Tàrrega acollirà la preestrena de la pel·lícula «Vulcania», rodada a la ciutat

La sessió serà el 23 d’octubre als Cinemes Majèstic

Fotograma de «Vulcania»
Fotograma de «Vulcania»
Redacció
06 d'octubre del 2015
Actualitzat el 07 d'octubre a les 11:16h

Tàrrega acollirà el proper 23 d’octubre la preestrena mundial de la pel·lícula Vulcania, un thriller amb elements sobrenaturals que es va rodar l’any passat a les naus de Cal Trepat de la capital de l’Urgell. La productora de la cinta, Zentropa (vinculada a l’aclamat director danès Lars Von Trier), celebrarà la première a Cinemes Majèstic quatre mesos abans de l’estrena en sales comercials, prevista per al febrer de l’any vinent, i després del seu pas pel Festival de Sitges.
 
La sessió del divendres 23 s’ha convocat a les nou vespre amb la presència d’alguns dels intèrprets i l’equip tècnic. La preestrena servirà també per inaugurar la 2a edició de Galacticat - Mostra de Cinema Fantàstic de Ponent, que tindrà lloc als mateixos Cinemes Majèstic fins al 25 d’octubre. Al mateix temps, el consistori prepara algunes activitats perquè el públic vinculi les escenes del film amb les localitzacions a Cal Trepat.
 
Cal Trepat, imatge destacada del film

El rodatge de Vulcania a l’interior de Cal Trepat, antiga fàbrica de maquinària agrícola i museu municipal des del 2012, va tenir lloc durant el maig de l’any passat. La conversió del complex en plató cinematogràfic no requerí gaire escenografia, ja que Cal Trepat manté intacta la seva fesomia industrial pròpia de la primera meitat del segle XX.

 

Imatge del cartell de la pel·lícula Foto: Vulcania

El llaç del film amb Tàrrega també quedà reforçat en aparèixer com a figurants un centenar de membres del grup local de teatre BAT. A més, la maquinària i l’emblemàtic embarrat de la factoria il·lustren de forma destacada el pòster de la pel·lícula, imatge que la productora ja ha donat a conèixer.

Vulcania narra la història dels habitants d’un petit poble perdut a les muntanyes que viuen dividits en dos bàndols irreconciliables i que treballen en una fàbrica metal·lúrgica. El seu director, José Skaf, debuta amb aquest film com a realitzador. Els protagonistes són Miquel Fernández i Aura Garrido, amb un repartiment on també figuren rostres coneguts com José Sacristán, Sílvia Abril o Rubén Ochandiano.