Inés Arrimadas: «Estem preparats per a unes noves eleccions»

La dirigent de Ciutadans assegura que si el 20-D s'imposen a Catalunya es mostrarà "que els catalans no es volen separar" | “No tindrem una Espanya unida si no la reformem”, ha dit tot desprenent aromes de regeneracionisme | Defineix com a “sèrie de terror” el procés de negociacions entre Mas i la CUP

Inés Arrimadas, en roda de premsa aquest dilluns
Inés Arrimadas, en roda de premsa aquest dilluns | ACN
30 de novembre del 2015
Actualitzat a la 13:08h
La dirigent de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha valorat aquest matí la situació creada després que ahir la CUP es refermés en la seva oposició a la investidura d’Artur Mas. Arrimadas ha assegurat que el seu partit està preparat per a tots els escenaris possibles que pot oferir la política catalana, des d’un acord in extremis entre Junts pel Sí i la CUP, a una nova convocatòria a les urnes. Ha dit que “Ciutadans estem preparats per unes noves eleccions al Parlament” després del que ha definit com “el darrer capítol de la sèrie de terror que protagonitzen el senyor Mas i la CUP, i que pateixen tots els catalans”.

Arrimadas ha reclamat al president de la Generalitat que d’una vegada per totes “reconegui la realitat, que no disposa d’una majoria social per tirar endavant el seu projecte independentista”. Ha afegit que seria negatiu que es tornés a votar, “perquè serien quatre eleccions autonòmiques en  cinc anys, però pitjor seria encara que continués aquesta situació”. Per la cap de Ciutadans al Parlament, l’única sortida digna per a Mas és la dimissió.  

Mirant a les eleccions espanyoles, el gran horitzó que té Ciutadans davant seu, ha dit que “si Ciutadans és la primera força política catalana el 20-D, serà un senyal molt important al món. Voldrà dir que la majoria dels catalans no volem trencar Espanya sinó que la volem reformar”.   Ha afirmat amb to solemne que “no tindrem una Espanya unida si no la reformem”. Aromes de regeneracionisme a la seu de Ciutadans, que vol deixar enrere la seva imatge com a partit bàsicament espanyolista.  

Inés Arrimadas ha subratllat la inflexió que està intentant Ciutadans per presentar-se com una força reformista i de centre, quan ha remarcat que “som una formació que està en la centralitat i que, per tant, pot pactar amb totes els forces polítiques, si es deixa enrere l’objectiu de ruptura independentista”. Segons ella, si es parla d’educació, sanitat i serveis socials, Ciutadans és un partit obert a tot tipus de negociació.