L'enllumenat nadalenc de Barcelona esperarà al desembre

Els llums s'encendran el primer dia del mes, deu dies més tard que el 2014 | L'any passat els eixos comercials es van il·luminar el 21 de novembre | L'ajuntament invertirà 150.000 euros per revitalitzar el petit comerç en els barris més afectats per la crisi

09 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 12:26h
Un moment de l'encesa de l'enllumenat del 2014 a Barcelona
Un moment de l'encesa de l'enllumenat del 2014 a Barcelona | AJBCN
Esperar al primer dia de desembre per encendre els llums de Nadal. Aquesta és una de les mesures que l'Ajuntament de Barcelona ha donat a conèixer en el marc d'un pla de xoc destinat a millorar la situació del petit i mitjà comerç, però també per impulsar mesures d'estalvi econòmic i energètic. D'aquesta manera, els eixos comercials de la ciutat s'il·luminaran el dia 1, deu dies més tard del que ho va fer el 2014, quan es van encendre el 21 de novembre.

Segons ha explicat aquest divendres el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, la intenció bàsica d'aquest canvi en el calendari és el de la "reducció de costos i alhora reducció de consum energètic". De fet, es calcula que amb aquesta variació es produirà un estalvi del 20% del consum. Al seu torn, el Comissionat de Comerç, Consum i Mercats, Miquel Ortega, ha afegit que malgrat l'endarreriment de l'encesa, "es manté el número d'hores per dia i també el quilometratge de carrers il·luminats".

Ara bé, dins de les línies mestres de l'equip encapçalat per Ada Colau, el consistori "aposta pel Nadal", amb la intenció d'impulsar-lo "especialment als barris", conscients que és en aquesta època "el petit i mitjà comerç fa la seva facturació més important".

Inversió al comerç dels barris més afectats per la crisi

D'altra banda, el pla de xoc destinat al comerç barceloní inclou també l'impuls d'una moneda local, la inversió de 150.000 euros per revitalitzar el comerç de proximitat en els barris més afectats per la crisi, l'inici d'un procés de consulta per definir els dies d'obertura en festiu de l'estiu del 2016 i l'elaboració d'un cens actualitzat de comerços a la ciutat, entre d'altres.

Els barris beneficiaris d'aquesta línia d'ajut, onze en total, son Raval Sud, Sant Pere - Santa Caterina i Barceloneta al districte de Ciutat Vella; Poble-sec  Torre Baró, Roquetes i Zona Nord a Nou Barris; Baró de Viver, Bon Pastor i Trinitat Vella a Sant Andreu; i Besòs-Maresme a Sant Martí.
 
Arxivat a