Inés Arrimadas: «Exerciré com a líder de l'oposició»

Ciutadans celebra la seva primera reunió de grup | La líder del partit al Parlament diu que aspiren a ocupar la centralitat | Renuncien a xofer, sobresous i assessors

Inés Arrimadas, amb la resta de diputats de C's, al Parlament
Inés Arrimadas, amb la resta de diputats de C's, al Parlament | ACN
06 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 16:20h
El grup de Ciutadans al parlament ha tingut avui la seva primera reunió formal. Vint-i-cinc rostres, molts d'ells nous a la Cambra, alguns dels quals s'han conegut avui. Inés Arrimadas serà la presidenta del grup i Carlos Carrizosa el portaveu. Fernando de Páramo serà el portaveu adjunt i José María Espejo el coordinador. Arrimadas ha proclamat al sortir de la trobada que "exerciré com a cap de l'oposició perquè els ciutadans m'han encomanat aquesta tasca a les urnes".

Ha anunciat també –vents que bufen portats per la nova política- que renunciaran als avantatges de ser el primer grup de l'oposició: xòfer, assessors i sobresous. Les negociacions sobre la constitució de la mesa encara estan obertes i la diputada no s'ha volgut pronunciar sobre el tema, tot i haver reclamat una vicepresidència de la cambra.

A Arrimadas li han preguntat sobre l'espai ideològic que ocupa el seu partit. La diputada ha respost de manera creativa: "El PP ens situa en el centre esquerra, i els socialistes en el centredreta. Això vol dir que ocupem l'espai de la centralitat, que és el que volem ocupar".

La candidata "taronja" s'ha referit a Junts pel Sí mirant de furgar en les suposades contradiccions internes del grup guanyador de les eleccions. Ha dit que "Catalunya necessita estabilitat, i encara avui no sabem qui serà el president, ni si n'hi haurà un o uns quants, quatre o cinc".