CiU culpa Colau de «sectarisme» pel «retard» en la nova fase de la xarxa ortogonal

Joaquim Forn defensa que les noves línies s'haurien d'haver inaugurat a l'octubre

01 de desembre del 2015
Actualitzat a les 18:14h
L'anunci de la posada en marxa a finals de febrer de tres noves línies d'autobús dins de la xarxa ortogonal de Barcelona ha estat considerada per Convergència i Unió com una mostra del "sectarisme" de l'equip de govern encapçalat per Ada Colau, que a parer del portaveu del grup municipal de CiU, Joaquim Forn, ha provocat cinc mesos de "retard incomprensible" en el desplegament de la quarta fase de la xarxa.

Segons Forn, els principals perjudicats per aquest endarreriment seran "els futurs usuaris de les tres noves línies", que encara hauran d’esperar al mes de febrer, mentre que a la planificació inicial del govern de Xavier Trias s'havien de posar en funcionament el passat mes d’octubre. Segons CiU s'ha ajornat amb "l'excusa" d'obrir un nou procés de participació amb veïns, entitats i associacions.

"Mai hem estat en contra dels processos participatius, tot el contrari, però aquestes línies ja estaven programades i treballades amb veïns i entitats en el marc dels consells de barri, com a ha posat de manifest el resultat de les consultes obertes les darreres setmanes: no s’ha incorporat cap canvi significatiu, i posen en marxa les línies previstes", ha defensat Forn.

El portaveu de CiU ha denunciat que “estem davant d’un endarreriment gratuït, que només té explicació pel sectarisme que demostra el govern actual, que rebutja qualsevol projecte només pel fet que l’ha impulsat l’executiu de Xavier Trias durant el mandat passat”, al temps que ha recordat que "des de l’inici de la implantació del projecte de la Nova Xarxa de Bus, totes les fases que progressivament s’han anat posant en marxa han comptat amb un procés de participació amb els veïns i entitats per on havien de passar". "Lamentem aquesta manera d’actuar, pensant només en aturar projectes del govern anterior, que acaba perjudicant milers d’usuaris que esperen poder gaudir d’un servei tan necessari", ha conclòs Forn.
 
Arxivat a