Ada Colau proposa la congelació de tarifes del transport públic pel 2016

L'alcaldessa rebutja que hi hagi augment de preus l'any vinent | La decisió final l'ha de prendre l'ATM aquest mes de desembre

J.P.
01 de desembre del 2015
Actualitzat a les 12:42h
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, rebutja qualsevol augment de les tarifes del transport públic i ha anunciat que el govern municipal proposa aplicar una congelació total dels preus del transport per aquest 2016. "Expresso el compromís ferm de com a mínim congelar les tarifes pel proper any i treballar per ampliar la tarificació social", va assegurar Colau divendres passat, en la sessió de control del Plenari del Consell Municipal.

En resposta a una pregunta del grup municipal de la CUP respecte els preus del transport per l’any 2016, l'alcaldessa va expressar que la formació que representa, Barcelona en Comú, "és contrària a l'augment de tarifes", tot demanant a la resta de grups col·laboració per a congelar els preus.

Crítica amb les retallades de l'Estat

Colau va assegurar que el transport públic és un tema que "preocupa i moltíssim", atès que "és un bé comú de primera necessitat i més en un moment com l’actual". En aquest sentit, Colau va recordar el deute que arrossega el sistema i que posa en perill l’estabilitat del transport públic i va denunciar la retallada d'aportacions de l'Estat que han baixat de 200 milions d'euros a 98 MEUR en cinc anys. Per l’alcaldessa això “és un escàndol i un autèntic frau a les prioritats de la ciutadania”.

L’alcaldessa ha explicat que a la proposta de pressupost municipal es reservava una partida de 5 milions d'euros per avançar en la congelació i fer tarificació social, una xifra que ha qualificat de considerable. Tot i així l’alcaldessa ha exigit que totes les administracions compleixin amb la seva part, “no pot ser que un cop més, com està passant en tots els àmbits, la Generalitat demani que l’Ajuntament posi la part d’un altre”. “L’Ajuntament està disposat a posar la part que li toca per complir aquests objectius, però que totes les parts compleixin”, ha reblat.

La decisió final sobre les tarifes del 2016 l'ha de prendre aquest mes de desembre l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), entitat presidida per Ada Colau i participada en un 51% per la Generalitat, un 25% l'Ajuntament de Barcelona i un 24% de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.
Arxivat a