Gabriel Rufián afirma que «sense Mas» no hi haurà independència

“Per nosaltres no hi ha més adversari que Ciutadans, PP i PSOE”, ha sentenciat el cap de llista d’ERC el 20-D | “Només cal llegir les reaccions a l’assemblea de la CUP per veure com és d’essencial un acord”

Gabriel Rufián, en roda de premsa
Gabriel Rufián, en roda de premsa | ACN
30 de novembre del 2015
Actualitzat a les 14:46h
El cap de llista d’ERC a les eleccions del 20-D, Gabriel Rufián, ha estat qui ha valorat l’escenari creat pel nou "no" de la CUP a la investidura de l’actual president en funcions. Ha estat molt contundent al dir que “sense Mas i el que representa, la independència no es farà. Agradi més o menys”, ha asseverat, tot dient que ell ve d’uns sectors allunyats ideològicament de Convergència, però que un sector de l’independentisme es conforma al voltant del “senyor Mas”.

Rufián ha insistit en què tant ell com Esquerra respecten molt la CUP, amb qui ERC té punts propers. Ha volgut deixar clar que “per nosaltres, no hi ha més adversari del procés que Ciutadans, PP i PSOE, que vénen a ser el mateix”. El candidat republicà ha afegit que “només cal llegir les reaccions produïdes després de  l’assemblea de la CUP d’ahir per veure com és d’essencial un acord”. Rufián ha afegit que “avui els dirigents del bloc unionista estan brindant, no sé si amb cava o amb xampany, pel bloqueig de l’acord”.  “Sense acord no hi ha procés constituent”, ha resumit.
 
Rufián ha dit una i altra vegada que “el senyor Mas és el nostre candidat, no n’hi ha d’altre”. S’ha mostrat molt emfàtic en això, com tallant d’arrel tot intent d’obrir escletxes en la posició d’ERC. Ha rebutjat unes noves eleccions com a possible opció per sortir de la crisi i  ha assenyalat que avui els qui estan contents són els enemics de la independència, i que sense un acord per a la investidura, el procés no tirarà endavant. Gabriel Rufián ha volgut subratllar que “no estem parlant d’una cosa senzilla, sinó del primer pas per anar cap a la República catalana.Ha declarat, adreçant-se a la CUP, que “si volen sortir de dubtes sobre la sinceritat o no del president Mas per avançar en el procés, que donin suport a la seva investidura”.

El candidat d’Esquerra ha recordat que el parlament d’Andalusia va trigar tres mesos per culminar una investidura, i ningú va deslegitimar la presidenta andalusa ni el procés democràtic andalús, com sí que s’està intentant ara.