​Josep Rull qualifica de «provocació o estupidesa» citar Mas a declarar el 15-O

El coordinador de CDC afirma que el 27-S ha acabat amb el mite que l’alta participació era negativa pel sobiranisme | El Destaca que resultats com els de Nou Barris "demostren que no hi ha dues Catalunyes"

El coordinador de CDC, Josep Rull, a la Fundació CatDem
El coordinador de CDC, Josep Rull, a la Fundació CatDem | Pep Martí
30 de setembre del 2015
Actualitzat el 01 d'octubre a les 14:42h
El coordinador general de Convergència Democràtica de Catalunya, Josep Rull, ha assegurat aquest dimecres al vespre que “citar com a imputat el president Mas el 15 d’octubre, data del 75è aniversari de l’afusellament del president Companys és una provocació o una estupidesa”. Rull ha recordat que Companys fou l’únic president elegit democràticament assassinat durant la Segona Guerra Mundial, “i va ser un fet que interpel·la països com França i Alemanya”. 

Rull ha afirmat que les eleccions del 27-S han trencat molts mites. Un d’ells és que amb una participació elevada el sobiranisme seria derrotat. Ha citat una frase del candidat del PP, Xavier García Albiol, en aquest sentit: “Si hi ha més d’un 70% de participació a les eleccions, a l’independentisme se li acaba el ‘xiringuito’”. El 77% de votants, però, han suposat una victòria espectacular del sobiranisme.

Rull ha assenyalat la transcendència d’un triomf com el que suposa guanyar a totes les comarques. Ha afirmat que “aquest resultat demostra que no hi ha dues Catalunyes”. En aquest sentit, ha afegit que si li haguessin dit fa uns pocs anys que una força sobiranista obtindria el 22% dels vots a Nou Barris, no s'ho hauria cregut. En efecte, Ciutadans es va imposar a Nou Barris, però frec a frec amb Junts pel Sí. En una ciutat com Sabadell, Junts pel Sí guanya amb el 33%, i el bloc independentista, amb la CUP, empata fregant el 42% amb el bloc unionista de C’s, PSC i PP. A Terrassa, la ciutat de Rull, Junts guanya amb el 32%.

D'altra banda, s’ha referit també a l’èxit de Junts pel Sí a la Vall d’Aran explicant que van fer-hi un acte explicant que el nou Estat català será plurinacional perquè reconeixerà la identitat de la nació occitana.  

El número dos de CDC ha analitzat els resultats de les eleccions del 27-S a la seu de la Fundació CatDem. Era el primer cop que Rull participava en un acte de la fundació després de l’escorcoll patit en l’inici de la campanya electoral. Han intervingut també Oriol Molas, del centre d’anàlisi demoscòpica GAPS, i Joaquim Colominas, director de la fundació.