Colau encarrega la promoció de més de 1.100 habitatges per a lloguer social

Aquests pisos permetran tancar el compromís del nou govern municipal de posar en circulació 2.000 noves llars construïdes per l'Ajuntament en la legislatura

ACN
08 de desembre del 2015
Actualitzat a les 11:26h

El regidor d'Habitatge de l'Ajuntament de Barcelona, Josep Maria Montaner Foto: ACN


El govern de l'alcaldessa Ada Colau ha encarregat al Patronat Municipal de l'Habitatge que activi la promoció de 1.145 nous pisos en 10 solars de propietat municipal situats als districtes de Sants-Montjuïc, Sant Martí, Sant Andreu i Nou Barris, segons ha explicat Josep Maria Montaner, regidor d'Habitatge de l'Ajuntament de Barcelona.

Amb aquest encàrrec de 1.145 pisos, més els 498 habitatges socials que estan en obres més els 518 pisos socials que estan en tràmits de permisos, el govern d'Ada Colau vol complir amb el seu compromís electoral de posar al servei de la ciutat 2.000 nous habitatges socials fets per operadors públics en la legislatura, a raó de 500 pisos socials per any, ha dit Montaner.

Montaner ha destacat que en promoció d'habitatge social hi ha encara molta feina per fer a Barcelona que és una ciutat on només l'1,5% del cens d'habitatges és de tipus social, quan a la majoria de ciutats europees aquest percentatge està a l'entorn del 25% i a Tòquio arriba al 50%.

El programa electoral d'Ada Colau es va comprometre a posar en circulació un total de 4.000 habitatges socials en la legislatura. El compromís era que d'aquests 4.000 habitatges socials, la meitat, 2.000, els havien de construir operadors públic com el Patronat Municipal de l'Habitatge.

Amb l'encàrrec que s'ha donat a conèixer aquest dimarts, de 1.145 pisos de lloguer social en 10 solars de propietat municipal, més els 498 pisos socials que s'estan construït en 9 promocions que estan en marxa, més els 518 pisos socials de 12 promocions que estan pendents de permisos, el compromís electoral en habitatge de lloguer social estaria complert.

Els altres 2.000 habitatges s'han de crear amb la col·laboració d'altres promotors, sobretot cooperatives que impulsen nous models de tinència i d'ús dels habitatges i que es caracteritzen perquè són sense afany de lucre o amb un afany de lucre limitat.

Josep Maria Montaner ha destacat que l'Ajuntament de Barcelona ha de tornar a tenir el protagonisme que tenia anys enrere en habitatge social quan es construïen a l'entorn de 1.000 habitatges socials a l'any 2000 mentre que en els últims anys aquesta xifra anual s'havia reduït a un 300 habitatges socials a l'any.

Es tracta de solars de propietat municipal que estan qualificats urbanísticament per a la construcció d'habitatge protegit. Actualment són solars que estan buits i pendents de desenvolupament urbanístic des de fa més de quatre anys.

Els solars on s'ha encarregat la construcció d'aquests 1.145 habitatges es troben en el carrer Ulldecona, 68-70 de la Marina del Prat Vermell; al carrer Puigcerdà 100-102 del Besòs-Maresme; el carrer Maresme 97-91 del Besòs Maresme; la carretera de Ribes, 51-65 de Trinitat Vella; el carrer Escolapi Càncer 10, a Torre Baró; al carrer S'Agaró s/n de Trinitat Nova; a la Via Favència, 275 de Trinitat Nova; l'Illa D1 i D del sector 8 de la Marina del Prat Vermell; i al carrer Lluís Borrassà 23-25 del Besòs Maresme.

L'encàrrec és per construir habitatge de lloguer social en la majoria dels casos amb l'excepció de les promocions de lloguer dotacional, o destinat a requeriments temporals de col·lectius específics amb necessitats urgents d'assistència, que absorbiran un total de 314 pisos dels 1.145 encarregats. Aquests lloguers dotacionals corresponen als habitatges que s'han de construir al carrer Puigcerdà, 100, a la carretera de Ribes 51 de la Porta Trinitat Vella i al carrer Lluís Borrassà 23.
Arxivat a