Eva Granados: «Els catalans som ostatges de l'hostilitat de dos governs»

La portaveu del PSC denuncia que “el president i el ministre es dediquen a fer electoralisme a través del FLA”

Eva Granados, portaveu del grup parlamentari del PSC, amb la portaveu adjunta, Alícia Romero, a la sala de premsa del Parlament
Eva Granados, portaveu del grup parlamentari del PSC, amb la portaveu adjunta, Alícia Romero, a la sala de premsa del Parlament | PSC
24 de novembre del 2015
Actualitzat a les 14:48h
La portaveu del PSC, Eva Granados, s’ha afegit al PP i Ciutadans en un discurs molt dur contra el Govern. Segons ella, “els catalans som ostatges de l’hostilitat de dos governs”. La portaveu socialista ha afirmat que “no és un problema de liquiditat i tresoreria, només, el que pateix Catalunya, també ho és de manca de diàleg per part del Govern Mas amb els col·lectius més febles”.

Ha acusat l’executiu català de no fer res contra la pobresa energètica ni per afrontar els problemes dels farmacèutics, dels funcionaris i dels proveïdors de l’administració pública. Ha recordat que el PSC ja havia dit que els pressupostos del 2015 eren irreals, i que el president de la Generalitat i el ministre d’Hisenda es dediquen a fer electoralisme a través del FLA. La llei que permet la intervenció d’Hisenda va ser aprovada per CiU.

Granados ha assenyalat que després d’aprovar-se la declaració de ruptura, Junts pel Sí no es pot queixar pel fet que el govern espanyol vulgui ara garanties complementàries per efectuar els pagaments. Ha demanat al grup majoritari que es replantegi la seva estratègia. La portaveu del PSC ha dit que “o diàleg o ruptura” i ho ha fet venir bé per assegurar que el seu partit ja havia advertit que la declaració del 9 de novembre seria negativa per l’autonomia.