Dau Barcelona, quan els jocs es converteixen en un festival

El dissabte 12 i el diumenge 13 de desembre se celebra la quarta edició de la popular mostra de jocs de taula | Fabra i Coats, El Born Centre Cultural i les places de Sant Andreu, escenaris d'un esdeveniment que cada any compta amb més seguiment i més afició | Roberto Fraga, autor convidat de 2015

Moment d'activitat i jocs en la darrera edició del Dau Barcelona
Moment d'activitat i jocs en la darrera edició del Dau Barcelona | bcn.cat
10 de desembre del 2015
Actualitzat el 12 de desembre a les 14:50h
Aquest cap de setmana torna a la capital catalana el Dau Barcelona, l'espai on el joc és tot un festival. Per quart any consecutiu, obert a tota mena de públics i cada vegada amb una oferta més consolidada, per la fira s'hi podran veure des d'incipients descobridors del Catán, fins a testadors dels arguments més enrevessats possibles, seguidors de les novetats dels millors autors del moment i, també, curiosos i tothom qui vulgui entrar al fascinant univers del jocs de taula més enginyosos, intel·ligents i atractius de l'actualitat.

Durant dos dies –dissabte 12 i diumenge 13 de desembre–, Barcelona ofereix l'oportunitat de passar una bona estona lluny dels entreteniments més rutinaris. Organitzat per l’Institut de Cultura de Barcelona i comissariat per Oriol Comas, el Dau és una mostra d'accés lliure que s'adreça a famílies, però també és un aparador, un espai d’experimentació i un àmbit de relació de clubs de jocs, de jugadors experimentats i de bloggers. Justament per això, la mostra torna a posar l'accent en la innovació, tant pel que fa als autors –els autèntics valors de la mostra–, com per als jugadors –cada dia majors i més fidelitzats–.

Roberto Fraga, autor convidat 2015

En l'edició 2015, l'autor convidat és Roberto Fraga. Nascut a la Corunya fa 55 anys, viu des de molt petit a Saint Malo, al nord de França. Format com a capità de la marina mercant, actualment es dedica professionalment a la creació de jocs. Es caracteritza per fer jocs "diferents". Un bon exemple n'és Fila Filo, que li ha fet guanyar el més prestigiós premi de jocs infantils del món, el Kinderspiel des Jahres. En el joc, l’aranya Filo es mou per la seva teranyina, amunt i avall, per menjar-se unes petites formiguetes, en un preciós tauler tridimensional. Un altre dels seus grans èxits és La danza del huevo, que es juga amb ous de goma.

El festival té un horari ininterromput de deu a vuit del vespre, amb l'afegit que la nit de dissabte a diumenge, la sala Josep Bota viurà l'"Off Dau", on es podrà jugar de les deu de la nit fins a les vuit del matí. Una marató de jocs i d'inventiva, però també de treball en equip, de relacions i de coneixences, sempre al voltant de la conversa, de l'enginy i de la creativitat. Valors que converteixen la quarta edició del Dau Barcelona en una cita per deixar-se sorprendre i per entendre com n'és d'important el joc en la nostra formació.
 

Espai exposistiu amb alguns dels millors jocs del moment al Dau Barcelona 2014 Foto: Dau Barcelona

Arxivat a