Rabell: «El nostre vot a la investidura serà un 'no' en primera i segona votació»

El president del grup de Catalunya Sí que es Pot afirma que "el Tribunal Constitucional no és qui ha d'arbitrar la política catalana" | Diu que la presidenta ha vinculat molt el nom d'Artur Mas al ple sobre la declaració conjunta d'independència

Trobada entre Lluís Rabell i Carme Forcadell
Trobada entre Lluís Rabell i Carme Forcadell | ACN
04 de novembre del 2015
Actualitzat a les 12:56h
Cap sorpresa. Després de la trobada entre la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i el president del grup de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, aquest ha informat que han comunicat a la presidenta que el seu vot serà negatiu en primera i segona votació a la investidura d'Artur Mas. Rabell ha dit que consideren que ha de ser el grup de la majoria, Junts pel Sí, qui proposi un nom a la presidència, però que ells no li donaran suport. Tampoc ha deixat cap escletxa per una possible abstenció. Ha dit també que en cap moment Forcadell ha suggerit alguna altra opció pel que fa al nom del candidat.

Rabell ha assegurat que la situació del país impedeix que el seu grup pugui donar suport a cap candidat de CDC. També ha informat que la presidenta de la cambra ha vinculat molt el nom del candidat a la declaració d'independència presentada per Junts pel Sí i la CUP. Per Rabell, "el 27-S no va donar un mandat democràtic per anar a una ruptura unilateral". La proposta independentista presentada, en aquest sentit, reforça la posició negativa del seu grup de cara a la investidura. Ha recordat que en el ple previst, ells presentaran la seva pròpia proposta de resolució, que contempla una via de solució del conflicte a través d'un referèndum acordat.

Lluís Rabell ha dit que discrepa profundament de la decisió del bloc unionista de recórrer al Tribunal Constitucional: "No és el TC qui ha d'arbitrar la política catalana, sinó el Parlament de Catalunya. Ho trobem no només un error, sinó una falta política".

Preguntat sobre les sancions al Barça pel tema de les estelades, ha fet una defensa de la llibertat d'expressió i ha dit que "a nosaltres, les estelades no ens molesten, ni al Camp Nou ni enlloc".