La PAH demana a Colau que forci la cessió dels pisos buits del «banc dolent»

L'entitat retreu a l'alcaldessa de Barcelona que no hagi fet el necessari "per desplegar totalment" la llei 24/2015 de mesures urgents per fer front a l'emergència habitacional i contra la pobresa energètica

Redacció
01 de desembre del 2015
Actualitzat el 02 de desembre a les 7:05h
La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca reclama a Ada Colau que forci la cessió dels pisos buits del "banc dolent". En una carta oberta, l'entitat li recorda que ara fa un mes va anunciar que l'Ajuntament negociava amb la Sareb la cessió de 500 habitatges buits. "Nosaltres ja ho vam dir, ho volem tot, volem la cessió de tots aquells que estan incomplint la llei, és a dir, com a mínim dels 2.591 habitatges que ja se sap que estan incomplint a Barcelona", remarca l'entitat. 

D'altra banda, la PAH ha retret a l'alcaldessa de Barcelona, exmembre de l'entitat, que no hagi fet el necessari" per desplegar totalment la llei 24/2015 de mesures urgents per fer front a l'emergència habitacional i contra la pobresa energètica.

La PAH recorda que hi continua havent desnonaments a la ciutat, i per això considera "urgent" fer el desplegament de la llei per aconseguir les "cessions obligatòries" que s'hi preveuen. "Tenim la llei 24/2015 que dóna eines per aturar els desnonaments, ja siguin d’hipoteca, lloguer o ocupació, eines per eixugar el deute de les famílies, per garantir el reallotjament i per mobilitzar l’habitatge buit, instant a les entitats financeres i forçant que els pisos passin a complir amb la seva funció social. Ara es l’hora d’utilitzar aquestes eines, pese a quien le pese", es pot llegir a la missiva. 
Arxivat a