Els mals resultats i l'ascens de C's forcen el PP a no centrar-se en el «desafiament sobiranista»

García Albiol s'arrecera amb la direcció del carrer Génova i dilueix el discurs antiidentitari | Es mostra més preocupat per la influència de la CUP al nou Govern

05 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 14:54h
Reunió de l'executiva del PP d'aquest dilluns
Reunió de l'executiva del PP d'aquest dilluns | ACN
Al PP, el “s’ha acabat la broma” ha durat ben poc. L’èxit de Ciutadans el 27-S i els mals resultats del PP han forçat un cop de volant en el discurs del partit. Aquest migdia, després de la reunió de l’executiva del PP de Catalunya, Xavier García Albiol ha anunciat les properes passes de la formació en la política catalana. En els propers dies, el Partit Popular enviarà un document a totes les forces polítiques catalanes amb les prioritats del seu partit de cara al futur. Qui ha estat candidat en aquestes eleccions també ha mostrat confiança en l’acostament al PSC i a Ciutadans. Ha explicitat l’acord amb la cúpula del PP i amb Mariano Rajoy per centrar les eleccions espanyoles en “els temes que preocupen tots els ciutadans” i obviar els que ells consideren el "desafiament sobiranista".
 
En el si del PP s’ha obert pas la idea que un discurs bel·ligerant amb Catalunya no els beneficia i, si ajuda algú, és a Ciutadans. Per tant, focalitzarà els seus missatges en la recuperació econòmica i la gestió que ha fet el govern de Mariano Rajoy per afrontar la crisi. García Albiol ha reclamat que el nou executiu català –que ell creu que acabarà presidint Artur Mas- acabi amb “l’aïllament” en què ara es troba la Generalitat “descongeli” les relacions amb l’Estat. Ha citat la paraula “diàleg” diverses vegades.

El dirigent del PP ha advertit de la gravetat que tindria, segons ell, que “el proper Govern de la Generalitat depengués d’una força trotskista”, referint-se a la CUP. El que ara sembla preocupar més el PP no és tant el procés sobiranista, sinó que la política econòmica del nou Govern estigui condicionada per la CUP.  

I una darrera dada: el PP de Catalunya assistirà als diferents actes que es facin el 12 d’octubre, però no està previst que el partit n’organitzi cap.