Enric Millo: «El Parlament està segrestat per CDC, ERC i la CUP»

El portaveu del PP diu que Catalunya “és l’únic país del món on el govern no governa i la cambra no fa la seva funció” | Pregunta al Govern “on han anat a parar els diners del FLA” | “Homs és qui més ha fet per generar odi contra Espanya”

20 de novembre del 2015
Actualitzat a la 13:33h
El portaveu del Partit Popular al Parlament de Catalunya, Enric Millo, ha sortit avui amb paraules pujades de to contra la majoria sobiranista a la cambra. Ha denunciat que “el Parlament està segrestat i bloquejat per CDC, ERC i la CUP”. Per Millo, “Catalunya és l’únic país del món que no té un govern que governi i un parlament que no fa les seves funcions de control d’aquest govern”.
 
Millo ha repetit un munt de vegades l’expressió “Parlament segrestat”. El dirigent del PP ha titllat d’“espectacle denigrant” el que ofereix, segons ell, la majoria sobiranista. Ha anunciat que el seu partit ha presentat avui tres propostes de resolució en temes fiscals, econòmics i socials perquè siguin debatudes en el ple, ja que són els problemes que realment preocupen els ciutadans. Millo ha dit que cal un debat al ple per tractar d’educació, sanitat i ocupació, ja que “els 600.000 aturats catalans no poden esperar que la CUP faci una assemblea per decidir si investeixen el senyor Mas. A les persones amb problemes no se’ls pot dir: perdonin les molèsties, estem preparant una república”.

Enric Millo ha assegurat que, tot i no formar-se govern, es poden crear les comissions del Parlament que no són legislatives, com la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, o la de la Sindicatura de Comptes. Que no es constitueixin és fruit del bloqueig imposat pels independentistes, ha assegurat Millo.

El portaveu del PP ha criticat durament la Generalitat per queixar-se al govern espanyol per la situació que pateix el finançament català. Millo ha dit que “el conseller Mas-Colell el que ha de fer és explicar què se n’ha fet dels diners del FLA, el Fons de Liquiditat Autonòmica”. Per ell, el que ha de fer el Govern català és gestionar bé els diners.     
 
Li han preguntat sobre les declaracions de Francesc Homs, que ha demanat que el PP condemni el franquisme. Millor ha dit que “aquest tema ja està superat, el senyor Homs el que ha de fer és deixar de mentir. És qui ha fet més per generar odi contra Espanya”.