​La bicicleta «colonitzarà la calçada» a Barcelona

El pla per triplicar el nombre de carrils bici queda pendent de l'aprovació als pressupostos | S'hi pretén destinar una partida de 32 milions d'euros

El nou pla impulsarà els carrils bici segregats a la calçada
El nou pla impulsarà els carrils bici segregats a la calçada | Adrià Costa
27 de novembre del 2015
Actualitzat a les 11:33h
Barcelona tirarà endavant la nova estratègia de la bicicleta, que preveu triplicar el nombre de carril bici d'aquí al 2018. La regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, ha presentat la mesura de govern davant el ple municipal tot assegurant que amb la seva implementació s'aconseguirà que la bicicleta "colonitzi la calçada", perquè de fet ha coincidit amb la resta de grups que un dels punts més polèmics de l'ús de la bicicleta és "la conflictivitat amb els vianants". El projecte preveu l'impuls dels carrils bici segregats en calçada.

"L'últim que vol fer aquesta mesura –ha indicat Vidal- és fer competir els modes de transport no motoritzats, vianants i bicicletes". Per això ha assegurat que l'actual conflictivitat es producte "d'haver deixat que la bicicleta colonitzessin les voreres perquè no estan segures a la calçada". El principal grup de l'oposició, Convergència i Unió s'ha oposat al pla per la poca claredat en el projecte quant a "l'afectació a carrils de circulació, zones d'aparcament i carrils bus actuals i futurs".

El pla queda pendent, en tot cas, de l'aprovació dels pressupostos, que inclou la partida de 32 milions d'euros per tirar endavant el projecte.
Arxivat a