Felip Puig torna a reclamar la interconnexió gasística amb França

El conseller d'Empresa i Ocupació li recorda al ministre d'Indústria la transcendència d'aquesta infraestructura | La crisi ucraïnesa i el Pla Juncker han donat nou oxigen al projecte | Cordialitat, "ma non troppo", entre els representants catalans, estatals i europeus

José Manuel Soria, Felip Puig i Miguel Arias Cañete
José Manuel Soria, Felip Puig i Miguel Arias Cañete | ACN
05 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 12:53h
El conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, ha recordat altre cop la importància de disposar de la interconnexió gasística de la península Ibèrica amb la Unió Europea. Ho ha fet aquest matí davant representants de la UE i l’Executiu espanyol. Felip Puig ha coincidit avui amb el ministre d’Indústria, Juan Manuel Soria, i el comissari de Política Climàtica i Energia de la UE, l’espanyol i membre del PP Miguel Arias Cañete. Tots tres han inaugurat al Palau de la Música un seminari sobre energia organitzat per la Fundació Gas Natural Fenosa. Salvador Gabarró, president de Gas Natural, ha fet d’amfitrió.

El Palau n’ha vist de tots colors. Avui ha acollit aquesta trobada entre màxims representants de l’Estat i de la Generalitat a pocs dies de les eleccions del 27-S. Cordialitat, ma non troppo, entre els diversos participants. El conseller ha fet esperar una bona estona al ministre i al comissari europeu.

Felip Puig ha reclamat que aquesta infraestructura d’interconnexió gasística sigui considerada una prioritat estratègica pel govern de l’Estat. El projecte de conduir el gas procedent d’Algèria a França a través dels Pirineus, conegut amb el nom de Midcat, és força complex i s’ha trobat amb la reticència de França i el “relaxament” d’Espanya. De fet, va ser el ministeri de Soria el que va decidir aturar fa tres anys el projecte, amb l’excusa de l’oposició francesa. Però la crisi ucraïnesa i el Pla Juncker, que pretén engegar un pla d’inversions ambiciós en infraestructures, han donat alè al Midcat.

El ministre Soria, per la seva banda, també ha aprofitat l’ocasió per, després de lloar la rellevància energètica del gas, destacar els “senyals de recuperació econòmica” que s’estan percebent en aquest final de legislatura gràcies a la política del Govern, tot confiant que es mantindrien de cara al futur.