Joan Serra Carné
9 comentaris
16/10/2017
«L'empresonament dels presidents de l'ANC i Òmnium demostra que l'Estat només acceptarà un acord que equivalgui a rebregar l'1-O i les lleis validades al Parlament»
Francesc Viadel
Cap comentari
16/10/2017
«Enmig d’aquell clima de por no va ser possible ni tenir una hora per a aprendre amb dignitat aquella llengua amb què expressàvem i definíem el nostre univers»
Maria Vila Redon
6 comentaris
16/10/2017
«Aquesta generació de polítics només podrà sobreviure si declara la independència i la consolida tot demostrant que les estructures d’estat que fa set anys que diuen preparar són reals»
Lluís Gendrau
Cap comentari
16/10/2017
«Tot plegat és el resultat d’una Barcelona amb la música amordassada i d’esquena a propostes emergents i de país com a motor creatiu del mapa musical més enllà dels grans festivals»
Montserrat Tura
5 comentaris
15/10/2017
«Les institucions espanyoles encara no han trobat les paraules ni el moment de condemnar l'abominable règim feixista que va estendre la seva acció repressiva a tots els indrets de l'Estat»
Quim Torra
4 comentaris
15/10/2017
«Churchill va afirmar: 'Amb amables frases diplomàtiques, varen ser lliurats a la venjança del partit guanyador a Espanya'. Com sempre, tenia tota la raó»
Arturo Puente
13 comentaris
15/10/2017
«Espanya pot fer gairebé el que li doni la gana amb Catalunya, fora de violacions flagrants dels drets humans»
Germà Capdevila
7 comentaris
15/10/2017
«L'Estat tanca totes les vies alternatives possibles i deixa a Catalunya amb una única sortida: cap endavant»
Josep Maria Martí Rigau
1 comentari
14/10/2017
«Pràcticament tot el govern espanyol està format per opositors. Són un tipus d’alt funcionaris que no estan acostumats a dialogar, cedir o negociar»
Jordi Muñoz
4 comentaris
14/10/2017
«No hi ha gaire marge per donar oxigen a una nova reedició del nacionalisme pactista i moderat de la Convergència tradicional que tant enyoren en algunes esferes de Madrid»
Jordi Mercader
6 comentaris
14/10/2017
«Ens volen fer perdre el fil de la realitat per imposar un relat de part, ens volen fer perdre l’oremus i això si que seria un desastre col·lectiu que no ens podem permetre»
Karma Peiró
7 comentaris
14/10/2017
«Si les veus que haurien de mediar, callen; i les que estan en contra reclamen mà dura, el conflicte s'enquista»
Jordi Bianciotto
1 comentari
13/10/2017
«L’espectacle que ens brinda cada dia la política és imbatible i cap obra de teatre ni cap pel·lícula el pot superar»
Gemma Ubasart
16 comentaris
13/10/2017
«L'objectiu de ser el primer partit a Catalunya només pot mantenir-se viu si es el foc és molt gran»
Josep Huguet
18 comentaris
13/10/2017
«La Unió Europea no mourà ni un dit políticament. Quatre declaracions de cara a la galeria pels drets humans i res més, si no se li ensorra el xiringuito»
Ferran Casas
10 comentaris
13/10/2017
«Espanya té, lògicament, dret a no ser canviada. No seria just que una majoria de catalans volguessin imposar res a PP, PSOE i C's. Tampoc al revés»
Esteve Plantada
5 comentaris
12/10/2017
«El procés és així, una cursa frenètica amb girs de guió inesperats, amb conquestes i amb desigs. També amb pèrdues. Això sí, ningú va dir que seria un trànsit de bufar i fer ampolles»
Jordi Creus
1 comentari
12/10/2017
«Continuem tenint una majoria parlamentària, social i una capacitat de mobilització i organització molt alta. I perquè no hem arribat fins aquí per deixar-ho córrer»
Patrícia Gabancho
9 comentaris
12/10/2017
«Ens hem de situar en una altra dimensió. I aquesta dimensió només pot donar-la Rajoy, amb la repressió. Amb el 155»
Manel Lucas
1 comentari
12/10/2017
«El risc d’esdevenir una societat simplificada, bilateral, el perill de subestimar o negar el matís, és molt gran»
Arnau Urgell i Vidal
8 comentaris
11/10/2017
«El dret d'autodeterminació quedarà fora del debat constitucional i, per tant, a banda d'una trampa política serà una burla als més de 2 milions de persones que l'1-O van perdre la por»
Xavi Bundó
10 comentaris
11/10/2017
«La Generalitat va dibuixar l’1-O com un bluf per provocar una reacció irada de Rajoy i així justificar la independència? O estava determinada a aplicar-ne el resultat?»
Bel Olid
15 comentaris
11/10/2017
«Aquesta revolució que estem coent com un estofat que necessita temps ens ha obert una gana que no apaga un discurs tebi, una promesa de seny»
Josep-Lluís Carod-Rovira
5 comentaris
11/10/2017
«És ja una data a recordar en el calendari, pel fet d’haver-s’hi produït alguns esdeveniments notables, relacionats amb el procés d’emancipació i afirmació nacional»
Irene Ramentol
21 comentaris
10/10/2017
«L'estratègia de Puigdemont posa Rajoy en el centre del focus, deixant al descobert qualsevol moviment que s'allunyi de la resolució del conflicte. I, alhora, interpel·la a les forces pro dret a decidir, deixant-los sense marge per no implicar-se»
Joan Rusiñol
3 comentaris
10/10/2017
«Tot fa pensar que l’èpica no l’hi posarà el Parlament sinó el govern de Rajoy que, segons sembla, continua sense entendre res»
Montserrat Nebrera
27 comentaris
10/10/2017
«Com els hi ha dit des de les CUP, no han tingut agalles per ser conseqüents amb la llei que deien vàlida i amb el referèndum que deien celebrat»
Dídac Boza
11 comentaris
10/10/2017
«Puigdemont ha posat en valor el dret que s’ha guanyat Catalunya a decidir el seu futur i i ha volgut fer-se escoltar, als despatxos on aquest dret pot ser reconegut»
Marc Guinjoan
1 comentari
09/10/2017
«Sabem que hi ha molta gent esperant una relliscada per poder desacreditar un moviment sencer. No caiguem en el parany»
Marina Geli
2 comentaris
09/10/2017
«Cal reparació del dany democràtic, del dany moral fet a una majoria pacífica que ha vist que la reacció, primer judicial i desprès pseudomilitar, no porta enlloc»
Pàgina 1 de 208
Carles Puigdemont i Jordi Turull es dirigeixen a la reunió del Govern | Govern
Oriol March | 5 comentaris
01/01/1970
El conseller de la Presidència, Jordi Turull, assegura que l'executiu no es mourà de la resposta de dilluns i insisteix que no preveu un escenari de "rendició" | "Ni plegarem veles ni restarem contemplatius" davant l'aplicació del 155, sosté el portaveu
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el referèndum
 14:52 «Europa ha de triar entre diàleg i repressió»: el missatge de la Generalitat a la UE. El conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, insisteix que el cas català és "ara menys que mai" un afer intern i reclama que se'n prengui nota.
 14:48 Les vuit «il·legalitats» que ha comès l'Estat amb la repressió de l'1-O. El conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, insisteix que el cas català és "ara menys que mai" un afer intern i reclama a Europa que en prengui nota. Assegura que hi ha una demanda exterior creixent per tal que es dialogui.
 14:31 ÚLTIMA HORA El Tribunal Constitucional declara per unanimitat inconstitucional i nul·la la llei del referèndum.
 14:10 ERC, CUP i diversos sindicats aposten per una nova vaga general. Rufián i Boya s'hi mostren favorables i CGT, IAC, Intersindical-CSC i COS es reuneixen aquest dimarts per explorar si repeteixen l'exitosa convocatòria del dia 3.
 13:55 Puigdemont oferirà dijous una última oportunitat de «diàleg sense condicions» a Rajoy; informa Oriol March. El conseller de la Presidència, Jordi Turull, crida a la mobilització davant la detenció de Sànchez i Cuixart, a qui defineix com a "presos polítics".
 13:40 L'empresonament de Sànchez i Cuixart a les portades de la premsa internacional. Le Monde o La Repubblica es fan ressò de la detenció dels presidents de l'ANC i Òmnium Cultural.
 13:35 
 13:16 VÍDEO El Mercat de Vic es paralitza per demanar la llibertat de Sànchez i Cuixart. Informa Carles Fiter.
 13:15 Mig miler de persones es concentren a la Porxada de Granollers per rebutjar els empresonaments dels presidents d'Òmnium i l'ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.
 13:11 El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, diu que "l'objectiu de l'aplicació del 155 no és suspendre l'autonomia sinó garantir l'autogovern de Catalunya".
 
 13:14 VÍDEOS Centenars d’estudiants de la UAB es concentren al campus per rebutjar les detencions de Cuixart i Sànchez. Titllen “d’excessiu” els dos mesos de diàleg suggerits per Puigdemont i amenacen amb la vaga si s’aplica l’article 155.
 13:09 Diputats i treballadors del Parlament es concentren davant de la cambra catalana per protestar per l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.
 
 13:00 Barcelona suspèn l'activitat institucional per rebutjar la detenció de Sànchez i Cuixart. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, llegeix un comunicat de la majoria de grups municipals que censura "l'existència de presos polítics".
 12:59 
 12:52 
 12:49 
 12:48 Els representants dels sindicats d'estudiants anuncien a la UAB que si l'estat espanyol aplica el 155 o ho fa de manera encoberta convocaran una vaga estudiantil. Centenars d'estudiants s'han concentrat a la plaça Cívica i davant d'algunes facultats.
 

La plaça Cívica de la UAB Foto: Albert Prieto

 12:45 
 12:42 
 12:38 
 12:36 
 12:34 FILIPRIM Quantes bestieses més? Tinc dubtes: l'anàlisi de Toni Vall sobre els darrers esdeveniments del procés, l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i el que tolerarà la societat.
 12:34 
 12:34 Estudiants de la UPF fan un minut de silenci al pati de l'edifici Jaume I, al campus de la Ciutadella, en suport de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, informa Bernat Surroca.
 12:30 
 12:31 FOTOS Concentracions de protesta arreu de Catalunya per l'empresonament de Sànchez i Cuixart. El Govern, diverses institucions i llocs de treball aturen l'activitat per censurar la reclusió dels líders de l'ANC i Òmnium. Aquest vespre s'ha programat una manifestació amb espelmes al centre de Barcelona.
 12:29 Centenars de persones s'aturen davant l'Ajuntament de Terrassa per reclamar la llibertat de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, informa Sergi Ambudio. "Presos polítics, llibertat" i "Els volem a casa" són les proclames més repetides. Tots els regidors, exceptuant els del PP i Cs, han aturat la seva activitat per fer acte de presència a la manifestació. ANC i Òmnium animen a la mobilització aquesta tarda a Terrassa, a les 20h, amb cassoles i espelmes perquè "si ens toquen a un, ens toquen a tots".
 

Concentració davant de l'Ajuntament de Terrassa. Foto: Sergi Ambudio

 12:28 Pastas Gallo trasllada la seu social de Granollers a Còrdova. La companyia al·lega que necessita "operar en un ambient d'estabilitat" i veu "decisiu" mantenir-se dins de la Unió Europea.
 12:23 
 12:21 
 12:18 
 11:43 L'Ajuntament de Barcelona suspèn l'activitat institucional aquest dimarts i dimecres, segons s'ha decidit en Junta de Portaveus en protesta per l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. La decisió suposa cancel·lar les sessions de les quatre comissions municipals previstes entre aquests dos dies.
 11:42 
 11:42 El PP insisteix en la seva aposta per il·legalitzar partits independentistes. "Es podria plantejar", segons el vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado.
 11:27 Manresa comença a retirar les plaques franquistes del Ministerio de la Vivienda. Després d'haver-ho notificat a tots els propietaris dels habitatges on encara hi queden plaques, operaris de la brigada municipal ha iniciat els treballs per treure definitivament aquests elements del paisatge urbà.
 11:37 Albano Dante Fachin: "El partit socialista és la crossa imprescindible de la repressió del PP. Cal dir-ho clar. El PSC ha de donar explicacions: senyor Iceta, comparteix aquest total replegament amb el govern de Rajoy?"
 

Albano Dante Fachin, ensenyant una foto de Sánchez i Rajoy. Foto: Sara González.

 11:25 La mesa del Parlament no ha pres cap decisió sobre el proper ple, informa Sara González. Es manté que la junta de portaveus es reunirà, previsiblement, dilluns de la setmana que ve.
 11:10 Albiol demana a Trapero que deixi de ser major dels Mossos. El líder del PP de Catalunya considera que l'empresonament de Sánchez i Cuixart "és una mesura d'exemple per al conjunt de la societat".
 11:07 ÚLTIMA HORA La Guàrdia Civil irromp al 112 buscant gravacions de l'1-O. Una desena d'agents de paisà s'han personat a l'edifici central que gestiona les trucades d'emergències des de Reus.
 11:03 La Diputació de Girona suspèn el Ple d'avui en protesta pels empresonaments de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.
 10:56 VÍDEO El major Trapero, ovacionat avui en arribar al complex Egara dels Mossos.
 10:52 El líder del PP de Catalunya, Xavier García Albiol, demana a Trapero que deixi el càrrec de major dels Mossos.
 10:36 El diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián crida a la vaga general per l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Afirma que l'entrada dels líders sobiranistes a la presó suposa "definitivament la fi de l'estat de dret a l'estat espanyol".
 10:28 La presidenta de l'Associació de la Premsa de Madrid, Victoria Prego, reclama mà dura contra l'independentisme: «El 155 és poca cosa».
 10:27 El Comitè de Defensa del Referèndum (CDR) manté la concentració davant de la subdelegació del govern espanyol a Tarragona aquest dimarts, a les 19 h. L'objectiu és oferir una alternativa a la gent que no pot anar a Barcelona.
 10:26 VÍDEO INÈDIT Així va votar Jordi Cuixart l'1-O a Sabadell. El president d'Òmnium va dipositar el seu vot a l'Escola Industrial, juntament amb l'alcalde, Maties Serracant, i l'exalcalde, Juli Fernàndez.
 10:13 Pablo Iglesias acusa el PP i el govern espanyol de destruir la democràcia: "Corruptes del PP lliures; independentistes catalans presos".
 10:12 L'Íbex 35 torna a obrir en negatiu per la crisi política entre Catalunya i l'Estat. La prima de risc es manté en els 120 punts i amb una rendibilitat de l'1,5% en el bo a deu anys.
 10:07 La líder del Plaid gal·lès veu "vergonyós" i "horrible" l'empresonament de Cuixart i Sànchez. Leanne Wood lamenta que hi hagi "presoners polítics a Europa".
 10:03 Josep Mayoral demana la dimissió de Mariano Rajoy per les detencions de Sànchez i Cuixart.  L'alcalde de Granollers (PSC) diu que "acusar de sedició als líders de les mobilitzacions més massives i pacífiques que s’han vist mai a Catalunya és un absolut despropòsit".
Entrades anteriors »
L'històric centre comercial Bulevard Rosa de Barcelona | Bulevard Rosa
01/01/1970
Els propietaris prepararen un projecte per convertir l'històric centre comercial del passeig de Gràcia de Barcelona en un espai de macrobotigues
Dan Brown, a Barcelona | Adrià Costa
Esteve Plantada
01/01/1970
L'autor d'"El codi Da Vinci" presenta a Barcelona la seva darrera novel·la, "Origen", una història ambientada en part a Barcelona i Montserrat
Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, a la manifestació en protesta per l'entrada de la Guàrdia Civil al Departament d'Economia | Adrià Costa
Toni Vall | 2 comentaris
01/01/1970
«Tots gasten la paraula “democràcia” fins que serà un paper rebregat i inservible. Ja hi ha presos polítics, persones empresonades per les seves idees. Inacceptable»
El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero | ACN
Isaac Meler | 1 comentari
01/01/1970
El major dels Mossos s'enfronta a una investigació per sedició a l'Audiència Nacional espanyola | Es va convertir en el màxim dirigent de la policia catalana l'abril passat i es va consagrar amb la gestió dels atemptats
Jordi Cuixart i Jordi Sànchez | Adrià Costa
Roger Tugas | 3 comentaris
01/01/1970
Els líders de l'ANC i Òmnium han sabut mantenir la capacitat mobilitzadora d'aquestes entitats mentre s'acomodaven també a una tasca d'acompanyament i fiscalització del Govern