Fira de Barcelona garanteix la continuïtat del Festival de la Infància

L'Ajuntament renuncia a participar-hi i utilitzarà els 150.000 euros que costava el seu estand per a altres activitat gratuïtes | Ada Colau ja va anunciar que tampoc s'instal·laria la pista de gel de la plaça de Catalunya

06 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 23:44h
L'anunci de l'Ajuntament de Barcelona de renunciar a tenir enguany un estand propi al Festival de la Infància no afectarà la viabilitat del saló, ja que segons han confirmat a NacióDigital fonts de Fira de Barcelona, entitat organitzadora del certamen, la despesa de 150.000 euros anunciada pel consistori no és cap aportació al saló sinó "el preu de muntar el seu estand". Les mateixes fonts han confirmat que el consistori els havia expressat la intenció de no participar en l'edició d'enguany, però han assenyalat que la decisió "no afecta la continuïtat del saló ni la seva estabilitat econòmica", tot i que també és cert que "es perd" un espai de 600 metres quadrats amb totes les activitats que s'hi organitzaven.

La intenció del govern municipal és la de destinar els 150.000 euros de pressupost anual per a aquest estand en l'organització d'altres activitats, també destinades a la infància, però gratuïtes, ja que el principal motiu de renúncia és que el festival és de pagament -entre 7 i 12 euros en l'edició de l'any passat-, i per tant no és "prioritària" per tractar-se d'un preu "que no tothom es pot permetre", segons declaracions de la tinent d'alcalde de Drets Socials Laia Ortiz.

Activitats gratuïtes als districtes

Enguany el Festival celebrarà la seva edició número 52 entre els dies 27 de desembre del 2015 al 4 de gener del 2016 al recinte firal de Montjuïc, i comptarà amb la participació dels Bombers de Barcelona i de la Guàrdia Urbana de la ciutat, però no del consistori com a tal, que, segons ha pogut confirmar NacióDigital, té la intenció de destinar el pressupost a altres activitats d'oci infantil nadalenques als districtes i també a la plaça de Catalunya, però amb un principi inqüestionable, que es tracti sempre d'activitats gratuïtes.

En tot cas, Fira descarta que aquest festival pugui ser gratuït, ja que és la manera de fer-lo sostenible i d'evitar problemes d'aforament, però afegint que cada any es faciliten a l'ajuntament 5.000 entrades gratuïtes per a les famílies amb menys poder adquisitiu i que enguany se seguirà fent.

L'anunci de no participar al saló, fet públic ahir, s'afegeix al que va fer al juliol l'alcaldessa, Ada Colau, quan va assegurar que aquest Nadal no s'instal·laria una pista de gel a la plaça de Catalunya, en coherència amb l'oposició que ICV ja havia expressat en contra de la instal·lació, tot assegurant que era "poc sostenible en termes econòmics i ambientals".

Tradició barcelonina des del 1963

El Festival o Saló de la Infància va néixer el 1963 amb la intenció d'oferir activitats adreçades als més petits coincidint amb les vacances escolars de Nadal, amb un doble component lúdic i formatiu. Així, generacions de nens i adolescents barcelonins, en el que ja forma part de les tradicions nadalenques de la ciutat, han tingut la possibilitat de conèixer de primera mà elements pertanyents al món "adult" com ara entrar en una ambulància o un cotxe de bombers, però també fer activitats d'aventura, algunes de les quals promocionades per l'exèrcit.

Diverses entitats i administracions hi participen, des de la Creu Roja i Bombers de Barcelona fins als diversos cossos policials. També hi té estand la Generalitat de Catalunya i, fins a l'edició d'aquest 2015, l'ajuntament de Barcelona. Modernament s'ha insistit en les propostes relacionades amb el civisme, el medi ambient, l'alimentació equilibrada i el respecte pels animals.
Arxivat a