«El Rei Lear» i «Terra Baixa» triomfen als XXI Premis Butaca amb quatre guardons

Núria Espert, Lluís Homar i Julio Manrique, reconeguts com a millors actors i director | "El curiós incident del gos a mitjanit" i "El Petit Príncep" aconsegueixen tres premis cadascuna | Glòria Rognoni, directora de la Companyia de Teatre de Femarec, ha estat homenatjada amb el Premi Honorífic Anna Lizaran

Foto dels premiats als Butaca amb Lluís Pasqual, director d'«El Rei Lear» al centre
Foto dels premiats als Butaca amb Lluís Pasqual, director d'«El Rei Lear» al centre | ACN
23 de novembre del 2015
Actualitzat el 24 de novembre a les 7:41h
El Rei Lear, Terra Baixa i El curiós incident del gos a mitjanit han estat els grans triomfadors de la XXI edició dels Premis Butaca de Teatre de Catalunya, que s'han celebrat aquesta nit de dilluns 23 de novembre a la sala Fabià Puigserver del Teatre Lliure. Dirigida per Lluís Pasqual, El Rei Lear s'ha endut els premis a millor muntatge teatral, millor actriu teatral per Núria Espert, millor actor de repartiment per Ramon Madaula i millor caracterització.

Terra Baixa ha estat premiada a les categories de millor actor teatral per Lluís Homar, millor il·luminació, millor disseny de so o espai sonor i millor composició musical. Julio Manrique ha estat escollit millor director per El curiós incident del gos a mitjanit, que ha recollit també el premi a millor actriu de repartiment per Marta Marco i millor escenografia.

També s'ha endut tres guardons El Petit Príncep, millor actriu de musical per Elena Gadel, millor actor de musical per Guillem Martí i millor espectacle familiar. El Rei Lear i El curiós incident del gos a mitjanit, tos dos muntatges del Teatre Liure, eren amb vuit nominacions els màxims favorits de la gala. Per sota es trobaven, amb sis nominacions, L’art de la comèdia (TNC) i Una giornata particolare (La Perla 29)  amb cinc.
 
Premi Butaca Honorífic Anna Lizaran per a Glòria Rognoni

En aquesta edició de 2015, el Premi Butaca Honorífic Anna Lizaran ha estat per a Glòria Rognoni, directora de la Companyia de Teatre de Femarec, grup de teatre social fundat el 1997, que està formada íntegrament per treballadors/es amb discapacitat psíquica i/o trastorn mental.
 

Lluís Homar s'ha endut el guardó al millor actor teatral per «Terra Baixa» Foto: ACN