Ciutadans condemna el franquisme i el Partit Popular ho evita

Francesc Homs ha acusat els populars de "compartir una part de l’ideari franquista" coincidint amb el 40è aniversari de la mort del dictador | El PP ja es va quedar sol evitant condemnar la dictadura a l'Ajuntament de Barcelona

20 de novembre del 2015
Actualitzat a les 15:05h
El Partit Popular continua evitant condemnar el franquisme 40 anys després de la mort de Franco. En canvi, Ciutadans no ha tingut cap problema en fer-ho des del Parlament de Catalunya. Ha estat poc després que Francesc Homs, candidat de Democràcia i Llibertat, aprofités la commemoració de la mort del dictador per apel·lar els dos partits espanyolistes. De fet, el líder convergent ha anat més enllà i ha acusat el "PP de compartir una part de l’ideari franquista".

Les declaracions d'Homs perquè el Partit Popular i Ciutadans condemnessin el franquisme, ha donat joc avui a passos perduts del Parlament. Carlos Carrizosa, portaveu de C's, interpel·lat pels periodistes, ha exclamat: "El senyor Homs ens demana que condemnem el franquisme? Doncs el condemno. Del tot. Condemnem aquella terrible dictadura. Però també li recordo a Homs que nosaltres som una força democràtica, que va néixer fa pocs anys".

Poc abans, el portaveu del PP, Enric Millo, ha respost a Homs atacant-lo per fomentar "l'odi a Espanya" i ha desviat el tema del franquisme dient que "això està superat. Hi ha hagut ja moltes votacions sobre això i sobre les dictadures". Però no ha volgut fer una condemna explícita al franquisme en una dia tan simbòlic com avui. De fet, els populars ja es van quedar sols a l'Ajuntament de Barcelona en la mateixa qüestió.

PP i C's coincideixen en denunciar el "bloqueig" del Parlament

En el que sí que han coincidit Carrizosa i Millor ha estat en denunciar el "bloqueig" del parlament. Però amb alguna expressió diferenciada. Mentre Millo ha parlat de "segrest" de la cambra, el portaveu de Ciutadans ha preferit emprar el mot "paràlisi" per definir el que, segons ell, el president Mas i els seus socis estan fent. Carrizosa ha anunciat que per la propera setmana esperen presentar diverses propostes de resolució, i que ho tractaran amb altres grups.