Pisarello: «No serà Llanos de Luna qui decideixi quins símbols hem de posar»

El tinent d'alcalde rebutja que la delegada del govern espanyol obligui a posar un bust del rei a la sala de plens de l'Ajuntament de Barcelona

30 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 17:08h
El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha rebutjat de ple que la delegació del govern espanyol obligui a posar un bust o un retrat del rei a la sala de plens, malgrat el recurs contenciós presentat ahir per la delegada del govern espanyol. "No serà Llanos de Luna qui decideixi quins símbols hem de posar", ha assenyalat Pisarello, que s'ha mostrat convençut que en aquest cas el que cal aplicar és el Reglament orgànic municipal i permetre que siguin "els càrrecs electes democràticament els que han de decidir quins símbols posar".

El tinent d'alcalde ha afegit que la decisió final sobre els símbols s'ha de fer "a partir de criteris de neutralitat ideològica i religiosa i de forma democràtica", uns criteris a partir dels quals Pisarello ha expressat els seus dubtes de que "el bust d'un monarca pugui presidir el ple".

Recurs contenciós administratiu

La delegació del govern espanyol va interposar aquest dijous un recurs contenciós administratiu contra l'Ajuntament de Barcelona per no penjar el retrat del rei espanyol a la sala de plens. La delegada, Llanos de Luna, va presentar un requeriment el passat 27 de juliol demanant que el consistori col·loqués una imatge del nou monarca, Felip VI, després que el govern municipal retirés el bust de Joan Carles I. Llanos de Luna basava la seva petició en l'article 85.2 del Real Decret 2568/1986 de 28 de novembre, que aprova el Reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de les entitats locals. Aquest decret contempla que la imatge del rei ha d'estar present en un "lloc preferent" de la sala de sessions.
Arxivat a