Jaume Collboni, imputat en el cas Mercuri per tràfic d'influències

El líder del PSC de Barcelona haurà de declarar el proper dimecres | La jutgessa instructora també imputa el fundador de Canal Català, Nicola Pedrazzoli

Jaume Collboni, en una imatge d'arxiu
Jaume Collboni, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
07 de desembre del 2015
Actualitzat a les 15:46h
Jaume Collboni, líder dels socialistes a l'Ajuntament de Barcelona, ha quedat imputat en el marc del cas Mercuri. La jutgessa instructora l'ha citat a declarar el proper dia 9 de desembre juntament amb l’empresari i fundador de la televisió Canal Català, Nicola Pedrazzoli. Se’ls acusa d’un presumpte delicte de tràfic d’influències a l’hora d’assignar concessions al grup televisiu de l’empresari italià. El cas Mercuri, que ha capgirat la política municipal de Sabadell, ha complert recentment tres anys amb més de 40 imputats i una única sentència.
 
Aquestes citacions formen part de la instrucció de la peça 29, que investiga un presumpte delicte de tràfic d’influències per aconseguir la concessió d’un canal de televisió per part de Pedrazzoli. Les imputacions s’afegeixen a la de l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, investigat també en aquesta mateixa peça des de l’esclat del Mercuri.

Possibles tractes de favor
 
De la lectura de l’atestat policial es fan paleses les enormes pressions que tan Manuel Bustos com Pedrazzoli van exercir sobre els representants del PSC al CAC, amb l’objectiu que votessin a favor de la concessió d’un nou canal televisiu a Pedrazzoli. Indiciàriament, aquesta pressió exercida sobre els representants del PSC al CAC, també seria exercida per Collboni, el qual mantindria diferents converses amb Manuel Bustos en aquest sentit.
 
“En aquesta peça es visualitza novament quins eren els veritables interessos de Manuel Bustos i el seu entorn, molt lluny dels interessos de la ciutat i del paper d’alcalde, fins a resultar sorprenent la quantitat de gestions realitzades i el temps invertit per aconseguir objectius destinats a satisfer els seus interessos i els dels seus amics”, apunta la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció en un comunicat.
 
La plataforma exercirà l’acusació popular en les declaracions del proper dia 9 i està estudiant la petició de noves imputacions un cop estudiat l’abast de les actuacions que es desprenen del sumari d’aquesta peça.

Jaume Collboni defensa la seva actuació "dins de la legalitat"

El president del grup socialista a l'Ajuntament de Barcelona ha manifestat, a través d'un comunicat, la seva "absoluta convicció" d'haver actuat "en tot moment dins de la legalitat en l’exercici de les meves anteriors funcions polítiques com a secretari de Comunicació del PSC". Collboni, que assegura que va tenir coneixement que era investigat pel cas Mercuri el passat 27 de novembre ha reiterat la seva disposició a col·laborar amb la justícia, tot afegint que tant les executives del PSC com de la Federació de Barcelona l'han ratificat en els càrrecs "tant institucionals com orgànics", un cop ell mateix els va posar a disposició dels respectius òrgans en aplicació del codi ètic del partit.