Barcelona es declara contrària al TTIP

BComú, ERC i la CUP voten a favor, PP i C's en contra i PSC i CiU s'abstenen | El ple assumeix una proposta de la plataforma Catalunya no al TTIP

J.P.
02 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 17:28h
Barcelona és des d'aquest divendres ciutat contrària al Acord Transatlàntic de Comerç i Inversió (TTIP). El ple municipal ha aprovat per majoria simple una proposta per acollir-se a la petició feta per la plataforma Catalunya no al TTIP que demana als ajuntaments catalans que aprovin mocions en aquest sentit.

Els tres partits impulsors de la proposta, Bcomú, ERC i CUP, han estat els únics que han votat a favor, mentre que els regidors de PP i Ciutadans ho han fet en contra. Finalment, els grups municipals de PSC i CiU s'han abstingut.

Per part de l'equip de govern, ha defensat la proposta el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, assegurant que la ciutadania ha de poder decidir sobre els temes que afectarà un tractat que és objecte de controvèrsia pels seus suposats efectes sobre les empreses i els treballadors europeus. Trini Capdevila (ERC), ha afegit que l'acord suposa també un “atac a la sobirania dels pobles” i María José Lecha (CUP) ha insistit que el tractat blindaria la privatització dels serveis públics.

Per la seva banda, PP i Ciutadans s'hi han oposat, els primers per considerar que Bcomú culpa el TTIP de “tots els mals de la societat”, segons expressió del regidor Xavier Mulleras, i els segons, segons ha afirmat Paco Sierra, han retret a Bcomú la utilització del consistori com a “caixa de ressonància dels seus populismes”.

Finalment, la regidora de CiU Sònia Recasens ha exposat els pros i contres del TTIP, però ha optat per l'abstenció per “no fer catastrofisme i esperar als tractats definitius”, mentre que Montserrat Ballarín (PSC) ha assegurat compartir “la música però no tota la lletra” de la proposició per justificar la seva abstenció.
Arxivat a