Una adaptació aèria del «Llac dels Cignes» presenta la Temporada BBVA de Dansa

La companyia de dansa vertical Delrevés fa una acció a la façana que l'entitat bancària té a la Plaça Catalunya de Barcelona | Eva Yerbabuena, la Compañía Nacional de Danza, el Ballet de Biarritz i part de la Royal Ballet, entre les companyies que visitaran el Centre Cultural Terrassa el 2016

La Cia Delrevés balla el «Llac dels cignes» a la façana del BBVA de Plaça Catalunya
La Cia Delrevés balla el «Llac dels cignes» a la façana del BBVA de Plaça Catalunya | Delrevés
30 de novembre del 2015
Actualitzat a la 13:17h

La nova Temporada BBVA de Dansa es presentava a Barcelona, en el marc d’una actuació de dansa vertical a la façana de l’edifici BBVA de Plaça Catalunya, aquest darrer dijous, dia 26 de novembre. El públic que hi havia al carrer en el moment de l'acció ha pogut gaudir d'un petit tast d'una de les obres més cèlebres del món de la dansa clàssica, El Llac dels Cignes, gràcies a la singular adaptació de la companyia Delrevés.
 
L'acció ha servit per presentar el nou curs del Centre Cultural de Terrassa, que programa enguany una varietat de noves propostes i companyies molt aclamades en diverses disciplines: clàssic, neoclàssic, contemporani i flamenc. La nova temporada comptarà amb el Ballet de Biarritz (20 de febrer), la Compañía Nacional de Danza (12 de març), el Ballet Estatal de Geòrgia (16 d’abril), el Ballet de Buenos Aires (14 de maig), Eva Yerbabuena (22 d’octubre), el Ballet de l’Òpera Nacional de Lituània (19 de novembre) i una gala d’Estrelles del Royal Ballet (17 de desembre). El Centre Cultural Terrassa és l’únic equipament de caràcter privat que programa dansa a Catalunya.
 
Una nova temporada "més gran en tots els sentits"

El president de la Fundació Antiga Caixa de Terrassa, Ignasi Cusidó, ha destacat l’alta qualitat de la programació, que situa al Centre Cultural Terrassa com a un equipament de referència a Catalunya: "teníem clar que la temporada havia de ser cada vegada més gran en tots els sentits de la paraula, en el valor cultural i en el valor social", ha subratllat. El conseller delegat de CatalunyaCaixa i representant del Grup BBVA a Catalunya, Xavier Queralt, ha afirmat que "és una satisfacció molt gran mantenir la qualitat i l’excel·lència de les temporades anteriors que fins i tot s’ha superat en la nova temporada".
 
Prop de 4.600 espectadors han gaudit de la 32a Temporada que es clausurarà el proper 5 de desembre amb el Teatre Bolxoi de Bielorússia amb la representació de Giselle. El públic ha degustat el virtuosisme dels ballarins de companyies com el Ballet Nacional d’Espanya, el Víctor Ullate Ballet i el Ballet Nacional d’Argentina. El director artístic del Centre Cultural Terrassa, Adrià Fornés, ha explicat cadascuna de les representacions de la temporada, on el públic podrà veure les figures de la Royal Ballet, el Ballet de Biarritz i Eva Yerbabuena, entre d’altres.

El Centre Cultural Terrassa i el Grup BBVA refermen amb aquesta nova programació el seu "compromís en la divulgació de la dansa" i organitzen, de nou, activitats paral·leles adreçades als més joves i al públic familiar. Enguany, la 33a Temporada es complementarà amb la cita de dansa familiar (El Trencanous, 9 de gener) a càrrec del Centre de Dansa de Catalunya, una dansa solidària a càrrec d’IT Dansa (11 de juny), una funció escolar el Dia Internacional de la Dansa i dues edicions de classes magistrals per a escoles de dansa amb primers ballarins del Ballet Estatal de Geòrgia i el Ballet de l’Òpera Nacional de Lituània.
 

La Cia Delrevés en l'acció de la Plaça Catalunya Foto: Cia Delrevés