Lluís Rabell assegura que no donaran suport ni a Mas ni a cap Govern amb consellers de CDC

El cap de llista de Catalunya Sí que es Pot serà el president del grup parlamentari mentre que Joan Coscubiela farà de portaveu | Al costat d'Albano-Dante Fachín, que serà l'adjunt, Coscubiela afirma des de la cambra catalana que "més que en funcions, aquest Govern sembla de defunció"

07 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 14:32h

El cap de llista de Catalunya Sí que es Pot i president del grup parlamentari, Lluís Rabell Foto: ACN


Lluís Rabell ha deixat clar aquest migdia al Parlament que “en cap cas, ni per activa ni per passiva, no donaran suport a la continuïtat d’Artur Mas ni de cap Govern amb consellers convergents”. D’aquesta manera, Rabell ha anat més enllà del rebuig a la figura de Mas, fent extensiva l’oposició del seu grup a tot executiu que inclogui CDC. Per Rabell, “Catalunya viu en aquests moments una situació d’emergència social". "Ens preocupa molt la inacció del Govern davant aquesta situació”, ha afegit.

El cap de llista de Catalunya Sí que es Pot també ha denunciat que en els camps de la sanitat, l’educació i l’empresa es viuen situacions angoixants: “Avui mateix hem conegut la manca de recursos en beques menjador que hi ha al Baix Llobregat”. Pel presidenciable de Catalunya Sí que es Pot, "aquests casos demostren que el tema nacional i el social són indestriables".

Joan Coscubiela, portaveu al Parlament

Rabell ha informat de la reunió mantinguda pel grup Catalunya Sí que es Pot al Parlament. Ell mateix presidirà el grup, que tindrà –com ja s'havia anunciat en campanya- com a portaveu Joan Coscubiela i de portaveu adjunt Albano-Dante Fachín. Aquests dos darrers han tingut protagonisme en la trobada informativa al concretar aspectes de l’emergència social que viu el país.   

Joan Coscubiela ha denunciat la situació de crisi que viuen diverses empreses importants del país, com Seat i Valeo, davant un Govern de la Generalitat que, en la seva opinió, “actua com si fos un mer observador de la situació”. “En alguns moments, aquest sembla més que un Govern en funcions, un Govern en defunció”, ha asseverat Coscubiela, qui ha dit que parlarà amb el conseller Felip Puig perquè intervingui i prengui iniciatives enfront aquests greus problemes socials.  

El diputat Albano-Dante Fachín, de Podem, per la seva banda, ha informat que demanaran la compareixença del conseller de Sanitat, Boi Ruiz, davant la diputació permanent, després que aquest dimarts, l’Autoritat Catalana de la Competència assenyalés possibles irregularitats per part de diverses empreses per repartir-se el mercat en el concurs d’adjudicació del servei de rehabilitació de la sanitat pública convocat pel Govern el 2012.

Pocs minuts abans, els passadissos del Parlament oferien una altra imatge de la realitat d’aquests dies: l’exconseller i dirigent d’UDC Josep Maria Pelegrí, que no ha pogut revalidar el seu escó, carregat de caixes de documentació, abandonant el Parlament de manera apressada.