Els independentistes de CCOO fan pinya

Desenes de quadres del sindicat signen un manifest reclamant el vot per les candidatures independentistes | L'objectiu és arribar al miler de suports i aconseguir que després del 27-S la direcció es posicioni més clarament

23 de setembre del 2015
Actualitzat a les 19:41h
Els independentistes de Comissions Obreres (CCOO) s'han començat a organitzar. Desenes de quadres del sindicat han impulsar un manifest al qual ha tingut accés NacióDigital en el que exhibeixen el suport a les candidatures independentistes –Junts pel Sí i la CUP-. Tanmateix, la seva tasca vol anar més enllà del 27-S i, en funció dels resultats, esperen que la direcció es posicioni més clarament.

“Fins ara s'han mantingut en el respecte el dret a decidir. Però nosaltres volem la independència”, explica Xavier Rodríguez, un dels impulsors del manifest i secretari general de CCOO al Ripollès i a la Cerdanya. L'objectiu és arriba al miler de suports en els propers dies per tal que la cúpula sigui conscient que l'independentisme és cada vegada més important en el si del sindicat.

Malgrat que les primeres reunions van ser a inicis de setembre, les declaracions dels secretaris generals de CCOO i UGT a nivell estatal en contra la independència els van motivar a publicar un manifest que “assegura que com a persones d’esquerra no podem ni volem donar l’esquena al clam popular del país”. “Hem de ser part actora del procés constituent i defensar els treballadors per fer prevaldre els nostres drets en el nou país”, conclouen.
 

La campanya del 27-S, en directe a NacióDigital

Totes les notícies de les eleccions al Parlament 2015 27-S

Enquestòmetre: tots els sondejos de les eleccions del 27-S

Mapa interactiu: quins municipis han visitat els set caps de llista?

Enquesta: què votaràs el 27-S?

La porra del 27-S: reparteix els 135 diputats del Parlament

Gràfic interactiu: totes les llistes del 27-S per demarcacions

Totes les fotos de la campanya de les eleccions del 27-S