbol d'una altra cosa.
qué fàcil és ensarronar les masses, per favor! quin fástic.

MAI MÉS. Ni Barça ni hosties p_tes. Només Catalunya.

La llibertat no es negocia, es pren.

Tot depén de nosaltres. Aixecada la estelada de manera oficial lo primer honrar els nostres morts i treure'ls de la Vall de los caídos i re-explicar-nos la veritat.

Catalans: necessitem explicar-nos el passat per poder escriure el futur. La ferida encara no s'ha tancat perque vam perdre la guerra i tots els drets a ser i encara hi ha patriotes enterrats de qualsevol manera.

Cal afavorir moviments com SÚMATE perque la transversalitat és un valor importantíssim.

Cal parlar clar i fer neteja politica. Ens cal un país nou, i a ser possible d'esquerres. Estic fart de polítics que falfollen un idioma que no hi ha qui entengui.


Jordi M (amb M de Madrid)
Anònim, 29/03/2015 a les 01:20
+28
-1
El Jordi M (amb M de Madrid) segueix passejant el seu autoodi per la xarxa, sempre fent el joc a Espanya. Una de les raons per les quals Catalunya encara no és independent és justament per caragirats com el Jordi M (amb M de Madrid). Quan siguem un estat farem un parc temàtic i l'exhibirem.
Friky Jordi M
Anònim, 29/03/2015 a les 01:31
+26
-0
Aquest friky de Jordi M es veu que pateix d'incontinència verbal. A casa no li deuen fer ni puto cas i ve aquí a donar el conyàs de tres en tres.
Castella només ens ha portat problemes als Catalans
Anònim, 29/03/2015 a les 06:37
+29
-0
Marxem ja i oblidem aquest malson anomenat ejpaña y olé.
Deixa't de mandangues: el Cas Pujol és o no és una ofensiva espanyola contra Catalunya?
Jordi M, 29/03/2015 a les 11:07
+2
-28
Pinta que la metàfora dels macarrons ha tocat algun voraviu. De fet el títol del primer post ja anava per aquí. Té collons, que ahir mateix el President Mas a BTV remarcant el pacifisme del procés sobiranista a cada frase, no fos cas que ens agafessin per aquest costat, i en canvi hi hagi qui continua ancorat en papanatismes filoetarres arrossegats des d'un antifranquisme progre que té més de memòria creativa construïda a posteriori que de realitat. 'Ferotge perseguidor de l'esquerra independentista basca'. Basques, és el que fa venir.
Friky Jordi M
Anònim, 29/03/2015 a les 12:20
+27
-0
La incontinència verbal del Jordi M no té límits. Que no t'escolta ningú a casa, xiquet?
El que insinuava: només era pinso per a burrets
Jordi M, 29/03/2015 a les 14:04
+1
-21
'Friky'! No ja freaky, que tampoc, tampoc. Perquè si de cas seria freak. Però és que ni freaky. 'Friky'. Sense comentaris. Llevat del que ja he dit abans, que s'ha de ser freak -o quelcom pitjor-, per veure una operació d'Espanya contra Catalunya en el cas Neymar i no en el cas Pujol.
Correu brossa
Anònim, 29/03/2015 a les 16:23
+19
-0
El Jordi M es com el JM Bartomeu, un palmero dels espanyols que sempre que un català denuncia Espanya corre a dir que no, que son paranoies i manies dels catalanets. Un president del Barça que no fos un lacai d'Espanya, com el Jordi M, ja hauria denunciat l'escandol que suposa que els juristes del cas tinguin lligams amb el R. Madrid. Pero Roma no paga traidors i Bartomeu anirá a la presó, perque la gent com ell i Jordi M no els vol ningu.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Víctor Alexandre
És escriptor i periodista i treballa en assaig, conte, novel·la i dramatúrgia. En dramatúrgia ha estrenat: Èric i l’Exèrcit del Fènix, Teatre Borràs de Barcelona (2007); Trifulkes de la Katalana Tribu, Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya (2012); Onze.Nou.CATorze (1714), Born i Festival Grec (2013-2014); i Taula rodona, o la joia de ser catalans (coautor amb Pere Calders), Casal de Cultura de Valldoreix (2013). En conte i novel·la ha publicat: El somriure de Burt Lancaster, Set dones i un home sol (Premi Mercè Rodoreda), Una història immoral i Cor de brau. I en assaig: Jo no sóc espanyol, Despullant Espanya, Despullats (amb Joel Joan), Senyor President, El cas Carod, La paraula contra el mur (Premi d’Assaig Francesc Ferrer i Gironès), TV3 a traïció. Televisió de Catalunya o d’Espanya? i Nosaltres, els catalans. Els seus darrers llibres són La independència explicada al meu fill (2014) i les obres teatrals La joia de ser catalans (2015) i Abans que pugi el teló (2016).

A Twitter: @valex_cat
Miquel Iceta, al darrer congrés del PSC | Adrià Costa
Sara González
01/01/1970
El fet que l'aval a la suspensió de l'autonomia no s'hagi votat ni a l'executiva ni al consell nacional enerva alcaldes i dirigents socialistes | Una trentena d'alcaldes se sumen al pols liderat per Parlon, Ballart, Mayoral i Giménez
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el procés sobiranista i l'aplicació de l'article 155
 07:40 PORTADES «El 58% dels catalans creuen que es deteriora la convivència», a «El Periódico». Recull de les portades dels diaris de paper catalans i espanyols.
 07:24 La posada en escena de CaixaBank al País Valencià arriba en la setmana clau pel procés català, ho explica Jonathan Oca. Aquest dimarts es presentaran els resultats obtinguts de la companyia durant el tercer trimestre del 2017. Aquesta setmana el president de la Generalitat de Catalunya té previst aixecar la suspensió de la independència. L'entitat financera va decidir traslladar la seu social de Barcelona a Alacant.
 07:13 El rebuig d'un ampli sector del PSC al 155 reobre les ferides de les primàries, per Sara González. El fet que l'aval a la suspensió de l'autonomia no s'hagi votat ni a l'executiva ni al consell nacional enerva alcaldes i dirigents socialistes. Una trentena d'alcaldes se sumen al pols liderat per Parlon, Ballart, Mayoral i Giménez.
 06:57 EL DESPERTADOR de Ferran Casas: El calendari de Puigdemont. "El president ha de sincronitzar la mobilització i el ritme institucional i ha decidit explicar-se al Senat abans de declarar la República", diu el subdirector de NacióDigital. Avui també són notícia la Cecot, Jaume Collboni i Barcelona en Comú, el consell d'administració de CaixaBank, el decret de col·lectivitzacions i Josep Irla.
 06:48 VÍDEO Juan Carlos Girauta, portaveu de C's al Congrés, enxampat en directe mentint sobre les manifestacions independentistes. Assegura que els manifestants "van robar armes" de la Guàrdia Civil durant les concentracions d'Economia i queda retratat.
 00:27 OPINIÓ «Emprenedoria des de la Catalunya interior», l'article de Marina Geli. 
 00:26 OPINIÓ «Sobirania digital», l’article de Joan Subirats.
 00:25 OPINIÓ «Bombardejar Barcelona», l’article de Francesc de Dalmases. 
 00:25 LA VEU DE NACIÓ «L’última oportunitat del PSC», l'article d'Arnau Urgell. 
 23:52 Valls, primer ajuntament de la demarcació de Tarragona que aprova la moció contra l'aplicació del 155. El text, presentat de forma conjunta pels grups de CiU, ERC, CUP i ICV-EUiA, ha estat aprovat per 14 vots a favor i tres en contra.
 23:30 Collboni considera "poc intel·ligents" les mesures del 155 i demana "eleccions immediates". El tinent d'alcalde socialista a l'Ajuntament de Barcelona nega estar preocupat per un possible trencament del pacte de govern amb Ada Colau a la capital catalana.
 23:03 Le Monde carrega durament contra Puigdemont, TV3 i l'independentisme. El diari francès considera que el president català optar per "l'estratègia de la tensió" i que l'independentisme vol el 155 per reforçar la unitat interna.
 22:09 Puigdemont, disposat a intentar acords fins al final a través de la "mediació". El president de la Generalitat segueix obrint la porta a anar al Senat per explicar la "realitat".
 22:09 La Cecot, amb la Generalitat: "Ens situem democràticament al costat de les institucions catalanes". Antoni Abad, president de la patronal del Vallès, assegura que sense la llibertat "no hi ha democràcia". 
 21:40 Marató d'actes de l'ANC per explicar el "futur immediat" de Catalunya. Se celebraran entre dimarts i dimecres d'aquesta setmana i hi participaran membres del Govern.
 21:40 Turull apel·la a l'esperit «pacífic i determinat» del 1977 per defensar l'autogovern. El conseller de la Presidència lamenta que, 40 anys després del retorn de Tarradellas, no hi hagi "diàleg i mediació" per preservar les institucions catalanes.
 21:09 Puigdemont preveu aixecar divendres la suspensió de la independència. El president de la Generalitat vol explicar-se al Senat, però manté el rumb i promourà la declaració de l'estat català durant el ple específic del Parlament. Ho explica Oriol March. 
 20:59 Rebuig al 155 i condemna a les detencions: les línies vermelles dels pactes locals del PDECat. Els nacionalistes reuneixen els càrrecs territorials i els informen que a partir de divendres es replantejaran els pactes amb el PSC si voten a favor de la intervenció de l'autonomia. Informa Oriol March.
 20:58 La CUP convoca deu assemblees aquest dimarts per analitzar el moment polític i preparar mobilitzacions. Han de servir per debatre les passes a seguir per respondre a "l'intent de liquidació de l'autogovern de Catalunya".
 20:52 Maza torna a amenaçar Puigdemont amb la presó si declara la independència. El fiscal general de l'Estat adverteix que, "independentment", ja hi ha fets que han passat fins ara "pels quals s'haurà de respondre”.
 20:41 Resistència al 155: mossos, bombers, mestres i periodistes rebutgen la intervenció de l'Estat. Sindicats i associacions de treballadors públics dels diferents àmbits mostren la seva oposició a la intervenció anunciada del govern de Mariano Rajoy.
 20:32 La intervenció de l'Estat bloqueja més de 10 milions per a projectes d'entitats socials. El Govern afirma que hi ha 307 entitats afectades pels ajuts de la direcció general de d'acció cívica i comunitàroa i 224 en el cas de Joventut.
 20:18 Carles Pellicer convoca un ple extraordinari i urgent per rebutjar l'article 155. L'Ajuntament de Reus respon d'aquesta manera a la crida que feien l'AMI i l'ACM per impedir l'aplicació d'aquesta mesura per part del govern espanyol. 
 19:51 Els sindicats de Mossos s'oposen al 155 i esperen una aplicació «el menys lesiva possible». FEPOL, SPC, SME i USPAC veuen amb recel la intervenció de l'Estat a la policia catalana.
 19:45 Continua el bombardeig d'Anonymous en defensa de Catalunya: cau el web del CNI. Els hacktivistes han anunciat en un vídeo i diferents tuits que obren una nova fase de l'#opCatalunya, que ja va bloquejar diverses pàgines de l'estat espanyol durant el cap de setmana.
 19:26 Les connexions polítiques pesen més per fer negoci a Espanya que a Rússia, Marroc o Iran. L’Informe Global de Competitivitat indica que els directius espanyols creuen que l'Estat afavoreix aquelles empreses millor connectades. Per Roger Tugas. 
 19:11 L'alcalde de Mataró, David Bote (PSC), rebutja l'aplicació del 155 i també una possible DUI. L’alcalde ha fet una crida al diàleg i ha s'ha mostrat a favor que es convoquin eleccions a Catalunya.
 18:57 La Federació Europea de Periodistes condemna l’intent del govern espanyol d’intervenir TV3, Catalunya Ràdio i l’ACN. L’organització qualifica "d’inacceptable" la interferència política a la gestió dels mitjans de comunicació públics.
 18:47 «Els volem al carrer i entre nosaltres!»: manifest de suport a la llibertat de Sànchez i Cuixart. Fundadors i dirigents de l'ANC impulsen un text en què reclamen que els dos dirigents sobiranistes surtin de la presó. Informa Oriol March. 
 18:31 VÍDEOS «Els mitjans seran sempre vostres»: els treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio rebutgen el 155. Les assemblees dels mitjans públics catalans es mobilitzen per respondre a la intervenció estatal.
 18:07 Juncker diu ara que "respecta l'expressió de la voluntat" que s'ha vist a Catalunya. El president de la Comissió Europea remarca que és "comprensible" buscar una "identitat pròpia" però reitera que no està a favor dels "separatismes".
 17:54 Els treballadors públics que van fer vaga el 3 d'octubre hauran de recuperar les hores. El Govern ho va decidir en un acord del 10 d'octubre que no es va fer públic, segons TV3.
 17:53 ERC denuncia que el Senat ha incomplert el propi reglament per activar el procés del 155. Els republicans demanen a la mesa de la cambra alta que iniciï de nou tots els tràmits i que aquest cop s'escolti la junta de portaveus i es debati aquesta qüestió a la comissió general de comunitats autònomes. Informa Roger Tugas. 
 17:39 El Cercle d'Economia exigeix "eleccions immediates" a Catalunya. L’entitat que presideix Juan José Brugera considera que l'escenari d'unes eleccions autonòmiques és l'"única alternativa" per evitar "un escenari de conseqüències imprevisibles i dramàtiques". Informa Pep Martí. 
 17:14 Almenys sis ajuntaments del Baix Montseny ja han convocat un ple de rebuig al 155. Exigeixen a l'Estat que aturi l'aplicació de l'article 155 de la Constitució i, per tant, la suspensió de l'autonomia de Catalunya. Per Jordi Purtí. 
 17:14 Els Bastoners de Sabadell deixen de vendre loteria de Nadal i es passen a la Grossa. La colla ha pres la decisió en un moment de tensió política.
 16:36 Espanya, Alemanya i el 155: les comparacions odioses; un reportatge de Pep Martí. L'unionisme intenta equiparar el polèmic article a un de similar de la Constitució de la República Federal, però no té res a veure. Els constitucionalistes Mercè Barceló i Xavier Arbós rebutgen que es puguin equiparar el sistema espanyol i l'alemany.
 16:18 VÍDEOS Un arxiu de vídeos recull la brutalitat policial de l’1-O. El web difon imatges de les càrregues de la policia espanyola contra els votants, just l'endemà que el ministre d'Exteriors espanyol afirmés a la BBC que "moltes fotos eren falses". 
 15:51 Ballesteros a Puigdemont: «Per iniciar el camí de l'acord, a aquest alcalde el tindrà al seu costat». L'alcalde de Tarragona ha emès un comunicat dient que la pilota està a la teulada del president de la Generalitat per evitar que s'apliqui el 155. 
 15:12 Societat Civil Catalana es manifestarà diumenge pel «diàleg» però avala aplicar el 155. La mobilització es farà al passeig de Gràcia després que divendres el Senat hagi votat la suspensió de l'autonomia.
 15:11 L'alcalde de Blanes mostra el «rebuig total» al 155 i es planteja deixar el PSC. Els partits independentistes pengen una pancarta al balcó de l'ajuntament demanant la "llibertat dels presos polítics" amb el vistiplau de Lupiáñez.
 15:04 El Senat només ofereix dues opcions a Puigdemont per comparèixer: dijous a les 17.00 o divendres. Les dues alternatives xoquen amb la possibilitat de celebrar un ple dijous al Parlament.
 14:58 Raül Romeva afirma que els funcionaris obeiran al Govern i el Parlament i no a l'Estat. El conseller també assegura a la BBC que els membres de l'executiu no acataran el seu cessament i defensa que van ser escollits arran d'unes eleccions netes.
 14:56 Els periodistes de TVE responen amb duresa a la intervenció de TV3. El Consell d'Informatius considera que el govern espanyol vol aplicar unes mesures a la cadena catalana que encara no es compleixen a l'estatal.
 14:38 Ximo Puig assegura que les diferències entre socis sobre el 155 no afecta el pacte de govern valencià. El president de la Generalitat Valenciana confia que finalment no sigui necessària l'aplicació de l'article.
 14:24 L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, defensa que si hi ha eleccions han de ser acordades entre els dos governs perquè no siguin un "front de batalla". Des de París també assegura que alcaldes europeus i d'arreu del món li transmeten el rebuig a la unilateralitat però també a la "resposta autoritària" de l'Estat.
 14:16 ANC i Òmnium de Granollers demanen un ple urgent per l'amenaça del 155. Les dues entitats volen que l'alcalde de la ciutat, Josep Mayoral (PSC), el convoqui per instar el govern espanyol i els partits que li donen suport a aturar la suspensió de l'autonomia de Catalunya a través de l'article 155.
 14:10 VÍDEO El rei va trucar a Volkswagen per demanar que marxés de Catalunya», diu 
Martí Anglada, delegat del Govern a França, en una entrevista a CNews.
 14:07 Miquel Iceta evita aclarir si Montilla votarà a favor del 155; informa Isaac Meler. Responsabilitza Puigdemont de la suspensió de l'autogovern si no convoca eleccions o va al Senat a demanar diàleg. Afirma que el seu partit "no es trencarà" malgrat les tensions internes per la intervenció del govern espanyol a Catalunya.
 13:55 Universitats per la República convoca vaga aquest dijous contra l'aplicació de l'article 155. La plataforma també reclama la llibertat per Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.
Entrades anteriors »
Clients de CaixaBank fent operacions en uns caixers de l'entitat | ND
Jonathan Oca
01/01/1970
Aquest dimarts es presentaran els resultats obtinguts de la companyia durant el tercer trimestre del 2017 | Aquesta setmana el president de la Generalitat de Catalunya té previst aixecar la suspensió de la independència | L'entitat financera va decidir traslladar la seu social de Barcelona a Alacant
Mariano Rajoy, a San Siro, a la final de la Champion's del 2016, entre el Reial Madrid i l'Atlètic, junt a Felip VI o Florentino Pérez. | La Moncloa
Roger Tugas | 3 comentaris
01/01/1970
L'Informe Global de Competitivitat indica que els directius espanyols creuen que l'Estat afavoreix aquelles empreses millor connectades | La confiança en els polítics és inferior que a Tailàndia, Uganda, el Congo o Turquia
Merkel i Rajoy, en una imatge d'arxiu | La Moncloa
Pep Martí | 18 comentaris
01/01/1970
L'unionisme intenta equiparar el polèmic article a un de similar de la Constitució de la República Federal, però no té res a veure | Els constitucionalistes Mercè Barceló i Xavier Arbós rebutgen que es puguin equiparar el sistema espanyol i l'alemany
01/01/1970
Rellevar tots els alts càrrecs o tombar lleis del Parlament per controlar els mitjans es pot convertir en un via crucis si l'Estat pretén una ofensiva temporal i sense suport popular | El carrer i els suports internacionals segueixen sent la cara i la creu del procés mentre es descarta del tot eleccions sense haver proclamat la independència
Seu del Banc Sabadell a Barcelona | Adrià Costa
Roger Tugas | 15 comentaris
01/01/1970
L'increment net de 9.524 societats fins al setembre supera de llarg el miler que canvia la seva seu a partir del referèndum | Un document del Govern justifica que aquest trasllat no afecta directament a l'ocupació o la tributació a la Generalitat
Pep Martí | 20 comentaris
01/01/1970
Qui és qui en la comissió de Secretaris d'Estat i Subsecretaris que presideix Sáenz de Santamaría i que tindrà un paper decisiu en l'execució de l'article 155
Els periodistes de NacióDigital Joan Serra Carné i Sara González | Adrià Costa
Ferran Casas | 5 comentaris
01/01/1970
Els periodistes de NacióDigital Joan Serra Carné i Sara González relaten en "El part dels comuns" (Edicions Saldonar) la gestació de la formació liderada per Xavier Domènech a través d'una dotzena de testimonis