El danès Nicolas Winding Refn rep l'homenatge del Festival de Sitges

La gala inaugural ha projectat la terrorífica de "The witch" i un curtmetratge de Santiago Segura, "Consumo responsable (Nivel 7)"

Nicolas Winding Refn, guardonat amb el Premi Màquina del Temps
Nicolas Winding Refn, guardonat amb el Premi Màquina del Temps | Sitges 2015
Redacció
09 d'octubre del 2015
Actualitzat el 10 d'octubre a les 17:07h
El 48è Sitges 2015 - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya ha quedat oficialment inaugurat aquest divendres al vespre amb una gala on han participat el director del certamen, Ángel Sala, i tot l'elenc de la inaugural The witch, amb la presència del director Robert Eggers i l'actriu Anya Taylor-Joy.

La gala també ha permès veure un dels rostres més esperats, el de Nicolas Winding Refn, que ha rebut el Premi la Màquina del Temps. El director danès, autor de joies com Drive i Only God Forgives, totes dues vistes a Sitges, presentarà en el marc del festival el llibre sobre la seva carrera, The act of seeing, escrit per ell mateix i pel prestigiós crític cinematogràfic britànic Alan Jones.

L'acte també ha comptat amb la presentació del curtmetratge Consumo responsable (Nivel 7), dirigit per Santiago Segura i produït per Gas Natural Fenosa. En la seva intervenció inicial, Sala ha dit que la industria, els festivals i exhibidors tenen una responsabilitat i és fer possible que els joves que estudien cinema arribin a tenir una feina en aquest ofici en el futur. "Comencem Sitges amb una gran festa del cine i del cinema fantàstic al millor país del món, que és Catalunya i el millor lloc del món, que és Sitges", ha ressaltat.
 

Santiago Segura ha presentat un curtmetratge Foto: ACN

 

Angel Sala i Nicolas Winding Refn, guardonat amb el Premi Màquina del Temps Foto: Sitges 2015